Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 13 минути, resavsky said:

Това добре но трябва да намерят начин да увеличат производството на боеприпаси. Това е ахилесвата пета на украинците. 

Няма да могат да спечелят само с мерене на пишките. На орките им е по-голям капацитета....Само с прецизни дълекобойни оръжия могат победи....Да рушат, унищожават тези концентрирано жп възли, линии/при орките предимно там идват боеприпасите, оръжията, пушеното месо....Защото ако стигнат на фронта там е вече 1-10 или 1-100 отношенията на артилерийни изтрела, пехота, танкове, оръдия....С количествоне можеш да победиш руснаците. На тях не им пука. Ако е нужно не 40% а 80% от националният доход ще пратят на фронта, ако ще от глад да мре народа. Докато западните се превземат и скимтят от повишаване на военните бюджети от 1-на 2-3%. Но не дай Боже утре отиде Иван да им е......бе мамката или сестричката в Берлин, ше има да скимти германеца, че защо не им дадохме таурусчета на украинците....😆

• Харесва ми! 3
  • Мнения 3,3k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува

Чухте ли най-новия хит на ватнишката пропаганда? Военнотранспортният ИЛ 76 се бил блъснал в птица (попаднала в двигателя му) и за това паднал. 🤣

419299131_7447482031938913_7113590975326223687_n.jpg

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 10 минути, Warlord said:

Чухте ли най-новия хит на ватнишката пропаганда? Военнотранспортният ИЛ 76 се бил блъснал в птица (попаднала в двигателя му) и за това паднал. 🤣

419299131_7447482031938913_7113590975326223687_n.jpg

90 тона  самолет /без товара/ и да го свали една птица.....

• Потребител
Публикува (edited)

Това за пръв път го прочетох от украински туитър до колкото помня.

Ако го намеря ще го постна.

Редактирано от vandu
  • Глобален Модератор
Публикува

Това го били писали от руския телеграм канал "Маш". Действително чат-пат се случва птици да попаднат в мотора, обикновено той ги прави на ренде, но понякога му прецакват лопатките, блокира и може и да се подпали. В такъв случай балансират с другия двигател докато кацнат. За авиокатастрофи на големи машини, причинени от птичка - ас поне досега не бях чувал. А Ил-76 мисля беше с цели 4 двигателя, говорим за доста солиден самолет.

• Потребител
Публикува

Имаше пожар, и не се знае какво е повредило по управлението на крилото.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 47 минути, Warlord said:

За авиокатастрофи на големи машини, причинени от птичка - ас поне досега не бях чувал.

Птичката сигурно е била с цигара в устата.

• Потребител
Публикува

Има случай на приземен самолет с откъснати два двигателя от едното крило

При търсене в гугъл излизат доста новини за запалили се двигатели от птици.

Но много зависи и обучението на пилотите, колко кадърно е проектиран двигателя и самолета. 

Самолета попадна в свредел/крем (или каквото там го водят) на доста ниска височина.

• Глобален Модератор
Публикува

В Белгород се засилва паниката.Повечето магазини вече не работят. Носят се слухове за предстояща евакуация и отмяна на изборите в града.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Съгласни ли сте с тези думи? 

Дали ще дойде момент в който буквално всяка техника или жива сила на противника ще бъде унищожаване и ще може да се действа само с оръжия с по-голям обсег? 

След 6 месеца на фронта в Украйна ще има толкова дронове, че пехотата ще трябва да се крие под земята: Експерт

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/sled-6-meseca-na-fronta-v-ukrajna-shte-ima-tolkova-dronove-che-pehotata-shte-trjabva-da-se-krie-pod-zemjata-ekspert-news_2180577.html © Actualno.com

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Дотогава може да напредне и противодронната защита и РЕБ-овете. Но със сигурност дроновете ще стават все по-голяма напаст.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 16 минути, Warlord said:

Дотогава може да напредне и противодронната защита и РЕБ-овете. Но със сигурност дроновете ще стават все по-голяма напаст.

Тепърва ще въвеждат дронове изтребители - за борба с други дронове .Въобще ще бъде интересно.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, gmladenov said:

Не знам дали 6-месечната прогноза ще се сбъдне, но като цяло се вижда, че дронове ще има все повече.

Тук на форума се коментира, че неизбежно и на дроновете е им намерят цаката, но аз не съм толкова сигурен.
Дроновете са като комарите. Ще се намерят някакви отбрани, но като цяло напастта ще си остане.

Дроновете само подчертават какъв анахронизъм е войната. Защо трябва хора да се избиват очи в очи, когато
с дронове могат да се извършат по-големи и по-значими поразии.

То един дрон ако е оборудван със съответното взривно вещество е способен да убие десетки хора едновременно.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Тия изображения ги генерирах на бъзик преди време с ChatGPT като идея за практичен дрон протекшън за пехотата. Но нищо чудно да видим и на живо нещо подобно в близко бъдеще ;)

DALL·E 2024-03-15 17.39.14 - Further refine the visualization to depict a soldier navigating through a combat zone, carrying an iron bed frame overhead, now with springs so densel.webp

DALL·E 2024-03-15 17.39.07 - Revise the depiction to show a soldier in a combat environment, again carrying an iron bed frame over his head, with the modification that the springs.webp

DALL·E 2024-03-15 17.38.57 - Reimagine the scene with a soldier in a dynamic battlefield environment, once again carrying an iron bed frame with its springs intact above his head .webp

DALL·E 2024-03-15 17.38.50 - Depict a soldier on the battlefield, this time carrying an entire iron bed frame, complete with its springs, above his head as a form of drone protect.webp

DALL·E 2024-03-15 17.38.40 - Visualize a soldier in a battlefield scenario, distinctly carrying a spring from a bed over his head as a means of drone protection. The spring is cle.webp

DALL·E 2024-03-15 17.38.31 - Imagine a scene where a soldier, through sheer determination and resourcefulness, manually carries a protective spring structure, designed like a mesh.webp

DALL·E 2024-03-15 17.38.10 - Envision a soldier on a battlefield, utilizing only the springs from a mattress, devoid of any mattress material, as an ingenious drone protection met.webp

DALL·E 2024-03-15 17.37.56 - A soldier in a combat situation creatively uses just the spring from a mattress, without the mattress itself, as a form of drone protection. He holds .webp

DALL·E 2024-03-15 17.37.46 - Imagine a soldier strategically navigating through a battlefield, ingeniously using a large mattress spring held above his head as a makeshift shield .webp

DALL·E 2024-03-15 17.37.36 - Visualize a soldier in a rugged terrain, holding a mattress spring high above his head with both hands, a makeshift yet imaginative approach to drone .webp

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Според мен с времето ще измислят някакви установки от които да могат да се пускат наведнъж стотици или хиляди малки дронове. Не по-големи от врабче. И всички дронове, които не са в "собствената мрежа" автоматично ще бъдат цели. Ако се сложат и някакви сензори за самонасочване и система за самоунищожение към всякакви движещи се изкуствени обекти над определена височина (примерно на 1 или 2 метра над земята) и "дроновете" от Stargate стават реалност. 

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

Според мен с времето ще измислят някакви установки от които да могат да се пускат наведнъж стотици или хиляди малки дронове. Не по-големи от врабче. И всички дронове, които не са в "собствената мрежа" автоматично ще бъдат цели. Ако се сложат и някакви сензори за самонасочване и система за самоунищожение към всякакви движещи се изкуствени обекти над определена височина (примерно на 1 или 2 метра над земята) и "дроновете" от Stargate стават реалност. 

Те хиляди едновременно се превръщат в оръжия за масово поразяване. Едно е сигурно - на този етап Украйна има много сериозно технологично превъзходство относно дроновете конкретно спрямо Русия.

• Потребител
Публикува
Преди 13 часа, Warlord said:

Това го били писали от руския телеграм канал "Маш". Действително чат-пат се случва птици да попаднат в мотора, обикновено той ги прави на ренде, но понякога му прецакват лопатките, блокира и може и да се подпали. В такъв случай балансират с другия двигател докато кацнат. За авиокатастрофи на големи машини, причинени от птичка - ас поне досега не бях чувал. А Ил-76 мисля беше с цели 4 двигателя, говорим за доста солиден самолет.

Случвало се е. Има странични фактори много - време, вятър, дали при излитане или кацене. Дали може да се върне към пистата навреме. От видеото се видя че се опита да го пилотира наобратно, но явно не му достигна място и се приземи на неблагоприятно място т.е. катастрофа. Иначе Най-скорошния случй птици да свалят самолет - Съли, но се приводни в Хъдсън. Ил-76цата имаше гора и не успя...

• Потребител
Публикува

Има един Тодор Ангелов ,който навремето ,почна в тик ток ,да прави сравнително обективен анализ ,на бойните действия ,без излишна пропаганда ,но напоследък ,тотално е изперкал и той и повтаря ,до втръсване едни и същи опорки ,гледам ,канят го и по телевизионни студиа на разни кабеларки  ,като 7/8 ТВ.Наскоро в Тик тока постна ,как е бил гост на някакъв форум на русофилите в Москва и показа ,какво обилно плюскане са им подготвили орките.После прави репортажи от уж предната линия на фронта от руска страна.И сега се е върнал и си ходи по кабеларките и си пръска отровната пропаганда по социалните мрежи.Та въпросът ми е  в България има ли служби и такъв ,човек ,най малкото ,не би ли трябва ,да бъде привикан от тези служби ,защото ,да си на предната линия на врага за мен е нещо близко ,да не кажа равно на национално предателство.Освен пък да е някакъв двоен агент.

• Харесва ми! 2
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 34 минути, todorg said:

Та въпросът ми е  в България има ли служби и такъв ,човек ,най малкото ,не би ли трябва ,да бъде привикан от тези служби ,защото ,да си на предната линия на врага за мен е нещо близко ,да не кажа равно на национално предателство.Освен пък да е някакъв двоен агент.

В едва излюпила демокрация сме и ето за старите институции на Татето копнееш. Всеки луд имаправо това и така да говори както му е по душата/или парата/. С данни, факти, доказателства го обори, разкритикувай. Затова казват пресата, журналистите /на която част за сега се деградира на чисто пропагандисти/, която да издири, разоблечи тези морални и/или криминални престъпници, агенти на чужди интереси... Но все по-малко има...Тъй, че ни остава пипито да мислим, да виждаме кой какво иска да тематизира и да не есе подвеждаме....

Ето например кадри от рашистите. Аз и тях гледам за да видя как мислят, те за тази война....Тук се вижда един с Чегевара на гърдите, други  руско, и съветско знаме....Какъв микс на царизъм+комунизъм+национализъм има там в главите? Но също се вижда, че ги снъбдяват вече и с антидронови пуши...Интересно.

Редактирано от Skubi
  • Потребител
Публикува
On 14.03.2024 г. at 22:41, Skubi said:

Няма да могат да спечелят само с мерене на пишките. На орките им е по-голям капацитета....Само с прецизни дълекобойни оръжия могат победи....Да рушат, унищожават тези концентрирано жп възли, линии/при орките предимно там идват боеприпасите, оръжията, пушеното месо....Защото ако стигнат на фронта там е вече 1-10 или 1-100 отношенията на артилерийни изтрела, пехота, танкове, оръдия....С количествоне можеш да победиш руснаците. На тях не им пука. Ако е нужно не 40% а 80% от националният доход ще пратят на фронта, ако ще от глад да мре народа. Докато западните се превземат и скимтят от повишаване на военните бюджети от 1-на 2-3%. Но не дай Боже утре отиде Иван да им е......бе мамката или сестричката в Берлин, ше има да скимти германеца, че защо не им дадохме таурусчета на украинците....😆

Ето това имам предвид например.....Тук един два дрона или хаймерс ракети и на тях конец....

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Преди няколко часа безпилотни самолети атакуваха едновременно 2 петролни рафинерии в област Самара - росСМИ.

Първият дрон е летял в петролната рафинерия в Сизран, в резултат на което е възникнал пожар на площ от 500 м².

По същото време няколко други дрона атакуваха рафинерията в Новокуйбишевск, там също възникна пожар.

https://t.me/Crimeanwind/55625

И двата завода са на 800-900 километра от границата на Украйна.

А това видео показва как безуспешно стрелят по безпилотника над рафинерията в Сизран, и той успешно я поразява:

https://t.me/Crimeanwind/55628

Редактирано от scaner
  • Харесва ми! 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!