Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Отиде си професорът по културна антропология Ивайло Дичев

Препръчано мнение

• Администратор
Публикувано

Отиде сипрофесорът по културна антропология Ивайло Дичев, известен с гражданската си позиция по съвсем актуални за България проблеми.

Той беше преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Ръководи магистърска програма по културна антропология, издава онлайн изданието за културни изследвания "СеминарБГ". Писател и активен есеист, Ивайло Дичев бе чест коментатор за "Дневник" и напоследък - за "Дойче веле".

395495287_742270041274139_3054312069135637504_n.jpg

Редакцията изказва съболезнования на близките на Ивайло Дичев.

Ивайло Дичев, антрополог: Има недоверие към професионалиста и култ към аматьора

"Изглежда, политиците почват да губят ролята си в съвременните общества", коментира проф. Ивайло Дичев.

• Живеем във време на бясна конкуренция за вниманието на хората.
  • Има изместване от словото към тялото.
  • Изглежда, политиците почват да губят ролята си в съвременните общества.

https://www.dnevnik.bg/biznes/intervju/2023/04/16/4472245_ivailo_dichev_antropolog_ima_nedoverie_kum/

• Модератор антропология
Публикувано

Мир на душата му. Рядко съм се съгласявал с тезите му, в същото време беше нестандартен и огромен талант, особено в младостта си. Някои от текстовете му бяха образцови, с тях би се гордял всеки университет. Загуба за България.

• Администратор
Публикувано

Помня го от студент. Спорих с него, беше спокоен и интересен. Имаше интересен начин на преподаване. Винаги му бях в лекциите въпреки, че не винаги се съгласявах с нещата, които говореше. 

След като завърших винаги го четях по медиите и следях всичките му изяви. Беше истински академичен човек, рядкост за България.

• Модератор антропология
Публикувано

В най-силните си години имаше рубрика в един вестник, в началото на 2000-те. Мощен и оригинален. Слизал е под чертата и сме разменяли думик. Беше си от френската школа в обществените науки. Пишеше и мислеше доста  по-иначе по това време и беше по-малко политичен. Ясно ми беше колко е талантлив въпреки несъгласията. Но мисля че правехме интересни диалози...Загуба.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.