Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Warlord said:

На никого в Украйна не му забраняват да говори на собствения си език и да се самоопределя както си иска. Няма нужда от свободни съчинения.

Еми пускам си пак видеото и се вижда в него как едната баба провокира че украинците не постоят и са изчезнали, и след това жената ги пита как се самоопределят, и на отговора, че са рускини ги пита защо живеят в Украйна. И после отново се учудва с въпрос, че все пак са родени в Украйна. 

Тоест, вижда се че едната бабка провокира с думите си, но се вижда, и това, че интервюиращата един вид им казва ,че като са рускини какво правят че живеят в Украйна. 

Така че няма свободни съчинения, а има интервю в което самоопределянето като рускиня в Украйна е последвано от продължаващи въпроси защо тогава живее в Украйна. Явно е учудващо за украинците че е възможно да се определяш като руснак в Украйна и да не говориш украинския.   

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, makebulgar said:

след това жената ги пита как се самоопределят, и на отговора, че са рускини ги пита защо живеят в Украйна.

Защото е проста патка.

А бабичките по правото на раждането си живеят в Украина. Това е което изоставалите ура националисти не могат да го схващат. Тоест го схащат някои но се злоупотребяват с него за лични цели на провокирене на конфликти. 

Член 13

1. Всеки човек има право свободно да се придвижва и да избира своето местожителство в пределите на всяка държава.

2. Всеки човек има право да напусне всяка страна, включително и своята, и да се връща в страната си.

ВСЕОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ за правата на човека

Приета и провъзгласена с резолюция 217 А (III) на Общото събрание на ООН от 10.12.1948 г. Издадена в сборник от международни документи, 1992 г.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 38 минути, makebulgar said:

Еми пускам си пак видеото и се вижда в него как едната баба провокира че украинците не постоят и са изчезнали, и след това жената ги пита как се самоопределят, и на отговора, че са рускини ги пита защо живеят в Украйна. И после отново се учудва с въпрос, че все пак са родени в Украйна. 

Тоест, вижда се че едната бабка провокира с думите си, но се вижда, и това, че интервюиращата един вид им казва ,че като са рускини какво правят че живеят в Украйна. 

Така че няма свободни съчинения, а има интервю в което самоопределянето като рускиня в Украйна е последвано от продължаващи въпроси защо тогава живее в Украйна. Явно е учудващо за украинците че е възможно да се определяш като руснак в Украйна и да не говориш украинския.   

И какво накрая забрани ли им да говорят на руски и да живеят в Украйна тази журналистка?

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Warlord said:

И какво накрая забрани ли им да говорят на руски и да живеят в Украйна тази журналистка?

По думите й изглежда си го е мислила. Иначе нямаше два пъти да ги пита защо живеят в Украйна. 

• ХаХа 3
  • Потребител
Публикува
Преди 22 минути, Р. Теодосиев said:

Ти, наистина вярваш на тези неща?

Аз само се чудя ако турция нападне България и след 3 години и стотици хиляди убити и ранени, милиони емигранти как българите ще реагират, ако чуят турска реч по улиците на България.

Ако в момента има някаква дискриминация, то е напълно нормално, но да твърдиш, че преди е имало и това е някаква причина за войната, вече е много меко казано наивно.

В момента има много брутални клипчета как убиват и измъчват украинци на украинска земян - това какво според теб е? Или там си е ОК, щото е война? 

Какво смяташ, че е бъдещето на руснаците в Украйна, ако решат да се самоопределят като руснаци и нямат нищо общо с войната!? Аз си мисля, че ще се пробват да ги поукраинчат, и руския няма да се разрешава в обществени институции. 

• ХаХа 3
  • Потребител
Публикува
Преди 12 минути, makebulgar said:

Какво смяташ, че е бъдещето на руснаците в Украйна, ако решат да се самоопределят като руснаци и нямат нищо общо с войната!? Аз си мисля, че ще се пробват да ги поукраинчат, и руския няма да се разрешава в обществени институции. 

Тревожиш се за бъдещето на руснаците в Украйна. Но защо си толкова "спокоен" например за тези деца:

https://dariknews.bg/novini/sviat/zhestokata-sistema-na-putin-za-otvlichane-na-ukrainski-deca-2403045

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 54 минути, makebulgar said:

Бъдещето ще е като на всички останали. Помежду си ако искат да говорят и на някой от полинезийските езици. В администрацията ще се ползва държавния/държавните езици, в общуване с институциите - официалния. А те да си се самоопределят и да си говорят както желаят. Както е в огромната част от цивилизовани те държави. 

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Харесва ми! 2
  • Администратор
Публикува
Преди 1 час, makebulgar said:

Пусни си едно от хилядите видеа от фронта да видиш как си говорят украинците, които се сражават срещу руснаците.

Масово говорят на руски и украински едновременно, някой говорят само на руски, други само на украински, трети както дойде. Това според теб значи ли нещо?

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Шпага said:

Тревожиш се за бъдещето на руснаците в Украйна. Но защо си толкова "спокоен" например за тези деца:

Нещо не си разбрал. Тук не споделям емоции, нито правя някаква пропаганда, нито правя журналистически сводки от фронта, а единствено качвам интересни неща, които дават гледни точки от събитията. Доколкото тук има достатъчно хора, които постоянно дават сводки колко украинци са загинали, колко деца са отвлечени, колко руски загуби има, и доколкото има достатъчно хора, които ги коментират и обсъждат, аз не се занимавам с тях и не ги коментирам и не ги допълвам. Просто смятам, че информацията която качват хората тук е достатъчна и не ми е интересно да си правя труда да се занимавам с нея. По-интересно ми е онова, което се пропуска, и съответно понякога качвам разни неща и ги коментирам. По-интересна ми е чисто информативно другата гледна точка, тъй като украинската е известна и там няма какво повече да направя освен да им съчувствам. Подобни видеа като това с бабките от Одеса е просто друга гледна точка на събитията. Докато всички говорят, че в Одеса и на други места из Украйна говорещите на руски се определят като украинци, от видеото виждаме, че не е точно така. Да, има рускоговорящи определящи се като украинци, но има и такива, които се определят като руснаци. Това е фактология, която за мен е важна, иначе представата ми за случващото се там ще е непълна.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Димитър Йорданов said:

Бъдещето ще е като на всички останали. Помежду си ако искат да говорят и на някой от полинезийските езици. В администрацията ще се ползва държавния/държавните езици, в общуване с институциите - официалния. А те да си се самоопределят и да си говорят както желаят. Както е в огромната част от цивилизовани те държави. 

Така е в цивилизования свят единствено, когато в държавата има едно мнозинство говорещо на един основен език и други малцинства със своите езици. Когато ситуацията е по-равномерна и има региони в които преобладава втория език невинаги официалния език е само един. Бабите във видеото дадоха пример с Швейцария и Канада, където има повече от един езика, а същото може да се каже и за Северна Македония, където има два официални езика.

• Потребители
Публикува
Преди 2 минути, makebulgar said:

По-интересна ми е чисто информативно другата гледна точка, тъй като украинската е известна и там няма какво повече да направя освен да им съчувствам. Подобни видеа като това с бабките от Одеса е просто друга гледна точка на събитията. Докато всички говорят, че в Одеса и на други места из Украйна говорещите на руски се определят като украинци, от видеото виждаме, че не е точно така. Да, има рускоговорящи определящи се като украинци, но има и такива, които се определят като руснаци. Това е фактология, която за мен е важна, иначе представата ми за случващото се там ще е непълна.

Като ти е по-интересна информативната, сиреч безчуствената гледна точка, на която лицемерно съчувстваш, подготви се да се възмутиш овреме от същата безчуствена гледна точка, че всичко рашко до свършека на света и да второто пришествие в Украйна ще яде дебелото дърво, без съчувствие и без нужда от обяснение. 

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Incorrectus said:

Като ти е по-интересна информативната, сиреч безчуствената гледна точка, на която лицемерно съчувстваш, подготви се да се възмутиш овреме от същата безчуствена гледна точка, че всичко рашко до свършека на света и да второто пришествие в Украйна ще яде дебелото дърво, без съчувствие и без нужда от обяснение. 

"Защо руснаците настояват украинците и руснаците да са една нация? За да могат спокойно да се отнасят жестоко към тях, както към своите".

Което виждаме непрекъснато.

Чета от известно време "Архипелаг Гулаг". И не виждам в исторически план по-кръвожаден народ от руснаците. Макето вероятно не я е чел, или я приписва на русофобската пропаганда. Само че режимът който сега управлява Русия на практика произлиза от същите силови структури, които тогава така напоително са клали народа си. И резултатът в крайна сметка не може да е друг, само манипулацията е повече и методите са уж по-завоалирани. Каква русофилия тука, не ми го побира главата.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 56 минути, scaner said:

Защо руснаците настояват украинците и руснаците да са една нация? За да могат спокойно да се отнасят жестоко към тях, както към своите".

Не само украинците. И ние им бяхме братя, даже и на Вазов докато не се запозна с тях от близо...

Но знаеш при унгарците има една поговорка затова. 

-Защо руснаците настояват, че сме братя?

-Защото приятелите, другарите свободно си ги избираш....

Така, че на руснаците са им братя косматите дяволи от пъкъла.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!