Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 1 минута, Шпага said:

Този договор/меморандум/ гарантиращ териториалната цялост на Украйна е подписан от САЩ през далечната 1994 г. Виж какво е станало и какво става оттогава. Явно подписът, който споменаваш, не струва и пукнат цент за достолепния "американец"...

Ще видим днес в Париж какво ще измъдрят тези които наистина имат дума в Европа.

• Мнения 117
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано
Преди 1 минута, Шпага said:

Този договор/меморандум/ гарантиращ териториалната цялост на Украйна е подписан от САЩ през далечната 1994 г. Виж какво е станало и какво става оттогава. Явно подписът, който споменаваш, не струва и пукнат цент за достолепния "американец"...

Резултатът от футболния мач се узнава след краят му,но мачът още не е свършил...

• Потребител
Публикувано
Преди 44 минути, deaf said:

Резултатът от футболния мач се узнава след краят му,но мачът още не е свършил...

Както е тръгнало, този "мач" май ще свърши с дузпи срещу врата без вратар...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано

Европа се чувства унижена,понеже не е поканена на преговорите между САЩ и Русия,но същевременно Макрон организира в Европа среща по тази тема,но без да покани половината европейски държави! Лицемерие!

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 2 часа, deaf said:

Европа се чувства унижена,понеже не е поканена на преговорите между САЩ и Русия,но същевременно Макрон организира в Европа среща по тази тема,но без да покани половината европейски държави! Лицемерие!

Шефа на НАТО, представителбите на Англия, Германия, Италия и Полша. Страните с най големите и силни войски...

Скандинавците си правят свой съюз. СМСМ те ще са които ще си обидинят войските най-рано, защото заедно с прибалтиските те са най-застрашени от следващите стъпки на Путлер....

Ние дрирлювците си оставаме пак на произвола на вълните.... 

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

Тръмп очевидно разиграва някаква многоходова стратегия да отделечи Русия от Китай.За сметка най-вече на Украйна и Европа като цяло.Тръмп явно не счита Русия като глобална заплаха и се готви за стратегически сблъсък с Китай.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

„Най-интересното е не какво казва Тръмп, а какво ще направи, когато думите му не проработят": военен анализатор за мирния план на американския президент

Датският военен анализатор Андерс Пак Нилсен анализира мирния план на администрацията на Белия дом за разрешаване на войната в Украйна. Заключенията му подчертават липсата на ясна стратегия от страна на САЩ, пренебрегването на интересите на Украйна и Европа, както и погрешните предположения за баланса на силите.

Повече във видеото по линка:

https://t.me/Crimeanwind/75032

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикувано (edited)

Ето го видеото на Андерс Пак Нилсен. за което става дума ^^^.

Много добър анализатор, с добро разбиране на ситуацията. Основното в анализа: Тръмп няма политически цели
за преговорите. Европа има, но пък няма стратегия за завършване на войната.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано

Нашето МВнР: Решението за изпращане на войски в Украйна е изключителен
прерогатив на парламента

Решението за изпращане на наши войски в Украйна е изключителен прерогатив на парламента.
Това се казва в позиция на МВнР за bTV относно американското запитване за участие в процеса
по гарантиране сигурността в Украйна.

Въпроси за евентуално участие в процеса по гарантиране на сигурността в Украйна са получени
както по двустранен път, чрез посолството на САЩ у нас, така и чрез Постоянната ни делегация в
НАТО, се посочва в отговора до bTV.

Позицията на България е категорична, че Украйна трябва да получи ясни и надеждни гаранции
за своята сигурност.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/ministerstvo-na-otbranata-reshenieto-za-izprashtane-na-nashi-vojski-v-ukrajna-e-izkljuchitelen-prerogativ-na-parlamenta.html

• Потребител
Публикувано
Преди 9 часа, deaf said:

Правилно, а накъде без другаря Радев да размаха юмручето и да им обясни как Крим е руски

🤣

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикувано

Украинският лидер Володимир Зеленски ще пристигне в Саудитска Арабия в сряда, в деня след срещата на представителите на САЩ и Русия. Информацията беше споделена от френския вестник Le Monde.

Стана ясно също, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще обсъди утре със Зеленски "процесът на разрешаване на конфликта в Украйна", заяви ръководителят на отдела за комуникации на турската президентска администрация Фахретин Алтун.

https://t.me/drmjournal/11458

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 10 часа, Кибик said:

Правилно, а накъде без другаря Радев да размаха юмручето и да им обясни как Крим е руски

🤣

Напротив,абсолютно погрешна политика. Европейски "лидери" продължават да водят (псевдо)политика основаваща се на романтика,емоции,партийност,партизанщина и идеологии! Докато Тръмп и англосаксонците водят истинска реал политик. На тях не им пука кой какъв е стига да им върши работа,на принципа "Той е кучи син,но е наш кучи син". Тръмп например,привлича такива като Орбан или "Алтернативата" в Германия,САМО защото те са срещу левичари като Меркел или Макрон. А пък Чърчил навремето когато го попитали защо се съюзява с комуниста Сталин,като той самият е противник на комунизма,той отговорил "Ако трябва ще се съюзя и с Дявола,за да победя Германия".

Защо "политиката" на европейски "лидери" като Макрон е погрешна. Макиавели казва "Дръж приятелите си близо,а враговете си още по-близо". Тези европейски пишман лидери трябва да следват този реал политик съвет на Макиавели и НЕ да изолират Орбан,Радев,Фицо,а да ги държат до себе си,да ги коткат и обгрижват,защото в противен случай те ще отидат при Тръмп и САЩ,или при Путин.

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 3 часа, deaf said:

Напротив,абсолютно погрешна политика. Европейски "лидери" продължават да водят (псевдо)политика основаваща се на романтика,емоции,партийност,партизанщина и идеологии! Докато Тръмп и англосаксонците водят истинска реал политик. На тях не им пука кой какъв е стига да им върши работа,на принципа "Той е кучи син,но е наш кучи син". Тръмп например,привлича такива като Орбан или "Алтернативата" в Германия,САМО защото те са срещу левичари като Меркел или Макрон. А пък Чърчил навремето когато го попитали защо се съюзява с комуниста Сталин,като той самият е противник на комунизма,той отговорил "Ако трябва ще се съюзя и с Дявола,за да победя Германия".

Защо "политиката" на европейски "лидери" като Макрон е погрешна. Макиавели казва "Дръж приятелите си близо,а враговете си още по-близо". Тези европейски пишман лидери трябва да следват този реал политик съвет на Макиавели и НЕ да изолират Орбан,Радев,Фицо,а да ги държат до себе си,да ги коткат и обгрижват,защото в противен случай те ще отидат при Тръмп и САЩ,или при Путин.

Представи си ако на времето се беше съюзил с Хитлер и заедно нападнат Сталин.

Американският долар с голяма вероятност нямаше да се наложи на международният пазар. И САЩ нямаше да стане велика сила...

Това става сега. С разлика, че редица политици и почти всички ултра десни днижения са подкупени и спонзорирани от Путин.....  

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 8 часа, deaf said:

Те са се събрали не да се обгрижват, а да решават как да дават милиарди и хиляди войници за омиротворителни сили. Ганя освен че е прост русофил, не е готов и няма милиардите под ръка да седне на масата. Те много добре знаят кой е Радев и не им се губи времето с него.

Между другото като му гледам удължената физиономия на Рубио, разговорите с Лавров се развиват точно както очаквах: Лавров е отказал всякакви отстъпки и никакъв мир не се вижда на хоризонта. 

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано
Преди 2 часа, Кибик said:

Лавров е отказал всякакви отстъпки и никакъв мир не се вижда на хоризонта.

Тръмпистите ще проведат няколко ялови разговора с Русия и ще стигнат до извода, че Байдън е бил прав да не преговаря.

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, scaner said:

Да напомня мисълта на Чърчил, която се спряга по този повод:

"Американците винаги ще направят правилното нещо… след като изчерпят всички алтернативи"

Така е, обаче са супер сила. Примерно европейските лидери се събраха при Макрон, приказваха, мътиха, бистриха и какво? Аз комюнике, отчет, план някакъв след това не видях, даже едно мижава прес конференция за кумова срама не неправиха, изнизаха се като да не казвам какво и се спотаяват някъде, чакат големия брат да каже нещо.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Кибик said:

... чакат големия брат да каже нещо.

Точно това е проблемът на Европа. Не сме единни и чакаме баткото да ни води.
Но се сърдим, че баткото ни пренебрегва и не ни кани на масата за преговори.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 3 минути, gmladenov said:

Точно това е проблемът на Европа. Не сме единни и чакаме баткото да ни води.
Но се сърдим, че баткото ни пренебрегва и не ни кани на масата за преговори.

Току що пуснаха новина че Макрончо е свикал втора среща с втория ешелон на Европа плюс Канада.

Орбан, Фицо и нашето недоразумение естествено не са сред втория ешелон. Предполагам не им се слушат руски опорки.

🤣

• Харесва ми! 4
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 16 часа, Кибик said:

Ганя освен че е прост русофил, не е готов и няма милиардите под ръка да седне на масата.

Това изобщо не е проблем. България дава войници (хора),Европа ги въоръжава и праща да мироопазват в Украйна.

П.П.

Това "Ганя" се изтърка. Измислете някакво нови прозвище... 😆 Впрочем,доколкото си спомням от уроците в училище,Бай Ганьо не е бил русофил. Къде ти при него такива силни и крайни чувства. Той е земен човек и точно затова би се завъртял около Макрон и другите големи "началници" победители...

• Потребител
Публикувано

Изненадващо ли е това? Или трябваше да бъде очаквано/предвидено/?🫣

https://www.vesti.bg/sviat/trymp-obvini-ukrajna-che-e-zapochnala-vojnata-s-rusiia-6221339

"Тръмп изглежда обвини Украйна за започването на войната, като каза, че страната е „можела да сключи сделка“

• ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Администратор
Публикувано

“Турция напълно подкрепя териториалната цялост на Украйна,” заяви турският лидер Ердоган след срещата си с украинския президент Зеленски. 

Зеленски заяви, че ще настоява Анкара да бъде включена в разговорите с Москва.

https://t.me/drmjournal/11471

--------------

Франция свиква втора спешна среща за Украйна с други европейски страни и Канада.

Поканени са Норвегия, Литва, Естония, Латвия, Чешката република, Гърция, Финландия, Румъния, Швеция и Белгия.

https://t.me/drmjournal/11468

--------------

По данни на Fox News на срещата в Рияд е бил предложен план от три етапа: прекратяване на огъня, избори в Украйна, подписване на окончателно споразумение с "новите украински власти".

🇷🇺🇺🇸 Преговорите между Русия и САЩ обаче приключиха без споразумение за среща между Путин и Тръмп.

По данни на Reuters, посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Саудитска Арабия, планирано за 19 февруари, е отложено за 10 март.

https://t.me/drmjournal/11467

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикувано

Специалният пратеник на САЩ за Русия и Украйна Кийт Келог пристигна в Киев. 

По-рано Володимир Зеленски съобщи, че Келог възнамерява да остане в украинската столица до 22 февруари. Предвидени са негови разговори със Зеленски, министъра на отбраната Рустем Умеров, главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски и вероятно с ръководителя на военното разузнаване Кирило Буданов.

https://t.me/drmjournal/11473

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

Досега казаното от Тръмп звучи като да си измие ръцете - предлага неизпълними за Украйна условия, след като тя естествено не се съгласява - натъртва, че там трябва да има избори иначе дотогава няма с кой да преговаря от тяхна страна, и накрая след като естествено всичко пропадне, ше се фръцне и ще каже: Ами ето аз им предложих топ план за мир, те не щат.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 12 минути, Warlord said:

Досега казаното от Тръмп звучи като да си измие ръцете - предлага неизпълними за Украйна условия, след като тя естествено не се съгласява - натъртва, че там трябва да има избори иначе дотогава няма с кой да преговаря от тяхна страна, и накрая след като естествено всичко пропадне, ше се фръцне и ще каже: Ами ето аз им предложих топ план за мир, те не щат.

Аз бих предложил да има избори, но и на окупираните територии под надзорът на САЩ и НАТО войски включително и в Крим на тези украински граждани които от педи 2014 година са живеели там. Евентуално избирателните комисии да са международни. 

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.