Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Препръчано мнение

• Мнения 220
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано

Аз гледах внимателно разговора Зеленски-Ванс-Тръмп. Нещата се разсъхнаха когато Зеленски каза, че Путин е лъжец (което е вярно) и поиска гаранции, че Путин няма да му бъде позволено да наруши примирието.

Оттам Тръмп се почуства натясно, а като се почуства натясно, почва да напада и отиде коня в ряката.

Обаче питам се, какви гаранции могат да дадат САЩ или Европа, че Путин няма да наруши споразумението?

Струва ми се, че Зеленски активно се опитва да разшири конфликта и да въвлече и НАТО.

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
  • Потребители
Публикувано
Преди 9 часа, Кибик said:

Аз гледах внимателно разговора Зеленски-Ванс-Тръмп. Нещата се разсъхнаха когато Зеленски каза, че Путин е лъжец (което е вярно) и поиска гаранции, че Путин няма да му бъде позволено да наруши примирието.

Оттам Тръмп се почуства натясно, а като се почуства натясно, почва да напада и отиде коня в ряката.

Обаче питам се, какви гаранции могат да дадат САЩ или Европа, че Путин няма да наруши споразумението?

Струва ми се, че Зеленски активно се опитва да разшири конфликта и да въвлече и НАТО.

Зеленски според мен иска работещи гаранции за мира (друг е въпросът, че няма много страни, които могат да предложат такива и биха ги направили) -  а това е мисля различно от "желанието да разшири конфликта и да въвлече и НАТО", и/или пари и оръжие за войната. 

Някои анализатори смятат, че Тръмп ще се върне на масата на преговори с по-добро предложение към Зеленски.

Аз не съм убеден, че Тръмп действа  рационално и изобщо може да действа рационално - рационално е да се върне на масата на преговори с по-добро предложение към Зеленски, за да му излезне "играта" на миротворец и по-добър  от "лошите" DEM, Байдън и Обама, които според него са допуснали и едва ли ескалирали войната.

Разбира се, Тръмп може да е "държан" от Кремъл ("разработван" не значи  непременно "държан")
Аз не изключвам вероятността Тръмп да е "държан" от Кремъл, чрез финансиране ("Руските капитали").

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано
Преди 9 часа, Кибик said:

Е как да няма гаранции? Нали самият Тръмп казва "Мен Путин ме уважава и няма да наруши дадената дума". Каква по-сигурна гаранция от тази? Макар че Путин нито го уважава, нито е "дал дума", но това са подробности...

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано
Преди 15 минути, nik1 said:

Зеленски според мен иска работещи гаранции за мира

Хайде стига с тези гаранции! Никой човек вече не вярва в тях,най-малкото Зеленски. Той и не каза,че иска гаранции. Зеленски иска оръжия. МНОГО оръжия с които да прогони руската армия от Украйна.

Нима не разбрахте,че гаранциите не работят?! Че то причината за войната е позорното предателство на "гарантите" от Букурещкия меморандум от 1994г. И грозното снишаване на ЕС и НАТО при заграбването на Крим от третия "гарант" Русия! Никакъв "гарант" НАТО,ООН и ЕС не работи,ако държавата сама не си е обезпечила отбраната.

Ако Украйна – тогава третата ядрена сила в света с 1900 ядрени ракети,не беше принудена от нейните "гаранти" да ги предаде,никога третият и "гарант" Русия не би посмяла да я нападне.

И сега някакви нови наивници лелеят надежди за нови "гаранции". И съюзи,моля ви се. След като прекрасно се видя,че съюзът НАТО не става и за чеп за зеле!!!

Не виждате ли,че "гарантите" и "съюзите" са всъщност първите предатели?!

Памет нямате ли?! Очи за реалността?!

Каква Великобритания мечтаете да ви пази?! Сериозно ли мислите,че англичаните ще тръгнат да воюват и умират за Естония например,или за България?

Трябва да се разбере,че спасението на давещия се е само в неговите ръце. Украйна трябва да си направи ядрени ракети и то веднага. И да ги пусне над руските войски в Донбас. Другото е бошлаф работа...

• Харесва ми! 2
  • Неясен 2
  • Администратор
Публикувано
Преди 14 минути, deaf said:

Памет нямате ли?! Очи за реалността?!

„Историята е само една беда след друга“.

Хайде сега без лични и емоционални избличи, че отиваме към Тръмп като поведение.

Ако си забелязал, войната се води на две полета: на бойното поле и на икономическото (политическо) поле. 

Да се върнем върнем към руските опорки:

Преди 18 минути, deaf said:

Хайде стига с тези гаранции! Никой човек вече не вярва в тях,най-малкото Зеленски. Той и не каза,че иска гаранции. Зеленски иска оръжия. МНОГО оръжия с които да прогони руската армия от Украйна.

Зеленски иска да си върне цялата територия н Украйна. А вече това как ще стане много зависи от неговите съюзници, а не толкова от него самия. Той иска всичко, което може да иска, за да постигне тази цел, но аз виждам как те или не му го дават или му дават това, което на тези съюзници им е изгодно да дадат. Докато Зеленски настоява за всички необходими средства за отблъскване на Русия от територията на Украйна, помощта от съюзниците често идва с условия, ограничения и стратегически калкулации, които не винаги съответстват на непосредствените нужди на Украйна на бойното поле.

Особено показателен е случаят със САЩ, където значителна част от отпуснатите за Украйна средства всъщност циркулират в американската военна индустрия. Този модел повдига въпроси относно степента, до която подкрепата за Украйна е мотивирана от солидарност и отстояване на международния ред, и до каква – от вътрешнополитически и икономически съображения на самите донори.

Така Зеленски се озовава в противоречиво положение – формално подкрепян от Запада в борбата си за суверенитет, но на практика ограничен от стратегическите интереси на същите тези съюзници, които определят параметрите на неговите военни възможности.

Хайде сега да се върнем в реалността, защото с такива мисли:

Преди 20 минути, deaf said:

Трябва да се разбере,че спасението на давещия се е само в неговите ръце. Украйна трябва да си направи ядрени ракети и то веднага. И да ги пусне над руските войски в Донбас. Другото е бошлаф работа...

работата е много башлаф - без никакво покритие. Никой не иска да се използва ядрено оръжие, а ако Украйна го използва ще отблъсне всичките си съюзници и ще остане сама. Това никой не го иска.

• Харесва ми! 3
  • Потребители
Публикувано
Преди 16 минути, deaf said:

Той и не каза,че иска гаранции.

Напротив:
Володимир Зеленски ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп, за да подпише споразумение за споделяне на минералните ресурси на страната си. Зеленски описа двустранната сделка като предварителна и каза, че иска допълнителни споразумения, които включват гаранции за сигурност за възпиране на нова руска агресия.

"Нима не разбрахте,че гаранциите не работят?!"

Има поне 3 работещи възможни гаранции днес, които САЩ би могъл да осигури :
- приемане на Украйна в НАТО.
- разполагане на мироналагащи сили от САЩ (САЩ и съюзници) в Украйна. (Правило се е нееднократно в други случаи)
- включване на Украйна в ядрения щит на САЩ.

"Зеленски иска оръжия. МНОГО оръжия с които да прогони руската армия от Украйна"
Откъде ще се намерят толкова много оръжия ? Кой ще ги даде?

"Украйна трябва да си направи ядрени ракети и то веднага".
А така, но му (им) трябва  мир - стабилен , за да пренасочат ресурсите към създаване на собствено ядрено оръжие

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикувано

Нали се разбрахме без руски опорки и без измислици!

Същите неща се говореха в първите дни на войната, но нито САЩ са влезли във войната, нито Русия е в Киев ;)

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 10 минути, Р. Теодосиев said:

Нали се разбрахме без руски опорки и без измислици!

Новина от последните часове:

"Мъск е съгласен с идеята САЩ да напуснат ООН и НАТО"

Мъск... Не изглежда да е блъф...

• ХаХа 2
  • Администратор
Публикувано
Преди 21 минути, deaf said:

Препоръчвам да чуеш:

"Гласът на Капитал" с водещ Йоан Запрянов гостува Весела Чернева, заместник-директор на Европейския съвет за външна политика, която бе и пряк свидетел на някои от изброените събития - конкретно тези в Мюнхен по време на годишната конференция по сигурност.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 11 часа, Шпага said:

Е как да няма гаранции? Нали самият Тръмп казва "Мен Путин ме уважава и няма да наруши дадената дума". Каква по-сигурна гаранция от тази? Макар че Путин нито го уважава, нито е "дал дума", но това са подробности...

Сега, няма никакво съмнение, че Тръмп в една или друга степен е под руско влияние. Все пак има реален проблем, и този проблем е, че Русия е окупирала Донбас, да не говорим за Крим. Зеленски няма военния капацитет и възможности да си ги вземе обратно със сила, поне така изглежда за момента. Дали в непосредствено бъдеще ще успее да събере много по-силна армия е много съмнително. От друга страна Зеленски явно въобще не се е отказал от Донбас.

Това са началните условия.

Пита се в задачата, как Зеленски смята да осъществи тази си амбиция? И отговора е, че иска да въвлече по-мощни армии директно в конфликта. Това стана много ясно при това посещение. 

Сега предполагам при Стармър ще решават въпроса как военно да решават въпроса.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 32 минути, Кибик said:

Пита се в задачата, как Зеленски смята да осъществи тази си амбиция?

Да, на Зеленски много му се иска НАТО да се намеси и да натупа Русия - само че това
няма да стане; САЩ и ЕС отдавна сигнализират, че не искат да се бият с Русия. 

Така че за Украйна е най-добре да промени сегашната стратегия. Русия няма да бъде
победена без НАТО - а НАТО не иска да се намесва пряко. Това е реалността, която
Украйна трябва да осъзнае. СМСМ.

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

Американското сатирично ТВ шоу Saturday Night създаде пародиен скеч на скандала в Белия дом. За 6 часа то набира над милион гледания, за 15 часа - над 6.5 милиона.

„Приветстваме президента Зеленски в този невероятен капан, това ще бъде голям и красив капан. И планираме да го атакуваме много скоро без никаква причина“, заявява "Тръмп".

Комик в образа на Ванс казва: „Бил съм в Украйна! Чрез картите на Google“.

Повече може да се прочете ТУК. Има го самото видео (малко съкратено), но със субтитри на украински (ето директен линк)

А ето и пълното оригинално видео:

Редактирано от scaner
  • Харесва ми! 2
  • Upvote 2
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 51 минути, gmladenov said:

Да, на Зеленски много му се иска НАТО да се намеси и да натупа Русия - само че това
няма да стане; САЩ и ЕС отдавна сигнализират, че не искат да се бият с Русия. 

Така че за Украйна е най-добре да промени сегашната стратегия. Русия няма да бъде
победена без НАТО - а НАТО не иска да се намесва пряко. Това е реалността, която
Украйна трябва да осъзнае. СМСМ.

Нато уж няма да се меси, ама Зеленски почти е договорил масивни "омиротворителни сили" да се разположат в източна Украйна. 

Да речем те се настанят в Донбас, но един прекрасен ден пада някаква неиндефицирана ракета над бараките им и стотина от тях, чистокръвни натовчета се преселват във вечните ловни полета. Ко прайм тогава, нали са гаранти на сигурността?

🤣

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 10 часа, Кибик said:

Нато уж няма да се меси, ама Зеленски почти е договорил масивни "омиротворителни сили" да се разположат в източна Украйна. 

Да речем те се настанят в Донбас, но един прекрасен ден пада някаква неиндефицирана ракета над бараките им и стотина от тях, чистокръвни натовчета се преселват във вечните ловни полета. Ко прайм тогава, нали са гаранти на сигурността?

🤣

Какво стана когато нашите войници и не стотини ами дестина чистокръвни българчета се преселиха във вечните ловни полета? И тогава ли смайли сложи?

• Потребители
Публикувано
Преди 12 часа, Кибик said:

Сега, няма никакво съмнение, че Тръмп в една или друга степен е под руско влияние. Все пак има реален проблем, и този проблем е, че Русия е окупирала Донбас, да не говорим за Крим. Зеленски няма военния капацитет и възможности да си ги вземе обратно със сила, поне така изглежда за момента. Дали в непосредствено бъдеще ще успее да събере много по-силна армия е много съмнително. От друга страна Зеленски явно въобще не се е отказал от Донбас.

Това са началните условия.

Пита се в задачата, как Зеленски смята да осъществи тази си амбиция? И отговора е, че иска да въвлече по-мощни армии директно в конфликта. Това стана много ясно при това посещение. 

Сега предполагам при Стармър ще решават въпроса как военно да решават въпроса.

"От друга страна Зеленски явно въобще не се е отказал от Донбас."
Нямаме ренген за мисли, във война се казва всичко

"Това стана много ясно при това посещение"
Чак пък много ясно? Ако му предложат НАТО срещу Донбас, той ще  каже "Фък НАТО"?
Не го вярвам.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.