Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

Публикува
Преди 4 часа, Втори след княза said:

Димитър Йорданов and cucumerario реагира на това 😄 2

Разсъжденията ми са смешни, нали? А защо те правят така?

Проблем са автентичността на еротичните сцени...

• Мнения 67
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, cucumerario said:

Проблем са автентичността на еротичните сцени...

Това е шега, нали?

Съжалявам, но нещо пречи да разбиват стени и бариери. Все едно, пожелавам им делото да е добро за България, а не за Рим. :) 

Публикува
Преди 13 часа, Втори след княза said:

Това е шега, нали?

Съжалявам, но нещо пречи да разбиват стени и бариери. Все едно, пожелавам им делото да е добро за България, а не за Рим. :) 

Ами ти също се шегуваш..:)

Какви са тези стени и бариери, които трябва да се разбиват?

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 24 минути, cucumerario said:

Ами ти също се шегуваш..:)

Какви са тези стени и бариери, които трябва да се разбиват?

Разсъждавам така: Глишев и другите, не се страхуваха да се противопоставят на статуквото, разбиваха бариери и заставаха срещу полицията, а сега се самоограничават, защото Спартак се бил проявил в Апенините. Сами (?)си слагат бариери и си подрязват крилата. А "стената" е от песента и филма. 

Редактирано от Втори след княза
Публикува (edited)
Преди 36 минути, Втори след княза said:

Разсъждавам така: Глишев и другите, не се страхуваха да се противопоставят на статуквото, разбиваха бариери и заставаха срещу полицията, а сега се самоограничават, защото Спартак се бил проявил в Апенините. Сами (?)си слагат бариери и си подрязват крилата. А "стената" е от песента и филма. 

Там е работата, че ако разбият тази стена, както казваш, за прослава на България, после ще трябва да правят историческа възстановка, за бита на човекоподобните маймуни, населявали Балканите в същия дух..

Ако някой прави връзка м/у Спартак и българите и е напълно искрен, ще трябва да направи и горната връзка и няма вече стена или бариера, която да го спре...

Редактирано от cucumerario
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Atom said:

Абе какви ги приказваш? Събрали се някакви хора и си правят възстановки на нещо си. Това им харесва - това правят.  Като искаш да се отразяват други събития, намери други като теб които да споделят идеите ти и си възстановявайте каквото искате.   Какви бариери, какви стени, какви пет лева.  Да не мислиш, че някой ще те спре?

В някакъв смисъл си прав, значимо е мнението от колеги, които са опитвали да го правят. Обаче възстановките са за пред публика, а значи може да се сподели очакване или впечатление. Има и хора, които влизат и излизат от театър и си говорят за туршии с чесън, но редно ли е?

Другото е, че Глишев е име. Винаги ще бъде припомнян с окупацията на СУ. Предполага се, че още изповядва някаква идея, политика, а не че си мери меча. В този смисъл, изразявам обърканост, че този, който е воювал за демокрация, сега се кичи като човек от една империя, лишила от независимост населението по нашите земи. 

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Втори след княза said:

В някакъв смисъл си прав, значимо е мнението от колеги, които са опитвали да го правят. Обаче възстановките са за пред публика, а значи може да се сподели очакване или впечатление. Има и хора, които влизат и излизат от театър и си говорят за туршии с чесън, но редно ли е?

Другото е, че Глишев е име. Винаги ще бъде припомнян с окупацията на СУ. Предполага се, че още изповядва някаква идея, политика, а не че си мери меча. В този смисъл, изразявам обърканост, че този, който е воювал за демокрация, сега се кичи като човек от една империя, лишила от независимост населението по нашите земи. 

Хайде да спрем с глупостите. Ако искаш да свършиш нещо правилно, винаги поставяш граници и бариери. Когато ходиш на протести не носиш коктейли Молотов в джоба си. Това е граница и бариера. Когато правиш историческа възстановка, Аспарух не слиза от Хамъра да си забие щика в земята и да каже "Моя страна, моя България". Защото си сложил граници и бариери.

Така правят Първите. А вие Вторите след всички, спрете да цапате хубавата тема. По ми е интересно да прочета какви качествени възстановки предстоят, отколкото нов прочит на Ромео и Жулиета, но с главни герои Балдуин и Целгуба.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 43 минути, Янков said:

По ми е интересно да прочета какви качествени възстановки предстоят,

Защо си така пасивен и чакаш? Участвай в направата света (форума) по- хубав! 

Лете присъствах на ретро- бал, "възстановка" на бал. Дрън- дрън. За селището, дядо Славейков казва "Хубаво е наше село". Някакви театрални костюми, липса на традиции, фалш. Опитват се да прилепят на градче по времето на "Чичовци"нещо оперетно от Виена. Патриотарска работа. Нямаше нищо автентично, освен швейцареца - един висок дядо в средата. Надявам се, че няма да го повторят.

MG_0294.jpg

• Потребител
Публикува

Това обичам в преподаваната вистория, че 90% е измислени личности и събития или е  микс от няколколичности,  и събитието въобще не е било така, там и тогава....Но, нали за поука и възпитаване на младеща трябва така да се докарат нещата, че да ги учат, възпитават за родолюбие, честност и какви ли не още подобни неща...Но животът е циничен и несправедлив. И затова винаги, ще може да се правят подобни устни фектовки в която и да е била тема, личност, събитие от миналото...До дадена степен и това е полезно защото, човек все се учи и получава допълнителна информация, макар и оспорвана....Както един стар йеревански виц казваше. -Истина ли е, че Шопен е бил педерас? -Да! Но, не затова го уважаваме!🤣😂🤣

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Евристей said:

Със сигурност сте бил ...

Ad hominem  

Преди 1 час, Евристей said:

Не е много сигурно Спартак дали въобще е тракиец

Имаме две световно известни исторически личности. Защо сами си самоунижавате националното достойнство, бе хора? Отказвайки се от тях, дръжте се на Спар...оток за речника.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Втори след княза said:

Имаме две световно известни исторически личности. Защо сами си самоунижавате националното достойнство, бе хора?

А защо само две? По какъв критерий определяш кой е "наш" и кой е "чужд"?  Ако е въпрос на география със сигурност ще намериш и други велики личности.  Например Флавий Аеций, известен още като "последния римлянин", също е роден по тези земи. Велизарий - може би един от най-известния римски генерали също е тукашен.  

Защо реши, че Спартак е от "нашите", а Аеций и Велизарий  са от "чуждите"? 

Редактирано от Atom
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Atom said:

Аеций и Велизарий  са от "чуждите"? 

По същите причини, по които нобеловият лауреат, роден по нашите земи не се самоосъзнава като българин.

• Потребител
Публикува
Преди 24 минути, Втори след княза said:

По същите причини, по които нобеловият лауреат, роден по нашите земи не се самоосъзнава като българин.

Аха, значи Спартак се е осъзнавал като българин.  Това е нещо ново за мен.  И  на каква база направи това заключение?  

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Втори след княза said:

Ad hominem  

Имаме две световно известни исторически личности. Защо сами си самоунижавате националното достойнство, бе хора? Отказвайки се от тях, дръжте се на Спар...оток за речника.

Я кажи кои са тези две личности, че като чета, май се сещам за други.

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Atom said:

Аха, значи Спартак се е осъзнавал като българин.  Това е нещо ново за мен.  И  на каква база направи това заключение?  

Късно ли е да редактираш този коментар, да не звучи толкова блонди?

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Янков said:

Георги Димитров и Стоичков.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 9 минути, Skubi said:

Георги Димитров и Стоичков.

Ако при някои исторически възстановки наблегнат само на гладиатора Спартак, те ще го принизят до спортна фигура, а не историческа, която повлиява на исторически процеси.

В уики Спартак е статия на 83 езика, Стоичков на 63, Димитров на 55.

• Потребител
Публикува
Преди 16 минути, Втори след княза said:

Късно ли е да редактираш този коментар, да не звучи толкова блонди?

Нямам никакво намерение да редактирам каквото и да е. Зададох ти елементарен въпрос: По какъв критерий определяш кой е "наш" и кой е "чужд"?  Защо реши, че Спартак е от "нашите", а Аеций и Велизарий  са от "чуждите"? 

Отговорът ти беше брутален: "По същите причини, по които нобеловият лауреат, роден по нашите земи не се самоосъзнава като българин." 

Какъвто  ти е отговора, такава ми е и репликата.  Ако отговорът ти е бил "блонди", значи и собствената ми реплика е "блонди".  Аз лично нямам проблем с подобно определение. 

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, Atom said:

Нямам никакво намерение да редактирам каквото и да е. Зададох ти елементарен въпрос: По какъв критерий определяш кой е "наш" и кой е "чужд"?  Защо реши, че Спартак е от "нашите", а Аеций и Велизарий  са от "чуждите"? 

Отговорът ти беше брутален: "По същите причини, по които нобеловият лауреат, роден по нашите земи не се самоосъзнава като българин." 

Какъвто  ти е отговора, такава ми е и репликата.  Ако отговорът ти е бил "блонди", значи и собствената ми реплика е "блонди".  Аз лично нямам проблем с подобно определение. 

Караш ме да коментирам твоите врели- не кипели. Да стигаш до извод че Спартак е българин и аз да те опровергавам?!? Губи време. Който не може да проследи хода на мисли, не може и да разбере казано. 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 37 минути, Янков said:

Аз предлагам освен Спартак и Александър Велики.  Ето и мотивите ми:
- В Укипедия Александър е статия на цели 200 езика
- македонците са българи
- щом може трак, няма проблем и с "антички македонец"

Редактирано от Atom
Публикува
Преди 39 минути, Втори след княза said:

Караш ме да коментирам твоите врели- не кипели. Да стигаш до извод че Спартак е българин и аз да те опровергавам?!? Губи време. Който не може да проследи хода на мисли, не може и да разбере казано. 

Добре де, кажи каква е връзката! Как така Спартак може да се представи, като "добро" за България?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!