Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, Джереми said:

А пък Русия винаги е била империалистическа държава, със каръшка съдба.

Яхууу, ЦРУ пусна дежурните спамери. Лънч тайм, може би?  :)

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, Exhemus said:

Яхууу, ЦРУ пусна дежурните спамери. Лънч тайм, може би?  :)

Смяташ ли, че твоето участие в тази тема е нещо различно от спам!

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, makebulgar said:

Когато се бори русофилията всъщност няма неутрално и безпристрастно, а се действа грубо и пристрастно русофобски. В речника на русофобите обикновено има ключови думи като опорки, ватници, путлер и други подобни, които трябва да обидят, да принизят, да определят... 

Така е, да.

Руснаците ни обясняват, че Украйна е агресорът в тази война - докато заграбват украинска територия.
Също така ни обясняват, че Западът ескалира войната - докато те всекидневно плашат с яедрени война
и изстрелват Орешници и не знам какво си.

Не знам ти как си, но когато мен някой ме лъже безобрано в лицето, аз не съм безпристрастен.

Цитирай

И се разделят винаги нещата на черно и бяло, а сиво не съществува.

Обективно погледнато, Русия влезе в Украйна да убива украинци, да руши и граби украински градове
и да граби и опустошава украинска територия - докато през цялото време лъже, че се защитава.

По тези обективни причини аз наричам руснаците варвари, лъжци и убийци ... а ти явно смяташ, че
аз съм черно-бял и не виждам цялата картина. Ще ми обясниш ли кои нюанси ми се губят.

Цитирай

Така ЦРУ, Ми-6 и Мосад по презумпция са винаги от добрите ...

Цитирай един постинг тук на този форум, в който някой защитава американската война в Ирак,
например.

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, gmladenov said:

Обективно погледнато, Русия влезе в Украйна да убива украинци, да руши и граби украински градове
и да граби и опустошава украинска територия - докато през цялото време лъже, че се защитава.

По тези обективни причини аз наричам руснаците варвари, лъжци и убийци ... а ти явно смяташ, че
аз съм черно-бял и не виждам цялата картина. Ще ми обясниш ли кои нюанси ми се губят.

Много неща ти се губят, но няма да те наричам с точната дума, защото сигурно го правиш нарочно.

Русия влезе в Украйна основно да си обезпечи буферна зона спрямо агресивното настъпване на НАТО.  Буферната зона трябва да бъде демилитаризирана - 1ва цел на СВО. И денацифицирана, за да няма кой да вкарва НАТО отново - 2ра цел. 

Ако приемем тези цели за нормална самозащита, то анексията ще да е "съпътстващ военен трофей" и не е приемлива. (въпреки, че Тръмп е съгласен)

"руши и граби украински градове и да граби и опустошава украинска територия" - Твоята омраза се базира на това ти твърдение . Дали, обаче, е вярно?

Ако приложим правилото на Соломон от притчата за двете жени и бебето:  Коя от страните Русия или Украйна е по склонна да разрушава?  Украйна, винаги тотално разрушава скъпи обекти, даже и при най-малка опасност те да попаднат у врага. Русия го прави само в краен случай и защото врагът и най-обича да се разположи сред населението или сред промишлените обекти.  Украйна преди това е разпродала имуществото на заводите, значи не я е грижа какво ще работи населението след войната.  Продължаването на войната от страна на Украйна отдавна е загубно за нейното население, даже и да се върне в предишните граници. Съвсем е ясно, че ръководството на Украйна не милее за собствения си народ. Оказа се, че преди войната Украйна е била раз(про)дадена на безценица със нейните огромни природни ресурси на някакви тъмни финансови акули и всичко е отишло за обогатяване на милитаристичната прослойка.  Това обяснява неистовия стремеж да се върне обратно територията, ако ще и цялото население да бъде смляно във войната.  Залогът е голям. Инвестициите са огромни и с всяка година растат (с 2 предвоенни украински бюджета) Никак няма да е приятно за всичко това да се пие една студена вода. Това е положението, колкото и да го докарвате на морал, става дума за пари.

Русия от своя страна никак не е ангелче. Как ръмжеше тя, че старите имперски градове са откъснати, благодарение на глупаци като Хрушчов и винаги е крояла планове да си ги върне.  Предпоследните времена, обаче, миряса и щеше да е доволна само да се запазят СССРските икономически връзки и някаква форма на свободно движение на хора и капитали (то, това си го имаше някак).  Нека Украйна да се сродява с Евросъюза, но без НАТО - нямаме против.  Да, ама на тая идилия не бе писано да се осъществи...  :)   

• Потребител
Публикува

Ако Русия искаше ,да ограничи НАТО ,защо позволи Прибалтийските страни  да влезнат в НАТО .а те са на един хвърлей място от Ленинград или Санкт Петербург ,както искайте го наричайте българските рашисти?

• Потребител
Публикува

Доктрината ,че Русия е глобална сила ,трябва ,да се преразгледа ,вече трета година се убеждаваме ,че Русия ,дори и регионална сила не е ,война за 3 дни я надсрочиха с едно хиляда и кусур дни.

• Потребител
Публикува

Сега ,някой ,ще каже то Западът помогна на Украйна без тази помощ ,щяхме да ги бием ,ама нали няма украинци и Украйна за вас е географско понятие ,щом западът е накарал една група руснаци ,да се бие с друга Западът е повел на Русия в мача не с  един гол а поне с 5 едновременно ,нещо като есето в  ръгбито?

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, todorg said:

Сега ,някой ,ще каже то Западът помогна на Украйна без тази помощ ,щяхме да ги бием ,ама нали няма украинци и Украйна за вас е географско понятие ,щом западът е накарал една група руснаци ,да се бие с друга Западът е повел на Русия в мача не с  един гол а поне с 5 едновременно ,нещо като есето в  ръгбито?

Този резултат си заслужава да бъде издялкан върху камък. Да бъде увековечен за извънземните, защото орешниците вече фъркат  :)

• Потребител
Публикува

Психологически проучвания показват, че рационалните и логически аргументи по никакъв начин не влияят
на религиозните хора. Тези хора няма да си сменят възгледите и вярата само защото са изправени пред
логика и факти.

Абсолютно същото е положението и с русоробите. Иди им обяснявай на завалиите, че влизането на руски
танкове в Украйна е агресия.

Виж ако англосаксонски танкове навлязат в Русикя, русоробът ще квичи до небесата, че това е вероломна
нацистка агресия. Но когато руските танкове навлязат в Украйна, това е мисия за мир.

Пак според русороба унищожението на украинските градове е съзидателна мисия. Ето например руското
съзидание в Бахмут и Мариопол. Само нагъл русофоб може да твърди, че това не е съзидание. 🙄

Бахмут:

.thumb.jpg.287e1047bac1cd36538e4313c0842c38.jpg

Мариопол:
352165237_.jpg.eb7069a2723010f89915a7f22dba74ee.jpg

• Потребител
Публикува

Орешниците руснаци ,ли са или не според последната опорка ,че вече се губя ,често е сменяна позицията ,има такава тактика в шаха ,когато ти припари в  дадена част от дъската ,често изостряш ситуацията в друга ,с надеждата съперника ,да с е хване и да се укрепиш  в дадената част.

• Потребител
Публикува
On 31.10.2024 г. at 2:29, vvarbanov said:

През соца негативните новини бяха сведени до минимум. По телевизията, радиото , вестниците ,..имаше само добри новини. Как равнището на благосъстоянието се покачва, плановете се преизпълняват,...Ние живеехме в информационен балон. Не съм чул тогава конспиративна теория.Не съм виждал русофил въпреки ,че целия пропаганден апарат бълваше клишета и внушаваше колко са добри братушките и колко ги обичаме. Наоколо не се разхождаха хора с руски ушанки от станиол.

Но когато няма емоции, тревожност и безпокойство няма и русофилия и конспиратофили. Няма я негативната картина за света която ги поражда. Тук там може да има някой, но на тях се гледа като ненормални. Преди 15 години интернет и компютрите започнаха масово да навлизат. Негативната информация се увеличи. Споровете в интернет също я репликират. При конфликтите мненията стават по крайни и ригидни. Хроничната тревожност нарастна . Пропагандата обхвана интернет и започнада сее страх и несигурност. То това е и целта на пропагандата ,да предизвика спорове за да се репликира. Сайтове като Блиц, Пик, Брадва, Петел,.... пускат постоянно конспиративни теории. Те много добре знаят какъв е ефекта от когнитивните пристрастия за създаване на ментални модели обслужващи про руски интереси. Точно  пропагандата най много използва когнитивните пристрастия за да активира руските станиолени ушанки.

Тревожността обяснява и възхода на автократизма.   

Та този феномен за който говориш си е един и същ, обяснението е същото.

П.П. Съмнява ме, че покрай кризите (които покачват несигурността) от ПСВ , ВСВ, и освобождението от турско робство е имало пак разцвет на русофилията.И сетне между тях е затихвала в поносими граници.

Имаше хора работили в дърводобива в Коми .Те се връщаха в България  ,като в Рай ,без пари много ,най вече пропилени там в разврат и комар. И тези ,хора бяха загубени за русофилията виждайки съветската действителност ,дори и през онези години.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!