Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Incorrectus said:

По рашките канали се възкликват по Тос-1 Солнцепек, Буратино и както там го наричат. Аналогов нет в мире, казват. Но аналогов нет, понеже това е недомислено оръжие. Да не говорим, че е терористично оръжие, защото избива наред мирното население в обстрелвани градове. При него за точност не може да става дума. Руснаците даже бронираха носещата машина, но какво като е бронирана, след като всяко попадение в заредените ракети ще го прати във въздуха. Освен това стреля до 10 км., но най-често май го приближават до 3 км., което е лесна плячка за всяка точна гаубица. Казват, че към Бахмут са закарали такива, но още не намирам инфо колко е животът им при Бахмут. Тук намерих една продупчена машина, но не разбрах откъде е.

https://twitter.com/i/status/1644637891937673217

не дей слага такива линкове за които е нужна регистрация......

• Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Администратор
Публикува

В новите "течове" на секретни документи бяха публикувани данни за опитите на ЧВК "Вагнер" да закупи оръжия от страните от Северноатлантическия алианс.

За това пише Washington Post.

И така, ако се вярва на източниците, става известно, че американските специални служби са знаели за опитите на представители на ЧВК "Вагнер" да закупят оръжие от страните от Северноатлантическия алианс, което се оказа Турция.

Отбелязва се, че според "изтичането" на секретни документи, през февруари представители на ЧВК "Вагнер" са се срещнали с представители на Турция. По време на срещата страните са обсъдили оръжия, но не е известно как са завършили тези преговори и дали турските власти са били информирани за това.

Съобщава се също, че новата партида „слети“ документи съдържа информация за вербуването на затворници в СВК „Вагнер“, както и за плановете на командването на армията на Руската федерация.

Отделно източникът отбелязва, че най-вероятно американски представители са предупредили украинското ръководство предварително за плановете на Руската федерация, включително ракетни удари по енергийната система на Украйна.

Отделно може да се отбележи, че в документите американците не изключват възможен съюз между Руската федерация и Китайската народна република.

• Харесва ми! 3
  • Администратор
Публикува

Пригожин оцени числеността на украинските войски за противодействие на 200 хиляди и заяви, че не може да се недооценява:

«У них собрано порядка 200, по некоторым источникам до 400 тысяч личного состава, недооценивать это нельзя».

• Глобален Модератор
Публикува

По принцип моста го поправиха вече, но ако украинците успеят да закарат установките до брега на морето, ще могат да го думнат отново. Те тогава вече какво ще правят рашките в Кримска и Херсонска обл. не знам.

• Харесва ми! 3
  • Администратор
Публикува

Украйна вече промени някои от военните си планове за контранастъпление. Това се случи заради изтичането на секретни американски документи.

Това съобщава CNN.

Журналистите твърдят, че "изтичането" на документи показва как САЩ шпионират както съюзници, така и противници. Сега тези разкрития могат да компрометират важни международни отношения. Мащабът на американското подслушване на ключови съюзници, включително Южна Корея, Израел и Украйна, е потресаващ.

Според изданието друга впечатляваща подробност е степента на проникване на американски агенти в руското министерство на отбраната и руската ПМВ „Вагнер“. Заради неконтролираното изливане на секретна информация обаче те вече са изложени на риск.

Други разкриват ключови слабости в оръжията, противовъздушната отбрана на Украйна, броя на батальоните и готовността в критичен момент от войната, когато украинските сили се готвят за контранастъпление срещу руснаците? и точно когато САЩ и Украйна започнаха да развиват по-доверителни отношения в сферата на обмена на разузнавателна информация.

Украйна вече промени някои от военните си планове поради това изтичане на информация, каза източник, близък до украинския президент Володимир Зеленски, пред изданието.

Пентагонът е положил „междуведомствени усилия“, за да оцени въздействието на изтичането на информация, каза в неделя заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Сингх. Тя добави, че американски служители са разговаряли със съюзници и партньори през уикенда за изтичането на информация и са информирали „съответните комисии на Конгреса“.

Припомняме, че на 7 април беше съобщено, че социалните мрежи Twitter и Telegram съдържат секретни документи, които уж подробно описват тайните планове на САЩ и НАТО за изграждане на Силите за отбрана на Украйна преди планираното контранастъпление.

В момента Пентагонът разследва кой може да стои зад изтичането на важни документи. Съединените щати смятат, че Руската федерация може да е замесена в изтичането на няколко секретни военни документа.

.........

Много ясно, че ще подслушват и внедпяват агенти. Това е контра разузнаване. Важно е защо изтече подобна информация, и дали това не е умишлена игра.

От: https://www.facebook.com

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Р. Теодосиев said:

дали това не е умишлена игра.

От: https://www.facebook.com

Прилича на дезинформация предназначена за стръв за Русия... Но няма особено значение,в крайна сметка. Защото фронтът е ужасно дълъг от поне хиляда километра и руската армия няма сили да го поддържа и води пълноценни битки...

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Коментар от "Обектив". Дискутират се и изтеклите документи:

00:00 СЛИВ ДОКУМЕНТОВ РАЗВЕДКИ США

06:24 ПОТЕРИ ВАГНЕРА В БАХМУТЕ

08:32 ТИМОТИ СНАЙДЕР О ПУТИНСКОМ РЕЖИМЕ

14:05 ВОЕНКОРЫ – УГРОЗА ПУТИНУ

18:38 БОРЕМСЯ С ТЕОРИЯМИ ЗАГОВОРА

21:58 СЛЕЖКА В ИРАНЕ

22:53 КОНЕЦ МОНОПОЛИИ В РОССИИ

23:46 МИЛЛИАРДЕРЫ В МОСКВЕ

24:20 ЗАДЕРЖАНИЯ В АРМЕНИИ

24:40 ИНДУЛЬГЕНЦИЯ ДОБРОВОЛЬЦАМ

25:31 ПАСХАЛЬНЫЙ КРОЛИК С СЮРПРИЗОМ

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 47 минути, Р. Теодосиев said:

Мащабът на американското подслушване на ключови съюзници, включително Южна Корея, Израел и Украйна, е потресаващ.

Говори се,че Зеленски е разрешил на американските служби да подслушват и разузнават на територията на Украйна,за да могат да предотвратяват корупция/кражби от американските помощи в оръжия и пари... Както и да неутрализират руската шпионска мрежа...

• Харесва ми! 2
  • Потребители
Публикува
Преди 1 минута, deaf said:

Говори се,че Зеленски е разрешил на американските служби да подслушват и разузнават на територията на Украйна,за да могат да предотвратяват корупция/кражби от американските помощи в оръжия и пари... Както и да неутрализират руската шпионска мрежа...

За съжаление такава корупция има сред украинците. Мащабите ще научаваме тепърва. Отговорност ще носи Зеленски.

• Харесва ми! 2
  • Администратор
Публикува
Преди 24 минути, Incorrectus said:

За съжаление такава корупция има сред украинците. Мащабите ще научаваме тепърва. Отговорност ще носи Зеленски.

Нама как да няма, при нас има, а какво да говорим за тях ;)

Зеленски ще носи много отговорности, но най-вече за победата над Русия.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Incorrectus said:

Наскоро някой казваше, но не си спомням кой от коментаторите, че американците знаят много повече за руските планове, отколкото за украинските. Техните прогнози също бяха, че Киев ще подне за 3 дни. Украинците пазят доза независимост и както е известно ген. Залужни обича изненадите. 

Февруари 2022 Пентагона даваше 3 месеца на Киев и 6 до 8 на Лвов. Но си мисля че тези данни са пуснати нарочно с цел заблуда на руснаците и да ги вкарат в глупавата война.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 26 минути, vandu said:

Февруари 2022 Пентагона даваше 3 месеца на Киев и 6 до 8 на Лвов. Но си мисля че тези данни са пуснати нарочно с цел заблуда на руснаците и да ги вкарат в глупавата война.

Истината е че никой не предполагаше за трагичното състояние на руската армия на всяко едно ниво:висше командване,офицерски кадър,въоръжение,боен дух.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/107922121861465/posts/pfbid02eSLUmVbWbmmN1y5DZEZ8Y9jwqPP4CtDVr2NM5MVWnoDsrUejvCj9QYpq7gQbTQLRl/ 

https://www.facebook.com/1614130421/posts/pfbid02xRcz8pDdA3Q87aQzNcfnVy724E7CpuvjsACRrgDkaNd1bVHVseCNf7bden928b2Cl/

19 на брой 155мм гаубици Цезар от Дания за Украйна.100 танка леопард- 1А5  до лятото . 

https://fb.watch/jQ3VWWfS4q/

Редактирано от Сармат
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Р. Теодосиев said:

Много интересно видео, как бихте коментирали този евентуален план на ВСУ?

Screenshot 2023-04-10 115243.png

Очевидно цялостната украинска стратегия е изолирането на Крим, последвано от превземането му. После като се освободят съответните части да предприемат офанзива към Мариопул и Приазовието, а като си го върнат да тръгнат на север към удържания дотогава според плана Бахмут, където по възможност да ударят руснаците в тила и така да им отнемат боеспособността за останалата част от Донбас.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!