Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Recommended Posts

• Потребители
Публикува
Поредната червена лампа или светлина за Тръмп според мен дойде от Биби и Израел.

Ако в Израел смятаха Тръмп за миротоворец (какъвто го представя ПиАра му) и/или способен да донесе нещо по-добро за Израел, то нямаше да приемат и подпишат сделката по споразумението "Байдън". Щяха да изчакат действията и опциите на администрацията на Тръмп.

Бързането от Израел да се подпише споразумението "Байдън" (което споразумението ще трябва в голямата степен да се изпълни и гарантира от администрацията на Тръмп) , преди официалното встъпване в длъжност на Тръмп смятам по-скоро показва, че израелските анализатори и политици са притесненни от бъдещото управление на Тръмп.

Има за какво да притеснени според мен:
-ционизъм му, или по-скоро флиртът му с християнските ционисти в САЩ винаги е бил националистичен и в някаква степен шовинистичен - проамерикански, проевагелистки, като ролята на евреите в цялата крайна религиозна доктрина е малко или повече на "втора ръка" хора,
(Богоизбраният народ са християните , а богоизбраната нация, като християнска, се явява САЩ)

-администрацията му се провали при управлението на Ковид-кризата през 2020-та, Ковид-кризата през 2020-та опустоши хората от източните щати (това са "щатите на на услугите и туризма"), и съответно всички колебаещи се източни щати "станаха" демократски и гласуваха за Байдън през 2020-та.

-не успя да направи нищо осезаемо срещу емигрантската криза.

- израелските анализатори и политици, мисля са отбелязали очевидното и очакваното (поне за мен) - бъдещият му екип са некомпетентни (непрофесинални), крайно политически ангажирани, но лоялни към него хора.

Какво да очакваме за Украйна и войната в Украйна.

Войната е станала част от режима от Путин (а това че Тръмп и екипа му не разбират този факт, за мен отново показва тяхната непригодност) .
Путин смята да води война "до безкрай", дори и много важно без значение какви крайни цели ще постигне с тази война.

Не мога да правя еднозначни прогнози дали САЩ ще продължи с военната и финансова помощ за Украйна и доколко. Дали помощта ще остане на сегашните нива, или ще се редуцира.

В един оптимален, "среден" вариант мога да преположа, че след шест месеца, когато Тръмп види, че не може да се постигне мир в Украйна, той ще махне с ръка, ще се откаже от думите си, ще прехвърли проблема на Републиканската Партия и ще забрави за него, а той ще започе да се занимава и говори за нещо друго.

Путин по принцип, ще може да води тази война още да кажем две години (плюс-минус).
Пояснение: Бюджетът на РФ финансира по-малко от половината от разходите за войната. Останалата, по-голяма част се финансира от кредити на банките, основно с необезпечени банкови кредити. След две години банковата система най-вероятно ще рухне, а РФ ще фалира, както фалира СССР.

В "средния" вариант: Украйна, за да оцелее като суверенна, независима и горда страна и народ, ще трябва да издържи мъките, нещастията и лишенията още 2 или 3 години.

---------
Няколко изречения за Байдън, Украйна и войната

Байдън разбира се не е конфликтен човек, но това не значи, че не може и не е бил твърд. Главната критика към него е, че не е разрешил използването на американско оръжие за поразяване на цели в международно признатите граници на РФ.

Критиката може да е персонална, но трябва и да е принципна. Бяхме свидетели на нещо като провал на американските анализтори и служби. Всички те приеха ядрения блъф на Путин за реална заплаха. Джейк Съливан през есента на 2022-та оцени възможнооста за ядрен удар срещу Украйна на 50 процента, ако украинкото настъпление в Херсон продължи.

Следствие на тези оценки за ядрения риск, се формира цялата политика на администрацията на Байдън за помощта и подкрепата за Украйна - "ще подкрепяме Украйна, колкото трябва, за да не бъде победена от Русия, но Русия не трябва да бъде заплашена".

Да, Байдън предупреди ясно Путин, че ще има много сериозни последствия за Русия, ако използва ядрено оръжие в Украйна. Байдън получи и подкрепа от Китай, който също предупреди Путин.

Къде е уловката? Ако американските служби познаваха по-добре режима (изобщо автократичните режими), щяха да знаят ,че единственото от което се вълнува Путин и обкръжението му са собствените животи, благоденствие, имоти, сметки и семейства (любовници). Те не се интересуват от политика (то и в Русия няма място и терен за политика), от идеологии или други подобни.

Ядреният риск ставаше кръгла "0", ако Байдън например беше заявил ясно, и твърдо: "Ако Русия използва ядрено оръжие в Украйна, САЩ приема хората от ръковоството за РФ за легитимни военни цели"

Защо това не е казано?

Може и да греша, че това се дължи на непознаване на режима на Путин. Байдън може да се въздържал и от други съображения. Например - как ще се приеме това отвътре в САЩ, дали няма да увеличи подкрепата за Републиканския кандидат и да намали подкрепата за него, Или просто да го смятал за неетично и недопустомо изказване.

(Аз лично бих им го казал и не само бих блъфирал, но аз не съм Байдън, не съм американец по ценности, не съм и Президент на САЩ)
  • ХаХа 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!