Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Тръмп и войната в Украйна. Какво да очакваме?

Препръчано мнение

• Администратор
Публикувано

Радикалният обрат в политиката на САЩ по отношение на Украйна след идването на Доналд Тръмп в Белия дом е бил неочакван за Кремъл, съобщи Bloomberg, позовавайки се на източници. 

Според източниците на агенцията висшето ръководство на Русия се опасява от възможен "капан" или неочаквани завои от страна на американската администрация, която досега е демонстрирала готовност за "отстъпки, за каквито Кремъл не е и мечтал". 

Руските официални лица "не разбират напълно" преговорната тактика на Тръмп, твърдят източниците на Bloomberg.

https://t.me/drmjournal/11495

------------

Financial Times: Според петима западни представители, запознати с темата, САЩ се противопоставят на това да нарекат Русия агресор в изявлението на Г-7 по повод третата годишнина от пълномащабното нахлуване на Москва в Украйна, заплашвайки да провалят традиционната проява на единство.

Участието на украинския президент Володимир Зеленски чрез виртуалната среща на върха на Г7 в понеделник също все още не е договорено, съобщиха официални лица, а кабинетът на италианския министър-председател Джорджия Мелони обяви, че тя няма да участва.

Това се случва, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Украйна за войната, определи Зеленски като „диктатор без избори“ и предложи Русия да бъде поканена отново в Г-7.

Американските пратеници са възразили срещу израза „руска агресия“ и подобни описания, които са използвани от лидерите на Г-7 от 2022 г. насам за описване на конфликта, заявиха западните представители.

https://t.me/drmjournal/11496

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Мнения 138
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 33 минути, Р. Теодосиев said:

Радикалният обрат в политиката на САЩ по отношение на Украйна след идването на Доналд Тръмп в Белия дом е бил неочакван за Кремъл, съобщи Bloomberg, позовавайки се на източници. 

Според източниците на агенцията висшето ръководство на Русия се опасява от възможен "капан" или неочаквани завои от страна на американската администрация, която досега е демонстрирала готовност за "отстъпки, за каквито Кремъл не е и мечтал". 

Руските официални лица "не разбират напълно" преговорната тактика на Тръмп, твърдят източниците на Bloomberg.

https://t.me/drmjournal/11495

------------

Financial Times: Според петима западни представители, запознати с темата, САЩ се противопоставят на това да нарекат Русия агресор в изявлението на Г-7 по повод третата годишнина от пълномащабното нахлуване на Москва в Украйна, заплашвайки да провалят традиционната проява на единство.

Участието на украинския президент Володимир Зеленски чрез виртуалната среща на върха на Г7 в понеделник също все още не е договорено, съобщиха официални лица, а кабинетът на италианския министър-председател Джорджия Мелони обяви, че тя няма да участва.

Това се случва, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Украйна за войната, определи Зеленски като „диктатор без избори“ и предложи Русия да бъде поканена отново в Г-7.

Американските пратеници са възразили срещу израза „руска агресия“ и подобни описания, които са използвани от лидерите на Г-7 от 2022 г. насам за описване на конфликта, заявиха западните представители.

https://t.me/drmjournal/11496

Извадете тефтерчето на професионалните преговарящ за заложници или на психолизи занимаващи се с луди... Всякъде така почва, че опитайте се да успокоите лицето, не му се противопоставайте...

Така е и с този ахмак Тръмп. Няма значение какво говори...Изчакайте с коментарите си първите 72 часа. Или съвсен не е нужно да се реагира.

СМСМ

Редактирано от Skubi
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 37 минути, Р. Теодосиев said:

Нормално е да е така. Макар и словесно руснаците да твърдят, че искат някакво величие - "пък НАТО това, пък западът онова", това което ги интересува всъщност е конфронтация заради самата конфронтация и война заради самата война.  Русия не е нормална държава, а държава-вампир, чийто организъм все пак трябва да се храни, а храната на вампира е кръвта. Малки войни тук, малки там -  Чечня, Грузия, сега Украйна.....   В тази връзка какво да ги правят тези американски отстъпки. За какво са им, като за вампира те не са "храна". 

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикувано

Така като е нарисуван планът изглежда дори още по-абсурден отколкото е в плямпаниците на Тръмп.

480562198_1037640171736917_105124446926173603_n.jpg

• Глобален Модератор
Публикувано
Преди 3 часа, Skubi said:

Извадете тефтерчето на професионалните преговарящ за заложници или на психолизи занимаващи се с луди... Всякъде така почва, че опитайте се да успокоите лицето, не му се противопоставайте...

Така е и с този ахмак Тръмп. Няма значение какво говори...Изчакайте с коментарите си първите 72 часа. Или съвсен не е нужно да се реагира.

СМСМ

Това мяткащо се поведение на Тръмп все повече почва да ми намирисва на форма на биполярно разстройство...

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 минута, scaner said:

биполярно разстройство

"Биполярното афективно, разтройство (понякога наричано с остарялото си име манийно-депресивна психоза или циклофрения) е заболяване от групата на т. нар. афективни разтройства и е класифицирано като психично заболяване, психично отклонение, което се характеризира най-вече с промяна в настроенията."

Не ми се вярва да има колебание в настроението му. 

Повече ми се вижда да е 

"Нарцистичния човек е описван като по-скоро обърнат навътре за удоволствие, отколкото като зависим от другите и бидейки прекомерно зает с неща като лична адектватност, сила и престиж.[3] Нарцистичното личностно разстройство е близко свързано с егоцентризма. Също разговорно е свързано с „божествения комплекс“."Въпреки че егоцентризмът и нарцисизмът изглеждат сходни, те не са еднакви. Човек, който е егоцентричен, вярва, че е център на вниманието, но не получава удовлетворение от собственото си възхищение. Нарцисистите са хора, чието его е силно повлияно от одобрението на другите, докато за егоцентристите това не е вярно."

Но най-добре е да питаме ексите му, Marla Maples (1993.–1999.), Ivana Trump (1977.–1990.). Те повече могат да кажат /ако смеят / за него.

• Потребител
Публикувано

В момента всички се ослушват за новия шериф в Германия. Очаква се да е десния Мерц и както иаглежда има доста повече гръбнак отколкото досегашния. Интересно ще видим ли един френско-германски тандем с един хубав голям среден пръст към задокеана.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 9 часа, Р. Теодосиев said:

Никой не разбира преговорната позиция на Тръмп, защото той няма такава. Тръмп просто си говори
каквото му хрумне. Иска му се да спре войната, но не разбира, че това е сложно начинание.

Страшното е, че Тръмп е фен на Путин и така се получава се една много странна психо ситуация: като
всеки уличен гангстер, психопатът Путин уважава само по-силните от него. Съответно той уважава и се
страхува от САЩ - и търси одобрение/признание от тях. Ако САЩ се отнясят като с равни с по-слабата
Русия, за Путин това е валидиране, че той също е силен. В същото време президентът на САЩ е фен на
силовака Путин и иска да му се хареса. 

Тия двамата защо не се вземат и да се разкарат на някъде, за да не тормозят останалия свят.

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикувано

Нападките на Тръмп срещу Зеленски са довели до нарастване на украинското единство, пишат
световните медии. 

„Да, Зеленски не е перфектният президент, но не е и диктатор“, каза Катерина Карауш, 25-годишна
технологична работничка от Киев, която като много украинци – и дори някои републиканци в Конгреса
– се бори да приеме прегръдките на Тръмп за Русия, която представлява основен обрат във външната
политика на САЩ. „Чувството е, че целият свят е срещу нас“, каза Карауш.

„Може да имаме различни мнения за Зеленски, но само украинските граждани имат право да преценяват
неговата подкрепа“, каза Ярослав Железняк, депутат от опозиционната партия „Холос“.
„И да го
критикуваме публично, защото в крайна сметка той е нашият избран лидер.

„Имаме президент, когото подкрепяме. По време на война ние сме обединени“, каза Лариса, 52-годишна
жителка на североизточния град Харков, която отказа да даде фамилното си име поради съображения за
сигурност.

https://www.latimes.com/world-nation/story/2025-02-21/trumps-denigrate-zelensky-surge-ukrainian-unity

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано

Ето какво казва Тръмп в Орландо, Флорида, 26 февруари 2022г.:

"Руската атака срещу Украйна е ужасяваща. Молим се за гордия народ на Украйна. Бог да ги благослови всички", каза Тръмп.

Тръмп изрази съпричастност към украинците и похвали украинския президент Володимир Зеленски, като го нарече „смел“, докато остава в столицата Киев. https://www.reuters.com/world/us/trump-condemns-russia-invasion-says-he-prays-ukrainian-people-2022-02-27/

Това друг Тръмп ли е?

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
On 20.02.2025 г. at 15:57, Grifin said:

Лично аз от Тръмп не очаквах нищо хубаво, лъжите и противоречията, които е изговорил са толкова много, че не могат да бъдат изброени, за мен е непонятно как изобщо някои може да гласува за него, да му вярва и да го подкрепя. Признавам обаче, че успя да надмине очакванията ми, а мандатът му тепърва започва...
Попаднах на интересно петминутно интервю със Стивън Кинг, отдавна съм чел "Мъртвата зона", но си спомням някой неща, паралелите са много: 

Друго велико произведение на Кинг е Дългата разходка ,ако не си го чел прочети го.Все повече хора подозират ,Тръмп и кликата около него ,начело с Мъска ,че искат ,да унищожат ,досегашният начин на управление в САЩ и да я превърнат в диктатура ,където гласът на хората няма значение.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикувано
Преди 36 минути, todorg said:

Друго велико произведение на Кинг е Дългата разходка ,ако не си го чел прочети го.Все повече хора подозират ,Тръмп и кликата около него ,начело с Мъска ,че искат ,да унищожат ,досегашният начин на управление в САЩ и да я превърнат в диктатура ,където гласът на хората няма значение.

Бях го писал вече но ще го повторя. На времето много унгарски евреи избягаха в САЩ. Еде Телер /водородната бомба/ раззва за Янош Неуман /пионер на съвременния цифров компютър  теория на операторите към квантовата механика, като член от екипа на Проекта Манхатън и създател на теорията на игрите и концепцията за клетъчните автомати/, когато е трябвал да сложи клетва на американската конституция, той като учен я научил на изуст и я анализирал. И излязъл на извода, че Конституцията на САЩ позволява въвеждането по законен начин еднолична диктатура. Това го споделил с приятеля си Еде Телер който се уплашил, че ако почне това да го обсъжда с американците, никога няма да му дадат подънство и няма да го пуснат да работи по проектът Манхатън....

Така, че нищо очудващо няма, че Кинг /не съм чел книгата/ описва това което Неуман педи 60-70 години предсказа.....

Може Тръмп да е последният избран на свободни избори президент на САЩ? 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 56 минути, Skubi said:

Бях го писал вече но ще го повторя. На времето много унгарски евреи избягаха в САЩ. Еде Телер /водородната бомба/ раззва за Янош Неуман /пионер на съвременния цифров компютър  теория на операторите към квантовата механика, като член от екипа на Проекта Манхатън и създател на теорията на игрите и концепцията за клетъчните автомати/, когато е трябвал да сложи клетва на американската конституция, той като учен я научил на изуст и я анализирал. И излязъл на извода, че Конституцията на САЩ позволява въвеждането по законен начин еднолична диктатура. Това го споделил с приятеля си Еде Телер който се уплашил, че ако почне това да го обсъжда с американците, никога няма да му дадат подънство и няма да го пуснат да работи по проектът Манхатън....

Така, че нищо очудващо няма, че Кинг /не съм чел книгата/ описва това което Неуман педи 60-70 години предсказа.....

Може Тръмп да е последният избран на свободни избори президент на САЩ? 

Боже мой.Целият интелектуален елит не харесва Тръмп плюс цветнокожите.Аз не съм много сигурен дали тръмп ,ще си довърши четиригодишният мандат (последен) ,много хард влезе и ще разбуни ,много повече пластове в сложното американско общество ,както стана 2020 ,тогава имаше негърски бунтове ,доста мощни ,например.И говорим за човек ,който бе казал на своите последователи да пият белина противн КОВИД19 и някои от тях загинаха ,а после и тойс е арзболя иот КОВИД 19 болест ,която отричаше.

Редактирано от todorg
  • Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.