Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Gabraka said:

Да, аз се изложих. Точно така

Ако Пеевски беше евроатлантик,нямаше да водим спор тук дали е или не е. Пеевски даде оръжие - негодно оръжие - оръжие на Украйна,защото РЕАЛНОСТТА го принуди,а не по собствено желание. Ти още малко ще изкараш и Горбачов антикомунист и евроатлантик. Еми не,Горбачов Реалността го принуди да започне перестройка,(преустройство) на комунистическият режим,което всъщност го срина. Сергей Станишев вкара България в ЕС,но това въобще не го прави евроатлантик. И той като Горбачов Реалността го принуди да го направи.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 177
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 21 минути, Шпага said:

Според теб твърдението, че Пеевски е "подкрепен" с купени гласове е невярно.

Не знам. Нямам нужната информация, за да направя заключение верно/неверно. Никой не е споделил резултатите от разследванията с мен.

Ако тръгнем да тълкуваме "подкрепен", то всички ще се окажат такива. И какво дискутираме тогава, защо наблягаме само на един? Защото "така се говори"?

Преди 22 минути, Шпага said:

Според теб това твърдение е конспирация, така ли?

Ами когато се спекулира на широка обществена основа без реално представени факти, да, конспирация е.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Лично аз знам за фалшифицирани избори,(например,унищожена бюлетина от комисия),от 100% сигурен източник,но е безсмислено да се впускаме в тази тема... Абсолютно сигурно се фалшифицират изборите,но ако някой отхвърля тази теза,понеже правосъдието не е открило доказателства за това,то няма какво да се възрази на такава наивност,меко казано... То няма и доказателства,че другарите на Андрей Луканов са го убили,но това не значи че не е вярно...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)

"Маркет Линкс": 58% от българите смятат, че изборите не са били честни, повечето хора у нас подкрепят касирането на изборите.

Народа яко го тресе конспирацията 😀

Редактирано от Gabraka
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, Gabraka said:

Народа яко го тресе конспирацията

Естествено. Затова и сме на това дередже. Ако народът мислеше рационално, отдавна да сме си решили проблемите. Ама с тоя мат'рял - толкова.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 19 минути, Gabraka said:

"Маркет Линкс": 58% от българите смятат, че изборите не са били честни, повечето хора у нас подкрепят касирането на изборите.

Народа яко го тресе конспирацията 😀

През Прехода бяха убити около двеста българи без да се разкрие кой ги е убил,но съмненията за фалшифициране на изборите били измислена конспирация.

• Потребител
Публикува
Преди 32 минути, scaner said:

Естествено. Затова и сме на това дередже. Ако народът мислеше рационално, отдавна да сме си решили проблемите. Ама с тоя мат'рял - толкова.

Разбира се, че народът е виновен, а еврочиновниците са изцяло в бяло 😀 Когато някой, като Орбан и Кобахидзе например, не е достатъчно евро-атлантически, той веднага е обвнинен в недемократичност и манипулиране на изборите. За послушните евро-атлантици такива обвинения няма. За тях се скача на амбразурата с опорките "лош народ" и "конспирация" 😀

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Gabraka said:

Разбира се, че народът е виновен, а еврочиновниците са изцяло в бяло

Народът си ги е избрал тези еврочиновници. Така че вината му не се отменя :) Защо даваш пример с Орбан? Щото да се подлага под Путин е нещо по-смислено? Вероятно за тебе е...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Освен, че народа сами си ги избира и самите те са част от народа. Те са народа.

Но явно такава ни е маята и това излъчваме. Тук таме има някое цвете, но вече са необратими нещата.

Дори държавата е безсилна срещу това което става.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Много е важно всеки път някой друг да ни е виновен, а още по-важно е това да е Западът. И за това че всеки път сами си избираме същите лекета, разбира се сме си виновни не ние, а... еврочиновниците! 🤡 Точно така, те са ни виновни. Защото не направили забележка на Пеевски, че купува гласове. Аз не се и сещам кога на някой друг са правили, ама карай.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Цитирам по памет:

"Колкото повече хора гласуват,толкова по-малко значение има гласът на отделният човек" – Освалд Шпенглер

Парадокс може би,но факт.

А великият Николо Макиавели съветва лидерите и политиците,че когато виждат някой народ да греши,никога да не го поправят и да не му посочват грешката. 😜 Затова (може би) ЕС не "поправя" България...

• Потребител
Публикува
Преди 23 минути, scaner said:

Народът си ги е избрал тези еврочиновници. 

Не, народът не вярва в евро-атлантическата "демокрация" и масово не участва в избори. А назначението на еврочиновниците не зависи и от мнението на българските участници в избори, понеже квотата ни евеодепутати е нищожна.

Преди 7 минути, miroki said:

самите те са част от народа. Те са народа.

Не, не са. Те са левичари-глобалисти.

Преди 5 минути, Warlord said:

Аз не се и сещам кога на някой друг са правили, ама карай.

Онзи ден на Кобахидзе.

Но да не разводняваме интересния разговор как Пеевски вече оглавява евро-атлантизма в България. Ето, ДБ, които са твърди евро-атлантици, заявиха, че няма да участват в мнозинство с "Възраждане", защото имат противоположни светогледи, а мнозинство без "Възраждане" е възможно само с участието на ГЕРБ и/или ДПС-НН. Сиреч, ДБ заобиколно казва, че иска мнозинство с ГЕРБ и/или ДПС-НН, а в прав текст казва, че Борисов е зависим от Пеевски. Логичният извод е, че ДБ не смятат, че ГЕРБ и ДПС-НН имат различен от техния светоглед, а за тях Борисов не може да е водач на евро-атлантизма, защото е зависим. Значи остава или те самите да водят, или Пеевски да води. Предвид кой в чий скут вече веднъж седна и как промени Конституцията, за да му е по-лесно да управлява и без редовно правителство, мисля е ясно, че Пеевски ще води българския евро-атлантизъм. Забавно. И тъжно.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, Gabraka said:

Не, народът не вярва в евро-атлантическата "демокрация" и масово не участва в избори.

Тези които не участват в изборите изобщо не ги броим, те не са изразили мнението си, и е безсмислено да фантазираш в какво вярват, това е манипулация.

Остават отговорни тези, дето са участвали.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Габрака,доводите ти са толкова малоумни,че нямат нужда от опровержение. Без извинение. Значи понеже Пеевски се срещнал със западни посланици,това било доказателство,че е евроатлантик?! За втори път,чуваш ли се какви абсурди говориш?! Че той единствен Макрон прати френския посланик в Москва да присъства на инаугурацията на Путин,но това не го прави русофил и дружка на руския вожд.

Значи ДБ не искат да се коалират с "Възраждане" и това според твоята антилогика означавало,че искат да се сдружат с ГЕРБ и Пеевски?!

Пеевски (и Доган) взе страната на Русия,когато турски изтребител свали руски изтребител навлязъл в турското въздушно пространство,заради което Турция му забрани да стъпва на нейната територия,но той бил евроатлантик! И още,и още примери има...

Но най-абсурдното и забавното е че шизофренично продължаваш да водиш спор без да кажеш ясно за какво спориш?! Че Пеевски е евроатлантик или че е русофил представящ се за евроатлантик,но тъпият Запад не разбира двойната му игра? Кое от двете?

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 18 минути, Gabraka said:

Онзи ден на Кобахидзе.

От нашите имах предвид. На кой друг му направиха забележка, че купува гласове у нас, че да натякваш, че сега не правели забележка баш на Пеевски?

• Потребител
Публикува

Пеевски е толкова евроатлантик колкото Нинова  и депутатите от Възраждане, ГЕРБ, ДПС-тата и Итънарите.

Нинова също подписа съгласие за даване на оръжие на Украйна. Тия от Възраждане  скачат против еврото но държат влоговете си в евро. Антиваксъри са , но се ваксинират. Всички тия обичат Русия и мразят гейропа, но ползват западни стоки и ходят там, а не в матушката.

Според "Тееорията на рационалния избор" https://en.wikipedia.org/wiki/Rational_choice_model индивидите анализират разходите и ползите. https://en.wikipedia.org/wiki/Cost–benefit_analysis След това действат според личния си интерес.Не постъпват според убежденията си защото те се намират по назад в списъка на предпочитанията. Тоя списък е подреден според "функцията на полезност". https://en.wikipedia.org/wiki/Utility

Всичко това не променя  русофилските им убеждения. Картината им за света е много важна. Тя дава сигурност и е устойчива на промяна. Това изглежда е еволюционна необходимост.  За да оцелеят ндивидите се възползват от всякакви ситуации въпреки ,че те противоречат на убежденията им.

Та Пеевски не се е променил, като е помогнал на Украйна. Той ще ще действа и в интерес на Русия стига да има далавера.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 23 минути, Warlord said:

От нашите имах предвид. На кой друг му направиха забележка, че купува гласове у нас, че да натякваш, че сега не правели забележка баш на Пеевски?

Именно. Казвам, че на никого не правят забележки. Защото заслужаващите забележки не са идеологически врагове.

"Somoza may be a son of a bitch, but he is our son of a bitch". 

Редактирано от Gabraka
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, vvarbanov said:

.Та Пеевски не се е променил, като е помогнал на Украйна. Той ще ще действа и в интерес на Русия стига да има далавера.

Да, това е и моето твърдение. Пеевски не се е променил, той си е все същият. Търси далаверата. Това е евро-атлантизмът. Преди далаверата беше с КПСС и ген. Атанасов беше червен. Сега далаверата е със Запада и ген. Атанасов е син. И не е само той.

Но сред гласуващите за "евро-атлантически" партии има и люде, не търсещи далавера, а законност и справедливост. И когато осъзнаят същността на евро-атлантизма, могат да променят електоралните си нагласи и парламентарната ни криза да свърши.

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Gabraka said:

Казвам, че на никого не правят забележки. Защото заслужаващите забележки не са идеологически врагове.

Щом не сме идеологически врагове защо ни правят забележка като крадем от еврофондовете?

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 22 минути, Gabraka said:

Да, това е и моето твърдение. Пеевски не се е променил, той си е все същият. Търси далаверата. Това е евро-атлантизмът. Преди далаверата беше с КПСС и ген. Атанасов беше червен. Сега далаверата е със Запада и ген. Атанасов е син. И не е само той.

Но сред гласуващите за "евро-атлантически" партии има и люде, не търсещи далавера, а законност и справедливост. И когато осъзнаят същността на евро-атлантизма, могат да променят електоралните си нагласи и парламентарната ни криза да свърши.

Според тебе евроатлантизмът и социализмът са виновни за далаверите. 

Остава да разчитаме на добрия стар фашизъм да оправи нещата. В такъв случай само Путин може да ни помогне. 🤣

п.п. Повтаряш руски пропагандни опорки. Гейовете не са евроатлантическа ценност както и далаверите. Далавери е имало като почнеш от Вавилон, Египет, Рим, Византия, Турската империя, Китай,.......,

Това е евроатлантизъм.

"Евроатлантизъм, известен още като трансатлантизъм, е геополитическа философия за политическо, икономическо и военно сближаване на държавите от Северна Америка и Европа под общите ценности на демокрацията, индивидуализма, свободите и върховенството на закона. https://bg.wikipedia.org/wiki/Евроатлантизъм

Редактирано от vvarbanov
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 43 минути, vvarbanov said:

Щом не сме идеологически врагове защо ни правят забележка като крадем от еврофондовете?

Само на Орешарски ги спряха. И като падна от власт, ги пуснаха на Бойко. Твърдиш ли, че по времето на Бойко не се крадяха еврофондове?

Преди 38 минути, vvarbanov said:

Това е евроатлантизъм.

"Евроатлантизъм, известен още като трансатлантизъм, е геополитическа философия за политическо, икономическо и военно сближаване на държавите от Северна Америка и Европа под общите ценности на демокрацията, индивидуализма, свободите и върховенството на закона. https://bg.wikipedia.org/wiki/Евроатлантизъм

Това е на теория. Аз говоря за практиката от действителността. Комунизмът теоретично също звучи "вкусно", но практиката му не беше чак толкова "вкусна". :)

• Потребител
Публикува
Преди 12 минути, Gabraka said:

Твърдиш ли, че по времето на Бойко не се крадяха еврофондове?

Може ли пример за такава кражба от еврофондовете? Не говоря за едно-две изключения,а за систематични и постоянни кражби.

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Gabraka said:

Само на Орешарски ги спряха. И като падна от власт, ги пуснаха на Бойко. Твърдиш ли, че по времето на Бойко не се крадяха еврофондове?

Ти твърдиш, че  ЕС не ни прави забележки, което не е вярно.

Преди 1 час, Gabraka said:

Това е на теория. Аз говоря за практиката от действителността. Комунизмът теоретично също звучи "вкусно", но практиката му не беше чак толкова "вкусна".

Говорим какво представлява евроатлантизма. Както вече ти писах далавери е имало от древността  до наши дни. На практика някой може да те ограби , набие и изнасили.  Може да се рзболеееш и да ти се скъсат гащите откакто имаме евроатлантически ценности. Практически такива неща стават , но това не е евроатлантизъм.

На практика остарях при евроатлантизма, това е действителността. Така, че както казва руската пропаганда, хич не ми го хвали ЕС.  Прав ли съм ? 🤣

Няма причино- следствена връзка между евроатлантизма и далаверата. Ти използваш заблудата Post hoc ergo propter hoc .Времевата последователност не установява причино- следствена връзка. https://en.wikipedia.org/wiki/Post_hoc_ergo_propter_hoc

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Gabraka said:

Преди далаверата беше с КПСС и ген. Атанасов беше червен. Сега далаверата е със Запада и ген. Атанасов е син.

Всъщност това въобще не е вярно. Една от "опорките" на руската пропаганда у нас е,че корупция има(ше) и в България,и в СССР/Русия. Но "забравят" една "малка" подробност. Че корупцията в НРБ и СССР,а днес в България и Русия е насилствена,докато на Запад е доброволна. У нас и в Русия управляващите насила корумпират хората,на Запад всеки сам решава дали да се поддаде на корупция и да си сложи главата в торбата...

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 35 минути, vvarbanov said:

Ти твърдиш, че  ЕС не ни прави забележки, което не е вярно.

За изборни измами. Чети по-внимателно :)

Преди 35 минути, vvarbanov said:

Говорим какво представлява евроатлантизма.

Да, точно. А той представлява награден от Украйна Пеевски, награден от САЩ Сарафов и т.н.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!