Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 9 минути, scaner said:

Отлага се за сега превземането...

Какво имаш предвид?

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува

Днес е ударен патрулния кораб "Василий Биков".Вероятно дронове.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, resavsky said:

Какво имаш предвид?

Това опровержение се разпространява:

https://t.me/stranaua/122630

"Заместник-министърът на отбраната Маляра казва, че е направила изявление за освобождаването на Андриевка, след като се е координирала с военните, но е имало " срив в комуникацията".

"Имаше срив в комуникацията между няколко източника на информация, които докладват директно от мястото на събитието. Има известен успех в Андреевка, а сега продължават тежките боеве", пише тя.

По-рано "Маляр" съобщи за освобождаването на селото южно от Бахмут, но сражаващите се там бойци отрекоха това."

• Потребители
Публикува
Преди 9 часа, Р. Теодосиев said:

По предварително и непотвърдено инфо, Мъск предава контрола на сателитите, които са нужни на Украйна за войната срещу руската агресия, на Пентагона.

Дано са му стъпили на врата на този путински агент. Преди да купи Туитър имаше проблем с парите през лятото на 2022г. Помощта дойде от масква. В началото на войната подкрепяше Украйна, а след копейките рязко смени курса. По отношение на неговите сметкаджийски политически мераци в САЩ непрекъснато вървят скандали. А пути е във възторг от него, разбира се. Нарича го „изключителен човек и бизнесмен“. В Туитър на неговите политически постове откровено се подиграват. Вълнува се от долнопробна конспирология. Да се чуди човек как е натрупал милиардите с бръмбарите, които жужат в главата му?!

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Коментар по повод сутрешното унищожение на Кримското ПВО:

ВСУ сломали хребет ПВО Крыма | Украина пробила дыру в РФ-обороне | Шойгу потерял надежду на победу

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 35 минути, scaner said:

Това опровержение се разпространява:

https://t.me/stranaua/122630

"Заместник-министърът на отбраната Маляра казва, че е направила изявление за освобождаването на Андриевка, след като се е координирала с военните, но е имало " срив в комуникацията".

"Имаше срив в комуникацията между няколко източника на информация, които докладват директно от мястото на събитието. Има известен успех в Андреевка, а сега продължават тежките боеве", пише тя.

По-рано "Маляр" съобщи за освобождаването на селото южно от Бахмут, но сражаващите се там бойци отрекоха това."

Изгубени в превода.На Маляр между другото не и за първи път. 

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Вече официална информация:

Генералният щаб на ВСУ обяви освобождаването на село Андреевка южно от Бахмут.

"В хода на щурмовите операции превзехме Андреевка в Донецка област", се казва в сутрешния бюлетин на ГСУ.

Вчера превземането на селото беше заявено от заместник-министъра на отбраната Анна Маляр, но беше отречено от 3-та ОШБр, която се сражава в Андреевка.

След това Маляр редактира съобщението си и написа, че боевете за селото продължават.

Сраженията за Андреевка и съседната Клешчеевка на юг от Бахмут продължават вече няколко месеца.

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 часа, scaner said:

Генералният щаб на ВСУ обяви освобождаването на село Андреевка южно от Бахмут.

"В хода на щурмовите операции превзехме Андреевка в Донецка област", се казва в сутрешния бюлетин на ГСУ.

Вчера превземането на селото беше заявено от заместник-министъра на отбраната Анна Маляр, но беше отречено от 3-та ОШБр, която се сражава в Андреевка.

След това Маляр редактира съобщението си и написа, че боевете за селото продължават.

Сраженията за Андреевка и съседната Клешчеевка на юг от Бахмут продължават вече няколко месеца.

По всичко личи ме Андреевка е паднала още вчера действително,но от ръководството на 3 бригада са се обидили, че Маляр се хвали от тяхно име без да ги е уведомила.Дължали са лично да съобщят за превземането на Андреевка което и направиха тази сутрин.Леко детски истории....

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 часа, scaner said:

Генералният щаб на ВСУ обяви освобождаването на село Андреевка южно от Бахмут.,,,

Руската 72 омсбр е напълно разгромена: бойци от 3-та отделна щурмова бригада потвърждават освобождаването на Андреевка

"В резултат на светкавична операция руският гарнизон в Андреевка беше обкръжен, отрязан от основните сили и унищожен." За 2 дни Трета ОШБ е ликвидирана:
▪️ началника на разузнаването на вражеската бригада;
▪️ трима командири на батальони;
▪️ и почти цялата пехота на 72-ра бригада заедно с офицери и значително количество техника.

Към днешна дата боевете продължават и нашите части продължават да се укрепват на нови позиции.

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува

По руските канали се оплакват, че тази сутрин е имало опит за нападение върху руския малък ракетен кораб "Асколд" (в района на Керченския проток)...

Засега последствията от нападението са неизвестни.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 10 минути, Skubi said:

Кадиров в кома....Истинина или дезинформация?

Периодически се появяват такива съобщения, така че е доста съмнително. Пък и на кой му пука :)

• Глобален Модератор
Публикува
Just now, scaner said:

Периодически се появяват такива съобщения, така че е доста съмнително. Пък и на кой му пука :)

Този път нещата изглеждат по сериозни от обикновено.Абе не е лесно да си приятел на Путин.

• Глобален Модератор
Публикува

https://korrespondent.net/ukraine/4623812-razbyta-v-chetvertyi-raz-novyi-razghrom-72-y-bryhady-rf

Поражението на 72 руска бригада при Андреевка е било много сериозно. 

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Появиха се нови подробности по повод вчерашни слухове:

Експериментален безпилотен дрон на СБУ "морский малюк" е поразил руския ракетен кораб "Самум

Според различни източници това е станало вчера близо до входа на Севастополския залив. "Морски малюк" се е ударил в задната дясна част на рашисткия плавателен съд, като е нанесъл значителни щети, корабът е загубил ход. Наложило се е руснаците да изтеглят "Самум" за ремонт с голямо обрушване на кърмата и накланяне на десния борд.

За тази атака СБУ използва експериментален модел на морски дрон, способен да действа в буря, скривайки се от засичане зад високите вълни. По време на специалната операция височината на вълните достигна 1,5 до 2 метра.

Официално, и Русия и Украйна мълчат по въпроса.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 36 минути, scaner said:

Появиха се нови подробности по повод вчерашни слухове:

Експериментален безпилотен дрон на СБУ "морский малюк" е поразил руския ракетен кораб "Самум

Според различни източници това е станало вчера близо до входа на Севастополския залив. "Морски малюк" се е ударил в задната дясна част на рашисткия плавателен съд, като е нанесъл значителни щети, корабът е загубил ход. Наложило се е руснаците да изтеглят "Самум" за ремонт с голямо обрушване на кърмата и накланяне на десния борд.

За тази атака СБУ използва експериментален модел на морски дрон, способен да действа в буря, скривайки се от засичане зад високите вълни. По време на специалната операция височината на вълните достигна 1,5 до 2 метра.

Официално, и Русия и Украйна мълчат по въпроса.

Като цяло кошмарна седмица за Черноморския флот.И още не е свършила... 

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

И "Сергей Котов" е поразен от украински ракети.А това е кораб на 15 месеца служба. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Украинците дали могат да произведат толкова дронове или просто виждаме американски дронове срещу руската техника.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!