Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп - Европа и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Препръчано мнение

• Глобален Модератор
Публикувано

Тръмп прехвърля цялата отговорност за войната върху Украйна и Зеленски?
Събрани изявления на американския президент

Доналд Тръмп след срещата на американската и руската делегация в Саудитска Арабия отговори на въпросите на журналистите, като направи редица високопарни изявления:

📍 Украйна не биваше да започва война, а трябваше веднага да сключи споразумение с Руската федерация. Как да направиш това със страна, която иска да те унищожи, той не обясни.

📍 Зеленски не участва в преговорите по абсолютно същата причина - защото имаше цели три години за преговори и конфликтът можеше да бъде решен без териториални загуби.

📍 В Украйна отдавна не е имало избори, а рейтингът на Зеленски е паднал до 4%.

📍Зеленски не знае къде е половината от парите, които САЩ му дадоха. „Не съм видял нито един отчет“, оплака се Тръмп и заяви, че Америка е дала на Киев „мисля, че 350 милиарда долара“.

📍Путин отдавна щеше да нахлуе и да бомбардира Киев, ако искаше, но засега просто не иска да го направи.

📍Тръмп „няма нищо против“ европейските военни в Украйна, но няма да изпрати свои войски там.

Освен това Тръмп буквално се среща с Путин едва след дни и войната скоро ще свърши.

https://t.me/nexta_live/90251

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Тъжен 1
  • Мнения 315
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано (edited)

Doublethink. Без особени репресии Тръмпчо накара тези стиснати  шмекери, европейци спешно извънредно да си отворят портфейлите и дадат малко парички за американски оръжия за Украйна. 10 милиарда са отпуснали на бърже.

Редактирано от Skubi
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 12:34, scaner said:

Доналд Тръмп след срещата на американската и руската делегация в Саудитска Арабия отговори на въпросите на журналистите, като направи редица високопарни изявления:

📍 Украйна не биваше да започва война, а трябваше веднага да сключи споразумение с Руската федерация. Как да направиш това със страна, която иска да те унищожи, той не обясни.

📍 Зеленски не участва в преговорите по абсолютно същата причина - защото имаше цели три години за преговори и конфликтът можеше да бъде решен без териториални загуби.

📍Зеленски не знае къде е половината от парите, които САЩ му дадоха. „Не съм видял нито един отчет“, оплака се Тръмп и заяви, че Америка е дала на Киев „мисля, че 350 милиарда долара“.

📍Путин отдавна щеше да нахлуе и да бомбардира Киев, ако искаше, но засега просто не иска да го направи.

📍Тръмп „няма нищо против“ европейските военни в Украйна, но няма да изпрати свои войски там.

Освен това Тръмп буквално се среща с Путин едва след дни и войната скоро ще свърши.

Expand  

Ако до сега  имаше някакви съмнения в това, че Тръмп е руски агент, то те би трябвало да се разсеят след това. Въпроса е европейците дали ще намерят кураж и сили да се противопоставят и на Путин и на хамериката. Предполагам, че Тръмп ще почне търговска война в полза на Путин ако се противопоставят на плановете му.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано (edited)
  On 19.02.2025 г. at 6:50, deaf said:

Това изобщо не е проблем. България дава войници (хора),Европа ги въоръжава и праща да мироопазват в Украйна.

П.П.

Това "Ганя" се изтърка. Измислете някакво нови прозвище... 😆 Впрочем,доколкото си спомням от уроците в училище,Бай Ганьо не е бил русофил. Къде ти при него такива силни и крайни чувства. Той е земен човек и точно затова би се завъртял около Макрон и другите големи "началници" победители...

Expand  

Има два литертурни образа, които обхващат българския народо-портрет: Ганя и Андрешко, ако имате някаква алтернатива ще се радвам да я чуя.

Андрешко е пропаднал пролетарий, укривател на данъци и въобще анти-държавнически саботьор, докато Ганя е горд капиталист, глобалист и още тогава е цоцал евро-парички. Според мен е много по-точен образ.

🤣

П.П. Откога станАхте такъв ястреб, уважаеми? Главнокомандващия е казал твърдо нье на такива вредни идеи. Разберете се с него.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 3
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикувано

Trump-Putin.jpg

🇺🇸🤝🇷🇺 Американският президент Доналд Тръмп направи редица изявления за Украйна и нейния президент Володимир Зеленски, които бяха описани като противоречиви, а според мнозина – откровено неверни и подвеждащи, като същевременно похвали напредъка, който по думите му е бил постигнат в преговорите между САЩ и Русия в Рияд, Саудитска Арабия. Английското издание The Guardian разгледа всяко едно от тях.

🔍 Цялата публикация

• Глобален Модератор
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 12:34, scaner said:

Expand  

Нямам думи.Последният московски бродяга не би изговорил подобни глупости.Зеленски е виновен,че не се е предал доброволно на северните варвари.Пък от Кремъл щяха да уважат териториалната цялост на Украйна

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 14:11, Кибик said:

Андрешко е

Expand  

въплъщение на "земната справедливост",(по Георги Марков,писателя убит в Лондон).

Тръмп намекна,че Байдън е подтикнал Зеленски да избере войната срещу Русия,(вместо преговорите),обещавайки да му даде оръжия с които да я победи. И вярвам на Тръмп,в случая.

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 16:10, Кибик said:

за какви преговори говорите?

Expand  

Истински преговори,тоест Байдън трябваше да заплаши Путин,че ако нападне Украйна САЩ ще използват ядрено оръжия. Ама как така става,че все "демократите" в Щатите предизвикват и губят войни,а после републиканци като Рейгън и Тръмп ,трябва да им оправят бакиите. Путин защо не нападна Украйна,когато Тръмп беше на власт,а изчака Сенилния Джо да дойде на власт?

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 16:16, deaf said:

Истински преговори,тоест Байдън трябваше да заплаши Путин,че ако нападне Украйна САЩ ще използват ядрено оръжия. Ама как така става,че все "демократите" в Щатите предизвикват и губят войни,а после републиканци като Рейгън и Тръмп ,трябва да им оправят бакиите. Путин защо не нападна Украйна,когато Тръмп беше на власт,а изчака Сенилния Джо да дойде на власт?

Expand  

ха ха, значи Америка вместо да подкрепя украйна с конвенционални оръжия е трябвало да почне трета световна ядрена война?

🤣

ок, мисля че всичко е ясно.

• Потребител
Публикувано (edited)
  On 19.02.2025 г. at 16:44, Кибик said:

ха ха, значи Америка вместо да подкрепя украйна с конвенционални оръжия е трябвало да почне трета световна ядрена война?

🤣

ок, мисля че всичко е ясно.

Expand  

Това е тролски похват. Да се слагат в устата на опонента думи,които той не е казал... Да допълня. След 2014г. Байдън нарече Путин "убиец",с което наля масло в огъня на войната. Той ускори неудържимо войната,а не я възпря.

Редактирано от deaf
  • Потребител
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 16:50, deaf said:

Това е тролски похват. Да се слагат в устата на опонента думи,които той не е казал... Да допълня. След 2014г. Байдън нарече Путин "убиец",с което наля масло в огъня на войната. Той ускори неудържимо войната,а не я възпря.

Expand  

Опонента каза това:

Цитирай

Байдън трябваше да заплаши Путин,че ако нападне Украйна САЩ ще използват ядрено оръжия.

Expand  

• Потребител
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 17:07, deaf said:

Правиш ли разлика между ядрена заплаха (блъф) и започване на ядрена война?

Expand  

Значи вината за войната е понеже Байдън е нарекъл Путин убиец и не го е заплашил с ядрена война?

Доста разочароващо, дано руснаците успеят да убедят някого освен Тръмп.

🤣

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано

Тръмп ,упълномощен ли е от украинският народ ,да взима решения.Неговата позиция прилича  ,много на тази на Чембърлейн от Мюнхен а и след това.Нека Тръмп се разходи ,до фронтовите линии в Украйна ,нека иде и в окупираните украински територии от путлеристките фашисти и , нека иде и по улиците на Киев тогава ,да дава мнение.Украинският народ има право на самоопределение и ,каквито и преговори да се водят ,трябва ,да се почва от там РФ ,да се изтегли от четирите окупирани части от области ,и референдум в Крим с Международни наблюдатели.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано (edited)

Фактите са няколко.Украйна след разпада на СССР ,бе принудена доброзорно да предаде ядреният си арсенал ,на РФ.В реалността Украйна бе третата ядрена сила в света в периода 1991-94.Имаше гаранции от РФ в Будапеща 1994 ,за теериториалната цялост на Украйна включая и донбас и Крим и не е имало условия ,Украйна ,да не кандидатства в НАТО и ес тъй ,като 1994 самата РФ се надяваше един ден ,да я приемат в НАТО и ЕС .Отдел;но не е имало условие управителите на Украйна ,да с еизбират в москва ,то тов апротивотречи на термина суверинитет.Искам ,пакд  ачуя опорките на путиинистите ,защо той почна спиоред него СВО на 24.02.2022 ис лучайно ,не наруши ли тези споразумения и няколко десетки международни споразумения с този акт на агресия ,към независима страна.

Редактирано от todorg
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

Рейтингът на Зеленски се е вдигнал с 6% откакто Тръмп почна да хейти по него относно преговорите.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)

Тръмп иска да се отърве от Зеленски и изглежда затваря вратите за него във Вашингтон

В Маями Доналд Тръмп отново нарече украинския президент диктатор и комедиант, обвини го в проваляне на сделката за „минералите“, кражба на пари и нежелание да преговаря с терориста Путин.

The Economist пише, че езикът, използван от американския президент и неговия екип, отразява руския капан: призиви за прекратяване на огъня без гаранции за сигурност и незабавни избори. Но красивите формулировки са прикрити от желанието да се отърват от неудобния Зеленски и засега всичко върви според най-лошия сценарий за Украйна - макар и „ мирно“.

https://t.me/nexta_live/90315

--------

Тръмп повтаря пропагандата на Путин - и малко хора вече се съмняват в това

В Сената на САЩ се чу здрав и изключително разумен глас от страна на лидера на демократите Чък Шумър. Коментирайки бълнуванията на Тръмп, той заяви, че всичките му нападки срещу Украйна са отвратителни и изопачават истината.

„Срамно е да слушаме как президентът повтаря пропагандата на Путин, докато полага основите на преговори, които са в полза на Русия за сметка на Украйна“, каза той.

-------

Тръмп е съгласен, ако проруската марионетка стане новият президент на Украйна - Fox News

Той е готов за всякакви резултати от изборите. Тръмп и Путин смятат, че вероятността Зеленски да оглави страната за втори път е малка. Путин оценява вероятността на власт в Украйна да дойде марионетка като голяма.

„Украйна е длъжна да проведе избори: това е ключово условие за успеха на преговорите. САЩ и рф имат триетапен мирен план: прекратяване на огъня, избори в Украйна и подписване на окончателно споразумение“, допълва Fox News

Тръмп иска да се отърве от Зеленски, когото никога не е харесвал. Не става въпрос за избори, а просто за елиминиране на президента на Украйна“, казва The Economist.

Редактирано от scaner
  • Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикувано
  On 19.02.2025 г. at 22:25, todorg said:

Имаше гаранции от РФ в Будапеща 1994 ,за теериториалната цялост на Украйна

Expand  

Там е работата,че не е имало гаранция. Русия,САЩ и Англия са подписали меморандум. Това е хвърчащ лист хартия. Потърсете в речниците значението на понятието "меморандум". САЩ и Англия са излъгали Украйна или най-вероятно тя не е имала избор...

• Потребител
Публикувано

Лично аз от Тръмп не очаквах нищо хубаво, лъжите и противоречията, които е изговорил са толкова много, че не могат да бъдат изброени, за мен е непонятно как изобщо някои може да гласува за него, да му вярва и да го подкрепя. Признавам обаче, че успя да надмине очакванията ми, а мандатът му тепърва започва...
Попаднах на интересно петминутно интервю със Стивън Кинг, отдавна съм чел "Мъртвата зона", но си спомням някой неща, паралелите са много: 

• Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикувано
  On 20.02.2025 г. at 13:09, scaner said:

Тръмп иска да се отърве от Зеленски и изглежда затваря вратите за него във ВашингтонВ Маями Доналд Тръмп отново нарече украинския президент диктатор и комедиант, обвини го в проваляне на сделката за „минералите“, кражба на пари и нежелание да преговаря с терориста Путин.

Expand  

«А затем, когда Путина снова оттеснят, — пишет Джонсон, — можно предложить сделку».

«Путину придется вернуться по меньшей мере к границам, которые были до вторжения в 2022 году, а чтобы избежать будущего конфликта и неопределенности, остальная часть Украины должна быть признана [Путиным] свободной страной, способной выбирать свою судьбу в рамках ЕС и НАТО и как можно скорее присоединиться к ним».

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)

За кого биха гласували украинците ако има президентски избори сега. На Путьо и Трумпета въобще няма да им харесат резултатите. Изглежда би имало балотаж между Залужни и Зеленски, който като нищо може да бъде спечелен от Зеленски. Но и да не бъде - Залужни нищо съществено няма да промени в политиката на страната, но и да промени нещо, едно е сигурно - като бивш главнокомандващ на ген-щаба капитулацията ще е последното нещо, на което ще се съгласи. Следващите петима в класацията са също от отбора на първите двама, останалите надолу вече не ги знам кои са, с изключение на Арестович, който е единственият от тук, говорещ открито за капитулация и най-вероятно се е продал на ватниците, но с 0.8% не може да направи абсолютно нищо. Въобще резултатите показват, че дори рускоезичното население не би подкрепило, който и да било проруски или дори неутрален кандидат.

480526319_9145845248824752_6331011002115017001_n.jpg

Редактирано от Warlord
  • Харесва ми! 4

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.