Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Комплексирани ли сме като общество българите повече от другите народи?

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано

Мислите ли че българите сме повече комплексирани от останалите държави в Европа и света ? Може да не сме "най", но определено се 

стремим да следваме определени модели на поведение, определен външен вид ("кифли"), да се хвалим със скупоструващи автомобили 3-та ръка и т.н.

Миналата седмица в една банка за пореден път ме обслужва момиче на около 25 с напомпани устни като "наденички".

Не съм обикалял много по света, но преди години бях в Барселона и осъзнах че в България това си е проблем.

За две седмици в Испания единствените "клифли" които видях бяха две момичета от Полша. Знам че не е много представително, но се набива на очи. Дори и грим не носеха местните.

Какво мислите вие по въпроса? Дали е нещо останало от пост съветският период на източна Европа или някъде другаде се корени проблема (ако има проблем разбира се)?

• Потребител
Публикувано
Преди 15 минути, vandu said:

Мислите ли че българите сме повече комплексирани от останалите държави в Европа и света ? Може да не сме "най", но определено се 

стремим да следваме определени модели на поведение, определен външен вид ("кифли"), да се хвалим със скупоструващи автомобили 3-та ръка и т.н.

Миналата седмица в една банка за пореден път ме обслужва момиче на около 25 с напомпани устни като "наденички".

Не съм обикалял много по света, но преди години бях в Барселона и осъзнах че в България това си е проблем.

За две седмици в Испания единствените "клифли" които видях бяха две момичета от Полша. Знам че не е много представително, но се набива на очи. Дори и грим не носеха местните.

Какво мислите вие по въпроса? Дали е нещо останало от пост съветският период на източна Европа или някъде другаде се корени проблема (ако има проблем разбира се)?

Проблем е по-скоро генерализирането, и определянето на частни индивидуални решения и виждания за характерни за цял народ, тоест за народопсихология. Няма такова нещо като "българите" или "народът" на което да се налага един и същ модел и няма двама едни и същи българи. Всеки е различен и всеки е с мнението си и вижданията си. И това как се вижда и как иска да изглежда си е лично негова работа, а не народопсихология. За това наред с "кифлите" има и много хубави момичета без пълнежи и операции, а наред с онези със скъпоструващите коли има и такива с по-скромни коли и дори с баничарки. И въпреки всичко това, че някои е решил да кара хубава и скъпа кола или да си направи пластична операция не винаги е нещо негативно. Скъпата и хубава кола ти покачва качеството на живота и примерно като пътуваш на дълъг път към морето или към някоя далечна страна имаш по-малко технически проблеми, по-уютно ти е, по-лесно пътуваш. Това момичетата и жените ценят и съответно ще се качат в такава кола, а не в бричка. Ако пък операцията ти промени външния вид към по-добър това може да е по-добре освен в нощния клуб, но и в офиса, в магазина и другаде, където по дрехите посрещат. Крайните изцепки и в двете области на супер големи усни и на супер скъпи коли са принципно доста нисък процент не само в България, но навсякъде по света, така, че със сигурност не може да се говори за народопсихология. 

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.