Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува

В Париж е задържан шефът на свръзката на ВС РФ и собственик на Телеграм Павел Дуров. Российските z канали се вайкат и предупреждават Мъск да не ходи в Европа. Дуров е кацнал в Париж с частния си самолет от Азербайджан, където вероятно се е срещал с путин, макар руснаците да отричат за такава среща.

• Харесва ми! 3
  • Администратор
Публикува
Преди 4 часа, Incorrectus said:

В Париж е задържан шефът на свръзката на ВС РФ и собственик на Телеграм Павел Дуров. Российските z канали се вайкат и предупреждават Мъск да не ходи в Европа. Дуров е кацнал в Париж с частния си самолет от Азербайджан, където вероятно се е срещал с путин, макар руснаците да отричат за такава среща.

Да, нещата там ще са сериозни според мен.

Ето малко повече информация:

https://www.dnevnik.bg/sviat/2024/08/25/4667369_osnovateliat_i_rukovoditel_na_telegram_e_arestuvan_vuv/?ref=home_layer2

--

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува

Напоследък се наблюдава интересно развитие около Павел Дуров, създателя на Telegram. Появиха се спекулации, че Путин може да е насочил вниманието си към него, което вероятно е подтикнало Дуров да потърси споразумение с френската прокуратура в замяна на гаранции за безопасността си. Изглежда, че Дуров е предвиждал ареста си, което поставя под въпрос дали това е било планирано действие от негова страна.

Преди това, в руските медийни канали се разпространи информация, че Дуров е посетил Азербайджан по същото време, когато и Путин е бил там на официално посещение. Твърдеше се, че целта на Дуров е била да уреди среща с руския президент. Въпреки това, според същите източници, Путин не е отговорил на това искане и срещата не се е състояла.

Сега ситуацията се усложнява допълнително. Руските власти внезапно проявиха интерес към случая, настоявайки за обяснения от френските си колеги относно ареста на Дуров, когото те определят като руски гражданин. Тук обаче се появява интересен нюанс - оказва се, че Дуров притежава и френско гражданство. Този факт добавя нов слой към вече сложната международна ситуация около него.

Тази последователност от събития повдига множество въпроси относно истинските мотиви и действия на всички замесени страни, както и за бъдещето на Дуров и неговата роля в глобалната технологична и политическа сцена.

• Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!