Отиди на
Форум "Наука"

Мисиите на украинската армия извън Украйна


Recommended Posts

  • Администратор

The Kyiv Post публикува запис, който показва членове на украинското министерство на отбраната, заедно със сирийски бунтовници, които атакуват и унищожават части на руските въоръжени сили в Сирия. 

Активни сражения се водят в южната част на страната, включително в сирийската част на Голанските възвишения, където са съсредоточени руски войски. 

Видеото е от март 2024 г.

Според източник на Kyiv Post в украинското военно разузнаване, от началото на годината бунтовниците, подкрепяни от украински оперативни работници, са нанесли множество удари по руски военни обекти, представени в региона от така наречената "групировка на въоръжените сили на Руската федерация в Сирийската арабска република".

Тези нападения включват използването на гранатомети и импровизирани минохвъргачки "Тараб" за атакуване на отбранителни позиции, както и на нещо, което и радиоуправляеми импровизирани взривни устройства (ИВУ).

В годините след военната намеса на Русия в Сирия през 2015, Москва създаде множество центрове за набиране на сирийски наемници от силите на Асад, включително за бойни акции в Украйна.

Набирането на наемници се извършва под ръководството на "Центъра за помирение на враждуващите страни и контрол на движението на бежанците" от руската военновъздушна база “Хмеймим”. Там на наемниците се издават руски паспорти и след това се мобилизират в руските въоръжени сили.

През май 2023 г. началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов заяви, че ще "унищожи руските военнопрестъпници навсякъде по света, където и да се намират".

Освен в Сирия, украинските специални сили продължават да атакуват войници от "Вагнер" в Судан.

https://t.me/drmjournal/8566

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Украинските сили имат ясни мотиви да действат в Сирия и Африка, въпреки че може да има и други, неизвестни за нас причини. 

Всяка загуба, нанесена на руснаците, независимо къде по света, ги прави по-слаби и на други фронтове. Загубите в Сирия могат да принудят Русия да отклонява повече ресурси към този регион, което от своя страна намалява подкрепата им за Украйна.

Украинските действия в Сирия създават проблеми, които изискват присъствието на руски персонал за по-дълъг период от време и вероятно ограничават достъпа им до определени ресурси.

В Судан украинците подкрепят правителството срещу паравоенни формирования, свързани с Вагнер. В замяна те получават оръжие и муниции, като същевременно възпрепятстват добива и продажбата на злато от Вагнер.

Украинското военно разузнаване (ГУР) използва малък брой висококвалифицирани оператори за постигане на стратегически успехи в чужбина. Това е по-ефективно, отколкото да ги използва в битки, където тяхната специализация няма да е от такова значение.

Недостигът на персонал за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не е пречка за провеждането на такива операции, тъй като ГУР и ВСУ са отделни структури с различни задачи и численост.

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...