Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Попаднах на тази страница https://www.hardtofindseminars.com/ с вдъхновяващи интервюта за мениджмънта и маркетинга. Едно от тях се отнася до корпорацията Dare To Be Great. И понеже това ми напомни сегашен политически слоган го прочетох. Прилагам го в машинен превод

Майкъл Сеноф интервюира легендарния пласьор Глен Търнър от Dare To Be Great

Glen W Turner Dare To Be Great Interview..."Един ден, случайно, попаднах на този сайт, той тотално повлия на живота ми и напълно промени нагласата ми за маркетинга и интернет." Джим Дейвис, истински последовател на Майкъл Сеноф

Glen_W_Turner.jpg

Глен Търнър Осмели се да бъдеш велик

Преглед: -

Ето едно от най-завладяващите ми интервюта. Това е с Glenn W Turner. Интервюирам Глен У. Търнър от разработчика на класическите семинари Dare To Be Great. Това е интервю, каквото не е даван досега. Глен се смята за един от най-динамичните и харизматични оратори на нашето време. Той беше Тони Робинс от 70-те години.

Това интервю е завладяващият казус от реалния живот за това как човек с физически увреждания, без пари и никаква увереност е имал смелостта да се превърне в богат, много уважаван мъж, който е бил и все още е пример за подражание на хиляди хора . Но това не е просто история за богатство. То съдържа ценни уроци по честност, упоритост, хумор и уважение към другите, които ще вземете присърце.

Глен Търнър е роден през 1934 г. в Южна Каролина в семейството на неомъжена майка. Беше много беден. Пренаталното заболяване на майка му от скарлатина е причината Глен У. Търнър да се роди с цепка на небцето и окосмена устна. Като дете той е опериран в опит да коригира тези проблеми. Въпреки това недъгът му винаги е бил забележим, но както ще чуете, това не е било, за да попречи на Глен У. Търнър да иска да бъде велик.

Той напусна училище в 8-ми клас главно заради подигравките за косата му от други деца. Когато Глен У. Търнър беше само на 17 години, той накара баща си да подпише за него, за да може да се присъедини към военновъздушните сили. За съжаление една година по-късно той беше изписан по медицински причини, тъй като беше установено, че има перфорирано тъпанче.

При проучване на възможностите за работа му беше казано, че перспективите му са мрачни, защото няма образование. Той беше насочен и записан в училище за възможности. Това беше училище за хора, които са напуснали училище или никога не са ходили на училище. Това училище му спаси живота. Това му даде вдъхновение да завърши училище и първия тласък на увереност в живота му.

В крайна сметка Глен започва да продава шевни машини от врата до врата. Заради предишния си опит Глен Тунър първоначално нямаше много доверие. Той обаче имаше късмета да научи за продажбите от своя мениджър, който стана негов ментор. Тази наставническа връзка помогна на Глен да постигне голям успех. Глен никога не е забравял колко е важно да имаш добър ментор.

Скоро той беше представен на страхотна компания, наречена Holiday Magic, MLM компания за продажба на козметика. Глен Търнър беше ипотека на семейните мебели, за да вземе назаем $5000, за да стане дистрибутор. За кратко време Glenn надмина колегата си дистрибутор Zig Ziegler и стана дистрибутор номер едно за Holiday Magic. Всъщност той направи четвърт милион долара само през първите си осем месеца с Holiday Magic!

Глен разкрива как се е трансформирал от слабо самоуверен в увереността на майстор оратор и предприемач. Когато Глен е на 26, той напуска Holiday Magic и основава собствена козметична MLM маркетингова компания. Казваше се Коскот.

Чуйте как Glenn W Turner израсна Koskot до мощна компания от 100 милиона долара само за 36 кратки месеца. Чуйте как Koscot беше организиран и как работеше. В пика на растежа си Koscot беше по-голям от Amway.

Глен създаде нова компания, наречена Dare To Be Great, защото Koscot имаше нужда от обучителни материали и курсове. Много търговци на Koscot напуснаха своите дистрибутори и се включиха в програмата Dare To Be Great. Хората се стичаха към Dare To Be Great, защото бяха очаровани от положителното отношение и успеха на всички. Всъщност Глен Търнър изчислява, че повече от 800 души са станали милионери чрез Koscot и Dare To Be Great.

Законите за MLM не съществуваха, когато Glenn W Turner започна за първи път. Но с развитието на законите Глен Търнър започва да бъде разследван за различни видове незаконни дейности, включително измами с поща.

Впоследствие той работи с един от бившите си служители в разработването на нов MLM, Challenge America. Компанията е разследвана и в крайна сметка Глен е обвинен в „подпомагане и съучастие в пирамида“. Той прекара почти пет години в затвор в Аризона. В това интервю ще чуете как Глен обсъжда преживяванията си в затвора.

Голямата страст на Глен е преподаването на личностно развитие и значението на поддържането на положително отношение. Той е написал няколко книги и изчислява, че е продал седем милиона книги и програми за аудиокасети в кариерата си, взети заедно.

Слушайте как Glenn W Turner дава съвети как да се предпазят. Той казва, че е направил грешката да не се защити, защото винаги е бил честен. Заради законодателите и правната система просто да си честен не беше достатъчно.

Това интервю е абсолютен скъпоценен камък! Глен доказва как човек може да премине от дрипи към богатство и от разруха към възстановяване чрез силата на позитивното мислене и честността.

Аудио препис: -

Майкъл: Здравей, това е Майкъл Сеноф от www.hardtofindseminars.com. Пригответе се, защото това е едно от най-завладяващите и приятни интервюта, които съм правил досега. Това е с джентълмен на име Глен У. Търнър. Сега, ако сте над 50 години, може би сте чували за този господин, защото в началото на 70-те той беше като Тони Робинс от началото на 70-те. Той беше страхотен бизнесмен. Той изгради огромна многостепенна маркетингова компания, наречена Koscot. Има няколко книги, написани за него и той беше мотиватор и вдъхновяващ учител. Той е управлявал над 76 корпорации под Turner Enterprises. Това е един час, в който разглеждам историята на живота му. Ще чуете огромните трудности, които е имал от времето, когато се е родил за мега успех до падането на империята му. Това е наистина прекрасна история и уроците, които дава, са искрени и със сигурност можете да ги използвате в живота и бизнеса си. Това не е интервюто, което можете да слушате веднъж. Моите интервюта са пълни със съдържание. Няма нищо общо и просто трябва да продължите да ги слушате, така че без повече шум, нека да започнем с това ексклузивно интервю, което можете да намерите само на www.hardtofindseminars.com на Майкъл Сеноф с Глен Търнър. Насладете се.

Глен: Здравей.

Майкъл: Добро утро, Глен, тук е Майк Сеноф.

Глен: Здравей, Майк.

Майкъл: Как си?

Глен: Добре.

Майкъл: Добре. Глен, разкажи ми само малко от произхода си, корените си. от къде дойде

Глен: Роден съм в благотворително отделение от неомъжена майка в Колумбия, Южна Каролина. Майка ми имаше усложнение, скарлатина и резултатът ме накара да се родя със заешка устна и цепнато пале.

Майкъл: Коя година си роден?

Глен: През 1934 г....Роден от родители изполицаи на 19 август. Майка ми беше транспортирана от окръга до болницата. Тя беше неомъжена. Седем месеца по-късно баща ми и тя се ожениха. Трябваше да ме оставят в болницата, за да могат да направят операцията на устната ми и да направят палетно избутване назад. Тогава около месец по-късно се прибрах и първите седем месеца живях при баба ми, защото майка ми отиде да работи като сервитьорка. В онези дни беше грях и срам и по-лошо от сега да се родиш без Баща. След това бях отгледан във ферма за тютюн в Марион, Южна Каролина и напуснах училище в осми клас и отидох във военновъздушните сили, когато бях на 17 години.

Майкъл: Защо напусна училище?

Глен: Е, хората, които се подиграваха на заешката ми устна, беше основното ми извинение, а баща ми и майка ми не бяха твърде образовани, така че не можеха да ми помогнат. Децата ми се подиграваха и винаги влизах в битки. И тогава отидох във военновъздушните сили на САЩ на 17 години, баща ми подписа документите и останах една година като въздушен полицай. Имам перфорирано тъпанче. Имах го, когато влязох. Не го хванаха. И ме изписаха след една година, медицински. И тогава отидох в Opportunity School по Закона за GI. Училището Opportunity се ръководеше от 72-годишна дама на име д-р Уил Лу Грей, а д-р Грей беше стара мома от богато семейство. Те създадоха училище за хора, които са напуснали гимназия, за да се върнат и да получат дипломата си за средно образование.

Майкъл: Как разбра за това?

Глен: Е, държавната служба по труда в родния ми град, г-жа Латен, се опитваше да ми намери работа. Тя каза, че няма да се класираш за нищо. Нямате образование. Бях на 18. Имах GI Bill. Тя знаеше за училището и то се ръководеше от д-р Грей. По-късно училището е подарък на щата Южна Каролина. Дарих 150 000 долара фонд за стипендии на училището, когато забогатях.

Майкъл: Тя ще доведе деца и ще ги обучи?

Глен: Деца и хора, които бяха бавни в училище; дори възрастни на възраст 30-40 години, които са пропуснали гимназията и искат да се върнат и да получат диплома.

Майкъл: Това преживяване повлия ли ти да бъдеш толкова щедър и да даваш на общността?

Глен: Да. И д-р Грей промени живота ми. Трябва да осъзнаеш, че тя е била някой. Имах късмета да бъда неин шофьор два месеца едно лято и я разведох из щата и трябваше да отида в кабинета на политика и кабинета на губернатора и да ги помоля за средства за училището. Старата военновъздушна база в Колумбия й беше дарена за частно училище, казармата и всичко останало. Това промени живота ми. Без него щях да сипя бензин на бензиностанция.

Майкъл: Какво си спомняш? Какво ти каза тя?

Глен: Тя ми каза къде ще бъдеш след десет години. Тя казва, че ще се ожениш за някоя дебела жена с десет деца или ще си в някоя тютюнева ферма, която бута рало. Тя ме изплаши до дъно. Страхувах се да погледна момиче за известно време там.

Майкъл: Не искаше да израснеш във ферма за тютюн?

Глен: Не, защото винаги съм знаел в дъното на сърцето си, че съм богат, по отношение на парите и енергията. И правех много шеги, карах хората да се смеят с мен, а не на мен, както правят много комедианти. И така, знаех всякакви неща, за да забавлявам хората и да бъда забавен. И когато излязох от Opportunity School, отидох в университета в Хюстън за дизелов инженер, курс по механик, но издържах не повече от шест месеца. Отпаднах, защото реших, че не искам да съм мазна. И така, влязох в продажбите на соя от врата на врата.

Майкъл: Как за първи път намери тази работа?

Глен: Е, един човек дойде в къщата на майка ми и й продаде шевна машина и аз бях против тя да я купи, защото струваше 150 долара. Ние нямахме толкова пари, защото по това време живеехме в къща с пристройка отзад и всичко останало.

Майкъл: Това ли беше, когато за първи път се появиха шевните машини?

Глен: Да. Продаваха японски машини. Трябва да разберете, че това е през 1952 г. и японците започнаха да пускат машини, не че бях против нещо. Японците направиха...заради войната, нали знаете. И така, аз влязох. Човекът накара мама и татко да продадат всичко, за да си купят шевна машина. Започнах да ставам негативен и да ги разговарям. Той ме погледна и каза момче, ти си едно изградено дете. Каза, откъде взе всички тези мускули? Казах, че съм щангист. Бях спечелил третото място в Мистър Юг през 1952 г. И така, накратко, по този въпрос той се хвалеше с мен толкова много, че ме продаде и тогава аз казах, давай и вземи, татко. Ще дам половината от парите за това. Сложи ми кашата, както аз я наричам. След като той си тръгна, майка ми каза, Глен, от теб ще стане добър продавач. Можеше да направиш това, което той направи. Имаше чисто ново комби. Вероятно е правил 40 долара от продажба като комисионна, което е повече, отколкото аз направих през цялата седмица. И така, отидох на 200 мили със стария си черен Форд, за който платих 125 долара за продажба на сладки картофи от врата на врата и спестих парите. И аз отидох, работих и през следващите две години имам 27 отнети коли. Бях уволнен от един и същ шеф 26 пъти.

Майкъл: Свързахте ли се с този продавач или с офиса, откъдето дойде?

Глен: Не, видях реклама във вестника. Компанията беше различна от тази, в която беше той. Отношението ми беше нагоре-надолу, нямах никаква увереност в това, че съм продавач, и отпаднах от края на продажбите.

Майкъл: И така, ти отиде и каза, че ще опиташ. Получихте работата, нали.

Глен: Първо обявиха за механици от $75 на седмица. Влязох там и той каза, че си продавач, момче. Казах, че дори не мога да говоря ясно, какво говориш? И така, има един филм за моя живот, който разказва цялата история и показва тази сцена. Но основно отивах на работа и се провалях и опитвах, не успявах и опитвах. Отне ми две години, за да се науча как да го правя и да си изкарвам прехраната с това.

Майкъл: Имахте ли ментори тогава, които да ви помагат по пътя, да ви учат на продажби?

Глен: Човек на име Джим Дърам. Той беше на 20 години, а аз на 21.

Майкъл: Той беше друг продавач?

Глен: Да, той беше _____. Той беше мениджър на 20 години, което ме впечатли. Той видя потенциала в мен и, разбира се, нямаше какво да губи. Бях направо на комисионна.

Майкъл: Каква беше комисионната тогава?

Глен: Е, ако продадете шевна машина за 200 долара, получавате 25 долара.

Майкъл: Защо жените купуваха шевни машини тогава - защото можеха да си шият дрехите сами и това просто им спестяваше време, освен да използват иглата и конеца?

Глен: Да, те имаха стъпало и хората се качваха на стъпало, а Сингър беше по-висок. Беше 400$, а нашият беше около половин цена. Имахме 25 години гаранция за части и труд.

Майкъл: Ходехте ли на квалифицирани срещи или чукахте на вратите на студено?

Глен: Щяхме да рекламираме по радиото и онези, които направиха най-много на Деня на благодарността, щяха да получат безплатна шевна машина. Всички останали, които бяха подгласници и получиха $50 отстъпка. И така, излизаме и бием на вратата, казвайки, че сте участвали в състезание, не сте спечелили голямата награда, но получавате отстъпка. Така че бихме им направили отстъпка. Разбира се, точно като търговец на автомобили, те ви правят отстъпка.

Майкъл: И така, в началото не бяхте толкова успешен, но се задържахте с това около две години и след това наистина схванахте нещата.

Глен: Схванах цаката и започнах да отварям собствен бизнес и имах два или три бизнеса и се провалих няколко пъти в собствения си бизнес.

Майкъл: Какъв беше вашият собствен бизнес, продажба?

Глен: Продавам шевна машина. И най-накрая един ден 19-годишно момче дойде в града. Той продаваше дистрибутори на Holiday Magic.

Майкъл: Празнична магия?

Глен: Много нива, да.

Майкъл: Това ли беше първият път, когато чухте за много нива?

Глен: Да. За първи път чувам за отношение и поставяне на цели. За първи път чух за книгата Мисли и забогатявай.

Майкъл: Какво продаваше Holiday Magic?

Глен: Козметика.

Майкъл: Това един от първите MLM ли беше?

Глен: Това беше първият, с когото отидох. Много голяма и аз влязох и направих четвърт милион долара през първите осем месеца.

Майкъл: Срещнахте този човек и той ви предложи и вие се записахте като дистрибутор. Какво трябваше да направите, за да станете дистрибутор тогава?

Глен: Трябваше да намеря 5000 долара, за които заложих моите мебели, мебелите на майка ми и тези на сестра ми.

Майкъл: Какъв беше продуктът?

Глен: Козметика.

Майкъл: И така, ти стана дистрибутор и тогава трябваше да разбереш как ще продавам тези неща.

Глен: Да, трябваше да накарам няколко момичета да го продават и след това трябваше да създам всички франчайзи. Не бяха франчайзи. Те се наричаха дистрибутори.

Майкъл: Имаха ли добро обучение в организацията, което ти даде голяма част от увереността ти?

Глен: Всъщност не. По това време с тях беше Зиг Зиглар.

Майкъл: О, наистина.

Глен: И той имаше курс за обучение, но аз му казах, че нямам време да отида на него, защото изкарвам $30 000 на месец.

Майкъл: Как всъщност изградихте тази компания?

Глен: Току-що станах публичен говорител и разказах много вицове на хора, които познавах. Имах комисионна от $2500 при чек от $5000. Водех хора на среща и поставях на дъската колко биха могли да спечелят от отдел продажби.

Майкъл: Откъде взехте цялата тази увереност - не много увереност като продавач, продаващ шевни машини, чак до публично говорене? Къде бяха влиянията между това време?

Глен: Е, нямаше такъв. Бях уплашен до смърт, но въпросът е, че хората харесваха шегите ми и трябваше да говориш с хората, а аз харесвам хората и нямам никакви предразсъдъци към раса, жени или мъже, който и да върши работата. И така, просто разказвах вицове и започвах да чета Мисли и забогатявай и започнах да измислям някои положителни поговорки - когато хвърляш мръсотия, ще загубиш почва под краката си - такива неща. Следващата мисъл, която знаете, направих четвърт милион долара. И взех $5000 от него и осем месеца по-късно започнах собствен бизнес. Първият месец направих $67 000.

Майкъл: И така, Holiday Magic беше първият опит в MLM. Имахте голям успех с него. Станахте ли един от дистрибуторите номер едно?

Глен: Бях номер едно и не го знаех. Казаха ми, че Зиг е номер едно и се опитвам да го хвана. Вече го бях подминал.

Майкъл: Зиг Зиглар беше номер едно?

Глен: Е, казаха го. Опитвах се да го подмина. Излъгаха ме.

Майкъл: Много хора в MLM се надяват, че ще имат късмет и ще хванат човек като теб, който да им спечели всичките пари. При теб не беше така.

Глен: Не, нямах никой под мен, който да ме направи богат. Трябваше да го направя сам. По-късно, когато отворих собствен бизнес, имах много от тях.

Майкъл: Значи открихте, че успехът идва от провеждането на срещите и разговорите с много хора.

Глен: Да. Вижте, винаги съм помагал на човек да си върне парите и след това съм го изоставял. Ако не успееше, това беше голям късмет, защото не можеш да ги задържиш вечно. Моята теория е защо да позволите на човек, когото сте довели миналата седмица, да говори сам с нов човек и да провали продажбата му, защото той не знае какво говори. Точно както защо бих позволил на нов човек в механична работилница, който току-що е бил нает да работи върху вашата кола, без да е стажант.

Майкъл: И така, вашата философия, когато доведете нов дистрибутор в...

Глен: Помогнете им да си върнат парите и след това трябва да бъдат обучени. Около 30% от тях ще успеят.

Майкъл: Напуснахте Holiday Magic и тръгнахте сам с Koscot. Загубихте ли чека си за роялти, защото излязохте сами?

Глен: Първоначално имах партньор, когато започнах и наистина се включих, за да им помогна да спестят парите си. Те влязоха и не можаха да го накарат да работи и аз им помогнах да го направят. И тогава им дадох дистрибуторството. Пуснаха го. Теглех 10 000 долара на месец.

Майкъл: Имахте ли склад с Holiday Magic по това време?

Глен: Не, не го направих. Работех извън дома си. Вторият месец в Коскот спечелих $147 000.

Майкъл: И така, защо напусна Holiday Magic?

Глен: Е, разказвах твърде много вицове пред стаята и те ми казаха да спра да разказвам вицове.

Майкъл: Защо е така?

Глен: Не знам. Никога не можах да го разбера. Както и да е, загубиха цяло състояние.

Майкъл: И така, ти каза майната му. Ще се занимавам със собствените си неща.

Глен: Казах, че мога да се занимавам сам. Двадесет и двама души напуснаха Holiday Magic и отидоха с мен, за да започнат. Една година по-късно имаше седем от тях, които все още бяха с мен и печелеха повече от $10 000.

Майкъл: И така, кой ти помогна да настроиш всичко? Започнахте ли мултилевъл тогава? Нямаше ли компютрите?

Глен: Не, наех човек на име Лен Бърч, който каза, че е подходящ за президент. Оказа се, че не знае какво прави. По това време вече го правех. Като начало оперирах с куфарчето си.

Майкъл: Беше ли сложно изплащане за изтегляне или просто нещо като директни продажби?

Глен: Ще регистрираш някого за $2000 и ще му дадеш козметика на стойност $2000 на дребно и след това той трябва да плати $2500, за да бъде освободен от човека, който ги е обучил. И така, общо взето те са участвали с $4500. Имахте комисионна структура. Всеки, който е вербувал някого, е трябвало да ви остави такъв. Първият човек, който наехте и той остави на мен, направих комисионна.

Майкъл: Тогава какво се случваше със законите за MLM?

Глен: Нямаше закони, които да покриват това, което правим. Те започнаха да ни намушкват, опитвайки се да направят закона годен и ние ги бихме в съда и ги бихме в съда и ги бихме в съда.

Майкъл: Но дори през това време те намушкваха ли в Holiday Magic?

Глен: Да, те намушкаха малко в Holiday Magic.

Майкъл: И така, Koscot… ти построи това нещо доста бързо, нали?

Глен: Да. Първата година направих 3 милиона долара, втората година 33 милиона долара. Тринадесет милиона бяха пренареждане.

Майкъл: Тринадесет милиона от тези 33 бяха бизнес с пренареждане.

Глен: Това означава, че са продали първия си продукт и са искали повече.

Майкъл: Това е страхотно. Това е много добре.

Глен: Ако ме бяха оставили на мира, щях да съм най-голямата компания в света. Трябва да разберете, че Avon плащаше 35%, а ние плащахме 65, така че трябваше да ме спрат.

Майкъл: Avon MLM ли беше по това време или просто директна продажба?

Глен: Не, имаха директна продажба. Мисля, че отскачаха напред-назад. Но Avon плащаше само 35 цента на момичетата. Плащахме 65 цента, следователно те бяха [неразбираемо]. Платих 12 милиона долара юридически такси за период от пет години. Трябваше да купя половината сенатори във Вашингтон за това, ако знаех какво правя. Но бях млад и само след пет години станах мултимилионер. През втората година струвах 100 милиона долара.

Майкъл: Каква е трагедията?

Глен: Жена ми почина през 1960 г. Тя имаше рак, на 21 години. Бях на 26 с момченце на 19 месеца.

Майкъл: И така, колко деца имаш?

Глен: Сега седем. Женен четири пъти.

Майкъл: Колко внуци имаш?

Глен: Имам седем.

Майкъл: Това е страхотно. Да се върнем към празничната магия. Това е първият ви вкус на големи пари, нали?

Глен: Точно така.

Майкъл: Кажи ми какво е това.

Глен: Сто двадесет и седем хиляди моят втори месец. Чековете идваха, 9000 долара за един ден. Три продажби за $5000 ще ми дадат $7500.

Майкъл: Какво правиш с всички тези пари? Връщате ли го обратно в бизнеса?

Глен: Купих нов Eldorado Cadillac. Имам най-големия дом в Марион, Южна Каролина. Заместник-шерифът излезе и каза, че отиваш в ада, ако казваш на хората, че ги правиш богати. Казвах на хората, че ще успеем и ще се махнем от техния хиляд град. А заместник-шерифът казва, че продавате нелегално уиски. Вие не продавате козметика. Ще те хвана, преди да е свършило. Може и сега да се откажеш.

Майкъл: Уплашихте ли се?

Глен: Не, не бях уплашен. Проповедникът излезе и каза, че лъжците отиват в ада и трябва да се молим за това, Глен. Сега проповедникът се оказа лъжец, защото забогатях и изчислих, че над 800 милионери са излезли от моята компания.

Майкъл: Каква е поуката? Защо някой има голям успех, има толкова много негативизъм и враждебност?

Глен: Ако някой е по-малко образован от тях или се чувства като по-добър от човека, който постига успеха, те се опитват да го спрат или го критикуват, защото това ги кара да казват, че аз трябва да правя повече. Така че става въпрос за това, че трябва да спрете да правите повече. Или трябва да станеш по-голям и не знаеш как. Те бяха банкерите, те бяха адвокатите, те бяха сенаторите в моя роден град. Ето един заешки, отпаднал от осми клас, продава шевни машини от врата на врата и изведнъж става богат. Вие сами си правете извода. Ако бях аз, когато някой е богат и живее в родния ми град, щях да му лъсна обувките и да му нося куфарчето, за да разбера как е стигнал дотам. Те казват, добре, аз съм банкер. Под мен е да продавам козметика.

Майкъл: Koscot беше ли… докато растеше, наехте ли адвокатска кантора?

Глен: Първоначално наех няколко местни адвокати, а след това имах вътрешни адвокати. И тогава Ф. Лий Бейли стана един от моите адвокати, което беше грешка, защото те преследваха повече него, отколкото мен.

Майкъл: Те го преследваха тогава?

Глен: О, да. Той написа книга, която направи пощенските генерални инспектори да изглеждат като ченгета от Keystone и се казва „За отбраната“.

Майкъл: Той издаде ли тази книга тогава?

Глен: Да, преди да се качи на мен. Той е този, който измъкна Сам Шепърд. Знаете кой беше Сам Шепърд.

Майкъл: Да.

Глен: Той може би е един от най-брилянтните мъже, които съм срещал, и е най-честният човек, когото съм срещал. Той работи при мен първата година на безценица.

Майкъл: На колко години беше тогава?

Глен: По това време той беше на около 39 години.

Майкъл: Поддържал ли си връзка с него през годините?

Глен: Не напоследък, но говорих с него преди три години. Сега живее в Уест Палм Бийч.

Майкъл: И така, кога наистина започна да усещаш топлината с Koscot?

Глен: Около осем месеца след като го започнах. Започнах го през август '67. Щатът Северна Каролина ме обвини, че съм лотария. И това, което се случи, разбрахме по-късно, е, че два пъти главният прокурор се беше забъркал в Koscot и не проработи и те искаха парите си обратно и ние не им ги върнахме. Ако знаех това, което знам сега, можех да върна парите на всички, които се оплакваха, нямаше да имам лоша реклама. И също така, можех да си купя известно влияние във Вашингтон и можех да се сдобия с лобистка фирма, но мислех, че всичко това е криво.

Майкъл: Пътувахте ли из цялата страна?

Глен: Бях в три щата на ден с Lear Jet, от четвъртък до неделя.

Майкъл: Кой организира всичките ви срещи и всичко останало? Минахте през дистрибуторите?

Глен: Имах мениджър продажби, който по-късно стана президент. И тогава имахме трима президенти на дивизии, разположени на една трета от Съединените щати и Източна дивизия и след това имахме 15 регионални директори под дивизията, което е приблизително три щата всеки. Калифорния имаше такава, защото е голяма, и Охайо, и Ню Йорк, и Флорида. И тогава имах държавни лидери. Имах около 70 от тях, защото някои щати бяха по-големи.

Майкъл: Трябваше да имаш добър екип, защото съм сигурен, че си се научил, докато вървеше напред, но това е голяма организация, за да се справиш.

Глен: Това, което направихме, направихме едно телефонно обаждане в понеделник сутрин и щяхме да знаем какво се случва, какви продажби са направени точно до Покатело, Айдахо. Всеки се обади на своята линия.

Майкъл: Къде използваш компютри и им изпращаш разпечатка?

Глен: Имахме 360 компютър, който отпечата текста. Беше една от онези големи сделки, при които трябваше да имаш подходяща климатизирана стая. Наемането на компютъра от IBM ми струваше 40 000 долара на месец. Но бяхме модернизирани и имахме сграда от 220 000 квадратни фута, с размерите на две футболни игрища.

Майкъл: Дайте ми някои статистики за Koscot във връзка с MLM индустрията. По това време Коскот беше най-големият, най-добрият; какво можеш да ми кажеш за това?

Глен: По това време бяхме по-големи от Amway и по-големи от всички през 63-та. Започнаха четири години преди мен. Те бяха по-умни от мен. Те взеха Джералд Форд на тяхна страна, когато той беше конгресмен. И тогава те бяха от Мичиган и Джералд Форд беше от Мичиган. И тогава те бяха с десет години по-големи от мен. Когато бях на 33 години, те бяха на 43, така че тогава бяха много по-умни от мен и знаеха как да играят политическата игра.

Майкъл: Как беше името на основателя?

Глен: ДеВос.

Майкъл: Те също ли привличаха топлина?

Глен: Те също получиха малко топлина, но когато станаха горещи, получиха Боб Хоуп. Те имаха генерал Хейг в своя консултативен съвет. Те имаха влияние.

Майкъл: Когато станеш толкова голям, какъв е урокът?

Глен: По-добре да имате някои политически хора на ваша страна.

Майкъл: Как го правиш?

Глен: Е, не съм го направил.

Майкъл: Как го направиха?

Глен: Трябва да дарите за правилната кампания, лобистки фирми и всичко останало. Мислех, че това е криво. Построих голям дом във формата на замък, 50 000 квадратни фута на повече от акър. Винаги имах черен път, защото не бих им дал на комисаря или механика допълнителните 20 000 долара. Чувствах се, че само защото бях богат, можех да си позволя да платя още 20 000 долара, не би трябвало да съм по-добър от съседите си. ти си глупав Платете 20 000 долара и асфалтирайте пътя си. Вашата собственост ще се повиши. Казах, че не е редно. И Майк Бейли ми каза веднъж, че проблемът ти е, че си толкова честен, че не си истински. Никой не вярва. Той каза, че ако не беше честен, щеше да си в Южна Америка, Швейцария или Ирландия с парите. Не бихте построили дома си или сградата си тук. Вие купувате земя тук. Така че, ако мислех, че правя нещо нередно, нямаше да остана тук.

Майкъл: А сега да преминем към Dare To Be Great. Как започна всичко това?

Глен: Започна _____, защото се обадих на Ърл Найтингейл и го попитах дали той ще бъде моят мотиватор. – попитах Зиг. Зиг каза, че не мисля, че ще успееш, приятелю.

Майкъл: Защо каза това?

Глен: Е, той писа за мен в книгата си как съм бил най-добрият продавач, който някога е имал. Мислеше, че съм добър продавач. Той каза, че да управляваш бизнес е малко по-различно от това да си продавач. Вероятно е прав, но разбирате ли, бях твърде глупав, за да разбера, че е прав. И това, което направих, е, че наех хора, по-умни от мен, за да управляват нещата.

Майкъл: Ърл Найтингейл дойде ли на борда?

Глен: Не, той беше сключил договор с Holiday Magic, така че не можеше да представлява и двама ни.

Майкъл: Току-що направих интервю с Вик Конант от Nightingale Conant преди около две седмици.

Глен: Добър човек.

Майкъл: Неговите неща бяха просто невероятни.

Глен: Да, Клемент Стоун имаше това.

Майкъл: У. Клемънт Стоун помогна ли му?

Глен: Да, той е този, който го направи известен.

Майкъл: О, наистина.

Глен: Да. Отделете средства за това. Срещнах Климент по телевизията.

Майкъл: Как Клемънт Стоун го накара да тръгне?

Глен: Той вложи парите.

Майкъл: Дал е парите, за да пусне Ърл Найтингейл по радиото?

Глен: Не, Славей Конант.

Майкъл: О, да вземем Славея Конант.

Глен: Програмата за ленти.

Майкъл: О, разбрах те. Е, попитах Вик Конант дали Славея и Конант са 50/50 и той каза, че е така.

Глен: Да, но Клемънт Стоун беше човекът, който имаше списание - забравих името на списанието - от което се разклониха всички. Клемънт Стоун беше на 17 години, когато го срещнах. По това време той струваше 300 милиона долара. Започна със застраховане, от врата на врата и лъскане на обувки.

Майкъл: Dare To Be Great, така че как се случи всичко това?

Глен: Е, Dare To Be Great, имахме нужда от нещо, за да обучим хората и Koscot достигаше лимита си за дистрибутори. Искахме да имаме само 7000 души население. И така, започнахме Dare To Be Great и хората бяха очаровани от отношението, което имахме. И така, измислихме деветдневен курс. Обърнах се към един от мъжете на име Клайд Коб, който беше ядрен инженер, на 28 години по това време, и му казах, Клайд, напиши ми курс с 12 касети. И така, той написа един за поставяне на цели, отношение, взаимоотношения с хората, различни различни теми. Сега имаме 138 аудиокасети и имаме 38 видео. Но Клайд Коб написа първия курс, а д-р Джаспър Ру написа втория курс.

Майкъл: Вторият замести ли първия?

Глен: Не, просто имахме допълнителна информация. Вторият курс беше „Как да разбираме другите“; работете с тях, свържете се с тях и заобиколете проблема и ги накарайте да направят това, което искате. И тогава имахме стъпка номер три, която беше курсът на продажбите. Аз направих повечето от това. И стъпка номер четири беше как да бъдеш лидер, лидерство. И имахме деветдневен клас по осем часа на ден. Платихме комисионна. Продадохме курса за $300, $1000, $2000. Всеки струва малко повече. Общият пакет беше $5000 през 1969 г., което е като $25 000 днес. Направихме 300 милиона долара продажби с Koscot и Dare To Be Great. Great направи 189 милиона долара от него.

Майкъл: Дали Dare To Be Great беше само допълнителна продуктова линия за дистрибуторите на Koscot или отделна компания?

Глен: Беше отделна компания, но хората от Коскот, които напуснаха, някои от тях щяха да отидат в това. Имахте промоутъри и търговци на дребно. Имаше хора, които поставиха бензиностанцията и човекът, който напомпваше бензина, с други думи. И така, хората от Koscot, промоутърите, искаха да продължат да рекламират, когато затворихме дистрибуторството, прескочихме към Dare To Be Great и техните съпруги управляваха частта за продажба на дребно на Koscot.

Майкъл: Кажете ми предимствата. Имате козметичен продукт и сега ще имате информационен продукт. Какво ви хареса повече от бизнес гледна точка?

Глен: Информацията, защото ние създаваме мъже. Продуктът беше хора. Имам над 800 милиона, за които знам, и те са били катерачи на стълбове, те са били домакини, те са били миячи на чинии. [Не се чува]. Те не станаха милионери, продавайки моите курсове. Те станаха милионери с отношението, което им дадохме и обучението.

Майкъл: И така, тези курсове промениха живота.

Глен: Точно така. Виждаш ли, тук говоря на теб, Майк, и казвам Майк, ако заешка устна, отпаднал от осми клас, може да стане мултимилионер, защо ти да не можеш. Имаш ли образование, Майк? Имате ли висше образование? Може би нямате висше образование. Е, и аз не го правя. И така, какво затваряте сега? Просто е нереално. Всеки, на когото казах, може да е страхотен. Някой каза, че ме лъжеш. Не може всеки да е велик. Казах, че някои от глупаците ми вярват и стават страхотни.

Майкъл: С козметиката имахте остатъчни повторни поръчки, защото трябваше да се използва и да се купи отново, но информационният продукт, той е почти еднократен хит или имате други продукти, които хората купуват. Как бихте ги сравнили?

Glenn: Dare To Be Great и те продадоха други продукти. Имах 78 корпорации, преди да свърши.

Майкъл: Господи, 78 корпорации?

Глен: Под един чадър, Turner Enterprise. Имах машина за разклащане на дървета. Имах професионален футболен отбор.

Майкъл: Какъв футболен отбор?

Глен: Орландо Пейтриътс. Беше Континенталната лига. Продължи около три години. Бяхме отбор номер едно в десет отбора.

Майкъл: На колко години беше тогава?

Глен: Тридесет и пет.

Майкъл: Как се справяш със 78 различни компании?

Глен: Е, имахме девет президенти на дивизии. Те разделиха 78-те под всеки един от тях. Това беше система, точно като управлението на магазин за хранителни стоки.

Майкъл: Имахте добра организация.

Глен: Да и по това време имах страхотни продавачи и страхотни администратори.

Майкъл: Бяхте ли работохолик?

Глен: Да, ходих ден и нощ; половин милион мили на година сложих на Lear Jet, мой собствен частен самолет. Имах 14 самолета.

Майкъл: Имахте ли малки деца по това време?

Глен: Да, жена ми се погрижи за тях. Не е важно колко време прекарвате с децата; това е качеството. Когато си играех с малката си дъщеричка, на 3 години, лежах на пода с куклите и къщата за кукли половин час. Половин час качествена игра е по-добре, отколкото да тичаш наоколо и да й крещиш цяла седмица. Това не е времето, което прекарваш с мъжете си. И същото с моите ръководители. Повечето хора седят там и се наслаждават на разказването на вицове в продължение на 30 минути. Казваш каквото ще кажеш след 10 минути и се махай от там.

Майкъл: Значи вярваш, че не губиш време?

Глен: Не. Просто наех човек и ако направи грешка, му дадох още един шанс. Ако направи три грешки, аз се отървах от тях. Обикновено го повишавах нагоре и навън. И ако човек ме напусне, _____ нещо нередно, обикновено му плащам тримесечна заплата, но му плащах след 30 дни и след 60 дни, така че по това време той имаше друга работа и не беше огорчен. В противен случай той казва на всички всички проблеми.

Майкъл: Селото, където всичко е възможно, за какво става дума?

Глен: Това беше замък; 60 акра, 300 000 долара ми струваше. Похарчи 4 милиона долара за изграждането на замъка. Никога не го завърших. Имаме около 80% завършени и правителството се нанесе. Завърши навеса за лодки. Побираше 200 души горе. Имах конюшня, в която живях известно време. Имаше седем спални над конете. По-късно изгоних конете и направих повече спални и повече пространство. Имаше къща на дърво, която струваше 15 000 долара, за да играят децата ми. Имаше врата. Имаше 30 охранители в сградата и на летището.

Майкъл: Доведохте ли дистрибутори там да го обиколят или нещо подобно?

Глен: Да, доведох хора там. Построих го поради тази причина и имахме барбекюта и имахме армейски казарми в _____, Флорида, точно извън Орландо, където ги обучихме как да бъдат позитивни. Имахме оборудване за превод на пет езика точно като ООН. Обучавахме 600 жени там седмично. Разпалваш жените, мъжът им трябва да си отиде или тя ще го напусне.

Майкъл: Така че, когато продавате възможност, важно е да продадете съпругата.

Глен: Да. Трябва да запомните, че който и да е къщата, освен този, който продавате, вие също искате да продадете него, но той може да отвори устата си и да убие продажбата. Имах седем жени президенти през 72 г. Всички те ми направиха милион долара тази година, всеки един от тях, може би два милиона. Черна жена, на 27 години, беше бивша прислужница, нечувано. Сега тя работи в Uniform Stores of America. Висш човек под ръководството на Линдън Джонсън, банков комисар, той дойде тук и искаше да получа федерален устав, банков устав и аз казах, че не знам нищо за банката. Той каза, че ако просто ни дадете 200 000 долара, ние ще ви уредим, ще се уверим, че нямате правни проблеми, ще ви намерим точния адвокат във всяка адвокатска кантора и аз казах, човече, това е коварно. Това е като мафията. Няма да ти плащам за това.

Майкъл: И така, той искаше да получиш банкова харта, всъщност да купиш защита?

Глен: Той щеше да ми даде банкова харта, ако купя защита.

Майкъл: И какво би ти позволил банковият чартър?

Глен: Бих притежавал най-голямата банка в централна Флорида. Прекарвах около 18 милиона долара на месец през банката. Казах, че това е криво. Виж, имах изкривено усещане за това, което е криво, но това е начинът, по който се прави бизнес. Вижте, просто забогатях твърде бързо и не знаех какво правя.

Майкъл: Имахте ли ментори, които вече са в големия бизнес, за да помогнат?

Глен: Нямах им доверие, защото всички са измамници, защото реших, че ми отнемат компанията.

Майкъл: Сенат на САЩ, за какво става дума?

Глен: Кандидатирах се за Сената.

Майкъл: Какво те накара да решиш да направиш това?

Глен: Е, бях между два процеса за измама по пощата. Първият съдебен процес продължи осем месеца и половина и завърши със заседателни заседатели. Вторият процес продължи около два месеца и аз се защитавах и ги бих толкова жестоко, че се съгласиха на престъпление.

Майкъл: Бяхте ли напълно стресирани?

Глен: Не, по това време бях млад и тъп и пълен с пикня и оцет.

Майкъл: Кой те защитаваше на първия? Имахте ли свестен адвокат?

Глен: Ед в Атланта, Джорджия. Свърших по-добра работа, когато направих втория опит.

Майкъл: На първия, с какво състояние беше?

Глен: Имах закачено жури, така че ме съдиха отново. Между двата процеса се кандидатирах за Сената и причината да се кандидатирам за Сената беше, че имаха правило за запушване на устата, според което не можех да говоря за това, което се случваше в процеса. Като кандидат за Сената, можех да кажа каквото си поискам за оръжейния син.

Майкъл: Успяхте ли да озвучите?

Глен: Гласувах така, сякаш няма да повярваш.

Майкъл: Къде успяхте да говорите за това сега, когато се кандидатирате за Сената?

Глен: Ами, когато водех кампания. Тогава казах, че когато стигна до Вашингтон, ще бъда като лисицата в кокошарника. Пилетата ще бягат. Трябваше да си държа устата затворена и да вляза в Сената. Бях четвърти на демократичните първични избори от 11 кандидати, един от които беше президент на Сената, а един от тях беше президент на Адвокатската колегия на Флорида. Разбих ги доста добре, защото имах разпознаване на името. В моя роден окръг бях на второ място след държавния секретар по това време.

Майкъл: Колко трябваше да похарчите за кампанията?

Глен: Нямах само 30 000 долара. Дотогава бяха замразили всичките ми пари.

Майкъл: Замразиха всичките ти пари.

Глен: Опонентите ми имаха половин милион.

Майкъл: Вашата компания беше ли замразена по това време?

Глен: Те бяха в глава 11.

Майкъл: И двете ви компании бяха в глава 11.

Глен: Предадох го на един проповедник, който по-късно ме изгони от тях. Тринадесет милиона в канализацията.

Майкъл: Разкажи ми за деня, в който разбра, че всичко е замръзнало и върви надолу? къде бяхте

Глен: [Неразбираемо].

Майкъл: Колко време отне от момента, в който топлината започна, докато всичко беше замръзнало, което беше направено на вашите компании?

Глен: Пет години.

Майкъл: Отне толкова време?

Глен: Да. Трябва да осъзнаеш едно нещо, парите никога не са били моя цел. Парите просто карат хората да се вълнуват и след като аз ги развълнувам, ще ги получа и след това ще ги науча как да бъдат щастливи, как да се справят с проблемите. Курсът, който хората са използвали дълго след като са загубили пари или са направили пари, защото ако имате правилно отношение, можете да го направите. И беше повече забавление да го правя, отколкото да го получавам. Разбрах, че съм роден гол и ако умра гол, не съм загубил нищо. Просто взех назаем всичко между тях. Измами по пощата бяха, когато ме обвиниха.

Майкъл: И така, обвиниха те. Какво направиха, просто те глобиха?

Глен: Обвиниха ме и след това спечелих процеса. Уредих се с тях.

Майкъл: Разбирам. Значи това беше само парично споразумение?

Глен: Да, 2500 долара.

Майкъл: Това ли е?

Глен: След като промениха всички закони. Виждате ли, занимаваха ме със съдебната система, докато не промениха законите. Нямаше закони. Не съм нарушавал никакви закони, защото всичко, което правех, беше законно в онези дни.

Майкъл: Но в какво те обвиниха, ако нямаше закони?

Глен: Обвиниха ме в измама с поща. Могат да те вземат и ако ми изпратиш писмо, в което казваш, че ще набия шамара на Джо на улицата, могат да те обвинят.

Майкъл: И така, те са използвали неясен закон за измама по пощата, за да те обвинят.

Глен: Точно така, и те имат 97% процент на присъди.

Майкъл: И така, ти се съгласи. Тогава какво направихте по това време?

Глен: Върнах се и основах друга компания, наречена Mind Spa, просто по-малка версия на Dare To Be Great.

Майкъл: И какво направи различно този път?

Глен: Е, нямах част от няколко нива.

Майкъл: Това бяха само директни продажби?

Глен: Да и по-късно отидох в една компания... моя бодигард, Ед Рехтор, който написа една от книгите за мен, The Unstoppable American.

Майкъл: Не беше на няколко нива, така че бяха просто директни продажби. Как стана това?

Глен: Добре мина. Нищо подобно на много нива. По-късно отидохме на много нива, като той притежаваше компанията, наречена Selling to America. Това е, което най-накрая ме хванаха за подпомагане и съучастие в пирамида и прекарах четири години и осем месеца в затвор в Аризона.

Майкъл: Започнахте друго много ниво, но го направихте чрез друг човек, друго същество.

Глен: Е, не го започнах аз. Те го започнаха. Използваха моя материал.

Майкъл: Но те дойдоха след вас и казаха, че всъщност сте...

Глен: Говорих на две или три срещи в Аризона и този шеф за защита на потребителите в Америка - всяка година те привличаха един от помощник-главните прокурори на защитата на потребителите. И така, той искаше да вземе мен и всички останали. И вече се кандидатирах за щатския Сенат и не го приех на сериозно. Излязох там и те ме прогониха и съдебните заседатели искаха да се измъкнат за 4 юли и ме осъдиха.

Майкъл: И тогава трябваше да заминеш за...

Глен: Четири години и осем месеца. Трябваше да са седем години, но добро поведение.

Майкъл: И така, ти беше там цели четири години и осем месеца?

Глен: Да.

Майкъл: И къде беше, в Аризона?

Глен: Югоизточният ъгъл на Аризона.

Майкъл: Това беше федерален затвор?

Глен: Не, държавно е.

Майкъл: Този тип работеше ли в Аризона?

Глен: Да, той работеше във всичките 50 щата и Аризона беше единственият, който ми създаде големи проблеми. Във всеки щат има толкова много различни закони. Той излезе и попита дали прави нещо нередно. Ако съм, моля, кажете ми и ще го променя. Казаха, че не правиш нищо лошо. И по-късно го направиха.

Майкъл: Интервюирах човек, който направи 100 милиона долара преди около седем години. Той спечели 100 милиона долара от продажбата на добавки за подобряване на мъжкия пол. И единственият проблем, който имаше, беше Аризона и там той замина… в Аризона.

Глен: Да, различни щати – Уисконсин беше лош, Мичиган беше лош, Северна Каролина и Аризона. Бях в 13 държави.

Майкъл: На колко години беше, когато си отиде?

Глен: Бях на 53 и излязох на 58.

Майкъл: Какво беше това преживяване?

Глен: Най-големият проблем беше, че загубих семейството си заради това, съпругата си и след това децата си. Разбира се, всички те се върнаха по-късно. И донякъде ми хареса. Мразя да го казвам, но се справях с пазачите, с надзирателя и с другите затворници. Използвах моята философия и нямах проблеми. Знаеш ли къде всички останали се ядосват на пазача, бих му дал сериозен комплимент.

Майкъл: Ти просто ще се отнасяш добре с тях.

Глен: Просто… правех на другите и ти го караше да прави с теб и имах уважение и те ме нарекоха г-н Търнър. Нямаше проблем. И затворниците, избрах най-коравия човек в двора - беше мексиканец - най-коравия човек. Имаше един черен човек, имаше един бял човек и аз ги уважавах за това кои са и те се грижеха за мен. Нямаше да им кажа къде живея, когато излязох.

Майкъл: Успяхте ли да работите по някакъв бизнес, докато бяхте там?

Глен: Не, не бях. Не направих нищо, докато бях там. Беше някакво облекчение да съм там. Толкова дълго ме удряха толкова силно. Изведнъж имах безплатна охрана, за която не трябваше да плащам. Хранех се безплатно.

Майкъл: В другото интервю, което направих с този човек, който си отиде, той каза същото. Той си отиде за около година. Казва, че наистина е било облекчение. Нямаше бизнес натиск...

Глен: Обвиниха ме през 1955 г. и изчакаха две години, преди да ме съдят. Искам да кажа, че гладувах. Бях загубил всичко. Загубих дома си…всичко освен един дом и всичко това.

Майкъл: От две години.

Глен: Не можех да пътувам извън щата. Хванаха ме.

Майкъл: Какво направи през тези две години, правните неща и процесите?

Глен: Седях и не правех нищо. Чети книги.

Майкъл: Депресирал ли си се?

Глен: Не. Просто бях отегчен.

Майкъл: И така, запазихте добро отношение до голяма степен.

Глен: Винаги съм имал добро отношение. Просто ми беше скучно.

Майкъл: Поддържахте ли връзка с някой от старите си бизнес партньори или нещо подобно?

Глен: Имаха компании, когато бях обвинен. Отдръпнах се. Не им помогнах, защото името ми, знаете, бях обвинен и това щеше да ги нарани. И тогава и двете компании не можаха да го поддържат така, както го карах аз.

Майкъл: Прочетох статията в Time. Кога ти направиха това парче?

Глен: През '72, вярвам. Те имаха списание Life ... 11 страници.

Майкъл: Видях статията на Time.

Глен: Е, Time също имаше такъв. През 72-ра, някъде около пролетта, мисля. Освен това през 72 г. статията се появи и в Ню Йорк Таймс и аз бях номер четири в списъка на Никсън с хитове. Преследваха ме навсякъде. Комисията за обмен на сигурност искаше да спре Dare To Be Great.

Майкъл: Получавахте ли писма, докато бяхте в затвора?

Глен: Да, имаше 12 000.

Майкъл: Сигурно е било хубаво.

Глен: Надзирателят каза кои са тези хора. Някаква измама ли правите? Казах, че са моите жертви.

Майкъл: Какво се случи след това?

Глен: Е, излязох и имах една година изпитателен срок и се преместих да живея при мой приятел проповедник. Премина през развод. Омъжена повторно. Създадоха компания за хранене и тя работи вече 12 години; поръчка по пощата. Напоследък провеждах обучение по продажби за международна туристическа компания.

Майкъл: Мислиш ли, че правителството все още те е хвърлило под око или си доста стара новина?

Глен: Ти си единственият, който ме пита за проблема ми от 10 години. Вероятно трябваше да го препубликувам.

Майкъл: Завръщането на неудържимия американец, кога написахте книгата Turner, Turner, Turner?

Глен: Когато излязох през '82.

Майкъл: Можем ли да поговорим за малко от нещата, на които преподавате на някои от вашите дистрибутори, само за някои от нещата за личностното развитие? Тук имате пълна жизнена сила. какво означава това

Глен: Е, работихме върху духовното развитие. Винаги съм казвал, виж този ореол около главата ми. Те казаха не, не го виждам. Казах, че нямаш. Но вие трябва да стегнете своята духовност в живота и това означава вие и вашият Бог, не моят Бог, не моята църква, а вашата църква. Уважавам всички религии, всички църкви. И тогава имате второто нещо, което е вашият ум. Трябва да поработите върху психическата си нагласа. Първо трябва да го изчистите, защото ако не мислите правилно, няма да сте прави.

Майкъл: Някои хора имат точно такъв негативизъм, вкоренен в тях.

Глен: Вие общувате с позитивни хора. Четете позитивни книги. Каквото и да вложите в ума, най-много излиза. Ако поставите испански, ще говорите испански. Ако си роден в Русия, щеше да си комунист преди 20-30 години. Ти си роден _____, може би имаш различна философия. Така че това е каквото сложите в очите и ушите си. Каквото и да поставите в устата си, прави тялото ви добро, лошо, _____, рак или каквото и да се случи. И така, вие учите хората да внимават кого слушат. Можете да ме ругаете тук на този телефон. Нещото, което бих казал, е, той беше толкова мил до края, или ако превърнете тази статия в лоша статия, бих казал, момчето, той се измъкна от мен. Приемам го лично, бих казал, че това е неговата гледна точка. Ако бях на твое място, щях да направя това, което ти ще направиш; кажете, че ви учим как да контролирате ума си, а не да позволявате на други хора да го контролират. Ако мога да те ядосам за една минута, аз те контролирам. Ако мога да те накарам да се ядосаш за един час...ако те накарам да се ядосаш за ден, седмица, месец, година...ако мога да те накарам да си спомниш какво ти направих преди 10 години, все още имам контрол над ума ти до известна степен. И така, ние се научаваме да връщаме ума ви, защото повечето хора са го загубили, когато са били на две години, когато техните майки и бащи, сестри, братя и учители са започнали да им казват какво могат да правят и какво не могат.

Майкъл: Но трябва работа, нали.

Глен: Разбира се, че е така и трябва работа, за да го объркате. Ако живеете сред хора, които говорят за разрязване на хора, лекарски разговори, вие имате ум на лекар. Живеете сред хора, които пишат, говорите за писане и пунктуация и каквото правите там. Същото е и с механиката, вие говорите за това. Живееш около наркомани, говориш за техните наркотици. След това имате своя емоционален контрол. Това е третото нещо в книгата, в края на книгата.

Майкъл: Как това е различно от умственото?

Глен: Емоционално е, когато мога да те разстроя. Ментално, мога да ти дам грешна информация. Но емоционалното е, о, вие просто не знаете какво се случи… съпругът ми ме преби по дяволите. Просто не знаеш какво се случи с мен, когато бях малко момче. Бях изнасилена. Трябва да го повърнеш. Всички сме имали проблеми. Емоционалното е най-трудното за работа, за да го настроите, но може да се направи. И тогава имате физически... грижете се за тялото си... внимавайте какво слагате в устата си. Гледайте какво прави солта на тялото или бялото брашно.

Майкъл: Вдигахте ли тежести, когато бяхте по-млад?

Глен: Да, бях г-н Юг.

Майкъл: И така, ти си изпомпвал желязо тогава.

Глен: Да, изпомпвах желязо, докато навърших около 25 години. Сега просто ходя и спортувам три или четири пъти седмично.

Майкъл: Чарлз Атлас повлия ли ви?

Глен: Не, беше Джолиет.

Майкъл: Джолиет?

Глен: Да. Те дори го рекламираха във вестника като Чарлз. Той имаше курс за $79,95 и аз не можех да си го позволя. Изпрати ме по пощата… Аз съм момче от фермата. Баща ми прави 500 долара на година. След това ми изпрати още $39,95 и следващата седмица падна на $14,95. Имах $14,95, но ако бях изчакал, щях да го взема за $7,95. С $14,95 си купих малко цимент и си направих железни тежести и циментов блок и никога не започнах да пуша, никога не пих и никога през живота си не използвах наркотици. Никога не съм пипал цигара и никога не съм пипал уиски. Толкова съм развълнуван… ако докосна тези неща, ще бъда възхитен от това и ще го направя твърде добре. Аз съм високо в живота. Пияна съм от отношението. И не на последно място е финансовата мощ. Това е последната стъпка в книгата. Пазете парите си. Ще ви дам пример. Познавам човек, който вложи 1000 долара през 68 г. във взаимни фондове и струваше 88 000 долара миналата година.

Майкъл: Как защитавате парите си? Да приемем, че имате хора, които слушат това и те развиват бизнес и започват да правят добри пари.

Глен: Те трябва да създадат тръст, което аз не направих. Направих всичко погрешно, защото мислех, че правно съм добре, защото не бих направил нищо лошо в сърцето си.

Майкъл: Тръстът би ли те защитил?

Глен: Ако създадете правилното доверие за вашите деца или нещо подобно, вие сте защитени. Те имат всякакви доверия. Ако трябва да имате доверен адвокат.

Майкъл: Какъв друг съвет бихте дали на бизнесмени, които развиват доста големи компании, за да се защитят?

Глен: Това означава, че трябва да наемат правилната адвокатска кантора, бизнес адвокатска кантора, защото всичко е насочено към закона. Мислех, че всичко, което трябва да направите, е да отидете в съда и да бъдете честни, и всичко ще бъде наред, но не е така. Има една стара поговорка, не позволявайте на истината да обърка една добра история.

Майкъл: Искаха ли ти парите?

Глен: Искаха публичност. Те искаха да бъдат човекът, който хвана Джеси Джеймс. Те направиха Джеси Джеймс от мен, за да могат да се възползват от теб.

Майкъл: Коя беше най-голямата тълпа, пред която си говорил?

Глен: Петдесет хиляди.

Майкъл: Петдесет хиляди.

Глен: В Индия.

Майкъл: В Индия.

Глен: И 15 000 в Америка. Сега, това не се брои – спечелих наградата „Американец на годината“ в Ню Орлиънс… колежански сериал… най-доброто от всеки играе един друг. И клубът на лъвовете в Тампа ми даде наградата за американец на годината по националната телевизия. Имаше 45 милиона, които гледаха това. Там имаше около 20 000 лично.

Майкъл: Какво е да говориш? Говорихте в Индия...50 000.

Глен: Да. Вие говорите на един човек, останалите ви слушат.

Майкъл: Как се подготвихте за речите си?

Глен: Никога не съм се подготвял.

Майкъл: Отидохте там и просто го сложихте?

Глен: Преди да отида там, усещам какво се случва и ако е срещата на изпълнителите, започвам да мисля за група пияни изпълнители, които организират коктейл, с които трябва да говоря, но те не ме слушат. Така че винаги гледам тълпата и разбирам първата шега. След това им давам месото на моя предмет и след това завършвам със сърце.

Майкъл: Ти определено имаше талант да говориш пред публика.

Глен: Харесвам хората и не изпитвам никаква враждебност към никоя раса, вяра. Не съм ядосан на правителството. Не съм ядосан на служителите в затвора. Животът е твърде дълъг, за да не се наслаждавате.

Майкъл: Не съм те виждал в действие. Поръчах видеозаписа. Нямам търпение да го гледам.

Глен: Продадох 3 милиона копия от това... 1 милион видеоклипове, филми и DVD дискове и 2 милиона аудио записи на пет езика.

Майкъл: Значи, това е цяла издателска компания.

Глен: Да.

Майкъл: Информационни продукти.

Глен: Публикувах последната си книга, Търнър, Търнър, Търнър… тази е изчерпана.

Майкъл: Ти си. Продавате ли много от тези книги?

Глен: Продадохме ги всичките, около 200 000.

Майкъл: Уау, успя ли?

Глен: Продадох 7 милиона книги в кариерата си.

Майкъл: Седем милиона книги?

Глен: Да. Повечето от тях минаха през нашето дистрибуторство.

Майкъл: Продажба на информационни продукти и обучение... Искам да кажа, че има добри пари в това като поток от приходи за много нива...

Глен: Добре е, но това е най-трудната продажба, която някога ще направите, защото повечето хора харчат около $8,00 за отношение. Те ще купят всичко друго, освен отношение, затова използвахме пари, за да ги накараме да влязат. Можете да спечелите пари, продавайки тези курсове и след като преминат курса, те не се интересуват от печелене на пари, но продавайки курсове, те могат да правят пари ... най-добрата бензиностанция в града. В цяла Америка, хората ми, имаше милиони от тях, те управляваха най-добрата бензиностанция, управляваха най-доброто такси, те бяха най-добрите съпрузи, най-добрите съпруги, защото знаят как да се справят по-добре с отношението.

Майкъл: Как е MLM индустрията днес? Какво мислите за това?

Глен: Всичко се прави чрез Интернет, повечето от успешните… Интернет и факс машини и телефонни разговори.

Майкъл: Толкова голямо и ефективно ли е, както винаги?

Глен: По-голям е. Имате над 8000 компании там.

Майкъл: И така, каква е статистиката сега? Какъв процент ще има тук след пет години?

Глен: Около 3% от компаниите стават тип Amway или използват корпорация от Юта… Herbalife… и всички те имаха своите правни проблеми. Те току-що получиха _____ борд на директорите. Трябва да платиш на свирача, ако искаш да издържиш, по повече от един начин, не само като пари, но трябва да имаш правилните приятели. Това е като футболен отбор. Ако не можете да се разбирате, не го управлявайте повече. Бях дълъг бегач, защото мислех, че всичко, което трябва да направя, е да бъда честен.

Майкъл: Бихте ли искали да говорите за нещо, което бихте искали някой да знае за... всякакви програми.

Глен: Кажете им, че касетата е в интернет и на уебсайта. В момента се обучавам за компания, наречена Guaranteed International Travel.

Майкъл: Можете ли да посочите основния си уебсайт? Ако някой искаше да види някои от старите кадри на вашите речи...

Глен: Глен…на „n“-W…инициал…-Turner.com -- www.glenn-w-turner.com.

Майкъл: Разбираш ли се в компютъра, Глен?

Глен: Не аз. Жена ми е един от гениите в него. Тя има гениално IQ.

Майкъл: Какво правиш, за да си зает днес... имаш ли съществуващи компании в момента?

Глен: Обучавайте хората по телефона и интернет. Правим публично говорене. Говоря навсякъде. Говорих в различни компании.

Майкъл: Какво таксувате за основна реч?

Глен: Зависи дали е местно. Ако е местно, ще го направя за може би $5000, а ако трябва да пътувам един ден навън и ден обратно, обикновено $10 000.

Майкъл: Видях, че говорихте с Harvard Business School.

Глен: С факултета по право говорихме в Нотр Дам.

Майкъл: Значи си говорил с всички техни студенти по право?

Глен: В Нотр Дам пазарната и бизнес класа. Това беше най-доброто.

Майкъл: За какво говорихте с тях?

Глен: Да разберем иновациите от класа на професор Ярнел. Говоря им, че всеки може да се научи да продава в училище. Това, което трябва да направите, е да се научите как да се справяте с хората и трябва да бъдете прям и честен, защото ако сте честен, можете да вземете хората малко до края на живота им. Ако си нечестен, взимаш ги веднъж, те поумняват. Ако им дадете справедлива пазарна стойност...единственият начин да го направите е да бъдете честни. И ако някога съм бил нечестен, това идва от главата ми, а не от сърцето ми; грешка, която направих. Веднъж държавен адвокат каза на съдебните заседатели, че г-н Търнър може да е искал да бъде честен и да не минава на червено, но фактът, че той го е прокарал, все пак трябва да го осъдите, въпреки че не е искал да направи нищо лошо. Това е законът... Федералната търговска комисия от 1972 г. Казах, моля, кажете ми какво правя грешно. Той каза, че попитайте адвоката си. Попитах адвоката си. Той каза, че не правиш нищо лошо. Така се превърнах в топка за пинг-понг между две групи адвокати. И тогава го погледнах и казах, че ако изпратите адвокат, той може да седне на бюрото ми - имам голямо бюро. Ще сложа друг стол тук. Ще му плащам заплатата и той може да ми каже, ако правя нещо нередно. О, не можем да направим това. Казах защо не можеш? Защо законът не е предназначен да помогне на американския народ? Те не биха го направили. Те просто искаха да ме чукат, за да получат публичност.

Майкъл: Какво бихте казали на средностатистическия човек, който за първи път попада на възможност за Мрежов маркетинг... какво е важно в една възможност за Мрежов маркетинг да...

Глен: Искате да проверите достоверността на служителите, защото ако имате двама или повече, които го управляват, обикновено ще имате проблеми. Като Джей ван Андел и Ричард ДеВос е единственият, който някога съм виждал в партньорство, който работи наистина добре.

Майкъл: Искате да кажете, че поради естеството на партньорствата те обикновено се развалят?

Глен: Да, дори съпруг и съпруга падат... повечето от тях.

Майкъл: Да, вярно е.

Глен: Няма да е нужен гений, за да разбере това.

Майкъл: Какво ще кажете за плановете за компенсация?

Глен: Плановете за компенсация са важни, но е по-важно да очертаете изплащането. Повечето хора са твърде мързеливи, за да работят, след като са се включили. Ако няма да се придържат по дяволите, рецесия, депресия, гореща вода или война, не се намесвайте. Ако ще се отказваш, откажи се преди да започнеш. Ще има по-голяма причина да се откажете и една причина да останете. Трябва да осъзнаете, че на много нива можете да започнете бизнес за $300 или почти нищо. Ако влезете в бизнеса с бензиностанции... 100 станции се провалят на месец във Флорида. И след това ги изгониха от бизнеса… има Exxon… има няколко големи компании.

Майкъл: Каква е статистиката за MLM? Какъв процент наистина правят пари в бизнеса?

Глен: Около 5%. Пет процента от хората по света карат нещата да се случват. Петнадесет процента от хората гледат какво се случва, а 80% не знаят какво се случва, по дяволите, и не им пука, стига да имат бира и жена. Бирата застоява и жената остарява. Но въпросът е, че никога не съм се придържал към нито един продукт. Това, което е продадено на мен, ще го продам на някой друг. Ако са работили в частта за търговия на дребно, те могат да го направят и всички са търговци, защото продават жените си, след като се оженят за тях, и продават мъжете си, след като се оженят за тях. Те са наистина добри търговци.

Майкъл: Това е краят на моето интервю с Глен Търнър. Надявам се, че сте намерили това за интересно. Влагаме много съдържание в нашите интервюта, така че това не е интервюто, което можете да слушате веднъж. Чувствам се уверен, като казвам, че можете да слушате това почти десет пъти и пак да извлечете прекрасни прозрения и мъдрост от думите на Глен Търнър. Уверете се, че сте проверили неговия сайт и моля, продължете да слушате www.hardtofindseminars.com на Michael Senoff. Ето още един бонус съвет от www.hardtofindseminars.com на Michael Senoff. Знаете ли, че имам 25 часа ексклузивни консултации на моята страница с аудио клипове, буква G? Ако отидете на www.hardtofindseminars.com, отидете на секцията Audio Clips, това е секцията, в която имам над 117 часа аудио интервюта, страница G не е нищо друго освен консултации за разработване на информационни продукти. Имате повече от 25 часа, в които давам най-добрите си съвети за това как да създавате, развивате, произвеждате, предлагате на пазара и продавате аудиоинформационни продукти. Отидете на страница G, ако искате да научите как да създавате и продавате свои собствени информационни продукти. Насладете се.

• Потребител
Публикува (edited)

А ето какво пише за него в Уики.англ. Пак машинен превод.

Цитирай

Многостепенен маркетингов успех

Търнър започна с продажба на шевни машини и също така работи за кратко за Holiday Magic - маркетингова компания на няколко нива, която продаваше продукти за домашна грижа и козметика и чрез свързани компании продаваше програми за самоусъвършенстване. В края на 60-те години той става предприемач, основавайки Glenn W. Turner Enterprises, Inc. До 1972 г. той притежава около 70 компании, [ 8 ] [ 1 ] включително Dare to Be Great, маркетингова компания на много нива, основана през 1969 г., която продава мотивационни курсове и курсове за самоусъвършенстване. [ 9 ] Общият брой на служителите на Koscot и Dare To Be Great се оценява на около 500 000. [ 6 ]

Това, което според съобщенията е направило Търнър „наистина богат“, обаче, е Koscot Interplanetary Inc. [ 10 ] (Koscot означава „Козметика за общностите на бъдещето“), основана на 27 август 1967 г. Koscot и Dare to be Great се разрастват бързо и Търнър стана известен. В един момент 60 000 души в 40 щата и Канада са работили за неговия бизнес. [ 3 ] До пролетта на 1969 г. Търнър живее в голям дом на езерото Мейтланд близо до Орландо Флорида и „има осем Кадилака и Ролс-Ройс, три Лиърджета и цял гардероб с шити по поръчка костюми и обувки от алигатор“. [ 3 ] През 1972 г. той започва, но не завършва "замък от бял камък с хеликоптерна площадка за 3,5 милиона долара" на езерото Беър Гъли, също близо до Орландо. [ 10 ] Той беше представен в статия от 11 страници в списание Life през 1971 г. [ 11 ] и според сведенията по това време струваше 300 милиона долара.

Предпоставката на Koscot беше, че участниците могат да продават козметика на основата на масло от норка от врата до врата или на партита. Фокусът на компанията обаче беше повече върху продажбата на дистрибутори, отколкото върху козметика. Дистрибуторство беше продадено за 5000 долара. [ 4 ] Участниците могат също така да платят $2,000, за да бъдат супервайзори или $5,400, за да бъдат директори. Тези нива (както в „маркетинг на много нива“) на теория биха направили пари на участниците, като наемат други да работят на нива под тях като търговци, надзорници или директори, плащайки комисионни от поръчки на козметика на тези на нива по-високи, които са ги наели. След това щяха да наемат свои собствени участници, за да печелят комисионни за себе си. [ 3 ] Както се казва в една новина:

Помислете за това: Един човек може да продаде 10 дистрибуторства и всеки от 10-те може да продаде още 10 и т.н. Дистрибуторите можеха да направят хиляди. Човекът на върха може да направи милиони. ... Търнър имаше талант да кара хората да вярват в него. Неговите продажби се превърнаха в легенда. ... На срещата протежетата на Търнър изтичаха на сцената в крещящите си костюми и луксозни обувки, със закачени на реверите банкноти от 100 или дори 1000 долара. Те караха нови кадилаци и носеха обувки от алигатор. „И вие също“, казваха те на тълпата. — Всичко, което трябва да направите, е да повярвате. [ 3 ]

Историята на Търнър „от парцали към богатството“ [ 12 ] трябваше да бъде вдъхновение за другите да купуват франчайзи, така че „всички да могат да бъдат богати и успешни като него“. [ 1 ]

Той предупреди бъдещите си милионери, че подлите елити заговорничат срещу техния успех и ще се опитат да ги разубедят да се присъединят към Коскот, като каза на среща на Коскот в Хюстън през януари 1970 г.:

„Всички се опитват да изплашат малките хора, защото тази нация се контролира от 2 процента от хората... Те дърпат конците и всеки път, когато излезем малко от линията, те започват да работят върху лидерите. Те започват да се опитват Започват с лобиране във Вашингтон [ 3 ] .

За да се оформят пирамидите на успеха обаче, бяха необходими много директори, по-голям брой супервайзори, търговци и още повече клиенти.

... какво ще се случи, когато тези дистрибуторства достигнат точката на насищане, когато вече няма кой да купи дистрибуторство и толкова много хора продават козметика, че е невъзможно да се възвърне голямата инвестиция от малките комисионни за козметика? [ 3 ]

Когато някои търговци откриха недостиг на клиенти, Търнър ги насърчи „преструвайте се, докато не успеете“, като носят скъпи дрехи и размахват около 100-доларови банкноти, за да привлекат други“. [ 1 ]

Правни трудности

Коскот

Тъй като пирамидалните схеми са незаконни в повечето щати, Koscot се включи в значителни съдебни спорове от правителствени агенции и клиенти на Koscot. [ 13 ] Първият голям съдебен процес е заведен през октомври 1969 г. от "14 дистрибутори на Koscot в Тенеси, Кентъки и Индиана" за неуспеха на Търнър "да плати обещаните дивиденти." [ 3 ]

Според един доклад той е бил мишена на прокурори "в повече от 30 щата". [ 3 ] Разочаровани новобранци свидетелстваха срещу Търнър или неговите компании и един съдия цитира фразата „преструвайте се, докато не успеете“ като „доказателство за злоупотреба“. [ 1 ] През 1971 г. Федералната търговска комисия заведе дело срещу Koscot, обвинявайки ограничаване на търговията . През август 1972 г. той е обвинен в "86 случая на продажба на нерегистрирани ценни книжа и неуспех да се регистрира като дилър". [ 8 ]

Комисията по ценните книжа и борсите също заведе дело през 1972 г., като обвини програмата на Koscot да се счита за ценна книга и да отговаря на законите и разпоредбите за ценни книжа. [ 14 ] Решението на Федералната търговска комисия относно Koscot създаде прецедент за определяне дали дадена компания участва в незаконна пирамида. [ 15 ]

През 1973 г. федерален съдия в Питсбърг обединява повече от 1000 съдебни дела от недоволни инвеститори и регулаторни служители на Koscot в „един групов иск, търсещ повече от 900 милиона долара“. [ 3 ] Търнър, адвокат Ф. Лий Бейли и осем други също бяха обвинени от голямо федерално жури по обвинения в заговор и измама по пощата. [ 16 ] В обвинителния акт се казва, че Бейли се е появил във филм, направен за организацията на Търнър, и се е появил с Търнър на няколко митинга. Деветмесечен процес завърши със заседателни заседатели. След това обвиненията бяха свалени срещу Бейли. През 1975 г. Търнър се призна за виновен по едно-единствено обвинение в нарушаване на законите за ценните книжа и получи пробация, избягвайки затвора, но финансово разбита, „империята му в руини. [ 3 ] След като Koscot беше продаден в несъстоятелност, новият собственик установи, че „е генерирал $169 милиона, все още имаше активи от $11 милиона, но дължеше $33 милиона." [ 3 ]

Търнър участва в първичните избори на Демократическата партия за изборите за Сенат на Съединените щати във Флорида през 1974 г. , но губи. Той също загуби кандидатстване за щатския сенат през 1978 г. [ 3 ]

Предизвикателство

През 1979 г., след като богатството му изчезна, той се опита да се завърне с друга мотивационна компания, наречена Challenge, Inc., [ 10 ] , което доведе до повече правни трудности. Според един доклад той е бил осъден за управление на пирамидална схема в Аризона през 1985 г. и освободен след пет години затвор. [ 7 ] Друг съобщава, че е осъден на седем години затвор през 1987 г., след като е осъден заедно с Едуард Ректор по обвинения в заговор, измама и управление на пирамидална схема. [ 3 ] Той каза на репортери, докато го водеха в затвора: „Доброто, което направих, надвишава лошото. Една техническа част от закона е това, което ме хвана. [ 1 ]

Наследство

Търнър почина в дома си в Лейк Мери, Флорида, през 2020 г. [ 17 ] [ 12 ] Колумнистката Хелейн Олен отбеляза, че въпреки че е бил „всичко, но не и вездесъщ в американския живот“, на върха на успеха си, смъртта му не е била почти никаква медийно или обществено внимание. [ 1 ] Роджър Рой пише, че от „неизброимия брой“ бивши вярващи на Коскот и Dare to be Great, „повечето изглеждат нетърпеливи да забравят разцвета на Коскот, а някои изглеждат смутени от връзката си с Търнър“. [ 3 ]

Коментирайки също видимо тихото си преминаване, Джим Ридолфи разказва за приятели, които прекарали уикендите си „пътувайки из задните пътища на Каролина в силно енергийно домашно парти“, продавайки продукта на Turner's Challenge.

„И след това толкова внезапно, колкото започна, всичко свърши и повече никога не се споменаваше Предизвикателството или Глен Търнър... До този ден никога не съм чувал някой от тях да споменава Предизвикателството или Глен Търнър. Мога само приемете, че не е свършило добре за тях." [ 12 ]

Но докато името на Търнър не се помни добре, неговата техника, твърди Олен, е оказала голямо влияние върху американската култура. Неговият лозунг „преструвайте се, докато не успеете“ дойде, за да изрази „останалия, оптимистичен начин на мислене на американската култура на конкуренция“. Но Търнър и фигури от 21-ви век като Елизабет Холмс , Сам Банкман-Фрайд и Джордж Сантос демонстрират, че може да бъде лесно да се преструваш, но много по-трудно да го направиш. [ 1 ]

Интересно е, че независимо от това, че той е бил световно известен през седемдесетте години на 20 в. и дори Партиздат му е отделило внимание с книгата на Мелор Стуруа "Глен Търнър Заешката устна" 1978 г., на никой друг език, освен на английски, в уикипедия го няма.

Ясно, Търнър е един "търчи- лъжи", какъвто трябва да бъде всеки търговски пътник и амбулантен търговец. Обаче това, с което той ги надвишава е дееспособността, паметта, отсъствието на пороците на "простолюдието" и големият мащаб на амбициите. В уики- текста става ясно, че той не продава стока, а продава мечти. Убеждава всеки свой дилър, че може да стане велик, че всеки носи маршалския жезъл в търговското си куфарче. Именно след спукването на балона на мечтите, мечтателите се чувстват измамени и не искат да споменават за него. Обаче докато са ходели на семинарите му и са купували записите му, са били хипнотизирани като от религиозен водач. Те са преживявали как ще се сбъдне тяхното лично чудо. 

Лично отклонение. Имам близък, който е някакъв дистрибутор или лектор... нещо от изложената шарлатанска дейност. Казва, че не може да изплати още скъпата кола, която кара, но това е необходимо... Но не го казва като Търнър "за да се преструва". Друг познат, като ходил на психолог, онзи му препоръчал да се държи като успял за да успее, с др. думи, да се преструва на такъв, какъвто иска да стане. Само дето не му обяснил, че преструването е лесно, но ставането е несравнимо по- трудно.

Идеите, разпространени от Търнър в САЩ са още живи. Имайте го предвид в какъвто и смисъл да го преценявате.

Редактирано от Втори след княза

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!