Отиди на
Форум "Наука"

Алтернативата БРИКС

gmladenov

Recommended Posts

• Мнения 64
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Преди 9 минути, fanatick said:

Четирихилядник, мислиш ли да отговориш на въпроса:

Искам пример за нещо по-важно от парите, за което е по-добре да си в държава като Китай или Русия.

Троле, това, което цитираш не е въпрос, а искане 😀 При това малоумно.

Първо - не разбирам защо го искаш точно от мене, при положение, че аз живея в България и нямам намерение да я напускам. Не ме вълнува (на битово равнище) как е животът нито в Русия, нито в Китай. Нямам намерение да живея там.

Второ - темата е за БРИКС, а БРИКС не е федерация като ЕС. Нито Си го вълнува какъв е жизненият стандарт в Мухосранск, нито Путин го вълнува какъв е жизненият стандарт в Му Хо Сранск.

Смях 😀

• Потребител

Преди 8 минути, Gabraka said:

Троле, това, което цитираш не е въпрос, а искане 😀 При това малоумно.

Първо - не разбирам защо го искаш точно от мене, при положение, че аз живея в България и нямам намерение да я напускам. Не ме вълнува (на битово равнище) как е животът нито в Русия, нито в Китай. Нямам намерение да живея там.

Второ - темата е за БРИКС, а БРИКС не е федерация като ЕС. Нито Си го вълнува какъв е жизненият стандарт в Мухосранск, нито Путин го вълнува какъв е жизненият стандарт в Му Хо Сранск.

Смях 😀

Ей, фазомер, мисли преди да дрънкаш врели некипеки:

Първо - защото ти си тук човечето, което представя БРИКС като алтернатива, ти си този, който казва че парите не са всичко и след като се изясни, че ЕС е много над БРИКС по ППС и БВП значи има нещо друго, заради което много държави искат да са в БРИКС. Най-учтиво те моля да кажеш кое е това нещо, с което БРИКС превъзхожда ЕС. Нека се ограмотим и ние, смили се над нас и незнанието ни

Второ - много хубав въпрос се заформи тук и си вкара автогол! А какво е БРИКС? 

Очаквам отговорите ти след като си най-вещ в тази тема и всички ние сме под интелектуалното ти ниво. Нищо че досега на един въпрос не си отговорил, търтей. Отсега те усещам, че си обикновен спамер без цел в живота, най-вероятно на борсичката и точиш пари от държавата...

Редактирано от fanatick

• Потребител

Забавно е как цялата тролска армия се вдигна да бори поредната вятърна мелница 😀

Нека проследим хронологията:

@Warlord пусна графика, че средният жизнен стандарт в ЕС и средният жизнен стандарт в България са по-високи от средния жизнен стандарт на страните в БРИКС. И добави "Оттук нататък вече всеки само може да си прецени към синята или към оранжевата линия иска да е по-близо с парите в джоба си."

Аз му подсказах, че има и други неща освен парите в джоба, които да направят БРИКС привлекателен съюз, и той се сети, че чрез членство в него може да се влияе върху благосклонността на "западните партньори" по определени въпроси, привеждайки като пример Турция и замразеното от им сътрудничество със САЩ относно изстребители от последно поколение.

Междувременно обаче цялото тролско войнство скочи с някакви искания към мене и започна нагло да лъже, че съм агитирал за членство на България в БРИКС 😀

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, Gabraka said:

Аз му подсказах, че има и други неща освен парите в джоба, които да направят БРИКС привлекателен съюз, и той се сети, че чрез членство в него може да се влияе върху благосклонността на "западните партньори" по определени въпроси, привеждайки като пример Турция и замразеното от им сътрудничество със САЩ относно изстребители от последно поколение.

То такива лостове има много - ветото на членството на Швеция в НАТО, позициите спрямо Крим и войната - в случая с Турция - кандидатстването в БРИКС им е просто един от лостовете, не защото в смятат че в самия БРИКС ще намерят нещо полезно и защото го смятат за алтернатива на каквото и да било.

Та да, освен това не се сещам за някакви други ползи от БРИКС, по-важни от добрия живот и благосъстоянието на хората. Не че и това е по-важно де. Монасите ми се струва, че въобще няма какво да ги коментираме.

• Потребител
Преди 8 минути, fanatick said:

Ей, фазомер, 

Баща ми беше електричар. Не можеш да ме обидиш на фазомер 😀 Опитай пак.

ти си тук човечето, което представя БРИКС като алтернатива

Ако се научиш да четеш и осмисляш написаното, ще забележиш, че от самото начало твърдя, че БРИКС не може да бъде алтернатива на ЕС. Но важното е да си тролиш :)

, ти си този, който казва че парите не са всичко и след като се изясни, че ЕС е много над БРИКС по ППС и БВП значи има нещо друго, заради което много държави искат да са в БРИКС. Най-учтиво те моля да кажеш кое е това нещо, с което БРИКС превъзхожда ЕС.

@Warlord вече приведе такъв пример - средство за натиск върху "западните партньори" да ги направи по-отстъпчиви. Чети темата преди да пишеш в нея :)

Второ - много хубав въпрос се заформи тук и си вкара автогол! А какво е БРИКС?

Съюз на незавивими държави.

усещам, че си обикновен спамер без цел в живота, най-вероятно на борсичката и точиш пари от държавата...

Мале, мале 😀 

• Потребител
Преди 7 минути, Gabraka said:

Аз му подсказах, че има и други неща освен парите в джоба, които да направят БРИКС привлекателен съюз,

Aз просто си чакам отговора на тоя въпрос. Кажи кои са другите неща, които правят БРИКС привлекателен.. :D

• Потребител
Just now, Warlord said:

То такива лостове има много - ветото на членството на Швеция в НАТО, позициите спрямо Крим и войната - в случая с Турция - кандидатстването в БРИКС им е просто един от лостовете, не защото в смятат че в самия БРИКС ще намерят нещо полезно и защото го смятат за алтернатива на каквото и да било.

Разбира се, че е само един лост. Разбира се, че има и други. Но лостът БРИКС е доста силен. Отделно Турция се нуждае от добри отношения, ако не с целия БРИКС, то поне с Русия, защото има нужда от въглеводороди и атомни централи.

• Потребител
Преди 2 минути, Gabraka said:

Няма независими държави, но това е отделен въпрос. Какво значи съюз на независими държави - иконимически, военен, политически, джендърски. Бъди по-конкретен..

• Потребител
Преди 6 минути, Gabraka said:

Всеки съюз винаги е насочен срещу други съюзи и държави. БРИКС срещу кого е насочен?

• Глобален Модератор

По въпроса с прага на бедността:
С колко процента е нарастнал БВП по държави в ЕС за периода 2000 г. до 2022 г. Или с две думи, откакто сме в ЕС - при нас се удвоява на всяко десетилетие. Не знам какво повече може да се иска и какви по-добри алтернативи да се търсят.

462918807_1065500515581818_6318814958572048553_n.jpg

• Потребители

Като погледнете лидерите на БРИКС, изглежда някакви амбиции на бедни държави, които плашат богатите, че ще им вземат хегемонията.

Единственото, което може да кажем, че правят то Китай си прокарва някаква търговска политика, а Русия заобикаля санкциите.

• Потребител
On 31.10.2024 г. at 14:00, deaf said:

Всеки съюз винаги е насочен срещу други съюзи и държави. БРИКС срещу кого е насочен?

Срещу ЕС. Азиатските държави се развиват със все по бързи темпове, и може да изпреварят западните някой ден.

• Глобален Модератор

Няма да е тоя век. За по-нататък не знам, не е изключено, но не ни вълнува особено.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!