Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 567
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува (edited)

По сериозно малко Крим е загубена кауза за Украйна.Ако тази война ,ще има край и ,ако няма ,да се стига до глобален конфликт с ядрено оръжие(тогава нищо ,няма да има значение) ,при бъдещи преговори Украйна трябва,да задраска Крим с дебелият фулмастер.И преди съм споменавал ,контактувам с много хора от бившият СССР ,жителите на Крим 99% са проруски настроени.Даже и такива от украински произход  ,който личи от фамилиите им ,и те са фанатизирани.Това не се отнася за Донецка и Луганска област там нещата са 50:50  ,даже бих казал и 60:40 в полза на Украйна.Има си едно нещо наречено вътрешна миграция по времето на СССР и след това много от жителите на тези региони са от Западна Украйна или от Беларус ,отделно малките населени места са си с чисто украинско самосъзнание.Като говорим за Западна Украйна и за Беларус  ,винаги има и полски елемент в уравнениетоТа при бъдещи преговори Крим е нещото ,което Украйна  ,може свободно  ,да жертва.

Редактирано от todorg
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, todorg said:

По сериозно малко Крим е загубена кауза за Украйна.Ако тази война ,ще има край и ,ако няма ,да се стига до глобален конфликт с ядрено оръжие(тогава нищо ,няма да има значение) ,при бъдещи преговори Украйна трябва,да задраска Крим с дебелият фулмастер.И преди съм споменавал ,контактувам с много хора от бившият СССР ,жителите на Крим 99% са проруски настроени.Даже и такива от украински произход  ,който личи от фамилиите им ,и те са фанатизирани.Това не се отнася за Донецка и Луганска област там нещата са 50:50  ,даже бих казал и 60:40 в полза на Украйна.Има си едно нещо наречено вътрешна миграция по времето на СССР и след това много от жителите на тези региони са от Западна Украйна или от Беларус ,отделно малките населени места са си с чисто украинско самосъзнание.Та при бъдещи преговори Крим е нещото ,което Украйна  ,може свободно  ,да жертва.

Украйна никога няма да се откаже от Крим. 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 3 минути, resavsky said:

Украйна никога няма да се откаже от Крим. 

Населението там  си иска Русия.Факт.Когато водиш преговори трябва  ,да има ,какво да жертваш.

Редактирано от todorg
  • Глобален Модератор
Публикува
Just now, todorg said:

Населението там  си иска Русия.Факт.

Кримските гърци и татари не искат и да чуят за Русия .Факт.  

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, todorg said:

И преди съм споменавал ,контактувам с много хора от бившият СССР ,жителите на Крим 99% са проруски настроени.Даже и такива от украински произход  ,който личи от фамилиите им ,и те са фанатизирани.Това не се отнася за Донецка и Луганска област там нещата са 50:50  ,даже бих казал и 60:40 в полза на Украйна.

Това е без значение. Днес хората говорят и мислят едно, утре говорят и мислят друго. Единственото важно условие на този етап е кой държи фактическата власт, т. е. силовите структури на място. Който ги държи, негова е територията, негово е и  населението.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 6 минути, Кухулин said:

Това е без значение. Днес хората говорят и мислят едно, утре говорят и мислят друго. Единственото важно условие на този етап е кой държи фактическата власт, т. е. силовите структури на място. Който ги държи, негова е територията, негово е и  населението.

Ами не е съвсем така.Много от украинците от изтока до сакралната дата 24.02.2022 бяха раздвоени.Под Изток имам предвид Харков ,Днипро ,Запорожие  ,сега 90% от тях са украински фанатици  ,когато контактувам с тях .Жителите на Мариопул предадоха Украйна в някаква степен  ,но на тях не им бе дадена възможност ,да се оттеглят по скоро имаха такава възможност само на Изток и подобно на жителите на Сталинград се сблъскаха с войната челно и в момента лижат задниците на временните владетели на Мариопул.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, todorg said:

Ами не е съвсем така.Много от украинците от изтока до сакралната дата 24.02.2022 бяха раздвоени.Под Изток имам предвид Харков ,Днипро ,Запорожие  ,сега 90% от тях са украински фанатици  ,когато контактувам с тях .Жителите на Мариопул предадоха Украйна в някаква степен  ,но на тях не им бе дадена възможност ,да се оттеглят по скоро имаха такава възможност само на Изток и подобно на жителите на Сталинград се сблъскаха с войнаат челно ив момента лижат задниците на временните владетели на Мариопул.

Фанатизмът на запорожците ще трае до момента, в който там стъпи руски ботуш. Същото се отнася и до Крим по отношение на украинския ботуш.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 6 минути, Кухулин said:

Фанатизмът на запорожците ще трае до момента, в който там стъпи руски ботуш. Същото се отнася и до Крим по отношение на украинския ботуш.

Херсон бе първият голям украински град завладян от агресора ,но населението там се противопоставяше всякак и след акта на окупация.В Мариопул се оказаха малко женски полови органи с извинение.То и там 2014 имаше инцидент с милиционерският участък ,който се би с армията на собствената страна?

Редактирано от todorg
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 8 минути, Кухулин said:

Ако стъпи....

• Потребител
Публикува
Just now, todorg said:

Херсон бе първият голям украински град завладян от агресора ,но населението там се противопоставяше всякак и след акта на окупация.

Населението се противопоставяше всякак през първото денонощие, докато росгвардията не размаза двайсетина трупа по дърветата с 30 мм автоматичен огън. После настъпи мир и радост с елементи на свободни демонстации.

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, laplandetza2 said:

Такова е и в България. Чакаме турската армия............................ хляб сол, петмез, баклавъ и квото е рекал алаха:D

Извън майтапа Турция свали руски самолет в Сирия  ,после уби московският посланик в Анкара.Нещо случи ли им се освен ,че Русия взе  ,да ги ухажва повече.Сега при зърненият проблем турците казаха украинското зърно ни трябва и московците свиха опашки.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, Кухулин said:

Населението се противопоставяше всякак през първото денонощие, докато росгвардията не размаза двайсетина трупа по дърветата с 30 мм автоматичен огън. После настъпи мир и радост с елементи на свободни демонстации.

За моето ментално здраве подобни канали в Телеграм ,които показват войната с цялата и бруталност не ползвам вече.В началото и аз бях абониран за такива канали и от двете страни и си зададох въпроса  ,как може едно човешко същество да действа по такъв начин ,да го и снима и да го постне после  .това е изродщина .Не го приемам/Войната по този начин с убийства трябваше  ,да е нещо преодоляно 21-и век ,модерните войни трябваше  ,да са икономически.Но не би.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 45 минути, todorg said:

По сериозно малко Крим е загубена кауза за Украйна.

Украинците са тъпи ако си мислят, че ще им върнат Крим ... но ще са още по-тъпи да не го използват
като разменна монета в евентуални преговори. В крайна сметка Крим си беше тяхна територия преди
2014г ... и Русия се е съгласила на това през 1991г. Това не може да се отрича.

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, todorg said:

За моето ментално здраве подобни канали в Телеграм ,които показват войната с цялата и бруталност не ползвам вече.В началото и аз бях абониран за такива канали и от двете страни и си зададох въпроса  ,как може едно човешко същество да действа по такъв начин ,да го и снима и да го постне после  .това е изродщина .Не го приемам/Войнаат по този начин с убийства трябваше  ,да е нещо преодоляно 21-и век ,модерните войни трябваше  ,да са икономически.Но не би.

Какво да ти кажа. Трябва да си каляваме менталното здраве, защото 21-ви век тепърва има да се вихри.

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, laplandetza2 said:

Турците могат да рупат и руско зърно....................могат ли?

Има ли?Те затова русите буат гречка(елда) по селата (нещо гнусно) защото имат много зърно.

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, todorg said:

Войната по този начин с убийства трябваше  ,да е нещо преодоляно 21-и век ,модерните войни трябваше  ,да са икономически.Но не би.

Точно така разсъждавам и аз ... но ние не сме руски фараони, явно.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 33 минути, laplandetza2 said:

Колко излиза да избегнеш мобилизация и преминеш през границата? Говорят за от 4 до 6 хил.евро избягване на мобилизация и към 5 хилки бягане през граница. как стоят нещата?

По дяволите ,защо мен ме питаш?Не съм в Русия  ,не знам как стоят нещата ,по лична причина контактувам с най  вече ,с жени от Русия и много от тях през сълзи ми споделяха ,как са мобилизирали техните роднини ,на по 40-50 години и директно са ги пращали на фронта ,въпреки че  версията е била за обучение.Трябвало е ,да си плащат и за военната екипировка  ,.което е един от най големите абсурди.И после телеграма вашият съпруг ,баща , син ,брат загина изпълнявайки службата си към Родината.Спасибо и до там.Със сигурност ,не е толкова лесно ,да напуснеш Русия  ,ако си мъж  ,който подлежи на мобилизация.За щастие  Русия е и много корумпирана страна и е факт ,че много млади мъже я напуснаха .Най лесният подход  ,бе с полет до Белград  ,за Сърбия не с е изискват визи.Много мъже се добраха и до турската граница и я преминаха по някакъв начин ,там е също по облекчен режима.Предполагам си има чиновници ,които трупат печалба и от тази ситуация.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, laplandetza2 said:

Питах за Украйна. В Русия ще да е подобно........

Официалната версия  за Украйна  е ,че не са мобилизирани войници всичко е доброволно има една българска дума доброзорно.Факт е ,че има млади мъже украинци ,коитов момента се вихрят по българското черноморие например ,друг факт е и че много жени и млади момичета и възрастни хора се записаха доброволци за фронта и много от тях и загинаха.Всичко е до съвест.официално закон за мобилизация в Украйна не е имало.Поне аз не знам за такъв?Но си има  и един момент от световните войни ,когато на всеки млад боеспособен мъж се е гледало с презрение ,ако получи ,някаква службичка далеч от фронта ,във всички страни..Предполагам това действа в Украйна и сега освен онези ,които емигрираха.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикува
Преди 30 минути, laplandetza2 said:

Какво става с Кърджалийско ако ние, аз съм мюсюлманин, пожелаем да се отделим от вас, така както в Косово, така както беше  в Кипър и пр. Ние искаме собственна държава, Кърджалистан, тогава ще пустните ли тема Чий е Кърджалистан?:D

Точно, но понеже темата е за Крим, въпросът е какво предложи Украйна на населението там освен кютек, разбира се? ми нищо. Корупция, кражби и разпад.

Ако в Украйна беше хубаво, никой нямаше да иска да се отцепва от там.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 14 минути, Tomata said:

Точно, но понеже темата е за Крим, въпросът е какво предложи Украйна на населението там освен кютек, разбира се? ми нищо. Корупция, кражби и разпад.

Ако в Украйна беше хубаво, никой нямаше да иска да се отцепва от там.

В България  ,няма области с компактно малцинствено ,население.Има области със смесено население.България  ,не признава и национални малцинства ,тъй като никога ,не е завладявала територии на друга страна с небългарско население.Ако една област иска ,да се отцепва ,това си е сепаратизъм и ще последват всички цивилизовани мерки ,да се избегне това  ,по горе съм дал примерът с Каталуния и Испания.Например съседна Румъния има такъв проблем окупирали са области с компактно унгарско населние и днес Орбан и Унгария правят инфраструктурни подобрения именно в тези области и пример за това е болезнено познастият на част от българските футболни фенове ФК Сепси.Други футболни клубове по подобна унгарска програма са Дунайска стреда в Словакия и Осиек в Хърватия.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, laplandetza2 said:

Аха, обаче и руснаците имат неограничени природни залежи на кютек,корупция, ограбване ,безхаберие, непокизъм,дебелизъм,неефективна бюрокрация и пр.С други най-прости думи, за Кримчани ще има Още от Същото!:D

Да, ама направи мост, летище и джамия, а Артек от кебабчийница стана футуристичен център за обучение на младежта..

• Потребител
Публикува
Преди 4 минути, laplandetza2 said:

Ше ме извиняваш, но в Крджалистан ние сме мнозинството, не го забравяй. Ако продължавате да си съсипвате държавате.............ще ви бием шута!

Ами не е така.В Кърджали бе избиран и български кмет 1999 въпреки феодалните структури на ДПС.Огромна част от мюсюлманското население там гласуват за ДПС ,заради страх и заради легализирани криминални практики.Отделно ДПС държи българските мюсюлмани умишлено в бедност и примитивизъм ,за да ги капсулират.Имам много познати български мюсюлмани и те изпитват културен шок ходейки за пръв път в Истанбул .Мисля ,че  не е добра идея да отправяш заплахи към етническият мир в България ,дори и през анонимен профил ,нали се сещаш ,че лесно можеш ,да бъдеш открит.

• Потребител
Публикува
Преди 12 минути, todorg said:

В България  ,няма области с компактно малцинствено ,население.Има области със смесено население.България  ,не признава и национални малцинства ,тъй като никога ,не е завладявала територии на друга страна с небългарско население.Ако една област иска ,да се отцепва ,това си е сепаратизъм и ще последват всички цивилизовани мерки ,да се избегне това  ,по горе съм дал примерът с Каталуния и Испания.Например съседна Румъния има такъв проблем окупирали са области с компактно унгарско населние и днес Орбан и Унгария правят инфраструктурни подобрения именно в тези области и пример за това е болезнено познастият на част от българските футболни фенове ФК Сепси.Други футболни клубове по подобна унгарска програма са Дунайска стреда в Словакия и Осиек в Хърватия.

Не се заблуждай, правото е на страната на силния. Ето, САЩ решиха и разсипаха Югославия против всякакви международни правила и норми.. 

Населението е стадо.  Да не би в Косово по-добре да живеят сега, след като ги споходи „демокрацията“? Във всеки народ има голяма доза сепаратизъм по рождение. Въпросът е да има равни, по възможност добри условия за живот за всички.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, Tomata said:

Ето, САЩ решиха и разсипаха Югославия против всякакви международни правила и норми..

Като я чуя тази опорка и кипвам.

Бомбардировките в Сърбия бяха в отговор на сръбския геноцид срещу Босна и Косово.
Като правиш геноцид, ще те бомбардират.

А според русоробите излиза, че сърбите имат право да колят мюсюлмани ... но е зверство
те да бъдат бомбардирани в отговор на геноцида. Хайде у лево. 🙄

Редактирано от gmladenov

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!