Отиди на
Форум "Наука"

Много повече ли са били някога психопатите и социопатите?

Recommended Posts

Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Не е така, разбира се.

Хората така са се родили: вместо да имат сексуално привличане към другия пол, те се привличат
от същия пол. Дай сега да ги направим на сапун, защото не са като нас.

И кой е начина по който се раждат толко лесно такива хора?

• Мнения 649
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 5 минути, gmladenov said:

Не е така, разбира се.

Хората така са се родили: вместо да имат сексуално привличане към другия пол, те се привличат
от същия пол. Дай сега да ги направим на сапун, защото не са като нас.

Някой са се родили така, а други обръщат резбата при дадени обстоятелства.  

Въпросът е, че преминали по един или друг начин на другата страна вече живеят в друга среда, която определя до определена степен психичното им състояние. 

И проблема не е, че групата и средата им е дискриминирана от нормалните, а че живота в тази среда с има особености. 

Редактирано от makebulgar
  • Потребител
Публикува
Just now, cucumerario said:

И кой е начина по който се раждат толко лесно такива хора?

Точно това е интересното. Еволюцията би трябвало да елиминира хомосексуалистите, защото
те уж не могат да продължат гените си. А на практика доста голям процент от населението са
гейове. Значи те все пак успяват някак си да продължат гените си.

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, makebulgar said:

Някой са се родили така, а други обръщат резбата при дадени обстоятелства. 

Няма такива, които обръщат резбата.

Сега на Запад има мода да се поощряват децата и юношите едва ли не сами да си избират пола.
Това е голяма глупост, защото хора, които не са достигнали умствена и сексуална зрялост, биват
подтиквани да си правят операции и прочие. Тук наистина обществото се бърка в неща, които
не са му работа.

Но без такъв социален натиск никой не си сменя резбата. Всвеки от дете знае за кой отбор играе.

• Харесва ми! 1
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Точно това е интересното. Еволюцията би трябвало да елиминира хомосексуалистите, защото
те уж не могат да продължат гените си. А на практика доста голям процент от населението са

Е щом ти е интересно, няма да ти развалям удоволствието...

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 часа, cucumerario said:

Значи вие изключвате лабилен индивид, получил разбиране и утеха от добри хора, които всъщност не правят нищо лошо или страшно, да се присъедини към тях и да започне да прави като тях и да му хареса?

На вас ако ви е тъжно и самотно,сменяте ли си сексуалната ориентация?

Въпросът не е зададен насмешливо или недобронамерено, реших, че ако го задам така, е най-лесно да разберете какво имам предвид, без да пиша поредния дълъг постинг (че напълних темата).

Редактирано от dora
Публикува (edited)
Преди 19 минути, dora said:

На вас ако ви е тъжно и самотно,сменяте ли си сексуалната ориентация?

Защо ми задавате този въпрос? Да не забелязахте у мен някаква лабилност? Ще ви помоля ако нещо сте забелязали , да ме уведомите, за да предприема мерки!

А вие искате ли децата ви да получат шанс, да станат хомосексуалисти? Дори само с внушения, да ги пробва някой дали са податливи?

Редактирано от cucumerario
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, gmladenov said:

От това не следва, че те успяват да продължат гените си (тоест че имат деца и по този начин добавят своите гени в общия pool), а че хомосексуализмът възниква спонтанно.  Както спонтанно възниква цялото разнообразие в света.

Toeст на абсолютно всеки родител може да се роди хомосексуално дете.

Няма нито един конкретен ген, който да е свързан със сексуалната ориентация, има твърде много компоненти. От ничий геном не може да се предполага какво ще бъде сексуалното му поведение, ето статия тук:

https://www.pbs.org/newshour/science/there-is-no-gay-gene-there-is-no-straight-gene-sexuality-is-just-complex-study-confirms

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 часа, gmladenov said:

Сега на Запад има мода да се поощряват децата и юношите едва ли не сами да си избират пола.
Това е голяма глупост, защото хора, които не са достигнали умствена и сексуална зрялост, биват
подтиквани да си правят операции и прочие. Тук наистина обществото се бърка в неща, които
не са му работа.

Няма такава мода.

Има доста периферен дебат (защото има известно разминаване между специалистите) дали някои практики са медицински оправдани и кога.

Но това важи за преценката полза-риск за абсолютно всичко. Ако примерно ви имплантират електрод, който да помага на сърцето ви да бие, този електрод е външно тяло и носи рискове. Напр. да се счупи, да мигрира (да се размести), да бъде приет като външно тяло и имунната ви система да го атакува, да се случи така, че ваши тъкани да бъдат изложени на някоя от съставките, от които е направен електродът и т.н.. Само че когато всички тези рискове са оправдани с оглед на това, че иначе можете да умрете и процентите на нежелани събития спрямо броя имплантирани електроди е нисък в достатъчен брой клинични проучвания в различни популации и множество клиники в света, то оценката полза -риск е в полза на имплантирането на електрода.

Същото важи примерно и за прилагането на медицински средства за промяна на пола. Но това е такъв малък процент от хората, че от мухата се прави слон.

Хората, които се идентифицират като трансджендър, джендър флуид и т.н. в едно изследване са под 3% от младите хора (и под 1% от цялото население. Какъв процент от тях имат сериозна  gender dysphoria, за да е медицински оправдано да се положат на терапия, е неясно, но далеч не всички (друго изследване дава на трансхората едва 0,3% от населението, от което не може също да се заключи колко от тях страдат от тежка дисфория). И тогава преценката не е по-различна: какво предпочитаме, мъртъв/самоубил се и без електрод/без терапия за промяна, или жив и с електрод/с терапия за промяна на пола. Кого касае този разговор? Обикновено тези, които са директно ангажирани: лекари, хирурзи, терапевти, хората с дисфория и евентуални техните родители, които до някаква възраст са тези, които да дадат съгласие.

Необходимостта от съгласие и прилагането на дадена или друга техника е въпрос за абсолютно всяка интервенция, вкл. където клиничните проучвания не се приключили или статистиката покрива малък брой хора, проследимостта след някакъв период от време още не се е случила и т.н. Точно същото - полза-риск - би бил дебатът за всички, които по някаква причина се подлагат на лечение, което е нетипично (напр. за редки болести). Или с методи, които още са само експериментални, напр. лечението със стволови клетки за множествена склероза, леченията с нови импланти, леченията за промяна на микробиота и разни други неща, имунотерапията за раковите заболявания и т.н. (последно има пробив в лечението на рака на панкреаса с имунотерапия, примерно).

Kaто се казва "мода" или "тенденция" все едно половината, че и повече от младежите някой ги кара да си сменят пола, по същия начин, по който примерно е модерно да се носят тесни джински и широки тениски, да се правят татуировки или да се развъждат бради...

Този тип внушения имат конкретен източник, но няма да политизирам.

Редактирано от dora
  • Потребител
Публикува
On 13.04.2024 г. at 2:42, cucumerario said:

Не знам, ще трябва да питаш специалистите по половете с които бъка форума, може би правят разлика. Предполагам някакъв по-нормален педераст, т.е педераст, ама в някаква норма за педерасти, с която  отново ще се налага да свикваме.

Трябва  ,да поясня  ,че според мен не трябва да се слага знак на равенство .между хомосексуализъм и педофилия.Първото стига  ,да се прави там в тесният кръг , и да не  се крещи и да не  се развява  ,като някаква ценност ,между възрастни индивиди е ОК.А за педофилията ,няма оправдание  ,независимо хомо или хетеросексуална е.

• Потребител
Публикува
Преди 44 минути, cucumerario said:

Защо ми задавате този въпрос? Да не забелязахте у мен някаква лабилност? Ще ви помоля ако нещо сте забелязали , да ме уведомите, за да предприема мерки!

А вие искате ли децата ви да получат шанс, да станат хомосексуалисти?

Ничии деца на стават хомосексуалисти.

Публикува (edited)
Преди 1 час, dora said:

Въпросът не е зададен насмешливо или недобронамерено, реших, че ако го задам така, е най-лесно да разберете какво имам предвид, без да пиша поредния дълъг постинг (че напълних темата).

По същия начин напълно сериозно ви зададох въпрос..

Аз съм зрял индивид, не съм забелязал да съм податлив на внушения и влияния, не съм наркоман, алкохолик, нямам татуировки, пиърсинг, принципно съм емоционално стабилен и трудно се впечатлявам, не искам да убия майка си или баща си, нямам склюнност към някакви зависимости, освен към красивото. Защо смятате, че съм склонен да стана хомосексуалист?

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, cucumerario said:

Добре.... А искате ли някой с внушения да пробва да ви опровергае??

Може да ме опровергае само когато предостави потвърдими научни доказателства от достоверни източници.

• Потребители
Публикува
Преди 6 минути, cucumerario said:

Аз съм зрял индивид, не съм забелязал да съм податлив на внушения и влияния, не съм наркоман, алкохолик, нямам татуировки, пиърсинг, принципно съм емоционално стабилен и трудно се впечатлявам, нямам склюнност към някакви зависимости. Защо смятате, че съм склонен да стана хомосексуалист?

Хи-хи. Защо ли Сократ тенденциозно е демонстрирал надмощие над емоциите, а жена му Ксантипа е била свръхизнервена и злобна. Ако разбирахте нещо от психология, а вие нищо не разбирате, щяхте да знаете, че демонстрираната от Сократ и от вас apate e точно тенденция към хомосексуалност в платоно-сократическия кръг.

Публикува
Преди 1 минута, dora said:

Може да ме опровергае само когато предостави потвърдими научни доказателства от достоверни източници.

Долавям някакво колебание или така ми се струва?

Представете си! Индивида който ще го направи, ще бъде напълно здрав и без отклонения, точно според вашите собствени критерии и ще се опита да внуши на вашите деца, че всъщност има много повече алтернативи, от колкото могат да си представят малките им мозъчета. Защо не пробвате, въпреки липсата на научни доказателства, нима виждате нещо лошо, което криете от нас?

Публикува (edited)
Преди 11 минути, Incorrectus said:

Хи-хи. Защо ли Сократ тенденциозно е демонстрирал надмощие над емоциите, а жена му Ксантипа е била свръхизнервена и злобна. Ако разбирахте нещо от психология, а вие нищо не разбирате, щяхте да знаете, че демонстрираната от Сократ и от вас apate e точно тенденция към хомосексуалност в платоно-сократическия кръг.

Абе не разбирам, ама не беше ли ти с историята, за маймуните хомосексуалисти в зоопарка? Басирам се, че ако те сложат и тебе вътре, ще ти се смени ориентацията още на първата седмица..

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 15 минути, cucumerario said:

Долавям някакво колебание или така ми се струва?

Представете си! Индивида който ще го направи, ще бъде напълно здрав и без отклонения, точно според вашите собствени критерии и ще се опита да внуши на вашите деца, че всъщност има много повече алтернативи, от колкото могат да си представят малките им мозъчета. Защо не пробвате, въпреки липсата на научни доказателства, нима виждате нещо лошо, което криете от нас?

Никакво колебание, казвам същото, което написах многократно. Всеки тук може да ме опровергае, ако предложи някакви научни доказателства. Защото аз се позовавам на такива и ако е необходимо, след всеки пост мога да вадя библиография. Не го правя, за да не затормозявам четящите (за които предпочитам по подразбиране да предполагам, че са умни хора и заслужават да бъдат вземани насериозно) с твърде много линкове. Които, като гледам колко сериозно подхождате, вероятно няма и да отворите, та към момента не мисля, че си заслужава времето да се хабя да ги вадя. Ако някой ги поиска, може.

Затова и призовавам вместо да се пишат глупости, да се подхожда отговорно. Опровегайте ме, ако можете. Ако не можете, и да се закачате с мен, или да не се, все едно.

Редактирано от dora
  • Харесва ми! 1
Публикува (edited)

Вие определено избягвате отговори и се криете зад някакви съмнителни линкове.. Не съм поискал от вас библиография! Зададох обикновен въпрос, на който можете да отговорите просто с да или не и които ви притеснява, а според казаното от вас, не би трябвало, да е така..

За вас този въпрос би трябвало, да е аналогичен с "бихте ли пратили детето си на училище?", според идеологията която защитавате..

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 25 минути, cucumerario said:

Вие определено избягвате отговори и се криете зад някакви съмнителни линкове.. Не съм поискал от вас библиография! Зададох въпрос, които ви притеснява, а според казаното от вас, не би трябвало, да е така..

За вас този въпрос би трябвало, да е аналогичен с "бихте ли пратили детето си на училище?", според идеологията която защитавате..

Какъв въпрос да е аналогичен? Това дали мое дете би било или не би било хомосексуално, не зависи от мен. Въпросът ви е безпредметен.

Но не такъв въпрос ми зададохте, попитахте ме дали може някой да ме опровергае. Разбира се, че може, но не с внушения а с факти. Прочетете стринга на това какво ме питате и какво ви отговярам по-внимателно. Иначе,

За всички деца е добре да ходят на училище. За всички деца е добре да имат колкото се може повече възможности да опознават света такъв, какъвто е, да пътуват, да се развиват, да създават връзки, да общуват с всякакви хора, да опитват нови неща, докато намерят това, което ще ги направи относително щастливи хора. Относително, защото щастието не е задължително, а възможно. Всички деца на света имат  еднакво право на подкрепяща среда и обичащи ги родители, но ако по стечение на обстоятелствата ги нямат, животът продължава. Е и?

Или не ме четете внимателно, или не разбирате какво пиша, или просто въртите една и съща плоча с надеждата, че ще получите реакция. Ами ето, получавате я, но толкова, най-малкото защото за целите на форума няма никакъв смисъл да пиша неща, които се подразбират.

Редактирано от dora
  • Потребител
Публикува (edited)
On 13.04.2024 г. at 4:08, deaf said:

Той като цяло си остава научна загадка.

Няма такова нещо.

On 13.04.2024 г. at 4:08, deaf said:

Дойдохме си на думата.

Сигурно е някаква 'дума', но от някакъв ваш си свят, който си описвате, но няма никаква връзка с действителността извън фантазиите ви.

Само че там в тази ваша си реалност няма място за друг или друго, освен въображението ви. Вероятно ви е чудесно така, но "дума няма как да има, освен монологична"

Секса ви е толкова далечен и толкова смътен, че запълвате това с някаква форми на патетика и измишльотини. И не си заслужава въобще да си губя времето по такава тема.

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 минути, dora said:

Или не ме четете внимателно, или не разбирате какво пиша

няма как, няма и защо - при когнитивен дисонанс веднага се задействат типичните защитни сработвания от повторения на своето, с различни украсявания от лични хрумки и свободни аналогии...

Няма как да се получи диалог, защото няма двупосочен обмен.

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, ramus said:

няма как, няма и защо - при когнитивен дисонанс веднага се задействат типичните защитни сработвания от повторения на своето... Няма как да се получи диалог, защото няма двупосочен обмен.

Това е ясно. Всеки обаче заслужава някакъв временен кредит на доверие.

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, dora said:

Всеки обаче заслужава някакъв временен кредит на доверие.

съгласен съм. :)

Просто моят кредит стигна до лимита си на теоретично възможна полезност ( за мен) и се стигна до практическа безполезност.

• Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!