Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, Джереми said:

А пък Русия винаги е била империалистическа държава, със каръшка съдба.

Яхууу, ЦРУ пусна дежурните спамери. Лънч тайм, може би?  :)

• ХаХа 1
  • Мнения 85
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Орбан начело с Патриотите води война срещу Woke и Avokádó Latte културите..........

• Потребител
Публикува

Ако Русия искаше ,да ограничи НАТО ,защо позволи Прибалтийските страни  да влезнат в НАТО .а те са на един хвърлей място от Ленинград или Санкт Петербург ,както искайте го наричайте българските рашисти?

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Доктрината ,че Русия е глобална сила ,трябва ,да се преразгледа ,вече трета година се убеждаваме ,че Русия ,дори и регионална сила не е ,война за 3 дни я надсрочиха с едно хиляда и кусур дни.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Сега ,някой ,ще каже то Западът помогна на Украйна без тази помощ ,щяхме да ги бием ,ама нали няма украинци и Украйна за вас е географско понятие ,щом западът е накарал една група руснаци ,да се бие с друга Западът е повел на Русия в мача не с  един гол а поне с 5 едновременно ,нещо като есето в  ръгбито?

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 6 минути, todorg said:

Сега ,някой ,ще каже то Западът помогна на Украйна без тази помощ ,щяхме да ги бием ,ама нали няма украинци и Украйна за вас е географско понятие ,щом западът е накарал една група руснаци ,да се бие с друга Западът е повел на Русия в мача не с  един гол а поне с 5 едновременно ,нещо като есето в  ръгбито?

Този резултат си заслужава да бъде издялкан върху камък. Да бъде увековечен за извънземните, защото орешниците вече фъркат  :)

• ХаХа 1
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува

Психологически проучвания показват, че рационалните и логически аргументи по никакъв начин не влияят
на религиозните хора. Тези хора няма да си сменят възгледите и вярата само защото са изправени пред
логика и факти.

Абсолютно същото е положението и с русоробите. Иди им обяснявай на завалиите, че влизането на руски
танкове в Украйна е агресия.

Виж ако англосаксонски танкове навлязат в Русикя, русоробът ще квичи до небесата, че това е вероломна
нацистка агресия. Но когато руските танкове навлязат в Украйна, това е мисия за мир.

Пак според русороба унищожението на украинските градове е съзидателна мисия. Ето например руското
съзидание в Бахмут и Мариопол. Само нагъл русофоб може да твърди, че това не е съзидание. 🙄

Бахмут:

.thumb.jpg.287e1047bac1cd36538e4313c0842c38.jpg

Мариопол:
352165237_.jpg.eb7069a2723010f89915a7f22dba74ee.jpg

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Орешниците руснаци ,ли са или не според последната опорка ,че вече се губя ,често е сменяна позицията ,има такава тактика в шаха ,когато ти припари в  дадена част от дъската ,често изостряш ситуацията в друга ,с надеждата съперника ,да с е хване и да се укрепиш  в дадената част.

• Потребител
Публикува
On 31.10.2024 г. at 2:29, vvarbanov said:

През соца негативните новини бяха сведени до минимум. По телевизията, радиото , вестниците ,..имаше само добри новини. Как равнището на благосъстоянието се покачва, плановете се преизпълняват,...Ние живеехме в информационен балон. Не съм чул тогава конспиративна теория.Не съм виждал русофил въпреки ,че целия пропаганден апарат бълваше клишета и внушаваше колко са добри братушките и колко ги обичаме. Наоколо не се разхождаха хора с руски ушанки от станиол.

Но когато няма емоции, тревожност и безпокойство няма и русофилия и конспиратофили. Няма я негативната картина за света която ги поражда. Тук там може да има някой, но на тях се гледа като ненормални. Преди 15 години интернет и компютрите започнаха масово да навлизат. Негативната информация се увеличи. Споровете в интернет също я репликират. При конфликтите мненията стават по крайни и ригидни. Хроничната тревожност нарастна . Пропагандата обхвана интернет и започнада сее страх и несигурност. То това е и целта на пропагандата ,да предизвика спорове за да се репликира. Сайтове като Блиц, Пик, Брадва, Петел,.... пускат постоянно конспиративни теории. Те много добре знаят какъв е ефекта от когнитивните пристрастия за създаване на ментални модели обслужващи про руски интереси. Точно  пропагандата най много използва когнитивните пристрастия за да активира руските станиолени ушанки.

Тревожността обяснява и възхода на автократизма.   

Та този феномен за който говориш си е един и същ, обяснението е същото.

П.П. Съмнява ме, че покрай кризите (които покачват несигурността) от ПСВ , ВСВ, и освобождението от турско робство е имало пак разцвет на русофилията.И сетне между тях е затихвала в поносими граници.

Имаше хора работили в дърводобива в Коми .Те се връщаха в България  ,като в Рай ,без пари много ,най вече пропилени там в разврат и комар. И тези ,хора бяха загубени за русофилията виждайки съветската действителност ,дори и през онези години.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 13 часа, gmladenov said:

Психологически проучвания показват, че рационалните и логически аргументи по никакъв начин не влияят
на религиозните хора. Тези хора няма да си сменят възгледите и вярата само защото са изправени пред
логика и факти.

Абсолютно същото е положението и с русоробите.

Добре де, като знаеш, че не можеш да им повлияеш, защо ти (и купчината тебеподобни никове) изписа две кофи мастило да им обясняваш кое е правилно и кое не?

• Потребител
Публикува
Преди 12 минути, Втори след княза said:

Явна Пропаганда, не Наука. 

Пропаганда е когато някой разпространява лъжи, а когато го Обориш и му зададеш въпроси свързани с тези лъжи той да отказва да отговори ясно и конкретно. И за сметка на това да почне да ти обяснява как всички останали също не са цвете за мирисане

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 21 минути, Втори след княза said:

Явна Пропаганда, не Наука. 

А ше ме светнеш ли какво точно пропагандирам?

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 32 минути, Warlord said:

А ше ме светнеш ли какво точно пропагандирам?

Използваш словосъчетание, съдържащо оскърбление за хора с други възгледи. Пропагандираш, че русофилите са по- долни хора и нетолерантност към чужди възгледи.

Съжалявам, че се използват метафори и образи там, където може да се ползва точна дума. Вкл. "светването" е по- скоро метафора, отколкото нещо конкретно. Двусмислието е например в това, че искаш да те "светна", което може да се разтълкува като изненадващ удар по главата от който виждаш искри. Нали не искаш да те светна с бухалка в тъмен час? :) Науката изисква точни думи, пропагандата- образи. 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

И мен ме причислиха към русоробите, въпреки че постовете ми са леко антируски. Изглежда недостатъчно? Или пък не трябва да споменавам неприятни за анти-русо-робите факти?  Също не трябва да съм патреот и не трябва да критикувам Евросъюз, НАТО и т.н.  - това са им опорките на този вид роби, които трябва винаги да засвидетелстват омраза към другия вид роби  :)

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 19 минути, Втори след княза said:

Използваш словосъчетание, съдържащо оскърбление за хора с други възгледи.

Има хора, които не могат да разберат как руското навлизане в Украйна е (престъпна) агресия.
Това определено са по-долни хора, защото явно им липсват способности.

Ако някой използва епитетите "еврогей" и "либераст", ти правиш ли му забележка за оскърбление?

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, Exhemus said:

И мен ме причислиха към русоробите, въпреки че постовете ми са леко антируски. 

Това ме учуди! Кои твои постове са леко анти-руски?!

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, gmladenov said:

Има хора, които не могат да разберат как руското навлизане в Украйна е (престъпна) агресия.
Това определено са по-долни хора, защото явно им липсват способности.

Ако някой използва епитетите "еврогей" и "либераст", ти правиш ли му забележка за оскърбление?

Редно е да не вадиш агресията от контекста, защото преди нея имаше престъпно вземане на власт чрез преврат, антиевропейско тероризиране на малцинствата (вкл.българското) и доста други престъпни неща.  

Редно е да споменеш, че няма бомбардировки тип "килим", както в Багдад или Рака, с безогледно убиване на мирно население..

... давай нататък ...

• ХаХа 2
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 22 минути, Exhemus said:

Редно е да не вадиш агресията от контекста, защото преди нея имаше престъпно вземане на власт чрез преврат, антиевропейско тероризиране на малцинствата (вкл.българското) и доста други престъпни неща.  

Редно е да споменеш, че няма бомбардировки тип "килим", както в Багдад или Рака, с безогледно убиване на мирно население..

... давай нататък ...

Стига с тия анти-руски постове.

• Харесва ми! 2
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 20 минути, Gravity said:

Това ме учуди! Кои твои постове са леко анти-руски?!

Боже! Къде бяхте вие, цялата анти-русо-робска сган, когато преди 5-10 години изобличавах про-руските олгарси или когато предупреждавах за балканския паток?  Или тогава нямахте опорки?

• ХаХа 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!