Отиди на
Форум "Наука"

Алтернативата БРИКС

gmladenov

Recommended Posts

• Мнения 60
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Преди 9 минути, fanatick said:

Четирихилядник, мислиш ли да отговориш на въпроса:

Искам пример за нещо по-важно от парите, за което е по-добре да си в държава като Китай или Русия.

Троле, това, което цитираш не е въпрос, а искане 😀 При това малоумно.

Първо - не разбирам защо го искаш точно от мене, при положение, че аз живея в България и нямам намерение да я напускам. Не ме вълнува (на битово равнище) как е животът нито в Русия, нито в Китай. Нямам намерение да живея там.

Второ - темата е за БРИКС, а БРИКС не е федерация като ЕС. Нито Си го вълнува какъв е жизненият стандарт в Мухосранск, нито Путин го вълнува какъв е жизненият стандарт в Му Хо Сранск.

Смях 😀

• Потребител

Преди 8 минути, Gabraka said:

Троле, това, което цитираш не е въпрос, а искане 😀 При това малоумно.

Първо - не разбирам защо го искаш точно от мене, при положение, че аз живея в България и нямам намерение да я напускам. Не ме вълнува (на битово равнище) как е животът нито в Русия, нито в Китай. Нямам намерение да живея там.

Второ - темата е за БРИКС, а БРИКС не е федерация като ЕС. Нито Си го вълнува какъв е жизненият стандарт в Мухосранск, нито Путин го вълнува какъв е жизненият стандарт в Му Хо Сранск.

Смях 😀

Ей, фазомер, мисли преди да дрънкаш врели некипеки:

Първо - защото ти си тук човечето, което представя БРИКС като алтернатива, ти си този, който казва че парите не са всичко и след като се изясни, че ЕС е много над БРИКС по ППС и БВП значи има нещо друго, заради което много държави искат да са в БРИКС. Най-учтиво те моля да кажеш кое е това нещо, с което БРИКС превъзхожда ЕС. Нека се ограмотим и ние, смили се над нас и незнанието ни

Второ - много хубав въпрос се заформи тук и си вкара автогол! А какво е БРИКС? 

Очаквам отговорите ти след като си най-вещ в тази тема и всички ние сме под интелектуалното ти ниво. Нищо че досега на един въпрос не си отговорил, търтей. Отсега те усещам, че си обикновен спамер без цел в живота, най-вероятно на борсичката и точиш пари от държавата...

Редактирано от fanatick

• Потребител

Забавно е как цялата тролска армия се вдигна да бори поредната вятърна мелница 😀

Нека проследим хронологията:

@Warlord пусна графика, че средният жизнен стандарт в ЕС и средният жизнен стандарт в България са по-високи от средния жизнен стандарт на страните в БРИКС. И добави "Оттук нататък вече всеки само може да си прецени към синята или към оранжевата линия иска да е по-близо с парите в джоба си."

Аз му подсказах, че има и други неща освен парите в джоба, които да направят БРИКС привлекателен съюз, и той се сети, че чрез членство в него може да се влияе върху благосклонността на "западните партньори" по определени въпроси, привеждайки като пример Турция и замразеното от им сътрудничество със САЩ относно изстребители от последно поколение.

Междувременно обаче цялото тролско войнство скочи с някакви искания към мене и започна нагло да лъже, че съм агитирал за членство на България в БРИКС 😀

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, Gabraka said:

Аз му подсказах, че има и други неща освен парите в джоба, които да направят БРИКС привлекателен съюз, и той се сети, че чрез членство в него може да се влияе върху благосклонността на "западните партньори" по определени въпроси, привеждайки като пример Турция и замразеното от им сътрудничество със САЩ относно изстребители от последно поколение.

То такива лостове има много - ветото на членството на Швеция в НАТО, позициите спрямо Крим и войната - в случая с Турция - кандидатстването в БРИКС им е просто един от лостовете, не защото в смятат че в самия БРИКС ще намерят нещо полезно и защото го смятат за алтернатива на каквото и да било.

Та да, освен това не се сещам за някакви други ползи от БРИКС, по-важни от добрия живот и благосъстоянието на хората. Не че и това е по-важно де. Монасите ми се струва, че въобще няма какво да ги коментираме.

• Потребител
Преди 8 минути, fanatick said:

Ей, фазомер, 

Баща ми беше електричар. Не можеш да ме обидиш на фазомер 😀 Опитай пак.

ти си тук човечето, което представя БРИКС като алтернатива

Ако се научиш да четеш и осмисляш написаното, ще забележиш, че от самото начало твърдя, че БРИКС не може да бъде алтернатива на ЕС. Но важното е да си тролиш :)

, ти си този, който казва че парите не са всичко и след като се изясни, че ЕС е много над БРИКС по ППС и БВП значи има нещо друго, заради което много държави искат да са в БРИКС. Най-учтиво те моля да кажеш кое е това нещо, с което БРИКС превъзхожда ЕС.

@Warlord вече приведе такъв пример - средство за натиск върху "западните партньори" да ги направи по-отстъпчиви. Чети темата преди да пишеш в нея :)

Второ - много хубав въпрос се заформи тук и си вкара автогол! А какво е БРИКС?

Съюз на незавивими държави.

усещам, че си обикновен спамер без цел в живота, най-вероятно на борсичката и точиш пари от държавата...

Мале, мале 😀 

• Потребител
Преди 7 минути, Gabraka said:

Аз му подсказах, че има и други неща освен парите в джоба, които да направят БРИКС привлекателен съюз,

Aз просто си чакам отговора на тоя въпрос. Кажи кои са другите неща, които правят БРИКС привлекателен.. :D

• Потребител
Just now, Warlord said:

То такива лостове има много - ветото на членството на Швеция в НАТО, позициите спрямо Крим и войната - в случая с Турция - кандидатстването в БРИКС им е просто един от лостовете, не защото в смятат че в самия БРИКС ще намерят нещо полезно и защото го смятат за алтернатива на каквото и да било.

Разбира се, че е само един лост. Разбира се, че има и други. Но лостът БРИКС е доста силен. Отделно Турция се нуждае от добри отношения, ако не с целия БРИКС, то поне с Русия, защото има нужда от въглеводороди и атомни централи.

• Потребител
Преди 2 минути, Gabraka said:

Съюз на незавивими държави.

Няма независими държави, но това е отделен въпрос. Какво значи съюз на независими държави - иконимически, военен, политически, джендърски. Бъди по-конкретен..

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!