Отиди на
Форум "Наука"

Георги Стойчев: Атаката срещу Сорос е "атака срещу обществото в България"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано

Шефът на "Отворено общество" у нас: Сорос е помагал много на България, дарил е над $ 100 млн.

Според него атаката срещу Сорос е "атака срещу обществото в България"

31 ян. 2025 | 12:45 ТУК

"Тези, които имат влияние върху политиката, са политиците, г-н Сорос е просто филантроп" и човек, който се бори "с авторитарните тенденции", затова си е спечелил много врагове, казва Георги Стойчев

"Подобно искане е лишено от основание. Би представлявало чиста загуба на парламентарно време."
Това заяви пред БНР Георги Стойчев, изпълнителен директор на "Отворено общество", относно заявката на лидера на ДПС-НН Делян Пеевски да инициира парламентарно обследване на дейността на Джордж Сорос у нас.

Припомняме, "ДПС-Ново начало" иска комисия да разследва дейността на фондациите на Сорос

Стойчев нарече това "абсолютно измислени въпроси" и изрази надежда "партиите от демократичния спектър" да проявят "здрав разум" и да отхвърлят подобни неоснователни искания.

"Г-н Сорос е човек, който е помагал на България в най-тежките времена, в най-тежките години – в средата на 90-те", изтъкна Стойчев. Той даде примери със социални трапезарии и допълни:

"Аз си спомням как помагахме на нашите национални академии по изкуствата. Първата интернет връзка в България е осъществена с подкрепата на г-н Сорос. Над 6000 стипендии са дадени…"

"Не заслужават да бъдат стигматизирани българските граждански организации, които напоследък са подложени на атака в рамките на разгръщаща се антидемократична пропаганда", подчерта Георги Стойчев в предаването "Преди всички". Според него това е "атака срещу обществото в България".

По думите му "тези, които имат влияние върху политиката, са политиците, г-н Сорос е просто филантроп" и човек, който се бори "с авторитарните тенденции", затова си е спечелил много врагове.

"Той е дарил над 100 милиона долара", обясни Стойчев, запитан на каква сума възлиза дейността на Джордж Сорос у нас.

Стойчев е на мнение, че Сорос е "атакуван като символ" и в негово лице се търси "изкупителна жертва".

• Мнения 113
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикувано
Just now, Втори след княза said:

Стойчев е на мнение, че Сорос е "атакуван като символ" и в негово лице се търси "изкупителна жертва".

На какво е символ Сорос? Моля, подскажете.

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 20 минути, Втори след княза said:

Организациите на Сорос възпитават и обучават храбри и доблестни соросоиди и либерасти, които
да се борят с чумата на русофилията в България. За това Сорос е толкова мразен от русофилите,
докато той финансира една справедлива кауза.

• Потребител
Публикувано
Преди 3 минути, gmladenov said:

Организациите на Сорос възпитават и обучават храбри и доблестни соросоиди и либерасти, които
да се борят с чумата на русофилията в България. За това Сорос е толкова мразен от русофилите,
докато той финансира една справедлива кауза.

Благодаря за мнението

• Глобален Модератор
Публикувано
Преди 56 минути, Втори след княза said:

Символ е на филантроп, подкрепял академични проекти чрез предоставяне на стипендии, покрепял е гражданското общество, работил е за интеграцията на малцинствата, помагал е за създаването на независими институции.

Обвиняван е за символ на външна намеса. Но за една окуцяла държава след вихрушката на социализма, без външна помощ трудно може да се мине.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 19 минути, Amazonski said:

митичната заповед на ЕК за "кривите краставици",

Наистина има предложение за "кривите краставици" от евродепутат,но ЕП отказва въобще да го обсъжда. Това между другото.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 2 часа, Втори след княза said:

Стойчев е на мнение, че Сорос е "атакуван като символ"

Преди 1 час, scaner said:

Символ е на филантроп, подкрепял академични проекти чрез предоставяне на стипендии, покрепял е гражданското общество, работил е за интеграцията на малцинствата, помагал е за създаването на независими институции.

Хм. Той Е филантроп и пр. Няма случай някой да е атакуван като филантроп, този също не е това. Нещо друго ще е. 

Да речем, петолъчката на Партийния дом е СИМВОЛ на комунизма, атакуват я, но естествено, НЕ Е комунизъм.

Така и Сорос е символ за нещо, различно от това, че е филантроп.

Преди 1 час, scaner said:

Обвиняван е за символ на външна намеса.

Приемливо! Обаче едва ли Стойчев има предвид, че Сорос е нападан като символ на външна намеса. Все пак ми харесва. Благодаря.

Редактирано от Втори след княза
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)
Преди 10 минути, Втори след княза said:

Аха, значи знаеш на какво е символ :)

И символ на какво е според тебе? Какви са ти предразсъдъците? Щом знаеш отговора, защо изобщо повдигаш темата?

Редактирано от scaner
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Amazonski said:

НАТО което неминуемо ще открадне безкрайните Руски ресурси, бушуващият гей-промискуитет в Западна Европа  и т.н.

Благодаря. Разбирам, че Сорос символизира НАТО, гей- промискуитета и заради товае нападнат. Чудна работа! Той не е свързан с НАТО и не е хомосексуалист. 

Натрупах понятия. Благодаря.

• Потребител
Публикувано
Преди 50 минути, scaner said:
Преди 1 час, Втори след княза said:

Аха, значи знаеш на какво е символ :)

И символ на какво е според тебе? Какви са ти предразсъдъците? Щом знаеш отговора, защо изобщо повдигаш темата?

Тъкмо сега гледам "Убийства в рая". Инспекторът знае какво е "убиец", но не знае на кого да го припише. Разпитва наляво и надясно.

• Потребител
Публикувано (edited)

Един цитат от Сорос,който лично на мен ми казва почти всичко за него:

"Двете емоции,които движат света са страх и алчност"

Редактирано от deaf
  • Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикувано (edited)

Забелязал съм, че радетелите за очистване от външно влияние всъщност имат пред вид западно външно влияние. Масква да се меси хич не им пречи.

Но, аз също имам проблем със Сорос, понеже е едноличен финансист с доста спорна репутация. Примерно ако някой руски олигарх почне да финансира разни политически фондации в Хамерика, специалните служби ще го налазят като мухи моментално.

България е в ЕС, НАТО итн. Няма нужда от разни еднолични идеолози с неясен дневен ред и мотивация.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикувано
Преди 1 час, Втори след княза said:

Тъкмо сега гледам "Убийства в рая". Инспекторът знае какво е "убиец", но не знае на кого да го припише. Разпитва наляво и надясно.

Не отклонявай темата, не се опитвай да избягаш. Не става дума дали знаеш какво е "филантроп". Явно знаеш повече, щом не ти съвпада с вижданията :)

Но както се вижда, си безпомощен по темата.

Преди 38 минути, deaf said:

Освен че е много наблюдателен, какво друго казва този цитат?

• Потребител
Публикувано
Преди 2 минути, scaner said:

Освен че е много наблюдателен, какво друго казва този цитат?

Не е наблюдателен. Хич. У всеки човек движещата сила е волята за власт,която е конгломерат от огромен брой "неща". Страхът и алчността заемат последните места в този конгломерат.

• Потребител
Публикувано
Преди 2 часа, Втори след княза said:

Хм. Той Е филантроп и пр. Няма случай някой да е атакуван като филантроп,

Не бе - изобщо! Символа за филантроп - Бил Гейтс пропагандата го изкара най-черният дявол на земята. Тия същите с “краставиците” и чипирането. 

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)
Преди 5 минути, deaf said:

Не е наблюдателен. Хич. У всеки човек движещата сила е волята за власт,която е конгломерат от огромен брой "неща". Страхът и алчността заемат последните места в този конгломерат.

Волята за власт не се ли инспирира от страха? Страх, че няма да можеш да контролираш нещата така, както искаш? Да си пръв и да получиш най-много?

Властта е един от продуктите на страха и алчността, а те са първичните двигатели на всичко. Вече как ще наричаш конкретните им проявления е друг въпрос.

Редактирано от scaner
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 53 минути, deaf said:

Де да можех и аз така, един цитат от някой да ми каже почти всичко за него...
   А всъщност сигурен ли си за цитата, че той го е казал, кога, къде? Защото на мен много ми прилича на изказване, което много хора правят ежедневно по финансовите новини, като някой казват че цитират Бъфет , а именно, че финансовите пазари се движат от страх и от алчност.

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 25 минути, Amazonski said:

Не бе - изобщо! Символа за филантроп - Бил Гейтс пропагандата го изкара най-черният дявол на земята. Тия същите с “краставиците” и чипирането. 

Бил Гейтс не се меси в политиката, заниманва се с ваксини в Африка най-вече, докато Сорос директно се меси най-вече в европейските политики. Спомням си по едно време съветваше Германия да излезе от еврото. 

Гледам сега един друг милиардер се изживява като месия, ама цяла Германия скочи да го бойкотира и правилно.

Освен това искам да подчертая, че тези ултра-либерални, да не кажа либерастки идеологии доведоха до тежки извращения зад океана дотам, че и обществото се защити избирайки крайно десни лидери като Тръмп за да се спаси от тая либерална напаст, която точно Сорос се опитва да насажда.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано

По принцип действията на Отворено Общество не бяха тайна. Имаха си програма, програмни директори по много направления. Работиха си по програмите, съответно усвояваха средствата отпуснати им от USAID и разни подобни структури.

Докато си действаха в България, тези структури си бяха съвсем според правилата и очакванията .. Но след 2000 година организациите на Сорос се изнесоха към Грузия и Украйна. Там се започна с цветните революции..

(Не че и при нас не се случи такава цветна революция, случи се и още как)..

Евентуално периода около управлението на Жан Виденов, тогава най-вероятно е имало Соросово въздействие...  Но сега е малко късничко вече да го разследват стареца на 100 години.. То ако беше само Сорос, как да е.. Ама точно в онези времена какво ли нямаше ? И борци и силови застрахователи и руски газ и руските бизнесмени, дето ги експулсира Костов .. И всякакви външни и вътрешни фактори.. Че после и царя дойде на белия кон. С царската конница се появи и младежа Делян Пеевски, дето после сътвори какви ли не геройства..

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано

"тези, които имат влияние върху политиката, са политиците, г-н Сорос е просто филантроп"

Много силно твърдение на Жорката Стойчев. На мен ми се струва, че сериозно подценява интелекта на аудиторията, пред която го е изразил. :)

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 10 часа, Grifin said:

Де да можех и аз така, един цитат от някой да ми каже почти всичко за него...

Правилно. Действията са най-важни,а не толкова думите. Но действията на Сорос потвърждават думите му.

Преди 10 часа, Grifin said:

А всъщност сигурен ли си за цитата, че той го е казал, кога, къде?

Не съм на 100% сигурен. Но мисълта му съвпада с действията му.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.