Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

здравейте драги приятели,

гледам, че няма много активност напоследък във форума, но нека ви пусна един пръстен, на който се надявам, че ще можете да определите от кой период е

не знам сребърна сплав ли е, не ми се занимава да го чистя допълнително, но мисля, че е възможен рим. някой друг може ли да си даде мнението

Snapchat-363840440.jpg

20240525_162737.jpg

20240525_162734.jpg

• Потребител
Публикува

Предай го на някой Исторически музей и те ще му определят датировката.Или има ,някакви изменения  в законите с които не съм запознат, или иманярството и притежаването на вещи от културно и историческо значение от частни лица все още са нелегални.

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, жоао said:

здравейте драги приятели,

гледам, че няма много активност напоследък във форума, но нека ви пусна един пръстен, на който се надявам, че ще можете да определите от кой период е

не знам сребърна сплав ли е, не ми се занимава да го чистя допълнително, но мисля, че е възможен рим. някой друг може ли да си даде мнението

Snapchat-363840440.jpg

20240525_162737.jpg

20240525_162734.jpg

Може ли и една снимка на плочката?

Иначе по-скоро си мисля че е Възраждане(XVIII_XIX век), особено заради орнаментиката на страните.

За Рим са характерни доста по-опростени детайли, като изключим някакви единични неща видими в някои музеи.

• Потребител
Публикува

благодаря ви за отговорите

Преди 8 часа, roca said:

Може ли и една снимка на плочката?

Иначе по-скоро си мисля че е Възраждане(XVIII_XIX век), особено заради орнаментиката на страните.

За Рим са характерни доста по-опростени детайли, като изключим някакви единични неща видими в някои музеи.

да, ето я плочата

20240526_100333.jpg

• Потребител
Публикува

Оставам на същото мнение.

И добавям няколко примера, макар Базар.бг и сходните му да не ми допадат като референция, но все пак

6750e199d436d1a8c4dd5e7d8d0cc57f.jpg

44e4ddb967ee82285c4a71a58bd16fcb.jpg

• 2 месеца по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!