Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

banner01.jpg

!!!Кадрите на следващото видео са изпълнени с бруталност и насилие, не се препоръчват за хора със слаби нерви и деца!!!

Годишно от Taiji се изнасят 600 делфина за месо. Това е голяма и скъпа месодобивна индустрия, което е и причината за трудното и изпълнено с много борба, прекратяване на този кошмар.

Уеб сайт с подробна информация относно проблема:

http://www.earthisland.org/saveTaijiDolphins

Ето го и самият видео материал:

http://www.glumbert.com/media/dolphin

В тази тема ще се дискутира само и единствено проблема, първопричините, начините за борба и вече предприетите действия.

Ще помоля да се въздържате от изблици на нерви, мнения започващи с "не се сдържах..." и обиди насочени към виновниците. Всеки подобен коментар ще бъде редактиран или изтриван.

Знам, че кадрите са нечовешки и едва ли някой ще остане не потресен, но моля да запазим темата чиста и конкретна. Ако всичко върви културно и по правилата, ще разискваме и други подобни проблеми.

humans1.jpg

• Потребители
Публикува

Щом са толкова ужасни аз пък няма и да ги гледам :crying: Не мога да разбера защо хората убиват китове, когато има толкова прасета и кокошки за колене и ядене...Толкова много култувирани развъдници за риба, толкова много култивирани стриди и прочие деликатеси...Смея да твърдя че съм дори против лова на акулите..някои акули също са застрашени... И изобщо защо убиваме диви животни, когато спокойно можем да се изхраним с онова, което отглеждаме..Не мога да гледам материала..знам какво би съдържал, но не мога да гледам как се убиват беззащитни срещу оръжията животни..изобщо страданието на животните не ме вбесява а направо ме убива..Това не е лов а престъпление, ловът има смисъл, когато си гладен имаш само нож или лък и стрели и животното което убиеш ще бъде гарант че ще живееш още поне седмица, че ще се облечеш в кожата му и прочие.И освен това в такъв лов то има шанс да оцелее и ако оцелее няма да оцелееш ти.. Всичко друго е зверство и само човека прави така, никой друг биологичен вид..

• Потребител
Публикува (edited)

Месото от диво животно се води деликатес. А и знаеш, че в източните народи придават лечителски способности на разни чаркове от животни. Япония винаги се е изхранвала от морето. Този лов е архаична останка, превърнала се в доходоносен бизнес предлагащ скъп деликатес.

Редактирано от Иво Катрафилов
  • Администратор
Публикува

Разправяха ми, че тук в Черно море има идентични случай, но тъй като е забранено се действа направо в морето. Ловуват акули и "траля" или както се казва, което е незъконно...Акулите след качането на борда се дерат на място и се изхвърля всичко ненужно... Това е вътрешности и кожа... По този начин и другите акули бягат...те се стресират и т.н. Все пак на едно място се изсипва кръв и всичко друго от твоя вид, малко или много има ефект, щом човек в този бранш ми го каза... И така намалява и самата популация, но на повечето практикуващи тази дейност не им пука и си продължават....

• Потребител
Публикува (edited)

За нашенските делфини въпросът не е уточнен. Досега в намираните трупове не са открити(или поне така казват) отрови. Смята се че ги трепят, като конкуренция на рибарите.

За акулите... няма такъв филм. В Черно море се срещат само два вида:

Черноморска акула, черноморска бодлива акула, морско куче, катран - Squalus acanthias

Малка акула, малка бодлива акула - Squalus blainville

които, до колкото знам нямат голяма стопанска стойност. Супер малки са и не мисля, че някой ще си играе да ги почиства на място. А от вътрешностите по-скоро ще се съберат, отколкото стресират :bigwink: Доста често срещани видове, за сега няма проблеми с популацията.

Редактирано от Иво Катрафилов
  • Потребители
Публикува

Не знам но имаше един случай по българското черноморие, където рибари бяха обесили за краката живи корморани при мрежите да "плашели" другите за назидание ли...не знам..

• Потребител
Публикува

Хах, яденето на делфинско месо е канцерогенно. Замърсяването на моретата е предизвикало натрупване на токсини в месото на морските бозайници. Това е скорошно откритие, което може да наплаши малко японците и да намали улова на Делфини!

• Потребители
Публикува

Но дали пък заради нас делфините пък няма да се разболеят от токсините...Канцерогенните неща са канцерогенни за хората но и за животните...

Изобщо проблемите на китоподобните са големи, светът им е застрашен, макар уж да е "необятен" океана...Хората проникват навсякъде и проникват грубо..убийствено грубо за съжаление..

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!