Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022-2024 година.

Recommended Posts

• Потребител
Преди 7 часа, Skubi said:

Не знаят ли, че е война....Или лека полека ще им се проясни, че не е съвсем безопасно в близост на военните бази да правиш плаж....😕 

Очевадно е, че украинците са атакували не плажа с цивилни, а военните бази. Руското ПВО в Крим обаче е насочило украинските бомби към плажа в опит да спаси военната база и ето ти резултат. Жалко за дечицата, загубили живота си, за да се спасят окупаторски войски и оборудване.

• Харесва ми! 3

• Мнения 3,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Преди 54 минути, gmladenov said:

Пак според "Кримски вятър", по руските СМИ е имало две версии на случилото се.

• Първо са съобщили, че руското ПВО е отколнило една от украинските ракети,
    от което става ясно, че ударът по плажа не е бил преднамерен.
  • След това руската пропаганда се е развихрила и вече се говори за преднамерен удар
    по плажа с американси ракети. Следователно САЩ са отговорни.

https://t.me/Crimeanwind/62094

Тук вече развихрянето на руската пропаганда е едно от най-нескопосаните откакто започна тази касапница.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 3 минути, skorpion1980 said:

Тук вече развихрянето на руската пропаганда е едно от най-нескопосаните откакто започна тази касапница.

Руският агитпроп като започне....Но може и цинично да им се отговори. Това е "сопутствующий ущерб" съпровождащи загуби на Спец Операцията им, където все идет по графику по плану....

• ХаХа 2

• Глобален Модератор
Преди 1 час, Skubi said:

Руският агитпроп като започне....Но може и цинично да им се отговори. Това е "сопутствующий ущерб" съпровождащи загуби на Спец Операцията им, където все идет по графику по плану....

Е крайно време да каже кога свършва графика.

• Благодаря! 1
  • ХаХа 2

• Администратор

ISW: Руснаците са недоволни, че руските власти и Министерството на отбраната не са използвали сирени за въздушна тревога, за да предупредят цивилните за опасност.

Руснаците разполагат военна техника до цивилни обекти и безотговорно насърчават руския туризъм към анексирания Крим.

--------

🔥🚀 Руският космически център за проследяване и комуникация горя през нощта след атаката на ATACMS в Крим.

https://t.me/MAKS23_NAFO/19537

• Харесва ми! 4

• Потребител
Преди 1 час, scaner said:

Руските загуби. Пак растат загубите в жива сила и техника:

780x975.jpg

Пак сериозни жертви, константно високи при руснаците, но има ли такива данни и за украинските жертви?

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор
Преди 1 час, Р. Теодосиев said:

ISW: Руснаците са недоволни, че руските власти и Министерството на отбраната не са използвали сирени за въздушна тревога, за да предупредят цивилните за опасност.

Руснаците разполагат военна техника до цивилни обекти и безотговорно насърчават руския туризъм към анексирания Крим.

--------

🔥🚀 Руският космически център за проследяване и комуникация горя през нощта след атаката на ATACMS в Крим.

https://t.me/MAKS23_NAFO/19537

Аз не мога да си представя що за малоумник трябва да си да отидеш това лято на почивка в Севастопол.

• Глобален Модератор
Преди 1 час, skorpion1980 said:

Пак сериозни жертви, константно високи при руснаците, но има ли такива данни и за украинските жертви?

По отношение на танковете, OSINT аналитик публикува следната графика.

https://t.me/Crimeanwind/62173

Може да се намерят и други неща, ако човек се поразтърси в нужното направление:

• Харесва ми! 1

• Администратор
Преди 1 час, resavsky said:

Аз не мога да си представя що за малоумник трябва да си да отидеш това лято на почивка в Севастопол.

Навсякъде това и питат нормалните хора, но там живеят с идеята, че няма война.

Има СВО, което не ги засяга тях ;)

• Харесва ми! 2

• Глобален Модератор

Както навремето забравиха да кажат на населението за незначителната подробност, че е гръмнал атомен реактор в Чернобил, така и сега са забравили да им кажат по телевизора, че в невойната, наречена СВО, също падат бомби и ракети, както и да им пуснат сирените при атаката.
Здраве да е, важното е, че всичко върви по план. :ay:

Междувременно се съобщава за две терористични атаки в Дагестан (в Махачкала и в Дербент), рязани са стреляли в църква и в синагога. Има доста жертви при атаките, включително на свещеници, цивилни и полицаи - https://www.svobodnaevropa.bg/a/dagestan-rusiya-teroristichni-ataki/33006492.html 

• Харесва ми! 4

• Глобален Модератор

Основните моменти от скорошното интервю на Кирило Буданов:

Кримският полуостров, завзет от Москва и превърнат в огромна военна база, трябва да бъде отрязан от руските доставки - Буданов

"Нямаме друга възможност, освен да върнем окупираното. В противен случай състоянието на война ще продължи вечно", заяви ръководителят на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната в интервю за The Philadelphia Inquirer.

Основното от казаното от него:

За Крим:

🔹 В Черно море отдавна не са останали военни кораби. Те са в капан край пристанището на Новоросийск. Трябва само да се уверим, че всички остатъци от флота са изтласкани обратно в рф.

🔹Тези, които твърдят, че ATACMS не са достатъчно мощни, за да унищожат Керченския мост, грешат. Единственият въпрос е в техния брой.

🔹Нападенията на руска територия се отразяват на морала на руснаците.

Относно руското настъпление:

🔹Добрата новина е, че няма да има Армагедон. Лошата новина е, че ситуацията е доста сложна. Тя ще остане такава поне за един месец.

🔹Ние ще направим всичко възможно да не допуснем окупация на Донбас.

Относно доставките на оръжия и боеприпаси:

🔹Доставките са по-бързи, отколкото преди няколко месеца, но нуждите на Украйна са много големи, така че за нас беше стратегически важно да възобновим доставките. Остава въпросът за обемите.

За технологиите и поразяването на руската територия:

🔹Технологията ще бъде важна в тази война, за да не водим война до последния гражданин.

🔹Когато войната се води на наша територия, тя няма да засегне Русия. Ето защо от пролетта на 2022 г. започнахме да провеждаме операции на руска територия и ще стигаме по-далеч, колкото повече ресурси имаме за това. Русия започна да го усеща.

🔹 Ограничението на САЩ за 100-километровата зона за удари не е честна игра, а рафинерията на противника е легитимна военна цел.

🔹 Сегашното разрешение на САЩ ще улесни живота ни, но ако има разрешение да използваме американските оръжия в пълната оперативна дълбочина, която можем да постигнем, разбира се, че ще ни бъде много по-лесно.

Относно ядрения шантаж на рф:

🔹 Знам реалните характеристики на руските ядрени оръжия. Ние нямаме големи концентрации на войски, за които биха били подходящи такива ядрени оръжия. А дупките в отбранителните ни линии могат да бъдат пробити с конвенционални средства за водене на война.

🔹 Използването на ядрени оръжия би довело до големи политически рискове за Путин. Неговите червени линии по отношение на Крим вече бяха пресичани много пъти и нищо не се случи.

🔹Ако има шанс да убедим путин, че не може да спечели, това може да е да направим невъзможен контрола на Москва върху Крим.

• Харесва ми! 2

• Потребители
Преди 7 часа, skorpion1980 said:

Очевадно е, че украинците са атакували не плажа с цивилни, а военните бази. Руското ПВО в Крим обаче е насочило украинските бомби към плажа в опит да спаси военната база и ето ти резултат. Жалко за дечицата, загубили живота си, за да се спасят окупаторски войски и оборудване.

Ето обяснението и то от руски източници.

GQ1NVp7XkAAaVt2?format=jpg&name=small

• Харесва ми! 2

• Потребители
Преди 1 час, Warlord said:

в невойната, наречена СВО, също падат бомби и ракети, както и да им пуснат сирените при атаката.

И бомби да им падат, главите им пак не увират. Безнадежден случай. Ето я тази от мирния белгород, който 2 години сее смърт в Харков. И тя иска мир и не може да разбере защо украинците отвръщат на белгородските мирни бомби.

• Харесва ми! 3

• Потребител
Преди 2 часа, scaner said:

Мисълта ми беше дали в жива сила украинците имат шанс да постигнат желаното съотношение 1 към 8.

• Потребител
Преди 2 часа, scaner said:

Ако попаднеш някъде на данни месец по месец за украинските жертви и ранени, както и за общия брой ранени и убити досега и за напусналите временно или за постоянно Украйна ще съм благодарен да го качиш. Попадал съм на отделни статии с приблизителни данни, но винаги с много малко проверена информация и прекалено много предположения. 

Между другото руснаците не водят ли подобна статистика за украинските загуби? Дори и да е леко завишена, поне това което е проверено и потвърдено от независими източници пак би било полезно. Ще е хубаво да може да се сравняват цифрите при различните горещи точки и най-вече съотношението между тях. 

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор
Преди 5 минути, skorpion1980 said:

Мисълта ми беше дали в жива сила украинците имат шанс да постигнат желаното съотношение 1 към 8.

Аз не съм срещал такава информация. Преди време Зеленски озвучи цифри за загубите 1:4 в полза на Украйна, но без потвърждение на това не може да се вярва.

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор
Преди 1 минута, Димитър Йорданов said:

Между другото руснаците не водят ли подобна статистика за украинските загуби?

Това се прави в сводките на МО на РФ, доскоро от бившият глас Конашенко. Но там цифрите очевадно бяха фантастични и незаслужаващи внимание. Путин ги повтаря от време на време. Други по-независими източници не съм срещал.

• Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 2 минути, scaner said:

Това се прави в сводките на МО на РФ, доскоро от бившият глас Конашенко. Но там цифрите очевадно бяха фантастични и незаслужаващи внимание. Путин ги повтаря от време на време. Други по-независими източници не съм срещал.

Благодаря. Ако ти попаднат качвай. Че след войната когато украинците официално обявят броя на ранени, убити, инвалидизирани за постоянно и напуснали Украйна да можем да сравним с руските данни и каквото там намерим в световната преса. Просто при данни само за едната страна за загуби не може да се получи ясна представа кои как се справят в дадена офанзива, защита, при позиционни действия или като успеваемост и умение на техниката и войниците. 

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 1 минута, Димитър Йорданов said:

Просто при данни само за едната страна за загуби не може да се получи ясна представа ...

Съгласен. Аз и на украинските данни много не вярвам. Чета ги най-вече като индикатор за
интензивността на боевете.

По мои груби сметки, загубите в жива сила би трябвало да са 1:3 в полза на украинците.
Това е така, защото нападащата страна губи повече, а и руснаците не си жалят хората.

• Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 47 минути, gmladenov said:

Съгласен. Аз и на украинските данни много не вярвам. Чета ги най-вече като индикатор за
интензивността на боевете.

По мои груби сметки, загубите в жива сила би трябвало да са 1:3 в полза на украинците.
Това е така, защото нападащата страна губи повече, а и руснаците не си жалят хората.

Това БЕШЕ. Досега. В тази война вече почти нищо не важи които дъртаците са учили....Сутрин руснаците нападат в горичката и укрите се изтеглят. Другата сутрин укрите нападат и руснаците се изтеглят. Идва вечерта и пъдарят праща в къщи всички деца да вечерят а през това време артилеристите си издумкат задължителното количество боерлипаси и момчетата от авиационният кръжок си взривят няколко изоставени машини и пешаходци....Така, че загубите приближават 1:1. Така, че войната се превърна на мелачка на ресурси. Който издържи това нещо финансово, той ще победи. СМСМ 

Редактирано от Skubi

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!