Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 7 часа, Incorrectus said:

А защо ли руските военкори друга песен пеят. Те раздухват новината. Как така великая година време воюва за едно селище - Бахмут - а диверсантите за няколко часа завладяха няколко селища. Питат се те и не могат да разберат.

За Белгородска област похарчиха няколко милиарда за защита. Не могат да се разберат и до ден днешен кой е виновен за усвоените пари. Пригожин, който по едно време отговаряше за изграждането на защитата, или минобороны. Прехвърлят си топката. Вероятно парите са усвоени двустранно. Сега губернаторът Гладков се хвали с пирамидките, които спирали украйнската армия да не стигне до Масква.:ag:

Screenshot 2023-05-23 072807.jpg

Риските военкори не са от значение в случая. Я виж из западните медии кво пише. Защото иначе какво писаха за ВСУ?

Най-голямата, най-модерната, най-силната, най-добре оборудваната и тренираната по всички модерни НАТО стандарти с най-висока мотивация армия в Европа срещу частна компания ползваща завербувани престъпници из затворите, без никаква подготовка въоръжени с лопати ползвани за щурмуване на укрепени позиции и накрая историческа победа за зеките от ЧВКто… Първата в историята Частна Компания да победи в значително голяма битка, добре обучена, добре въоръжена и добре мотивирана национална армия. Тъй че  да това нападение в Белгородска област е каскада за отвличане на вниманието и ПР акция пред донорите на запад. Защото с 30-40-50 човека нищо не могат да постигнат а за истинска атака им трябват поне 100к…

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 42 минути, Absurde said:

Я виж из западните медии кво пише

Мдаааа - чудесни и манипулативни обобщения. :)

Що е то това "западни медии", точно? И какво като някъде си, пишело нещо си...? Всеки може да си напише каквото си му е на кефа, на мерака или ползата. После - всеки си намира какво да си подбере да си "прочете" и да го развява като "своя велика истина"....

Ааа, пардон на запад може всеки и си пише, говори... Обаче сред 'руский мир' не може всеки да пише без да има позволение ( чрез закони, укази и решения) от бащиците... Но кво значение да има, щом в бг форуми всеки може да си дрънка и да си играе личните си игри.

Та... така - драскате си каквото ви падне само и само да си облечете личните си падалки и предпочитания в псевдорационални дрешки.... И да прилича личната падалка на "мнение" и да върви някакво подобие на моабет... 

Редактирано от ramus
  • Харесва ми! 2
  • Потребители
Публикува
Преди 1 час, Absurde said:

Риските военкори не са от значение в случая. Я виж из западните медии кво пише. Защото иначе какво писаха за ВСУ?

Най-голямата, най-модерната, най-силната, най-добре оборудваната и тренираната по всички модерни НАТО стандарти с най-висока мотивация армия в Европа срещу частна компания ползваща завербувани престъпници из затворите, без никаква подготовка въоръжени с лопати ползвани за щурмуване на укрепени позиции и накрая историческа победа за зеките от ЧВКто… Първата в историята Частна Компания да победи в значително голяма битка, добре обучена, добре въоръжена и добре мотивирана национална армия. Тъй че  да това нападение в Белгородска област е каскада за отвличане на вниманието и ПР акция пред донорите на запад. Защото с 30-40-50 човека нищо не могат да постигнат а за истинска атака им трябват поне 100к…

Вагнер не е „частна компания“, защото се финансира от държавния бюджет. Пригожин има приходи от Африка  и др. места, но „лицензът“ му за действие и живот седи в джоба на бункерния. Боеприпаси и военна техника получава от държавните складове.

Относно другите ваши твърдения, Исав правилно ви прати да четете история.

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува

Neue Züricher Zeitung за изключително малката вероятност Москва да използва ядрено оръжие в Украйна:

▪️ Кремъл разглежда конфликта като екзистенциален, а възможностите на руската армия са под въпрос. Това би могло да подтикне Москва да използва ядрени оръжия.
▪️ Използването на ядрени оръжия няма особен военен смисъл, може да предизвика реакция от страна на НАТО и да изолира допълнително Русия.
▪️ В Украйна фронтът е много дълъг, а силите са разпръснати. На това бойно поле е трудно да се използват ефективно тактически ядрени оръжия. Постигането на ефект вероятно ще изисква използването на множество бойни глави.
▪️ Военните ползи на бойното поле би трябвало да надхвърлят потенциалния масиран отговор на Запада.
▪️ Нанасянето на удари по украински градове или критична инфраструктура няма да доведе до постигане на планираните цели.
▪️ Използването на ядрени оръжия изисква руските сили да могат да се сражават в замърсен театър на военни действия, което е под въпрос.
▪️ Чисто възпираща употреба на тактически ядрени оръжия над Черно море е малко вероятно да постигне ефект.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, ramus said:

Мдаааа - чудесни и манипулативни обобщения. :)

Що е то това "западни медии", точно? И какво като някъде си, пишело нещо си...? Всеки може да си напише каквото си му е на кефа, на мерака или ползата. После - всеки си намира какво да си подбере да си "прочете" и да го развява като "своя велика истина"....

Ааа, пардон на запад може всеки и си пише, говори... Обаче сред 'руский мир' не може всеки да пише без да има позволение ( чрез закони, укази и решения) от бащиците... Но кво значение да има, щом в бг форуми всеки може да си дрънка и да си играе личните си игри.

Та... така - драскате си каквото ви падне само и само да си облечете личните си падалки и предпочитания в псевдорационални дрешки.... И да прилича личната падалка на "мнение" и да върви някакво подобие на моабет... 

Разсъждения на свободна тематика, ако не знаеш на каде е запад купи си компас. Послдения абзац е за тебе ;) 

Преди 2 часа, Incorrectus said:

Вагнер не е „частна компания“, защото се финансира от държавния бюджет. Пригожин има приходи от Африка  и др. места, но „лицензът“ му за действие и живот седи в джоба на бункерния. Боеприпаси и военна техника получава от държавните складове.

Относно другите ваши твърдения, Исав правилно ви прати да четете история.

Знаеме, но като такава ни я представяха така говореха от NYTime, WS Journal, Telegraph, Washington Post, Politico, BBC CNN, CNBCm Kyiv Post U24  etc... Като всяка ЧВК получава поръчки и оръжие от държава, стига бе верно ли, егати изненандата.

Преди 1 час, resavsky said:

Смях .Едва ли не половината руска армия взе участие в Бахмутската кланица.Вагнер сами една барака нямаше да превземат.  

Факт. Вагнерици ги подържаха моторизираните бригади на морските пехотинци, артилерията на ВДВ и самолетите на Суровикин, без тях щяха да са още окопани на бул. Ламумба онзи източния... Но въпреки това друг "naritive" ни  представяха и сега трябва да кажат на западната публика защо тия зеки с лопати победиха в битката за  Бахмут. Което е разбираемо, без западната помощ Украйна ще падне...  Та кажи каво се случи с тази атака в Белгородско? Бутна ли Путин и власта му? Промени ли хода на вой

ната? Или останаха едни 30-40 трупа? Междувременно Фортеция Бахмут упалa от зеките както говореха по United24 и Freedom, btw ако помниш много от запада, дори Пентагона, съветваха да се остави Бахмут още миналата година.  запада пита ли пита за пролетната офанзива, която не се случва.

Преди 3 минути, isav said:

Всъщност развръзката в Бахмут предстои скоро...

А дано. Ще видим разбира се каква ще е тя. Ако русите са си научили урока от миналогодишната офанзива на украинците ще са подготвени, ама като ги знам какви са... 

• Потребител
Публикува
Преди 16 минути, Absurde said:

без западната помощ Украйна ще падне... 

Русия хипотетично дори и да беше окупирала Украйна,нямаше да може да я задържи дълго... Справка,СССР...

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, deaf said:

Русия хипотетично дори и да беше окупирала Украйна,нямаше да може да я задържи дълго... Справка,СССР...

Да ти кажа не мисля, че искат да я окупират цялата. Може би искат нещо като Югославия да направят, да я разчленят и да си земат юго-изтокога, запада да го отделят и да оставят центъра за бъдеща Украйна... Което ще е жалко...

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Absurde said:

Да ти кажа не мисля, че искат да я окупират цялата. Може би искат нещо като Югославия да направят, да я разчленят и да си земат юго-изтокога, запада да го отделят и да оставят центъра за бъдеща Украйна... Което ще е жалко...

Русия няма сили и част от Украйна да владее... Санкциите срещу нея са убийствени...

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 26 минути, Absurde said:

ако не знаеш на каде е запад купи си компас.

защо ми е - зачитам свободните ви моабети и е достатъчно за ориентация.

Преди 26 минути, Absurde said:

зеки с лопати победиха в битката за  Бахмут.

Което е разбираемо, без западната помощ Украйна ще падне.

Те така върви изразяването на свободния моабетчия. Няма нужда от компас... а моабетчията няма нужда от размисли, а от битово плямпане за геополитически казуси. За него "фактите" са писалките на свободните райтъри по тая или оная "медия", а той е надлежно осведомен... :)

Ма там разни "истории", разни науки... айде няма нужда - той тия неща си ги разбира щот чете "медии" - западни, източни...

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикува
Преди 9 минути, ramus said:

защо ми е - зачитам свободните ви моабети и е достатъчно за ориентация.

Те така върви изразяването на свободния моабетчия. Няма нужда от компас... а моабетчията няма нужда от размисли, а от битово плямпане за геополитически казуси. За него "фактите" са писалките на свободните райтъри по тая или оная "медия", а той е надлежно осведомен... :)

Ма там разни "истории", разни науки... айде няма нужда - той тия неща си ги разбира щот чете "медии" - западни, източни...

Много си хитър като извадиш 2, 3 реда от общото и ги нагодиш за свойте нужди, голям ли се чустваш? Имаш ли да казваш нещо смислено?

• Потребител
Публикува
Преди 13 минути, deaf said:

Русия няма сили и част от Украйна да владее... Санкциите срещу нея са убийствени...

Ще видим, в момента изглежда имат няква офанзива, тук таме...

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 20 минути, Absurde said:

Да ти кажа не мисля, че искат да я окупират цялата.

Нещо не се ориентираш, колега. Путин съвсем явно си е мислел, че ще влезе в Украйна като в Крим
през 2014г и ще я анексира ... цялата.

Това е бил "планът" на Путин. Безкръвен аншлус на Украйна: руската войска да влезе в Украйна, тя
да бъде посрещната с хляб и сол от украинците и Украйна да стане руска.

Ако си мислиш, че в Кремъл на времето някой е планирал да воюва с Украйна повече от три дни, си
в заблуда.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Нещо не се ориентираш, колега. Путин съвсем явно си е мислел, че ще влезе в Украйна като в Крим
през 2014г и ще я анексира ... цялата.

Това е бил "планът" на Путин. Безкръвен аншлус на Украйна: руската войска да влезе в Украйна, тя
да бъде посрещната с хляб и сол от украинците и Украйна да стане Руска.

Ако си мислиш, че в Кремъл на времето някой е планирал да воюва с Украйна повече от три дни, си
в заблуда.

Ти ако го познаваш и знаеш кво си е мислил ОК. Но някак ме съмнява да окупира цялата, особенно в началото с тези 120к от който 90тина само влязоха 40к. от север... На мен ми се струва че друго целеше и почти го постигна на преговорите в Турция, но после Джонсън внезапно дойде в Киев и преговорите свършиха. Но ако слушаш руска пропаганда, да Киев за 3три дни Марс за 6... секви такива глупости.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 минута, gmladenov said:

Грешно ти се струва.

Е щом казваш, явно имаш вътрешна информация от Кремъл и си видял плановете...

Редактирано от Absurde
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 минути, Absurde said:

Е щом казваш, явно имаш вътрешна информация от Кремъл и видял плановете...

Не. Просто имам очи и мисъл и мога да навързвам събития и факти.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, gmladenov said:

Не. Просто имам очи и мисъл и мога да навързвам събития и факти.

Значи не слушаш руската пропаганда, ама по нея си оформи мнението за 3те дена...
----
Междувременно:

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 52 минути, deaf said:

А Русия къде щеше да е без помощта на Иран, Северна Корея и Китай?

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, Absurde said:

Значи не слушаш руската пропаганда, ама по нея си оформи мнението за 3те дена...

Колега, ти като експерт и умник как ще коментираш 100-киломотровия конвой към Киев в началото
на войната.

Значи руснаците правят 100-км колона от военни камиони ... след което ги обръщат и ги прибират.
Какво постигна този гениален план, плод на внимателно стратегическо планиране от руснаците?

Аз твърдя, че такова планиране въобще не е имало ... но след като ти не се съгласваш, явно смяташ,
че все пак това е било планирано. Та кажи сега какъв е бил този план.

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува

👉 Руските пропагандисти публикуват „кадри от мястото на унищожаването на ДРГ на Въоръжените сили на Украйна в Белгородска област“.

👉 Междувременно Легионът „Свобода на Русия“ твърди, че те, съвместно с РДК, „демилитаризираха мотострелкова рота на въоръжените сили на РФ, унищожиха няколко единици от тяхната бронирана техника“.

💥  “Комерсант” и РБК, позовавайки се на източници в Министерството на вътрешните работ, съобщиха, че на 22 май в Белгородска област, във военния лагер Белгород-22, е била обстрелвана военна част, двама руски войници са убити, още четирима са ранени. Тази част се намира на 10 км от границата и принадлежи към Грайворонския градски окръг. Според данни на медиите, огънят е воден от реактивни системи за залпов огън "Ураган", на територията на града са избухнали три снаряда.

https://t.me/besarabskifront/9121

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 18 минути, gmladenov said:

Колега, ти като експерт и умник как ще коментираш 100-киломотровия конвой към Киев в началото
на войната.

Значи руснаците правят 100-км колона от военни камиони ... след което ги обръщат и ги прибират.
Какво постигна този гениален план, плод на внимателно стратегическо планиране от руснаците?

Аз твърдя, че такова планиране въобще не е имало ... но след като ти не се съгласваш, явно смяташ,
че все пак това е било планирано. Та кажи сега какъв е бил този план.

T.e. според теб гениите в МОРФ си мислят че ще превземат 3 милионен Киев с 40к контигент? Айде за някой друг град ОК. Но точно Киев?

Аз си мисля, че просото искаха да ги натиснат да приемат техните условия за мир, в Турция почти подписаха.

• ХаХа 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!