Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022-2024 година.

Recommended Posts

• Глобален Модератор

Официално за удара по Ейск на 21.06 от военноморското командване на ВСУ

На 21 юни силите и средствата на ВМС на Украйна, в сътрудничество със Службата за сигурност на Украйна, нанесоха удар по съоръженията на военния полигон на 726-ия учебен център за противовъздушна отбрана (в/ч 33859, Ейск) в Краснодарския край. Тази институция се занимава с обучение и подготовка на военнослужещи за използване на безпилотни летателни апарати от различни типове.

В резултат на удара е унищожено:

▪️ " Shahed-136"/" Геран-2" - 20 единици;

▪️ ударен БЛА " Ланцет" - 50 единици;

▪️ разузнавателен БЛА "ZALA" - 40 единици;

▪️ разузнавателен БЛА "SuperCam" - 10 единици.

▪️ Сред инструкторите и техническия персонал от Йелабуга също е имало смъртни случаи.

• Харесва ми! 4

• Мнения 3,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Преди 13 часа, Warlord said:

В Орикса някои дни стигат до 8:1 унищожени руски към украински машини, визуално потвърдени. Паралелно заминава и някакъв пропорционален брой войници, които са оперирали с тях когато са били унищожени. Отделно и украинските дронове трепят много повече руснаци отколкото руските. Туйтър ежедневно прелива от такива клипове. В дроновете поне ВСУ са постигнали значително количествено превъзходство. Рашистите често квичат за това из нета, последно четох един, който се жалваше, че само за един ден само над неговата позиция прилетели 245 вражески дрона, които трепят всичко що мърда. Масово се правят на умрели по окопите, лежат и не мърдат по цял ден, обаче пак ги хващат с топловизьори. Въобще заявката на ВСУ за достигане на 1 милион дрона на година, изглежда ще бъде постигната. Не знам какво ще правят руснята когато почнат да им налитат на рояци, нищо няма да може да си подаде носа на открито.

Те украинците не 1 милион, а 200 хиляди дрона да изстрелят едновременно, със сигурност биха избили почти цялата руска армия в окупиираните територии. Путин заяви, че числеността й е 700 хиляди души, от Запад има данни за 800 хиляди. 

• Глобален Модератор

Нощес украинците нанесоха удар по склад с боеприпаси във Воронежска област. Детонациите продължават и до сега:

Видео: https://t.me/insiderUKR/77469

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 2 часа, scaner said:

Нощес украинците нанесоха удар по склад с боеприпаси във Воронежска област. Детонациите продължават и до сега:

Видео: https://t.me/insiderUKR/77469

Говорейки за удари на руска територия, според мен най-важно е да ударят по-масирано от всякога нефтените рафинерии в Поволжието.

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор
Just now, skorpion1980 said:

Говорейки за удари на руска територия, според мен най-важно е да ударят по-масирано от всякога нефтените рафинерии в Поволжието.

Американците не са очаровани от този вариант.Страх ги е от скок в цената на петрола.Очевидно унищожаването на рафинериите ще бъде на час по лъжичка.

• Харесва ми! 2

• Потребител

Говорейки за мирни преговори, ето нещо ключово при победа на Тръмп според Ройтерс:

"Двама ключови съветници на Доналд Тръмп му представиха план за прекратяване на войната на Русия в Украйна ако той спечели президентските избори, който включва да се каже на Украйна, че ще получи повече оръжия от САЩ само ако влезе в мирни преговори.

Съединените щати в същото време ще предупрудят Москва, че всеки отказ от преговори ще доведе до увеличаване на подкрепата на САЩ за Украйна, казва в интервю генерал-лейтенант Кийт Келог, един от съветниците на Тръмп по националната сиигурност".

Май преизбирането на Тръмп ще разочарова както родните жълтопаветници, така и родните копейки.

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор
Преди 9 минути, skorpion1980 said:

Говорейки за мирни преговори, ето нещо ключово при победа на Тръмп според Ройтерс:

"Двама ключови съветници на Доналд Тръмп му представиха план за прекратяване на войната на Русия в Украйна ако той спечели президентските избори, който включва да се каже на Украйна, че ще получи повече оръжия от САЩ само ако влезе в мирни преговори.

Съединените щати в същото време ще предупрудят Москва, че всеки отказ от преговори ще доведе до увеличаване на подкрепата на САЩ за Украйна, казва в интервю генерал-лейтенант Кийт Келог, един от съветниците на Тръмп по националната сиигурност".

Май преизбирането на Тръмп ще разочарова както родните жълтопаветници, така и родните копейки.

Малко ми се губи логиката тука...

- Ако Украина започне преговори, повече оръжие като стимул няма да и е нужно, с него няма да завоюва удобни преговорни позиции;

- Русия е готова да преговаря, преди седмица Путин изложи условията си;

- Но при такива условия преговорите ще отидат в задънена улица, а времето докато протичат ще даде така нужната глътка въздух на Русия да навакса с ВПК и живата сила.

Освен ако не се спира огъня, ама тогава ще са малко странни такива преговори.

Тръмп все още е много мътна идея за бъдещето...

• Потребител
Преди 13 минути, scaner said:

Малко ми се губи логиката тука...

- Ако Украина започне преговори, повече оръжие като стимул няма да и е нужно, с него няма да завоюва удобни преговорни позиции;

- Русия е готова да преговаря, преди седмица Путин изложи условията си;

- Но при такива условия преговорите ще отидат в задънена улица, а времето докато протичат ще даде така нужната глътка въздух на Русия да навакса с ВПК и живата сила.

Освен ако не се спира огъня, ама тогава ще са малко странни такива преговори.

Тръмп все още е много мътна идея за бъдещето...

Очевидно е, че такива неизпълними от руска страна предварителни условия само за да се седне на масата Тръмп би ги третирал като отказ от преговори. Това вече значи още по-голяма помощ, която няма да бъде на час по лъжичка, както е в момента уж с мотива да не ескалира напрежението. Тръмп вероятно на момента би дал от най-добрата американска конвенционална военна техника в такива количества, които да позволят за нула време да бъде унищожена цялата по думите на Путин 700-хилядна руска армия в Украйна. А Киев определено ще има нужда от повече оръжие в момента на евентуални преговори, за да може Москва да знае, че саботирането им няма да доведе до нищо добро за нея. 

Редактирано от skorpion1980

• Глобален Модератор
Преди 1 минута, skorpion1980 said:

Очевидно е, че такива неизпълними от руска страна предварителни условия само за да се седне на масата Тръмп би ги третирал като отказ от преговори. Това вече значи още по-голяма помощ, която няма да бъде на час по лъжичка, както е в момента уж с мотива да не ескалира напрежението. Тръмп вероятно на момента би дал от най-добрата американска конвенционална военна техника в такива количества, които да позволят за нула време да бъде унищожена цялата по думите на Путин 700-хилядна руска армия в Украйна. А Киев определено ще има нужда от повече оръжие в момента на евентуални преговори, за да може Москва да знае, че саботирането им няма да доведе до нищо добро за нея. 

Нещо много често от Кремъл в последното време започна да долита доскоро еретичната дума "преговори".Това няма как да е случайно.Патовата ситуация на фронта и липсата на реална перспектива за стратегическа победа очевидно е направил Путин и компания по разговорчиви.

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор
Преди 3 минути, skorpion1980 said:

Русия е достатъчно гъвкава, за да си променя исканията и да проточи времето колкото и е нужно. Тук не трябва да я подценяваш. А и е силно нужно, затова по всички канали се рекламира че са готови за преговори. Киев също няма да се съгласи на малко. Според мен такива преговори ще удължат войната още, защото и двете страни ще се въоръжават през това време.

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, scaner said:

. Според мен такива преговори ще удължат войната още, защото и двете страни ще се въоръжават през това време.

Проблема на руснаците е,че просто няма откъде да вземат по модерно оръжие.При украинците е точно обратното - от ден на ден получават все по качествено.И имат много резерви в това отношение.Така,че времето работи за тях.

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор
Преди 3 минути, resavsky said:

Проблема на руснаците е,че просто няма откъде да вземат по модерно оръжие.При украинците е точно обратното - от ден на ден получават все по качествено.И имат много резерви в това отношение.Така,че времето работи за тях.

Това е така. Но след като Путин е решил да не се отказва, отлагането във времето ще направи касапницата по-ужасяваща.

• Потребител
Преди 8 минути, scaner said:

Русия е достатъчно гъвкава, за да си променя исканията и да проточи времето колкото и е нужно. Тук не трябва да я подценяваш. А и е силно нужно, затова по всички канали се рекламира че са готови за преговори. Киев също няма да се съгласи на малко. Според мен такива преговори ще удължат войната още, защото и двете страни ще се въоръжават през това време.

Възможно е, но от това по-губеща е Русия, защото тя разчита само на собствените си финанси, а те рязко ще се свият в момента, в който Тръмп се върне, защото тогава Бин Салман ще смъкне цените на саудитския петрол, от което Путин ще загуби приходи в размер на десетки милиарди долари.

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, skorpion1980 said:

Възможно е, но от това по-губеща е Русия, защото тя разчита само на собствените си финанси, а те рязко ще се свият в момента, в който Тръмп се върне, защото тогава Бин Салман ще смъкне цените на саудитския петрол, от което Путин ще загуби приходи в размер на десетки милиарди долари.

Е това ще е края на руската икономика.

• Потребител

Между другото се чудя дали след проваления опит за превземане на Харков, Путин няма да се пробва най-после да превземе Запорожие. Интересно защо след установения преди вече повече от 2 години контрол над Запорожката АЕЦ няма дори опити да се превземе самия град от страна на руската армия?! 

• Глобален Модератор
Just now, skorpion1980 said:

Между другото се чудя дали след проваления опит за превземане на Харков, Путин няма да се пробва най-после да превземе Запорожие. Интересно защо след установения преди вече повече от 2 години контрол над Запорожката АЕЦ няма дори опити да се превземе самия град от страна на руската армия?! 

Града е достатъчно сериозно укрепен.Нека се пробва Вовата.

• Потребител
Just now, resavsky said:

Е това ще е края на руската икономика.

Най-вероятно, макар че ще печатат пари и ще гледат изкуствено да поддържат курса на рублата, може и таван на цените да сложат в стил Вучич, което обаче просто би удължило с няколко месеца или максимум година агонията.

• Потребител
Преди 19 минути, resavsky said:

Нещо много често от Кремъл в последното време започна да долита доскоро еретичната дума "преговори".

И аз това забелязвам. Моята лична теория е, че руската икономика почва да се скапва.
Ако няма пари за война, Путин очевидно няма да може да воюва - и според мен той го знае това.

• Потребител
Преди 1 минута, resavsky said:

Града е достатъчно сериозно укрепен.Нека се пробва Вовата.

В пъти по-укрепен от Бахмут и Авдиевка? Или има страх от народната любов, която руските войски срещнаха в Херсон през 6те месеца, в които този град беше под техен контрол?!

• Глобален Модератор

Съдът в Хага е издал заповеди за арест на Шойгу и Герасимов.

• Харесва ми! 1

• Потребител
Just now, gmladenov said:

И аз това забелязвам. Моята лична теория е, че руската икономика почва да се скапва.
Ако няма пари за война, Путин очевидно няма да може да воюва - и според мен той го знае това.

При него принципът е следният: "Ние сме ощетени от историята поради нереализираната доктрина на Третия Рим, така че ще воюваме до последната капка кръв, а за съпътстващите усложнения ще търсим всевъзможни решения в движение."

• Потребител
Преди 1 минута, skorpion1980 said:

Най-вероятно, макар че ще печатат пари ...

Това няма да работи.

Печатането на пари ще доведе до хиперинфлация и при това положение войната ще
трябва да свърши. Тия на фронта няма да умират за без пари.

• Потребител
Преди 1 минута, Warlord said:

Съдът в Хага е издал заповеди за арест на Шойгу и Герасимов.

Да, и аз го прочетох. Майтап сега Путин да ги предаде с цел да ги използва като изкупителни жертви😁😁😁

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 1 минута, gmladenov said:

Това няма да работи.

Печатането на пари ще доведе до хиперинфлация и при това положение войната ще
трябва да свърши. Тия на фронта няма да умират за без пари.

Има начин Путин да ги принуди да воюват за без пари - да изпоарестува семействата им, използвайки ги като заложници. Нима се съмняваш, че и на това е способен?! Ако стигне дотам, даже стават с един куршум два заека - хем прави здрави мъже да воюват безплатно, хем близките им подложени на принудителен труд. Исторически по време на война сме виждали подобни действия от руските власти с цел финансови икономии.

• Потребители
Преди 1 час, resavsky said:

Американците не са очаровани от този вариант.Страх ги е от скок в цената на петрола.Очевидно унищожаването на рафинериите ще бъде на час по лъжичка.

Това няма никаква връзка с цените на петрола. Ефектът е точно обратен. Крутихин от месеци насам обяснява, че ударът срещу рафинериите принуждава руските доставчици на петрол да изнасят, което е изгодно за тях, защото на външния пазар печелят по-добре. Ударената рафинерия не преработва, съответно нефтът на входа тръгва по разни канали навън. Ако някой страда от ударите това е вътрешният руски пазар, а не световният.

Относно Тръмп - всичко това са приказки за неговата вътрешна аудитория. Търси нови гласоподаватели от други спектри. За всички е ясно, че с путин преговори не може да се водят. Преговори с него ще засилят агонията, защото ще му дадат време да трупа бомби и ракети.

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!