Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 7 минути, Р. Теодосиев said:

На 1 юни 1996 г., според Будапещенския меморандум, Украйна прехвърля последните ядрени ракети на Русия...

Фатална грешка

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 16 минути, Р. Теодосиев said:

На 1 юни 1996 г., според Будапещенския меморандум, Украйна прехвърля последните ядрени ракети на Русия...

Защото САЩ,  ЕС включително и Русия  И  гарантираха незевисимоста и въздържане от намеса във вътрешните им работи.....Като Украина от своя страна изяви, че няма намерение да влиза в НАТО и ще води неутрална външна политика....

Спрямо това къде сме сега? Подготвят ни, тренират ни към това да ни е приемливо ограниченото използване на ядрени оръжия на територията на Украина....

Само един въпрос. Онази пионка на Путин, алкохоликът, който средно веднъж в месеца подхвърля въпросът за употреба на атомно оръжие, ЗАПАДЪТ, НАТО, САЩ ЗАЩО НЕ ДЕКЛАРИРАТ ВЕДНАГА ОФИЦИАЛНО, ЧЕ ПРИ УПОТРЕБА НА АТОМ, ВЕДНАГА ОБЯВЯВАТ ЗА ЛЕГИТИМНА ЦЕЛ ЗА УНИЩОЖАМВАНЕ ВСИЧКИ МАРКИРАНИ МЕСТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РФ?   ЗАЩО ИЗЧАКАНА СМЪРТА НА ПРИБЛИЗИТЕЛНО ОБЩО 1 000 000 МЛАДИ МЪЖЕ, УНИЩОЖАВАНЕТО ДО ОСНОВИ РЕДИЦА СЕЛИЩА, ЗА ДА ПОЧНАТ ДА ГОВОРЯТ И ПРАВЯТ ТОВА КОЕТО СЕГА ПРАВЯТ? зАЩО?🤬🤬🤬

Редактирано от Skubi
  • Потребител
Публикува
Преди 6 минути, resavsky said:

Фатална грешка

Украйна не е можела да се противи,понеже и трите Свръхсили – САЩ,Англия и Русия – са я притиснали да се откаже от ядрените си оръжия. Статутът на Крим въобще не е влизал в преговорите...

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Skubi said:

Украина от своя страна изяви, че няма намерение да влиза в НАТО и ще води неутрална външна политика....

Не си спомням Украйна да е обещавала това...

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 30 минути, deaf said:

Украйна не е можела да се противи,понеже и трите Свръхсили – САЩ,Англия и Русия – са я притиснали да се откаже от ядрените си оръжия. Статутът на Крим въобще не е влизал в преговорите...

Или не знаеш/тогава защо не прочетеш/, или лъжеш, или манипулираш/в тези два случаят си русофил и зависи от привърженоста ти/. ИЗБЕРИ СЕ.

Защото само да потърсиш 5 тоест, пять секунди и излиза всичко.

https://treaties.un.org/Pages/showDetails.aspx?objid=0800000280401fbb

https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume 3007/v3007.pdf    Тук на 169 страница в първите две точки вече е споменато "to respect the indenpendence and sovereignty and the existing borders of Ukraina"  194 страница по документа.

Капиши?

Редактирано от Skubi
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Skubi said:

"to respect the indenpendence and sovereignty and the existing borders of Ukraina" 

Е и? Украйна е декларирала,че ще води независима и суверенна политика. Нищо друго.

• Тъжен 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 3 минути, deaf said:

Е и? Украйна е декларирала,че ще води независима и суверенна политика. Нищо друго.

"to respect the indenpendence and sovereignty and the existing borders of Ukraina" 

„да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна“

ЧЕТИ! иматам и други точки....

Редактирано от Skubi
  • Потребител
Публикува
Just now, Skubi said:

ЧЕТИ! иматам и други точки....

Да бе да,сега ще търся точните изречение из десетки страници... Напиши какво точно е написано...

• ХаХа 1
  • Администратор
Публикува
Преди 3 часа, Skubi said:

Като Украина от своя страна изяви, че няма намерение да влиза в НАТО и ще води неутрална външна политика.

В самия текст на меморандума няма такова нещо. Кой какво е казал не знам, но в документа няма такива точки и такива условия. ЕС и НАТО са съществували тогава и е можело да се включи, като условие, но не е включено. Съответно не може да се искат такива неща от Украйна. 

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 9 минути, Р. Теодосиев said:

В самия текст на меморандума няма такова нещо. Кой какво е казал не знам, но в документа няма такива точки и такива условия. ЕС и НАТО са съществували тогава и е можело да се включи, като условие, но не е включено. Съответно не може да се искат такива неща от Украйна. 

На мене също не ми е известно Украйна писмено или устно да е поемала такова задължиние.Това е нещо което в Кремъл измислиха доста по късно.След като осъзнаха,че Украйна ще бъде всичко друго но не и втора руска държава .

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 44 минути, Р. Теодосиев said:

Виждам изтри въпросът ми към колегата....😂🤣😂 Незнам, не съм го чел целият меморандум. Но какво да го правя колегата, след като му поправих лошо преведеният цитат, давам му инфолмация къде може да провери, а той продължава да се лигави защото вижда, че съм му хванал топките....

Преди 33 минути, resavsky said:

На мене също не ми е известно Украйна писмено или устно да е поемала такова задължиние.Това е нещо което в Кремъл измислиха доста по късно.След като осъзнаха,че Украйна ще бъде всичко друго но не и втора руска държава .

И на двамата.

Колеги.

Не случайно съм сложил изворът на оригиналният подписан текст. Даже посочих и страниците където се чете конкретно какво са се подписали. Не е нужно да тълкуваме кой какъв вариант урбан  или дезинформационен руски или украински вариант на легендата знае....

Приятен ден.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 12 минути, Skubi said:

Виждам изтри въпросът ми към колегата....😂🤣😂 Незнам, не съм го чел целият меморандум. Но какво да го правя колегата, след като му поправих лошо преведеният цитат, давам му инфолмация къде може да провери, а той продължава да се лигави защото вижда, че съм му хванал топките....

И на двамата.

Колеги.

Не случайно съм сложил изворът на оригиналният подписан текст. Даже посочих и страниците където се чете конкретно какво са се подписали. Не е нужно да тълкуваме кой какъв вариант урбан  или дезинформационен руски или украински вариант на легендата знае....

Приятен ден.

Ок приемам го.Но за членство в ЕС няма никакви уговорки.

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, resavsky said:

Ок приемам го.Но за членство в ЕС няма никакви уговорки.

Не съм експерт по международно право и договори, но тези точки които конкретизират, това, че подписващите страни гарантират, че няма да се месят във вътрешните работи на страната. Нещи подобно значи...или не?

Даже аки си спомням имаше моменти, когато и самата РФ искаше да кандидатства в ЕС даже и в НАТО? Но това беше само на нивото на пресата, на тълкуванията на разни портала....До колкото си спомням....

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Р. Теодосиев said:

Не, в Будапещенския меморандум няма клауза, която да забранява на Украйна да се присъедини към НАТО или друг военен съюз. Меморандумът се фокусира върху гаранциите за сигурност на Украйна, след като тя се отказа от ядрените си оръжия.

В замяна на предаването на ядрените си оръжия, Украйна получи уверения от Русия, САЩ и Великобритания за:

• Уважаване на независимостта и суверенитета на Украйна в съществуващите ѝ граници.
  • Защита от заплаха или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна.
  • Защита от използване на икономически натиск върху Украйна.

Будапещенският меморандум не ограничава правото на Украйна да определя собствената си външна политика и политика за сигурност, включително присъединяването към международни организации и съюзи.

Информация на меморандума:

https://treaties.un.org/Pages/showDetails.aspx?objid=0800000280401fbb

И текста на меморандума:

https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume 3007/Part/volume-3007-I-52241.pdf

Поредното доказателство какво значи дадената руска дума. Имаше едни много верни думи на Бисмарк. 

• Харесва ми! 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!