Отиди на
Форум "Наука"

Алтернативата БРИКС

gmladenov

Recommended Posts

• Потребител
Преди 18 минути, scaner said:

Аз просто констатирам кухо говорене и манипулации, свързани с тлъсти лъжи. Ти ако се обиждаш от такива констатации, си е твой проблем :)

В такъв случай и аз ще констатирам, че си жалък трол и невежа, но без да те питам какво не ти е "бир-таман", защото не владея турски и пазя чистотата на българския език :)

• Мнения 60
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Преди 31 минути, Gabraka said:

Попитай Ердоган. Турция е западна натовска държава, която вече е страна партньор на БРИКС с изявено желание за членство. Намерил ще да е нещо привлекателно в съюза старият Реджи, за да иска да влиза там. Не разполагам с инсайдерска информация какво се обсъжда на закритите срещи и какво се предлага на тях, но напливът за членство се увеличава.

Kakво има да го питаме, той отдавна се буташе да влиза в ЕС, но нещата яко циклят, защото политиката му не е много чиста. Явно стария Реджи е видял нещо в ЕС, намерил ще да е нещо привлекателно в ЕС, че да иска да влиза там :D Не разполагам с инсайдърска информация какво си обсъжда той по горните етажи на турската власт, но яко търгува със запада и ако му врътнат кранчето.. ще трябва да се задоволи с продажба на дрончета на руския пазар, четирихиляднико..

• Глобален Модератор
Преди 9 минути, Gabraka said:

В такъв случай и аз ще констатирам, че си жалък трол и невежа

"Констатации" без факти са продължение на лъжите и жалката ти демагогия :)

• Потребител
Преди 41 минути, Gabraka said:

Попитай Ердоган. Турция е западна натовска държава, която вече е страна партньор на БРИКС с изявено желание за членство. Намерил ще да е нещо привлекателно в съюза старият Реджи, за да иска да влиза там. Не разполагам с инсайдерска информация какво се обсъжда на закритите срещи и какво се предлага на тях, но напливът за членство се увеличава.

Теб питам! Ако не можеш да дадеш нито един пример защо въобще пишеш!

• Потребител
Преди 16 минути, fanatick said:

се буташе да влиза в ЕС, 

Именно. Буташе се. Минало време. Вече не се бута да влиза в ЕС. Бута се да влиза в БРИКС.

Преди 9 минути, scaner said:

"Констатации" без факти са продължение на лъжите и жалката ти демагогия :)

Написах, че има държави, които не искат да влизат в ЕС, а искат да влизат в БРИКС, което е факт. Написах, че има по-важни неща от парите, което е факт за люде с немеркантилен светоглед. Написах, че една пета от българите е под прага на бедността, което е факт, според НСИ. Написах, че БВП на Унгария по ППС е само 66% от немския, което е факт, според Световната банка. Къде са твоите факти, троле?

Преди 1 минута, Gravity said:

Теб питам! Ако не можеш да дадеш нито един пример защо въобще пишеш!

Пиша, защото ми стана смешно да се сравняват несравними съюзи като ЕС и БРИКС. И то по жизнен стандарт. Ако си направиш труда да прочетеш какво съм написал и направиш усилие да го осмислиш, ще установиш, че дадох пример, който потвърждава твърдението ми, че има по-важни неща от парите ЗА НЯКОИ ХОРА. Примерът е Турция. Аз не съм подавал молба за членство в БРИКС, но Турция се бута да влиза там. Логично е да заключим, че турците не ги вълнува, че ЕС е по-платежоспособен, според графиката на Warlord. Значи нещо друго ги привлича. Но това е логичен извод и за него се изисква мислене, което не е всекиму по силите :)

• Глобален Модератор

Написах, че има държави, които не искат да влизат в ЕС, а искат да влизат в БРИКС, което е факт.

И какво от това? Има и държави дето не ги е еня за БРИКС. Безсмислен факт в случая.

Написах, че има по-важни неща от парите, което е факт за люде с немеркантилен светоглед.

Какъв е смисъла в контектста с БРИКС? Пак липсва смисъл.

Преди 11 минути, Gabraka said:

Написах, че една пета от българите е под прага на бедността, което е факт, според НСИ. Написах, че БВП на Унгария по ППС е само 66% от немския, което е факт, според Световната банка. Къде са твоите факти, троле?

Какъв е смисъла на тези факти? Нямаш си и на представа още колко факти ей така могат да се тропосат. Но смисъл с темата нямат. Аз с такова "фактуване" не се занимавам. И въпреки че аз не давам подобни безсмислени факти, ти нещо "констатираш"? Когнитивни проблеми? Ъ?

Опитът да си дигаш рейтинга с безсмислени факти е чисто спамене.

• Потребител
Преди 14 минути, Gabraka said:

Пиша, защото ми стана смешно да се сравняват несравними съюзи като ЕС и БРИКС. И то по жизнен стандарт.

Защо да не може да се сравняват по жизнен стандард! Естествено, че може. Може би не искаш защото тогава става очевидно къде е по-добре.

Ако си направиш труда да прочетеш какво съм написал и направиш усилие да го осмислиш, ще установиш, че дадох пример, който потвърждава твърдението ми, че има по-важни неща от парите ЗА НЯКОИ ХОРА.

Аз също смятам, че има по-важни неща от парите. Но за тях също е по-добре в ЕС. Ти имаш различно мнение. За това те питам дай пример за нещо което е по-добре в страните от брикс.

Примерът е Турция. Аз не съм подавал молба за членство в БРИКС, но Турция се бута да влиза там. Логично е да заключим, че турците не ги вълнува, че ЕС е по-платежоспособен, според графиката на Warlord. Значи нещо друго ги привлича. Но това е логичен извод и за него се изисква мислене, което не е всекиму по силите :)

Турция не е пример за това, за което те питам. Искам пример за нещо по-важно от парите, за което е по-добре да си в държава като Китай или Русия.

• Потребител
Преди 20 минути, Gabraka said:

Именно. Буташе се. Минало време. Вече не се бута да влиза в ЕС. Бута се да влиза в БРИКС.

Бутал се? Още се бута, това че ти се иска да не е така, не значи че реалността е такава. От ЕС само да му кажат, че го искат и дядо Реджи веднага ще припне..

Преди 21 минути, Gabraka said:

Написах, че има държави, които не искат да влизат в ЕС, а искат да влизат в БРИКС, което е факт. Написах, че има по-важни неща от парите, което е факт за люде с немеркантилен светоглед. Написах, че една пета от българите е под прага на бедността, което е факт, според НСИ. Написах, че БВП на Унгария по ППС е само 66% от немския, което е факт, според Световната банка. Къде са твоите факти, троле?

Я кажи кои са тия държави, които искат да влизат в БРИКС? Дай една нормална демократична с добро социално и човекоправно развитие! Предлагам ти да не даваш за пример Северна Корея, че тотално ще бъдеш разкрит като четирихилядник.

• Потребител
Преди 6 минути, Gravity said:

Искам пример за нещо по-важно от парите, за което е по-добре да си в държава като Китай или Русия.

Gabraka отговори на въпроса и да се приключва тоя спор, иначе си поредния лаладжия, който дрънка врели некипели само за да си прави проветрение на устата (в случая - бицепси на пръстите)

• Потребител
Преди 14 минути, scaner said:

И какво от това? Има и държави дето не ги е еня за БРИКС. Безсмислен факт в случая.

Какъв е смисъла в контектста с БРИКС? Пак липсва смисъл.

Какъв е смисъла на тези факти? Нямаш си и на представа още колко факти ей така могат да се тропосат. Но смисъл с темата нямат. Аз с такова "фактуване" не се занимавам. И въпреки че аз не давам подобни безсмислени факти, ти нещо "констатираш"? Когнитивни проблеми? Ъ?

Опитът да си дигаш рейтинга с безсмислени факти е чисто спамене.

Нали и аз това пиша бе, когнитивния. Безсмислен факт е да се сравняват жизнените стандарти на ЕС и БРИКС. @Warlord обаче твърди, че най-важното е да има финансова задоволеност и аз му привеждам факти, че една пета от българите са под прага на бедността. Обърни се към него да се разберете важни ли са тези факти или не...

Преди 12 минути, Gravity said:

Защо да не може да се сравняват по жизнен стандард! Естествено, че може. Може би не искаш защото тогава става очевидно къде е по-добре.

Аз също смятам, че има по-важни неща от парите. Но за тях също е по-добре в ЕС. Ти имаш различно мнение. За това те питам дай пример за нещо което е по-добре в страните от брикс.

Турция не е пример за това, за което те питам. Искам пример за нещо по-важно от парите, за което е по-добре да си в държава като Китай или Русия.

Жизненият стандарт във Виена е по-висок от жизнения стандарт в Мухосранск. А жизненият стандарт в Санкт Петербург е по-висок от жизнения стандарт в Омуртаг. В Омуртаг има режим на водата, ако не знаеш. Което прави графиката на @Warlord безсмислена, защото бай Генчо, който знае руски от соца, е по-логично да си мечтае за Санкт Петербург, а не за Виена. Но бай Генчо не е наясно, че ЕС не е съюз на независими държави като БРИКС, а е хлабава федерация с общи парламент, правителство, прокуратура и т.н.

Поп Стойко от Айтос е православен християнин. На Запад православието е маргинално. Поп Стойко гледа на изток, защото едноетажна къща с градина в Айтос му стига, но му липсва православие в обществения живот. Поп Стойко не знае какво се случва в Русия, но живее с представата, че там православието е водещо. На мене ми е безразлично православието, защото не съм християнин, но на поп Стойко са му безразлични графиките на @Warlord, защото не го вълнува жизнен стандарт. Та така.

А Турция е пример за това, което питаш. Защото държавите в БРИКС са богати на енергоресурси и имат многолюдни населения, потребяващи стоки. ЕС има по-малко население и далеч по-скромни залежи на енергоносители. Икономиката на Турция има нужда от евтини въглеводороди и пазар за стоки. Реджи гледа към БРИКС по икономически причини и изобщо не го вълнува жизненият стандарт в Естония. Естония няма какво да му предложи.

• Потребител
Преди 35 минути, fanatick said:

Дай една нормална демократична с добро социално и човекоправно развитие! 

За съжаление България не е пример за демократична държава с добро социално и човекоправно развитие. Въпреки 17-годишното си членство в ЕС. Но не е кандидат за член на БРИКС. Може би критериите за членство там не са липса на "демократичност с добро социално и човекоправно развитие"? Иначе биха ни поканили. Помисли върху това.

• Потребител
Преди 1 минута, Gabraka said:

За съжаление България не е пример за демократична държава с добро социално и човекоправно развитие. Въпреки 17-годишното си членство в ЕС. Но не е кандидат за член на БРИКС. Може би критериите за членство там не са липса на "демократичност с добро социално и човекоправно развитие"? Иначе биха ни поканили. Помисли върху това.

За съжаление и ти не си пример за добър диалог, но въпреки това те цитираме и ти задаваме въпроси, на които ти всячески се опитваш да НЕ отговориш. Явно защото не знаеш как, но продължаваш да си драскаш щуротии.

Преди 40 минути, fanatick said:

Gabraka отговори на въпроса и да се приключва тоя спор, иначе си поредния лаладжия, който дрънка врели некипели само за да си прави проветрение на устата (в случая - бицепси на пръстите)

Или отговаряй на въпроса, или приключвай участието в темата, защото с безмозъчни тролове не ни се занимава..

• Глобален Модератор
Преди 2 часа, Gabraka said:

Така е. Някои пенсионери в България ровят по казаните и просят. А цели региони се обезлюдяват от немотия. Според НСИ, за 2022г., 1 571 900 български граждани са били под линията на бедност. Това са 22,9% от населението. Според НСИ.

Според Световната банка, двадесет години унгарско членство в ЕС стигнаха само за достигане на 66% от немския жизнен стандарт. Това е едно цяло поколение. 

ЕС не се справя с изравняването на жизнения стандарт на своята територия и това води до търсене на алтернативи. Друг е въпросът, че сравняване на БРИКС и ЕС е неуместно, но явно натам насочваш темата, щом привеждаш графика, сравняваща ЕС и БРИКС.

А проблемите на най-бедната страна в ЕС представителна извадка за него ли са? Това, което НСИ определя за праг на бедност у нас би било мечта за болшинството от населението на кандидатите за БРИКС Судан и Бангладеш примерно (пак говоря като покупателна способност и материално състояние, там незнайните други по-важни фактори, за които говориш не мога да ги коментирам, защото така и не ги споменаваш кои са).

Иначе не знам какво очакваш от ЕС - да изравни на 100% стандарта на проблемни постсоц държави като България и Унгария с немския за едно поколение ли? Това да не ти е кладенец на желанията? Според теб кандидатите за алтернативата БРИКС Афганистан и Сенегал за колко време след влизането им там ще достигнат нивото на Китай? 🤔

Колкото за Ердоган, би трябвало да знаеш, че Турция е със статут на страна кандидатка за член на ЕС още от миналия век - натам напират всъщност, но заради мизериите на Ердоган и особено чистката през 2016, им казаха, че така няма да го бъде. Ердо винаги е играл двойни игрички, заигравката с БРИКС може и да е за да тригърне Запада и да го направи по-благосклонен към възобновяването на преговорите за влизане в ЕС и връщане на Турция в проекта за Ф-35.

Редактирано от Warlord

• Глобален Модератор
Преди 13 минути, Gabraka said:

Нали и аз това пиша бе, когнитивния. Безсмислен факт е да се сравняват жизнените стандарти на ЕС и БРИКС.

Е как ще е безсмислен факт? Това е единственото което има смисъл да се сравнява. Човек винаги търси по-добър жизнен стандарт, въпреги идиотските идеологии с които се опитват да го облъчват.

@Warlord обаче твърди, че най-важното е да има финансова задоволеност и аз му привеждам факти, че една пета от българите са под прага на бедността. Обърни се към него да се разберете важни ли са тези факти или не...

А това каква връзка има? Да, една пета от българите са под прага на бедността. И с какво това пречи ЕС да се сравнява по жизнен стандарт с БРИКС? Където много повече хора са в бедност и мизерия?

Това е поредната ти манипулация - изваждаш един факт от контекста и го противопоставяш на друг, като че ли е някакъв аргумент. За кой път да казвам, че ли лъжец и спамер?

За съжаление България не е пример за демократична държава с добро социално и човекоправно развитие. Въпреки 17-годишното си членство в ЕС. Но не е кандидат за член на БРИКС.

А какво ще крепи България в БРИКС, че да се натиска там? Единствено пропутинските пропагандисти като тебе проповядват за БРИКС. Макар че са неспособни да изтъкнат поне едно нещо, за което си заслужава да се ходи там, както се и видя от темата до тук :) Но ти си съжалявай де.

• Потребител
Преди 5 минути, Warlord said:

А проблемите на най-бедната страна в ЕС представителна извадка за него ли са? 

А проблемите на Мухосранск в Сибир представителна извадка ли са за жизнения стандарт в Русия?

Иначе не знам какво очакваш от ЕС - да изравни на 100% стандарта на проблемни постсоц държави като България и Унгария с немския за едно поколение ли?

Очаквам посланиците на ЕС да не организират срещи с Пеевски, на които да го славословят. Очаквам и САЩ да не награждава Сарафов с ордени за добре свършена работа. Ти какво мислиш за тези две знакови събития от тази година?

Според теб кандидатите за алтернативата БРИКС Афганистан и Сенегал за колко време след влизането им там ще достигнат нивото на Китай? 🤔

БРИКС не е свръхдържава с общо правителство, че да се очаква изравняване на стандартите в Китай и Сенегал. ЕС обаче е. Или ние "избираме" Урсула да ни управлява, за да поддържа бедността на България ли? Помисли върху това.

Колкото за Ердоган, би трябвало да знаеш, че Турция е със статут на страна кандидатка за член на ЕС още от миналия век - натам напират всъщност, но заради мизериите на Ердоган и особено чистката през 2016, им казаха, че така няма да го бъде. Ердо винаги е играл двойни игрички, заигравката с БРИКС може и да е за да тригърне Запада и да го направи по-благосклонен към възобновяването на преговорите за влизане в ЕС и връщане на Турция в проекта за Ф-35.

Което потвържава, че съм прав. Ердоган има полза от БРИКС, въпреки че БВП по ППС на ЕС е по-висок.

• Потребител

Урсула да ни управлява, за да поддържа бедността на България ли?

А какво да направи ЕС,че да премахне бедността в България,(която е изкуствено поддържана от управляващите,впрочем)? Дай идея?

Знаеш ли,че в САЩ жизненият стандарт между някои отделни щати е значително различен? Но в крайна сметка "по-бедните" щати не напускат САЩ...

• Потребител
Преди 6 минути, scaner said:

Човек винаги търси по-добър жизнен стандарт, въпреги идиотските идеологии с които се опитват да го облъчват.

Не мисля, че монасите търсят по-добър жизнен стандарт. Те са "облъчени" от християнската идеология. Има и други идеологии, които не поставят жизнения стандарт на първо място. И те имат доста последователи.

Да, една пета от българите са под прага на бедността. И с какво това пречи ЕС да се сравнява по жизнен стандарт с БРИКС? Където много повече хора са в бедност и мизерия?

Но и много повече хора в БРИКС са над линията на бедността. И когато за 17 години евеопейско развитие бай Генчо Омуртаг се разви до режим на водата, то той поглежда към БРИКС, мислейки си, че България е свободна държава, способна на самостоятелен избор дали да е член на БРИКС или на ЕС.

А какво ще крепи България в БРИКС, че да се натиска там? Единствено пропутинските пропагандисти като тебе проповядват за БРИКС. Макар че са неспособни да изтъкнат поне едно нещо, за което си заслужава да се ходи там, както се и видя от темата до тук :) Но ти си съжалявай де.

Приведи един цитат, в който пропагандирам присъединяване на България към БРИКС. Ако не успееш, значи си лъжец и спамер. И манипулатор :)

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, Gabraka said:

БРИКС не е свръхдържава с общо правителство, че да се очаква изравняване на стандартите в Китай и Сенегал.

Именно, затова и е безсмислена организация - нито е икономическа, нито военна, нито политическа, правна, въобще никаква - просто клуб на множество бедняци, които се надяват влизайки в него поне да се почувстват по-значими и евентуално да изврънкат някой юан.
Иначе за пълното изравняване на стандарта ни с немския само за едно поколение вече казах - такива чудеса стават само в приказките. Не е Урсула този, който поддържа бедността в България, не е и Байдън, Сорос или илюминатите, проблемът си е в самите нас. "Феноменът" Пеевски също си е лично наш проблем, никой не ни го е инсталирал отвън, а след като няма грам протести и резултатите от изборите са каквито са - значи сме доволни от положението и всичко е наред.

• Потребител
Just now, deaf said:

А какво да направи ЕС,че да премахне бедността в България,(която е изкуствено поддържана от управляващите,впрочем)? Дай идея?

Да не славослови и поощрява управляващите, които (според тебе) изкуствено поддържат бедността в България.

Или според тебе Бойко и Пеевски нарочно ни държат бедни, но не ти е проблем, че предизборно получават подкрепа от Брюксел?

• Потребител
Преди 1 минута, Warlord said:

Не е Урсула този, който поддържа бедността в България,

Но тя поддържа онези, които поддържат бедността в България :)

Преди 1 минута, Warlord said:

след като няма грам протести и резултатите от изборите са каквито са - значи сме доволни от положението и всичко е наред.

Аз ходя по протести и не съм доволен. Нито мисля, че всичко е наред :)

• Потребител
Преди 4 минути, Gabraka said:

Да не славослови и поощрява управляващите, които (според тебе) изкуствено поддържат бедността в България.

Как "славословенето" поддържа бедността у нас? Апропо,Борисов и Пеевски вече са токсични за ЕС и САЩ и затова те не могат да съставят правителство и вече са бита карта...

• Потребител
Преди 6 минути, deaf said:

Как "славословенето" поддържа бедността у нас? Апропо,Борисов и Пеевски вече са токсични за ЕС и САЩ и затова те не могат да съставят правителство и вече са бита карта...

Ох, забравих, че ти се нуждаеш от повече... грижи.

Ти твърдиш, че българските управляващи изкуствено поддържат бедността у нас. Аз ти казвам, че Урсула ходи на предизборни събития, на които славослови Бойко. Агитацията за Бойко водо до по-висок изборен резултат за Бойко, следователно славословието го услеснява да продължи изкуственото поддържане, по твои думи, на бедността в България.

Същото важи и за АЛДЕ, които едновременно подкрепиха ДПС и ПП на предните избори, а после евродепутатите от тези две партии гордо се снимаха прегърнати и ухилени до уши в Брюксел.

А до преди половин година "битите карти" Бойко и Пеевски управляваха в сглобка с другите алдейци ПП и другите енепейци ДБ.

Ако не знаеш, ГЕРБ, ДБ и ДСБ са съпартийци в ЕНП, а ДПС и ПП са съпартийци в АЛДЕ.

Но всичко това е, ако не извън, то поне около темата. Напиши си домашното и не разводнявай разговора с общоизвестни елементаризми.

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, Gabraka said:

Не мисля, че монасите търсят по-добър жизнен стандарт. Те са "облъчени" от християнската идеология. Има и други идеологии, които не поставят жизнения стандарт на първо място. И те имат доста последователи.

Какви монаси, какви пет лева? Ти почна като глист да се гърчиш, не намирайки аргументи :)

Я разгледай останалите 99.999% от населението и тогава приказвай.

Преди 3 минути, Gabraka said:

Но и много повече хора в БРИКС са над линията на бедността.

О, да. Като вземеш Китай с неговото население, то е по-голямо и от ЕС, положително ще има и много богати хора. :)

Но в случая не става дума за Китай, а за БРИКС, където само в Индия огромни маси са все още под линият на бедността. Да не говорим за останалите.

Пак се гърчиш в търсене на аргументи, с каквито не разполагаш :)

Момченце, запомни - в БРИКС обединението не е с цел по-добра икономика, не е с цел по-добра екология, по-голямя свобода, нито да бъде някаква алтернатива на Запада. Индия и Китай никога няма да позволят там да се развият такива цели. БРИКС е просто абревиатура, която е решила малко да побюрократничи и да се пише като "организация", въпреки че на практика няма общи цели. Сбор от изначално бедни държави, които именно защото са бедни, могат да демонстрират (и успяха) голям икономически ръст (щото още не бяха влезли в капана на средния доход) в началото на хилядолетието, но сега вече стигат кризисни състояния (Китай, а това може да повлече и Бразилия, да не говорим за Южна Африка). Те са като орел, рак и щука, нямат общо бъдеще, не работят за общо благосъстояние, единственото привличащо за третия свят това е Китай, да се отъркат в него и да се чувстват като партньори с него. Но той си води и сам колонизаторска политика в този аспект.

Така че не ми намесвай БРИКС в някакви хваления и препоръки за България. Мъртъв път е това :)

• Потребител
Преди 1 час, fanatick said:

Или отговаряй на въпроса, или приключвай участието в темата, защото с безмозъчни тролове не ни се занимава..

Четирихилядник, мислиш ли да отговориш на въпроса

Преди 2 часа, Gravity said:

Искам пример за нещо по-важно от парите, за което е по-добре да си в държава като Китай или Русия.

• Потребител
Преди 12 минути, scaner said:

Така че не ми намесвай БРИКС в някакви хваления и препоръки за България. Мъртъв път е това :)

Момченце, стига троли. Чакам те да приведеш един цитат, в който агитирам България да се присъедини към БРИКС :)

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!