Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

ДПС никога не са били в центъра на вниманието ми, но винаги съм ги възприемал като монолитна лидерска партия и един от стабилните елементи в българската политика. Не мога да си представя варианта Пеевски да се издигне до позицията която заема в партията без одобрението и благословията на Доган. До момента не съм попадал на смислен коментар по медиите. Отразяват се само театралностите и заяжданията. Имате ли представа какво всъщност предизвика конфликта между двамата?

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Storen said:

Имате ли представа какво всъщност предизвика конфликта между двамата?

Пеевски стана токсичен след включването му в списъка "Магнитски" и Доган се отърва от него,за да спаси себе си и партията си... Това е основното...

• Потребител
Публикува
Преди 14 минути, deaf said:

Пеевски стана токсичен след включването му в списъка "Магнитски" и Доган се отърва от него,за да спаси себе си и партията си... Това е основното...

Да, това беше първото нещо което и аз си помислих - проблема да е предизвикан от САЩ с акцията им "Магнитски". От друга страна изглежда доста странно от гледна точка на конфликтните чужди влияния. Доган често заема про-руски позиции, докато Пеевски сякаш винаги е бил по-западно ориентиран. При това положение защо САЩ биха искали да намагнитят Пеевски, а не Доган и така да подсилят руското влияние в страната? Сигурен съм, че за Доган могат да намерят също толкова компромати. Можем ли да гледаме на това като на грешка на американската политика?

• Потребител
Публикува
Преди 35 минути, Storen said:

защо САЩ биха искали да намагнитят Пеевски

Щатите удрят Пеевски с което удрят цялото ДПС... И Доган,и Пеевски са от една и съща "черга"...

Исторически днес виждаме тихият край на Прехода,тоест на комунизма,(истинският край,а не онзи обявен от Андрей Райчев преди двадесет години)... Така,както Наполеон тихомълком е сложил край на Френската революция...

• Потребител
Публикува
Преди 29 минути, deaf said:

Щатите удрят Пеевски с което удрят цялото ДПС... И Доган,и Пеевски са от една и съща "черга"...

Исторически днес виждаме тихият край на Прехода,тоест на комунизма

Защо Щатите ще искат да разцепят ДПС точно когато лидера им (Пеевски) работи за тях на каишка? 

България никога не е била комунистическа страна. Дори БКП на времето се въздържаше да твърди такова нещо. Социализмът от болшевишки тип беше насилствено наложен. За разлика от други държави не беше в резултат на вътрешни обстоятелства и революционна активност. Обществото беше разделно на две класи - мениджърска (главно членове на БКП и техни близки) и работническа (всички останали). Самите лидери на БКП бяха интервюирани и назначавани от Москва като мениджъри на корпорация. Редовите членове на БКП бяха привлечени в партията не по идологияески причиним, а заради по-добрите възможности за кариера. Само след една генерация принадлежността им към мениджърската класа беше станала наследствена.
Това което стана през т.н. Преход е че мениджърската класа се конвертира в собственическа, запазвайки до голяма степен структурата си. С много малки изключения днешния едър капитал в България има корени в бившите структури на БКП. Аз виждам последователност, а не край на властта им.

За разцеплението в ДПС ми се струва, че може да има някакви по-дълбоки и не очевидни причини които ни убягват.

• Харесва ми! 1
  • Неясен 1
  • Администратор
Публикува
Преди 16 минути, Storen said:

Защо Щатите ще искат да разцепят ДПС точно когато лидера им (Пеевски) работи за тях на каишка? 

Това не виждам как може да е вярно. Реториката му е така, но действията са обвързани изцяло с Русия.

Фирмите около Пеевски обслужват и са свързани много тясно с руски прокси фирми и такива, които са директно свързани с Русия.

Може да си спекулираме колкото искаме тук, но важното е че народа се разцепва все повече и не виждам какво може да се случи, за да се обединим. Всяка тема ни разцепва нас самите без значение дали става въпрос за политика, икономика, образование или спорт.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, Р. Теодосиев said:

Това не виждам как може да е вярно. Реториката му е така, но действията са обвързани изцяло с Русия.

Фирмите около Пеевски обслужват и са свързани много тясно с руски прокси фирми и такива, които са директно свързани с Русия.

Смятате че САЩ не се доверяват достатъчно на ДПС въпреки контрола който наложиха чрез операция Магнитски? Ако приемем, че разцепването е предизвикано умишлено от САЩ, това прави ситуацията в България още по-нестабилна. Може да сте прав. Чудя се дали това е в полза на САЩ?

Преди 11 минути, Р. Теодосиев said:

Може да си спекулираме колкото искаме тук, но важното е че народа се разцепва все повече и не виждам какво може да се случи, за да се обединим. Всяка тема ни разцепва нас самите без значение дали става въпрос за политика, икономика, образование или спорт.

Аз лично винаги съм ценял различията в хората. Гледам на тях като на генератори на идеи и възможности. Не харесвам партийния модел и вертикалните йерархични структури особено. 

• Потребител
Публикува (edited)

ДПС бяха създадени от Москва и КГБ ,подпомагани от нашето подразделение ДС.Целта е ясна ,държане  на мюсюлманското население ,под строй от организация.Как никой ,не се учудва ,че 35 години ,почти не  е имало сепаратистки изяви от българските мюсюлмани (въздържам с е ,да ги наричам турци ,тъй ,като огромна част от тях не са турци ,а са с най разнороден етнически произход но ДПС ги държи ,всички цялостно).Идеята  е ясна ,един ден това население ,да бъде използвано ,както често се случва на Балканите за етнически  в случая религиозен конфликт от ,което ,да се възползва по някакъв начин източната мечка в Голямата игра.Да ама мечката отслабна ,САЩ се възползваха от това и почват ,да деконсилидират ,партията обвила ,като октопод ,нашите сънародници ,което ,ще е добре и за тях и за България ,като цяло.

Редактирано от todorg
  • Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 1 час, Storen said:

Чудя се дали това е в полза на САЩ?

Според мен не е, защото има и фактора Турция, който е труден за предвиждане в настоящата ситуация.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, todorg said:

Идеята  е ясна ,един ден това население ,да бъде използвано ,както често се случва на Балканите за етнически  в случая религиозен конфликт от ,което ,да се възползва по някакъв начин източната мечка в Голямата игра.

Логично е САЩ да искат да поемат контрол върху организацията за да я използват по същия начин. Значи операция Магнитски може да е била нещо в стила "или ще слушате, или ще ви нацепим". Много вероятно е обаче да са предвидили реакцията на Доган и както вие казвате да са искали да я разцепят от самото начало. Така или иначе политическата ситуация в страната е пълна каша.

Преди 1 час, Б. Киров said:

Според мен не е, защото има и фактора Турция, който е труден за предвиждане в настоящата ситуация.

Действително може неясната международна ориентация на Турция в последно време да е била фактор в решението им (САЩ).

• Потребители
Публикува
Преди 44 минути, Storen said:

Действително може неясната международна ориентация на Турция в последно време да е била фактор в решението им (САЩ).

Хронологично Доган дръпна спусъка на разцеплението. Ако тази му реакция е била предвидима, кое го е накарало на направи това, след като при назначението на Пеевски го провъзгласи за "феномен" и си траеше по време на "сглобката"?

• Потребител
Публикува
Преди 17 минути, Б. Киров said:

Хронологично Доган дръпна спусъка на разцеплението. Ако тази му реакция е била предвидима, кое го е накарало на направи това, след като при назначението на Пеевски го провъзгласи за "феномен" и си траеше по време на "сглобката"?

След началото на войната започната от Путин срещу Украйна,събитията почнаха да се случват скорострелно. А събитията движат Историята. Движат и Доган... Така си обяснявам това бързо превключване на контактите – студено/топло,плюс/минус...

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Just now, deaf said:

След началото на войната започната от Путин срещу Украйна,събитията почнаха да се случват скорострелно. А събитията движат Историята. Движат и Доган... Така си обяснявам това бързо превключване на контактите – студено/топло,плюс/минус...

Така е, очевидно, но на ДПС му трябваха само няколко гласа, за да направи коалиция с ГЕРБ, и щеше да си ги набави или от някоя от малките партии /спрягаха ИТН/ или от удобно разпадналите се Величие. И точно в този момент Доган изтегли килимчето изпод краката на Пеевски и Борисов. Впрочем Борисов ми изглеждаше някак облекчен от този развой.

ДПС и лично "феномена" си управляваше и по време на сглобката, приказките за мазното кафе не бяха напразни. Те събитията си се развиваха бързо и по онова време.

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Б. Киров said:

на ДПС му трябваха само няколко гласа, за да направи коалиция с ГЕРБ,

Ама Борисов вече е също толкова токсичен,колкото и Пеевски... Доган да разкара Пеевски,но да се върже с Борисов е...от трън,та на глог. Докато не свърши войната в Украйна,никоя партия в Народното събрание(без ПП),няма да излъчи и участва в правителство. Те се снишават и чакат да видят накъде ще задуха вятъра след войната... Което е глупаво,защото имат пред очите си пресният пример на Тодор Живков и неговото "снишаване",което не му помогна с нищо... Ако Т.Ж. с идването на власт на Горбачов,беше почнал да променя политиката си и например да раздържавява и приватизира селското стопанство (без да вдига шум,за да не дразни сталинистите в СССР),след "10-ти" щеше да има шанс да остане в политиката,ако ще и като почетен политик 🙂,но той реши да се "снишава" и предпочете дранголника,(ареста)... Типично за политици тип измекяри,които Историята на шега (черен хумор) ги е сложила да управляват...

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Както е потръгнало, Философа и Феномена може и да се избият взаимно. А тогава прословутата фраза "нет человека - нет проблемы" вече не би звучала чак толкова зловещо... 

• Харесва ми! 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!