Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 2 минути, scaner said:

За търговският нюх на Тръмп...:

Споразумението за недрата на Украйна ще бъде неблагоприятно за САЩ - Politico

Тръмп, който се гордее с уменията си да води преговори, този път може да получи по-малко, отколкото се е надявал при подписването на споразумението с Киев, пише изданието. Причините за това са няколко наведнъж:

1️⃣ От изследваните над 20 000 находища само около 8000 са жизнеспособни, като по-малко от половината от тях са били експлоатирани преди пълномащабното нахлуване на Русия.

2️⃣ Оценките на стойността на тези находища се основават до голяма степен на проучвания от 60-те и 80-те години на миналия век. Информацията, често непълна, е разпръсната из цялата страна и все още се дигитализира.

3️⃣ Разчистването на земята от мини и възстановяването на необходимия миннодобивен сектор ще отнеме години и ще изисква десетки милиарди долари.

4️⃣ Разработването на инфраструктура за добив и преработка на украинските редкоземни елементи ще отнеме години и ще бъде по-малко ефективно от изпращането на минералите за преработка в Китай.

Поради тези проблеми украинските находища на редкоземни елементи може да не са рентабилни за добив, заключава Politico.

Това всичко е ясно. Но Политико или незнам кой плаща статията, не се замисли, че играта не е в експлоатирането ами в това, че друг да не иксплоатира....Или това вече е сложно за икуто на Политико читателите?

И освен това Тръмпчо нали се готви за икономическа война с Китай? Или до утре ще забрави какво е искал днес?😂😅🤣 

• Мнения 220
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

Срещата на Тръмп и Зеленски си вървеше нормално, докато не почна спор между тях. Ройтерс предава:

Тежък спор между Зеленски, Тръмп и Ванс.

Историческо събитие. Такъв спор в ефир между двамата президенти не се е случвал досега.

- Вие не бяхте в Украйна, за да говорите за нашите проблеми - така започна спорът на Зеленски с Ванс и Тръмп.

- Нямате право да ни диктувате как ще се чувстваме. Ние сме на ръба на Трета световна война, но вие не уважавате Съединените щати - Тръмп към Зеленски.

- Тръмп към Зеленски: Имате ли изобщо костюм?

- Зеленски: Да, имам.

- Тръмп: Някои американци не са доволни, че не уважавате официалния стил.

- Не съм дошъл тук да играя карти - Зеленски в отговор на изказването на Тръмп, че Украйна „няма силни карти“.

- Войната в Украйна щеше да приключи за две седмици, ако не бяха американските оръжия и оборудване - Тръмп

- Зеленски отговори: „Чух от Путин за 3 дни, а сега са 2 седмици“.

Руските държавни медии бяха изгонени от Овалния кабинет - Ройтерс

-----

Пълното изявление на Тръмп след разговора му със Зеленски

„Днес имахме много значима среща в Белия дом. Научихме много неща, които никога не бихме могли да разберем, без да разговаряме под такъв огън и натиск. Удивително е какво излиза наяве чрез емоциите и аз установих, че президентът Зеленски не е готов за мир, ако се намеси Америка, защото смята, че нашето участие му дава голямо предимство в преговорите. Аз не искам предимство, искам МИР. Той не уважава Съединените американски щати в техния скъп Овален кабинет. Той може да се върне, когато е готов за мир“.

------

И неща от стенограмата, тук е доста ясно:

Тръмп:
- Трябва да сте благодарни, нямате карти в ръката си, свършват ви военните. Не можете да ни кажете „искам това, искам онова“;
- Ние ви дадохме 350 млрд., трябва да сте благодарни;
- Или ние подписваме споразумението, или вие се оттегляте от него. Вие нямате силна позиция. Трябва да изразявате благодарност към нас. А вие не го правите;
- Вашите проблеми започват още сега. Нямате никакви възможности за преговори със САЩ;
- Или Зеленски ще сключи сделка, или САЩ ще си „измият ръцете“;
- Тръмп заяви, че иска да спре конфликта в Украйна, за да „спаси животи“ и да „спести много пари“, въпреки че последното е далеч по-малко важно за него;
- „Похвалявам вашите генерали, вашите войници и вас лично. Трябва много да се гордеете с вашите бойци. Но сега искаме това да приключи, това е достатъчно“.
- Това можеше да прерасне в Трета световна война. Нещата се развиваха в погрешна посока. Надявам се да бъда запомнен като миротворец. Правя го, за да спасявам животи - това е по-важно от всичко останало;
- Тръмп заяви, че заема неутрална позиция в конфликта за Украйна и иска да го прекрати;
- Аз съм спрял толкова много войни. Много хора искаха да започнат война, но аз ги спрях. Вие дори не чувате за това;

Зеленски:
- Путин трябва да плати за възстановяването на Украйна;
- Путин е нарушил примирието с Украйна 25 пъти;
- Това не е война между САЩ и Русия, това е война на Русия срещу Украйна, именно тези страни трябва да седнат на масата за преговори - и тогава САЩ, като най-силен партньор, могат да се присъединят.

-------

Срещата завършва така:

- Зеленски напуска Белия дом предсрочно - СМИ

- Зеленски и пресконференцията на Тръмп са отменени.

- Изглежда, че между САЩ и Украйна няма да бъде подписано споразумение за полезните изкопаеми.

Редактирано от scaner
  • Харесва ми! 3
  • Тъжен 2
  • Глобален Модератор
Публикувано

Журналистката от Fox News Джаки Хайнрих съобщава, че Доналд Тръмп сам е изгонил Владимир Зеленски от Белия дом - той не е напуснал по своя инициатива.

Според нея администрацията на Белия дом твърди, че украинската страна е поискала „рестартиране“ на преговорите, но Марко Рубио и Майкъл Уолц са дали ясно да се разбере, че Зеленски трябва да напусне територията на Белия дом и да се върне, когато е готов да обсъжда мирно споразумение.

Освен това Тръмп и неговите сътрудници изразиха раздразнение, че Зеленски „сви рамене и извъртя очи“ по време на брифинга, демонстрирайки недоволството си от преговорите.

https://t.me/minval_az/116280

------

Завирусява се това видео,

https://t.me/Crimeanwind/75648

на което много журналисти разчитат ругатни от Зеленски...

• Тъжен 1
  • Потребител
Публикувано (edited)

Ето видео от срещата:

Коментарите и под видеото, както и под две-три статии в американската преса, които четох, са показателни....

Редактирано от Grifin
  • Харесва ми! 1
  • Тъжен 2
  • Потребител
Публикувано

Защо имам съмнението, че тези двама мошеници са направили засада на Зеленски. И той несъзнателно е влязал в капанът.

Аз никога не съм отговарял или водил спор с заместника, когато е бил на лице шефът, тоест равният на мен човек. И да са се опитвали, или съм игнорирал въпросът или ако след техническа пауза шефът не се обади, тоест е съгласен с убаждането на заместникът му, съм се обръщал към някой от моята група да отговори на това лице. Но Зелко не е схванал капана... Тук се вижда, че Путлер печели засега, защото използва имперската наглост на  Тръмп, за да анулира каквато и да е сделка. Европа е в голяма беля на чия страна ще застане.  На една платформа се позиционираха Русия, Китай и сега САЩ. Или ще ходи каноса или почва истинският ракендрол. 

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 10 минути, Р. Теодосиев said:

Интересно ми е каква е позицията на обикновения американец по тоя случай. ;)

Влез в някой американска чат рулетка и ще узнаеш....

Руснаците ще ми е интересно. Защото в момента 1 роунд Путлер го печели.

• Потребител
Публикувано (edited)

Тръмп е сигурен, че Зеленски ще дойде пак....

Прав е. Няма къде да ходи. Или ще трябва да се самоубие....

Редактирано от Skubi
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

Мисля че скандалът в Овалния кабинет беше за добро - в резултат от него Европа започва да осъзнава, че трябва да се пробуди от досегашния си унес и да се оправя сама занапред.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано

Даже и в Конгреса им дотегна от вихрушката кавато прави този идиот на международният терен....

• Потребител
Публикувано

Вярно ли е че на видеозаписа на разговора на Зеленски с Тръмп и Ванс,се чува украинският президент да просъсква през зъби "Сука,блять!"? Не знам какво означава това на руски,май е някаква псувня.

• ХаХа 1
  • Администратор
Публикувано
"Сюзън Гласър, The New Yorker Daily:

"С излъчения днес по телевизията удивителен сблъсък в Овалния кабинет между президента Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, всички ние станахме свидетели на нещо, което беше в процес на развитие от няколко седмици насам: Съединените щати промениха позицията си във войната между Русия и Украйна. Нашата страба вече не е на страната на Украйна.

Това е епохална промяна от страна на Тръмп – и тя има последствия както за самото оцеляване на Украйна, така и за оцеляването на партньорството между Америка и нейните европейски съюзници.

В колонката си миналата седмица писах за нещо, което наричам "Путинизацията на САЩ от страна на Тръмп", както по отношение на външната политика – в пряк смисъл, на курс в посока Русия – така и по отношение на прилагането на набор от вдъхновени от Путин тактики на домашен терен.
Тази седмица промяната се видя още по-ясно. Навръх третата годишнина от непровокираното нашествие на Украйна от страна на Русия, Тръмп – дори и преди днешната му битка със Зеленски – накара страната си да гласува в ООН заедно с Русия, Беларус и Северна Корея.

Вече виждаме, че възхитата, която Тръмп изпитва към световните диктатори, автократи и тирани има своите последствия; че предпочитанията му имат не само риторична стойност. Че те се трансформират в нов външнополитически курс за страната – курс, който представлява радикална промяна в следвоенната визия на Америка за света.

Това е спиращ дъха завой. И въпросът, който бих искала да задам в тазседмичната си колонка е следният:

Ще направи ли някой нещо по въпроса? Къде е съпротивата срещу този потресаващ развой на нещата?

Не спирам да си мисля за едно: човекът, който изпитва най-голяма наслада от тази промяна, е Владимир Путин."

(Превод Манол Пейков)
  • Харесва ми! 4
  • Администратор
Публикувано
Преди 3 минути, deaf said:

Вярно ли е че на видеозаписа на разговора на Зеленски с Тръмп и Ванс,се чува украинският президент да просъсква през зъби "Сука,блять!"? Не знам какво означава това на руски,май е някаква псувня.

Не е вярно.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано

Каква е след тази "полусреща" реакцията в самата Украйна? Какво ще се случи със Зеленски при толкова много вътрешни врагове, предатели, изменници, корумпирани типове и т.н.

• Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Р. Теодосиев said:

Тази седмица промяната се видя още по-ясно. Навръх третата годишнина от непровокираното нашествие на Украйна от страна на Русия, Тръмп – дори и преди днешната му битка със Зеленски – накара страната си да гласува в ООН заедно с Русия, Беларус и Северна Корея.

И Унгария! Забрави Орбанр геният на 21 век. 🤪:Mauridia_21:🤣😂😆

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.