Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Препръчано мнение

• Глобален Модератор
Публикувано

Тръмп прехвърля цялата отговорност за войната върху Украйна и Зеленски?
Събрани изявления на американския президент

Доналд Тръмп след срещата на американската и руската делегация в Саудитска Арабия отговори на въпросите на журналистите, като направи редица високопарни изявления:

📍 Украйна не биваше да започва война, а трябваше веднага да сключи споразумение с Руската федерация. Как да направиш това със страна, която иска да те унищожи, той не обясни.

📍 Зеленски не участва в преговорите по абсолютно същата причина - защото имаше цели три години за преговори и конфликтът можеше да бъде решен без териториални загуби.

📍 В Украйна отдавна не е имало избори, а рейтингът на Зеленски е паднал до 4%.

📍Зеленски не знае къде е половината от парите, които САЩ му дадоха. „Не съм видял нито един отчет“, оплака се Тръмп и заяви, че Америка е дала на Киев „мисля, че 350 милиарда долара“.

📍Путин отдавна щеше да нахлуе и да бомбардира Киев, ако искаше, но засега просто не иска да го направи.

📍Тръмп „няма нищо против“ европейските военни в Украйна, но няма да изпрати свои войски там.

Освен това Тръмп буквално се среща с Путин едва след дни и войната скоро ще свърши.

https://t.me/nexta_live/90251

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Тъжен 1
  • Мнения 124
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано (edited)

Doublethink. Без особени репресии Тръмпчо накара тези стиснати  шмекери, европейци спешно извънредно да си отворят портфейлите и дадат малко парички за американски оръжия за Украйна. 10 милиарда са отпуснали на бърже.

Редактирано от Skubi
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, scaner said:

Доналд Тръмп след срещата на американската и руската делегация в Саудитска Арабия отговори на въпросите на журналистите, като направи редица високопарни изявления:

📍 Украйна не биваше да започва война, а трябваше веднага да сключи споразумение с Руската федерация. Как да направиш това със страна, която иска да те унищожи, той не обясни.

📍 Зеленски не участва в преговорите по абсолютно същата причина - защото имаше цели три години за преговори и конфликтът можеше да бъде решен без териториални загуби.

📍Зеленски не знае къде е половината от парите, които САЩ му дадоха. „Не съм видял нито един отчет“, оплака се Тръмп и заяви, че Америка е дала на Киев „мисля, че 350 милиарда долара“.

📍Путин отдавна щеше да нахлуе и да бомбардира Киев, ако искаше, но засега просто не иска да го направи.

📍Тръмп „няма нищо против“ европейските военни в Украйна, но няма да изпрати свои войски там.

Освен това Тръмп буквално се среща с Путин едва след дни и войната скоро ще свърши.

Ако до сега  имаше някакви съмнения в това, че Тръмп е руски агент, то те би трябвало да се разсеят след това. Въпроса е европейците дали ще намерят кураж и сили да се противопоставят и на Путин и на хамериката. Предполагам, че Тръмп ще почне търговска война в полза на Путин ако се противопоставят на плановете му.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 7 часа, deaf said:

Това изобщо не е проблем. България дава войници (хора),Европа ги въоръжава и праща да мироопазват в Украйна.

П.П.

Това "Ганя" се изтърка. Измислете някакво нови прозвище... 😆 Впрочем,доколкото си спомням от уроците в училище,Бай Ганьо не е бил русофил. Къде ти при него такива силни и крайни чувства. Той е земен човек и точно затова би се завъртял около Макрон и другите големи "началници" победители...

Има два литертурни образа, които обхващат българския народо-портрет: Ганя и Андрешко, ако имате някаква алтернатива ще се радвам да я чуя.

Андрешко е пропаднал пролетарий, укривател на данъци и въобще анти-държавнически саботьор, докато Ганя е горд капиталист, глобалист и още тогава е цоцал евро-парички. Според мен е много по-точен образ.

🤣

П.П. Откога станАхте такъв ястреб, уважаеми? Главнокомандващия е казал твърдо нье на такива вредни идеи. Разберете се с него.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 3
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикувано

Trump-Putin.jpg

🇺🇸🤝🇷🇺 Американският президент Доналд Тръмп направи редица изявления за Украйна и нейния президент Володимир Зеленски, които бяха описани като противоречиви, а според мнозина – откровено неверни и подвеждащи, като същевременно похвали напредъка, който по думите му е бил постигнат в преговорите между САЩ и Русия в Рияд, Саудитска Арабия. Английското издание The Guardian разгледа всяко едно от тях.

🔍 Цялата публикация

• Глобален Модератор
Публикувано
Преди 2 часа, scaner said:

Нямам думи.Последният московски бродяга не би изговорил подобни глупости.Зеленски е виновен,че не се е предал доброволно на северните варвари.Пък от Кремъл щяха да уважат териториалната цялост на Украйна

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Кибик said:

Андрешко е

въплъщение на "земната справедливост",(по Георги Марков,писателя убит в Лондон).

Тръмп намекна,че Байдън е подтикнал Зеленски да избере войната срещу Русия,(вместо преговорите),обещавайки да му даде оръжия с които да я победи. И вярвам на Тръмп,в случая.

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 2 минути, Кибик said:

за какви преговори говорите?

Истински преговори,тоест Байдън трябваше да заплаши Путин,че ако нападне Украйна САЩ ще използват ядрено оръжия. Ама как така става,че все "демократите" в Щатите предизвикват и губят войни,а после републиканци като Рейгън и Тръмп ,трябва да им оправят бакиите. Путин защо не нападна Украйна,когато Тръмп беше на власт,а изчака Сенилния Джо да дойде на власт?

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 25 минути, deaf said:

Истински преговори,тоест Байдън трябваше да заплаши Путин,че ако нападне Украйна САЩ ще използват ядрено оръжия. Ама как така става,че все "демократите" в Щатите предизвикват и губят войни,а после републиканци като Рейгън и Тръмп ,трябва да им оправят бакиите. Путин защо не нападна Украйна,когато Тръмп беше на власт,а изчака Сенилния Джо да дойде на власт?

ха ха, значи Америка вместо да подкрепя украйна с конвенционални оръжия е трябвало да почне трета световна ядрена война?

🤣

ок, мисля че всичко е ясно.

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 15 минути, Кибик said:

ха ха, значи Америка вместо да подкрепя украйна с конвенционални оръжия е трябвало да почне трета световна ядрена война?

🤣

ок, мисля че всичко е ясно.

Това е тролски похват. Да се слагат в устата на опонента думи,които той не е казал... Да допълня. След 2014г. Байдън нарече Путин "убиец",с което наля масло в огъня на войната. Той ускори неудържимо войната,а не я възпря.

Редактирано от deaf
  • Потребител
Публикувано
Преди 12 минути, deaf said:

Това е тролски похват. Да се слагат в устата на опонента думи,които той не е казал... Да допълня. След 2014г. Байдън нарече Путин "убиец",с което наля масло в огъня на войната. Той ускори неудържимо войната,а не я възпря.

Опонента каза това:

Цитирай

Байдън трябваше да заплаши Путин,че ако нападне Украйна САЩ ще използват ядрено оръжия.

• Потребител
Публикувано
Преди 8 минути, deaf said:

Правиш ли разлика между ядрена заплаха (блъф) и започване на ядрена война?

Значи вината за войната е понеже Байдън е нарекъл Путин убиец и не го е заплашил с ядрена война?

Доста разочароващо, дано руснаците успеят да убедят някого освен Тръмп.

🤣

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано

Тръмп ,упълномощен ли е от украинският народ ,да взима решения.Неговата позиция прилича  ,много на тази на Чембърлейн от Мюнхен а и след това.Нека Тръмп се разходи ,до фронтовите линии в Украйна ,нека иде и в окупираните украински територии от путлеристките фашисти и , нека иде и по улиците на Киев тогава ,да дава мнение.Украинският народ има право на самоопределение и ,каквито и преговори да се водят ,трябва ,да се почва от там РФ ,да се изтегли от четирите окупирани части от области ,и референдум в Крим с Международни наблюдатели.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано (edited)

Фактите са няколко.Украйна след разпада на СССР ,бе принудена доброзорно да предаде ядреният си арсенал ,на РФ.В реалността Украйна бе третата ядрена сила в света в периода 1991-94.Имаше гаранции от РФ в Будапеща 1994 ,за теериториалната цялост на Украйна включая и донбас и Крим и не е имало условия ,Украйна ,да не кандидатства в НАТО и ес тъй ,като 1994 самата РФ се надяваше един ден ,да я приемат в НАТО и ЕС .Отдел;но не е имало условие управителите на Украйна ,да с еизбират в москва ,то тов апротивотречи на термина суверинитет.Искам ,пакд  ачуя опорките на путиинистите ,защо той почна спиоред него СВО на 24.02.2022 ис лучайно ,не наруши ли тези споразумения и няколко десетки международни споразумения с този акт на агресия ,към независима страна.

Редактирано от todorg
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

Рейтингът на Зеленски се е вдигнал с 6% откакто Тръмп почна да хейти по него относно преговорите.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)

Тръмп иска да се отърве от Зеленски и изглежда затваря вратите за него във Вашингтон

В Маями Доналд Тръмп отново нарече украинския президент диктатор и комедиант, обвини го в проваляне на сделката за „минералите“, кражба на пари и нежелание да преговаря с терориста Путин.

The Economist пише, че езикът, използван от американския президент и неговия екип, отразява руския капан: призиви за прекратяване на огъня без гаранции за сигурност и незабавни избори. Но красивите формулировки са прикрити от желанието да се отърват от неудобния Зеленски и засега всичко върви според най-лошия сценарий за Украйна - макар и „ мирно“.

https://t.me/nexta_live/90315

--------

Тръмп повтаря пропагандата на Путин - и малко хора вече се съмняват в това

В Сената на САЩ се чу здрав и изключително разумен глас от страна на лидера на демократите Чък Шумър. Коментирайки бълнуванията на Тръмп, той заяви, че всичките му нападки срещу Украйна са отвратителни и изопачават истината.

„Срамно е да слушаме как президентът повтаря пропагандата на Путин, докато полага основите на преговори, които са в полза на Русия за сметка на Украйна“, каза той.

-------

Тръмп е съгласен, ако проруската марионетка стане новият президент на Украйна - Fox News

Той е готов за всякакви резултати от изборите. Тръмп и Путин смятат, че вероятността Зеленски да оглави страната за втори път е малка. Путин оценява вероятността на власт в Украйна да дойде марионетка като голяма.

„Украйна е длъжна да проведе избори: това е ключово условие за успеха на преговорите. САЩ и рф имат триетапен мирен план: прекратяване на огъня, избори в Украйна и подписване на окончателно споразумение“, допълва Fox News

Тръмп иска да се отърве от Зеленски, когото никога не е харесвал. Не става въпрос за избори, а просто за елиминиране на президента на Украйна“, казва The Economist.

Редактирано от scaner
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 15 часа, todorg said:

Имаше гаранции от РФ в Будапеща 1994 ,за теериториалната цялост на Украйна

Там е работата,че не е имало гаранция. Русия,САЩ и Англия са подписали меморандум. Това е хвърчащ лист хартия. Потърсете в речниците значението на понятието "меморандум". САЩ и Англия са излъгали Украйна или най-вероятно тя не е имала избор...

• Потребител
Публикувано

Лично аз от Тръмп не очаквах нищо хубаво, лъжите и противоречията, които е изговорил са толкова много, че не могат да бъдат изброени, за мен е непонятно как изобщо някои може да гласува за него, да му вярва и да го подкрепя. Признавам обаче, че успя да надмине очакванията ми, а мандатът му тепърва започва...
Попаднах на интересно петминутно интервю със Стивън Кинг, отдавна съм чел "Мъртвата зона", но си спомням някой неща, паралелите са много: 

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 34 минути, scaner said:

Тръмп иска да се отърве от Зеленски и изглежда затваря вратите за него във ВашингтонВ Маями Доналд Тръмп отново нарече украинския президент диктатор и комедиант, обвини го в проваляне на сделката за „минералите“, кражба на пари и нежелание да преговаря с терориста Путин.

«А затем, когда Путина снова оттеснят, — пишет Джонсон, — можно предложить сделку».

«Путину придется вернуться по меньшей мере к границам, которые были до вторжения в 2022 году, а чтобы избежать будущего конфликта и неопределенности, остальная часть Украины должна быть признана [Путиным] свободной страной, способной выбирать свою судьбу в рамках ЕС и НАТО и как можно скорее присоединиться к ним».

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)

За кого биха гласували украинците ако има президентски избори сега. На Путьо и Трумпета въобще няма да им харесат резултатите. Изглежда би имало балотаж между Залужни и Зеленски, който като нищо може да бъде спечелен от Зеленски. Но и да не бъде - Залужни нищо съществено няма да промени в политиката на страната, но и да промени нещо, едно е сигурно - като бивш главнокомандващ на ген-щаба капитулацията ще е последното нещо, на което ще се съгласи. Следващите петима в класацията са също от отбора на първите двама, останалите надолу вече не ги знам кои са, с изключение на Арестович, който е единственият от тук, говорещ открито за капитулация и най-вероятно се е продал на ватниците, но с 0.8% не може да направи абсолютно нищо. Въобще резултатите показват, че дори рускоезичното население не би подкрепило, който и да било проруски или дори неутрален кандидат.

480526319_9145845248824752_6331011002115017001_n.jpg

Редактирано от Warlord
  • Харесва ми! 4

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.