Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Препръчано мнение

• Мнения 176
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикувано

Цитат относно разговора Тръмп-Путин:

Цитирай

Президентът Путин от своя страна заяви, че е казал за необходимостта от премахване на първопричините за конфликта.

Както знаем Путин счита първопричината за конфликта е разширението на НАТО на изток от Берлин.

А Тръмп заяви, че европейските работи са си европейски работи и слабо го интересуват.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано

Тръмп не е казвал,че ще даде на Русия украински земи. Каза го шефът на Пентагона. Явно те играят играта на доброто и лошото ченге с цел да объркат и изнервят Путин,за да стане по-сговорчив...

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано

Както отдавна коментирахме и предвиждахме ( различни хора в различни форуми ), основното нещо са интересите на големите. Вижда се че те са много загрижени за това. Смяната на властта в Белия дом е много удобен момент и за Путин и за Запада, да се опитат да прекратят конфликта в сегашния му вид. Путин ще каже че с новите може да преговаря, постигнал е някаква победа вкл. нови територии и т.н. Европа ще каже че ето Щатите ни извиват ръцете и бъдещето на войната е несигурно. От друга страна Зеленски ще бъде сменен сигурно, за да може с новия ( който и да е на неговото място), да се водят преговори, защото вече няма да е обременен с предишното безкомпромисно поведение. Така всички участващи политици ще си измият ръцете за пред обществото и Света. Пацифистите или другия обикновен народ ще ръкопляска, защото ще има надежди да се спре месомелачката, а и да има облекчение във икономически и финансов план.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано

Въпросът с мигриренето....Знае и ли някой колко е голяма вътрешната миграция в ЕС, САЩ?

Например около 2000 години в САЩ от юг към централната част Денвер и околията 15 000 хора се изселваха. Сега годишто или месечно, не си спомням. Бях го чел някъде. И бъзикайки се с колегите им казвах, че да почнат да учан испански защото един ден латински президент ще имат и испанският ще стане 2. официален език....Някак не ги избиваше на смях.... 

• Администратор
Публикувано

Започват пазарлъците ;)

•  Bloomberg: Тръмп отхвърли искането на Зеленски за конфискуване на руски активи на стойност 300 млрд. долара за закупуване на оръжия за Украйна.
  •  Зеленски отказа да подпише финансово споразумение относно добива на редки минерали в Украйна, което му беше предложено от министъра на финансите на Съединените щати

https://t.me/drmjournal/11418

• Харесва ми! 4
  • Администратор
Публикувано

🔴🇺🇦 Високопоставени украински и западни представители заявиха, цитирани от FT, че Доналд Тръмп и Владимир Путин вероятно ще се опитат да постигнат прекратяване на огъня до една от двете важни предстоящи дати: Великден, който православната и католическата църква ще отбележат на 20 април тази година; или 9 май, Денят на победата.

https://t.me/drmjournal/11419

• Администратор
Публикувано

⚡🇷🇺 Reuters: Поредицата от украински удари върху петролни рафинерии в Руската федерация доведоха до спирането на 10% от капацитета на рафинериите.

https://t.me/drmjournal/11420

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано (edited)

Най-великия преговаряч и ултра супер мага бизнесмен направи две огромни отстъпки още преди да са започнали преговорите: Неговия министър на орбраната каза че 

1. Украйна няма да бъде част от НАТО

2. Украйна няма да си върне териториите.

Какво смята да преговаря оттук нататък? То няма накъде повече да се отстъпва, освен предполагам да даде цялата Украйна на тепсия.

🤣

Между другото в Брюксел не пасат трева. Те много добре разбират що за птица се е настанил в Белия Дом

https://dnes.dir.bg/svyat/evrodiplomat-1-vsyako-sporazumenie-za-ukrayna-sklyucheno-zad-garba-ni-e-obrecheno-na-neuspeh

Цитирай

"Защо им даваме всичко, което искат, още преди преговорите да са започнали?", запита шефката на европейската дипломация.

Само че Европа требе да се стяга, понеже оттук нататък империята няма да си мръдне пръстчето да помага.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 4
  • Неясен 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикувано

Тръмп се прави на мъж и иска сам да спре войната - без да разбира как играе по свирката на Путин.
На Путин му е мечта да скара Европа и Америка и действията на Тръмп в момента работят точно за
тази кауза.

Истината е, че Украйна няма сили да си върне заграбените територии. Зеленски лично го призна.
Така че това не е отстъпка, а реалност, която трябва да се приеме, за да може войната да спре.

Там където Западът не трябва да отстъпва е независимостта на Украйна и гаранциите срещу нова
агресия от страна на Русия. Там трябва да е борбата на преговорите.

В крайна сметка преговорите едва ли ще успеят без Русия да се съгласи на независима Украйна,
а Русия засега не дава никакви признаци за това. Тя продължава да напира за пълна капитулация.
Така че вероятността преговорите да успеят не е голяма. А какво ще става ако преговорите
пропаднат, в момента не е ясно.

• Потребител
Публикувано
Преди 11 часа, gmladenov said:

Тръмп се прави на мъж и иска сам да спре войната

Точно обратното. Той каза,че Украйна е проблем на Европа и тя да се оправя с него.

Преди 11 часа, gmladenov said:

ака че вероятността преговорите да успеят не е голяма. А какво ще става ако преговорите
пропаднат, в момента не е ясно.

Ясно е. Ако преговорите се провалят,тогава дупе да е яко на ЕВРОПА. На Европа,не на САЩ. Дори ако Русия превземе Украйна,това няма с абсолютно нищо да навреди на Щатите.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 3 часа, deaf said:

Точно обратното. Той каза,че Украйна е проблем на Европа и тя да се оправя с него.

Ясно е. Ако преговорите се провалят,тогава дупе да е яко на ЕВРОПА. На Европа,не на САЩ. Дори ако Русия превземе Украйна,това няма с абсолютно нищо да навреди на Щатите.

Но днес се появява това:

https://dnes.dir.bg/na-fokus/dzhey-di-vans-ne-izklyuchi-voenna-namesa-na-sasht-v-ukrayna-pri-proval-na-pregovorite

"Вицепрезидентът на САЩ Джей Ди Ванс заяви, че Вашингтон ще наложи на Москва санкции и не изключи военно намеса ако руският президент Владимир Путин не се съгласи на мирно споразумение с Украйна, което да гарантира дългосрочната независимост на Киев.

Ванс заяви, че вариантът за изпращане на американски войски в Украйна, ако Москва не успее да преговаря добросъвестно, остава "на масата", с което зададе много по-твърд тон от министъра на отбраната Пийт Хегсет, който в сряда предположи, че САЩ няма да ангажират с военната намеса.

"Има икономически инструменти за въздействие, разбира се, има и военни инструменти за въздействие", които САЩ могат да използват срещу Путин, каза Ванс."

Как ще го коментирате? Като халосен патрон или като сериозно предупреждение към сатрапа Путин?

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикувано

Това е просто старата игра на лошото и доброто ченге. Ванс е лошото. Целта на Тръмп е да притиска Путин,докато върне окупираните украински територии на Украйна. Не е казано,че ще стане още утре...

• Потребител
Публикувано (edited)

Тръмпчо изхвърли всичките приземки, лицемерия, парлевута на дипломацията. и вкара в международната комуникация грубият бизнис. Почва с окромен блъф мир за 24 часа, после 124 часа, сега къде сме? 1240 часа? На малките куш и правите каквото ви кажа. Където не вижда бизнис, прекратя ва го. USAID? Кво го итресесува, че в Сомалия около 70000 хора ще пукнат гладни? И? Гледайте го като бизнисмен от най мрачните романи за Англия от 18. век. Без душен, безпощаден, не вярващ в нищо само в профилът.... СМСМ И нашите прости патриочите тук на дивият исток ръкопляскат на това, че ги гледат и ще се държат с тях много по-унизително, арогантно от немските нацисти.... 

Редактирано от Skubi
  • Харесва ми! 1
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 6 часа, Шпага said:

Но днес се появява това:

https://dnes.dir.bg/na-fokus/dzhey-di-vans-ne-izklyuchi-voenna-namesa-na-sasht-v-ukrayna-pri-proval-na-pregovorite

"Вицепрезидентът на САЩ Джей Ди Ванс заяви, че Вашингтон ще наложи на Москва санкции и не изключи военно намеса ако руският президент Владимир Путин не се съгласи на мирно споразумение с Украйна, което да гарантира дългосрочната независимост на Киев.

Ванс заяви, че вариантът за изпращане на американски войски в Украйна, ако Москва не успее да преговаря добросъвестно, остава "на масата", с което зададе много по-твърд тон от министъра на отбраната Пийт Хегсет, който в сряда предположи, че САЩ няма да ангажират с военната намеса.

"Има икономически инструменти за въздействие, разбира се, има и военни инструменти за въздействие", които САЩ могат да използват срещу Путин, каза Ванс."

Как ще го коментирате? Като халосен патрон или като сериозно предупреждение към сатрапа Путин?

Ами напомня Бойко Борисов, едно казва сутринта, друго на обяд трето вечерта. Това означава, че Тръмп няма план за преговорите и само плаши двете страни за да седнат въобще да преговарят. 

Това е като да играеш шах с маймуна, ако играеш с нормален играч, имаш някакъв шанс да победиш, имаш стратегия, предвиждаш ходове, в общи линии има някакви правила. С маймуна нямаш никакъв шанс да победиш, понеже маймуната ще разхвърли дъската, ще те замеря с фигурите и ще подпали масата.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 30 минути, Кибик said:

Това е като да играеш шах с маймуна, ако играеш с нормален играч, имаш някакъв шанс да победиш, имаш стратегия, предвиждаш ходове, в общи линии има някакви правила. С маймуна нямаш никакъв шанс да победиш, понеже маймуната ще разхвърли дъската, ще те замеря с фигурите и ще подпали масата.

Супер точно описание на ситуацията!:ay:🙂

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 6 часа, Шпага said:

Аз лично го приемам като "контрол на щетите". Екипът на Тръмп е видял каква реакция са предизвикали
Тръмп и Хегсет и сега се налага Ванс да успокоява топката.

Ванс също така е заявил, че "ние се интересуваме от това Украйна да има суверенна независимост", което
е най-важният момент и препъни-камък в бъдещите преговори.

Има и още важен един аспект, които трябва да се помисли: ако американците мислят да зарязват Украйна,
те защо имат думата? Имаш думата ако си ангажиран. Иначе си гледаш вътрешните работи и траеш.
На Тръмп и Хегсет трябва да им се обясняват тези неща, защото те явно не се сещат сами.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 9 минути, gmladenov said:

Аз лично го приемам като "контрол на щетите". Екипът на Тръмп е видял каква реакция са предизвикали
Тръмп и Хегсет и сега се налага Ванс да успокоява топката.

Ванс също така е заявил, че "ние се интересуваме от това Украйна да има суверенна независимост", което
е най-важният момент и препъни-камък в бъдещите преговори.

Има и още важен един аспект, които трябва да се помисли: ако американците мислят да зарязват Украйна,
те защо имат думата? Имаш думата ако си ангажиран. Иначе си гледаш вътрешните работи и траеш.
На Тръмп и Хегсет трябва да им се обясняват тези неща, защото те явно не се сещат сами.

Тръмп е в "цуг цванг" както се казва, защото в безкрайната си мъдрост обеща предизборено, че ще спре войната за 24 часа след като встъпи в длъжност и всички си гледат часовниците и му се смеят. Т.е. на карта е поставена и без това минималната му репутация на голям майстор в преговорите.

А иначе честно казано хич не му трябва на НАТО да има Украйна за член, ако успеят да изтъргуват Донбас да си върнат срещу статут на неутралитет като Австрия, ще е най-добре за всички.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикувано
Преди 4 минути, Кибик said:

Тръмп е в "цуг цванг" както се казва, защото в безкрайната си мъдрост обеща предизборено, че ще спре войната за 24 часа след като встъпи в длъжност и всички си гледат часовниците и му се смеят. Т.е. на карта е поставена и без това минималната му репутация на голям майстор в преговорите.

Да, добро попадение. 

Тръмп непрекъснато фонтанира идеи, с надеждата все някоя да се окаже полезна, и после да я представи за план (какъвто се вижда, че няма)... И от друга страна се държи като доверчива и наивна ученичка. Ето негов цитат по повод комуникацията му с Путин:

""Я верю, что Путин хочет мира. Я считаю, что президент Путин – да, я его очень хорошо знаю – хочет мира. Он бы сказал мне, если бы не хотел. Думаю, он хотел бы увидеть мир… Я доверяю ему", – подчеркнул Трамп." (от ТУК).

До тук ми прилича на опити за управление на свободното падане...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, scaner said:

Да, добро попадение. 

Тръмп непрекъснато фонтанира идеи, с надеждата все някоя да се окаже полезна, и после да я представи за план (какъвто се вижда, че няма)... И от друга страна се държи като доверчива и наивна ученичка. Ето негов цитат по повод комуникацията му с Путин:

""Я верю, что Путин хочет мира. Я считаю, что президент Путин – да, я его очень хорошо знаю – хочет мира. Он бы сказал мне, если бы не хотел. Думаю, он хотел бы увидеть мир… Я доверяю ему", – подчеркнул Трамп." (от ТУК).

До тук ми прилича на опити за управление на свободното падане...

Ами те всички уж искрено искат мир, ама си искат и тяхното.  Лично аз смятам, че Путин не иска мир, освен някакъв мир който е пълна капитулация на запада. Преустроили са си икономиката на военни начала, обществото го подкрепя заради войната, ако войната свърши, ще изплуват всички огромни проблеми, които той създаде и това ще му бъде края.  

Аз честно казано не му виждам края, ще се точат Тръмпарските простотии, войната ще си върви може би и с години. А може и като Кореите да има някакво примирие и да си останат дефакто във война.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
On 13.02.2025 г. at 9:12, deaf said:

Тръмп не е казвал,че ще даде на Русия украински земи. Каза го шефът на Пентагона. Явно те играят играта на доброто и лошото ченге с цел да объркат и изнервят Путин,за да стане по-сговорчив...

И Тръмп, и Путин са патологични нарцисисти, а при това положение ще е почти невъзможно да постигнат някакво смислено споразумение.

"За патологичен нарцисизъм говорим в смисъла на психологическо разстройство, което се нарича Нарцистичното разстройство на личността. То е клинична диагноза и се поставя при спазване на строга процедура, само от квалифицирано лице – клиничен психолог/психиатър. Само около 5 % от световното население отговаря на диагностичните показателите. Приети са 9 симптома, свързани с проявлението на Нарцистично разстройство на личността, като трябва да се установяват поне 5 симптома, налице от поне 6 месеца, за да се установи такава личностова дисфункция.

9-те официални симптомa на Нарцистично личностно разстройство:

•  Грандиозност и самонадеяност;
  •  Фантазии за успех, съвършенство или власт;
  •  Силна убеденост в собствената уникалност и специалност;
  •  Нужда от възхищение и похвала;
  •  Очакване за привилигировано отношение;
  •  Използване на другите за лична изгода;
  •  Ниска или липсваща емпатия;
  •  Завист, ревност и недоверие;
  •  Арогантност, надменност и презрение."

https://sovapsychologist.com/narcisizum-kakvo-oznachava-tova

• Харесва ми! 4
  • Неясен 1
  • Администратор
Публикувано

Президентската канцелария на Украйна отрече съобщенията за мирни преговори по време на Мюнхенската конференция по сигурността. Министерството на външните работи на Русия също опроверга съобщенията, като заяви, че Русия няма да участва в конференцията.

https://t.me/drmjournal/11423

---------

Според данни на германското издание Bild, вицепрезидентът на САЩ може да обяви изтегляне на американски войски от Европа на Мюнхенската конференция.

Малко по-рано министърът на отбраната на САЩ Хегсет заяви, че Щатите ще разположат повече свои военнослужещи в Полша, тъй като "очертанията на границите на Украйна остават несигурни".

https://t.me/drmjournal/11424

---------

Руският президент Владимир Путин “трябва да проведе директни разговори” с украинския президент Володимир Зеленски, за да сложи край на войната, заяви пратеникът на президента на САЩ за Украйна и Русия Кийт Келог. 

„Не става. Те ще трябва да говорят. И двете страни трябва да се откажат от нещо“, каза Келог преди Мюнхенската конференция по сигурността.

https://t.me/drmjournal/11425

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано

Съветският дисидент Владимир Буковски в книгата си пише и индиректно съветва американския президент Джими Картър,ка да се водят преговори с Москва:
"Западният свят би постъпил доста по-разумно,ако назначи за водене на преговори със съветските представители,не дипломати с харвардски дипломи,а стар и опитен шериф от Чикаго,познаващ психологията на престъпния свят. Но как да обясниш това на американския президент за петнадесет минути?"

От гледна точка на Буковски,Тръмп е перфектният президент за преговори с престъпника Путин. :ag:

• ХаХа 2
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 6 часа, deaf said:

Съветският дисидент Владимир Буковски в книгата си пише и индиректно съветва американския президент Джими Картър,ка да се водят преговори с Москва:
"Западният свят би постъпил доста по-разумно,ако назначи за водене на преговори със съветските представители,не дипломати с харвардски дипломи,а стар и опитен шериф от Чикаго,познаващ психологията на престъпния свят. Но как да обясниш това на американския президент за петнадесет минути?"

От гледна точка на Буковски,Тръмп е перфектният президент за преговори с престъпника Путин. :ag:

Перфектен е за Путин, да. Те май му казваха "полезен идиот" на това. Майстор на преговорите.

Обяви, че ще спре войната за 24 часа и Путин казА: Аз нямам спешна нужда да сключвам сделка. Ти си наобещавал куп работи. Айде почвай да обeщаваш и на мен и като ми хареса, може и да се съглася.

Между временно ходи обяснявай на запада как вървят нещата и къде е сделката.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.