Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 44 минути, makebulgar said:

Ако през 2022 година руснаците са започнали военната си операция с цел завладяване на територии едва ли са смятали, че ще приключат цялото приключение за 2 месеца. Още в началото са знаели, че ще има поне 5 години война.

Все пак живеем в дигитална ера и посланията от февруари 2022 на практика са достъпни с 1 клик на мишката.Гледам писал си поста в историческо минало време.То нема и 2 години бе  ,кой знае ти ,какви дитирамби си развявал тогава,ама сигурно си си изтрил постовете.

Редактирано от todorg
  • Харесва ми! 3
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, todorg said:

Все пак живеем в дигитална ера и посланията от февруари 2022 на практика са достъпни с 1 клик на мишката.Гледам писал си поста в историческо минало време.То нема и 2 години бе  ,кой знае ти ,какви дитирамби си развявал тогава,ама сигурно си си изтрил постовете.

Затова преживяват популистите, защото феновете им нямат дългросрочна мемория. Или и да имат изключително е селективна....🤣😂😂

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

В момента:

Съобщава се за взривове в Белгород.

Над Новоросийск са свалени украински дронове.

Взривове в района на Керченският пролив.

Взривове в Севастопол...

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 24 минути, scaner said:

В момента:

Съобщава се за взривове в Белгород.

Над Новоросийск са свалени украински дронове.

Взривове в района на Керченският пролив.

Взривове в Севастопол...

Близо до Крим отново лети американският дрон "Глобал хоук 

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 13 часа, todorg said:

Айде да оставим какво говореха рашистите в първите дни на войната, те всъщност на 24.02 изведнъж забравиха как до 23.02 обясняваха, че всеки който твърди, че Русия щяла да нападне Украйна е психично болен (думи на Захарова). Но украинците бяха пленили камиони на руската жандармерия край Киев, заедно с други машини, в които бяха открити парадни униформи. Дори само от това мисля че е достатъчно ясно за какво са се готвели, айде не за 3 дни, но до 3 седмици най-много.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 13 минути, Warlord said:

Айде да оставим какво говореха рашистите в първите дни на войната, те всъщност на 24.02 изведнъж забравиха как до 23.02 обясняваха, че всеки който твърди, че Русия щяла да нападне Украйна е психично болен (думи на Захарова). Но украинците бяха пленили камиони на руската жандармерия край Киев, заедно с други машини, в които бяха открити парадни униформи. Дори само от това мисля че е достатъчно ясно за какво са се готвели, айде не за 3 дни, но до 3 седмици най-много.

Бяха приготвени и медали "За взятие Киев".

• Благодаря! 1
  • ХаХа 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Усилени слухове, че Герасимов е бил убит в щаба си при снощните удари.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, Warlord said:

Усилени слухове, че Герасимов е бил убит в щаба си при снощните удари.

На фейк мяза всичко това...

• Глобален Модератор
Публикува

Както казах слухове са само, но доста се шуми из туйтър за това. Вероятно ударът по щаба в Севастопол е провокирал слуховете, но все още май няма потвърждение дори за това, че ударът е бил точен и сградата е поразена.

• Глобален Модератор
Публикува

Аз често хвърлям поглед на един канал, "Кремлевская табакерка". Въпреки привидната конспиративност и претенциите за вътрешна информация, този канал впоследствие се оказва доста адекватен в повечето фактологична информация. Например още сутринта той съобщи за 23 жертви от снощният украински удар. И преди съм го проверявал... Пръв съобщи точната бройка на загиналите на "Новочеркаск".

Та ето какво казва той:

Вярно ли е, че Валерий Герасимов е бил убит в Севастопол?

Украинските медии и каналите на Telegram днес активно разпространяват информация, че Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, е бил убит при удар по Севастопол.

Първоначално не искахме да реагираме на тази информационна патица, но по молба на нашите читатели уточнихме информацията. Накратко, става въпрос за откровена фалшификация от страна на украинското ЦИПСО.

Първо, Герасимов не е бил в Севастопол по това време (не знаем точното му местонахождение, но наши стари приятели ни увериха в това). Второ, източници от близкото му обкръжение твърдят, че Герасимов дори не е бил ранен. Той е жив и здрав, командвайки групировка в зоната на СВО.

• Потребител
Публикува
Преди 37 минути, scaner said:

Аз често хвърлям поглед на един канал, "Кремлевская табакерка". Въпреки привидната конспиративност и претенциите за вътрешна информация, този канал впоследствие се оказва доста адекватен в повечето фактологична информация. Например още сутринта той съобщи за 23 жертви от снощният украински удар. И преди съм го проверявал... Пръв съобщи точната бройка на загиналите на "Новочеркаск".

Та ето какво казва той:

Вярно ли е, че Валерий Герасимов е бил убит в Севастопол?

Украинските медии и каналите на Telegram днес активно разпространяват информация, че Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, е бил убит при удар по Севастопол.

Първоначално не искахме да реагираме на тази информационна патица, но по молба на нашите читатели уточнихме информацията. Накратко, става въпрос за откровена фалшификация от страна на украинското ЦИПСО.

Първо, Герасимов (не знаем точното му местонахождение, но наши стари приятели ни увериха в това). Второ, източници от близкото му обкръжение твърдят, че Герасимов дори не е бил ранен. Той е жив и здрав, командвайки групировка в зоната на СВО.

не е бил в Севастопол по това време........дори не е бил ранен.

Ясно......🤣😂🤣

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Може и за добро да е, трудно щяха да намерят по-голям некадърник да го замести :D

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/01/04/a-ukrainian-saboteur-traveled-600-miles-to-a-snowy-russian-airfield-and-in-the-dead-of-night-lit-a-russian-sukhoi-fighter-bomber-on-fire/?fbclid=IwAR1K600k4YztB4qjqzjtR_I40L4IEKQVd2fdF0Brlq9nQX6pDdhZqfVRwyQ

Стабилно трипче си е направил този.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 29 минути, Warlord said:

Може и за добро да е, трудно щяха да намерят по-голям некадърник да го замести :D

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/01/04/a-ukrainian-saboteur-traveled-600-miles-to-a-snowy-russian-airfield-and-in-the-dead-of-night-lit-a-russian-sukhoi-fighter-bomber-on-fire/?fbclid=IwAR1K600k4YztB4qjqzjtR_I40L4IEKQVd2fdF0Brlq9nQX6pDdhZqfVRwyQ

Стабилно трипче си е направил този.

Личното ми мнение е че във въздуховода нищо съществено не е направил. С една дрелка да беше надупчил носа щеше да има по-голям ефект.

• Глобален Модератор
Публикува

Военновъздушните сили на ВСУ удариха контролния център на летище "Саки" в Новофедоровка

Командирът на ВВС на ВСУ Николай Олешчук пише за това и публикува снимка от летището.

https://t.me/Crimeanwind/51555

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, scaner said:

Военновъздушните сили на ВСУ удариха контролния център на летище "Саки" в Новофедоровка

Командирът на ВВС на ВСУ Николай Олешчук пише за това и публикува снимка от летището.

https://t.me/Crimeanwind/51555

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Подробности за нощните атаки над Крим:

------

Подробности за поражението на командния пункт в Юхарин проход в Севастопол

Според нашия източник "200-те" са повече от 15 души. Руските военни укриват загубите по всякакъв начин.

Ракетата е попаднала в подземнен КП, имало е срутване на тунелите. Структурата очевидно е изведена от строя окончателно.

https://t.me/Crimeanwind/51570

----

В резултат на атаката на ВСУ срещу военното летище Саки в Новофедоровка е ранен поне един военнослужещ, а един е под развалините, по данни от сутринта на 6 януари.

По-рано командващият украинските ВВС Николай Олешчук заяви, че ВСУ са ударили контролния център на летище Саки в Крим.

https://t.me/Crimeanwind/51572

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, scaner said:

Подробности за нощните атаки над Крим:

------

Подробности за поражението на командния пункт в Юхарин проход в Севастопол

Според нашия източник "200-те" са повече от 15 души. Руските военни укриват загубите по всякакъв начин.

Ракетата е попаднала в подземнен КП, имало е срутване на тунелите. Структурата очевидно е изведена от строя окончателно.

https://t.me/Crimeanwind/51570

----

В резултат на атаката на ВСУ срещу военното летище Саки в Новофедоровка е ранен поне един военнослужещ, а един е под развалините, по данни от сутринта на 6 януари.

По-рано командващият украинските ВВС Николай Олешчук заяви, че ВСУ са ударили контролния център на летище Саки в Крим.

https://t.me/Crimeanwind/51572

Остава по-интересният въпрос - къде подготвят удар украинските ВВС в разгара на предизборната кампания в Русия?! Нещо голямо би трябвало да е, но ще видим.

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, skorpion1980 said:

Остава по-интересният въпрос - къде подготвят удар украинските ВВС в разгара на предизборната кампания в Русия?! Нещо голямо би трябвало да е, но ще видим.

image.png.15f5f13dd2549778c614291c90d05653.png

image.png.4ee417ad3e25213ad2efc1455933c525.png

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.sputnik8.com%2Fru%2Fst-petersburg%2Fsights%2Fkreyser-avrora%2Finfo&psig=AOvVaw0ifTswqbD8arm1Vo_kJD0l&ust=1704643407233000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjRxqFwoTCIDfit2RyYMDFQAAAAAdAAAAABAD

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Skubi said:

Потенциални цели колкото искаш на най-различни места. Някак си няма логика да оставят да се проведе една спокойна предизборна кампания в Русия.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, skorpion1980 said:

Потенциални цели колкото искаш на най-различни места. Някак си няма логика да оставят да се проведе една спокойна предизборна кампания в Русия.

Категорично основния таргет ще бъде Моста.На второ място и то със значителна разлика нещо в Москва / от рода на Кремъл/.Но Моста е безусловен фаворит.Освен всичко друго той има и военна стойност/ основна транспротна артерия на руската групировка в Крим/.

• Потребител
Публикува
Преди 29 минути, resavsky said:

Категорично основния таргет ще бъде Моста.На второ място и то със значителна разлика нещо в Москва / от рода на Кремъл/.Но Моста е безусловен фаворит.Освен всичко друго той има и военна стойност/ основна транспротна артерия на руската групировка в Крим/.

И аз така мисля, обаче удар по важен обект в Москва може да има по-силен ефект. Особено ако е не срещу Кремъл, а срещу националната телевизия.

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, skorpion1980 said:

Което и да гръмнеш има голямо политическо и стратегическо значение....

Мостът паметник на негово величество I. Путин.

Кремъл символ на Руското величество. Столица на РФ. От Наполеон чужд войник не е стъпвал там.

Аурора знаем на какаво е символ освен това родният град на Путин.

И тези цели са добре опазини, на стотици, хиляди километри от фронтът....

Ако не виждаш логика в тяхното успешно нападение, разрушение и следствията от това в предизборната кампания на Путлер и неговата нацистка партия......тогава....:bn:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!