Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано

... каних се да пусна едно писмо на Максим Кац - ето го в суров вид .

Какви мислите ?

Какво още мога да допълня ?!?

ПП ако модератора реши ,че е извън темата може да изтрие това мнение - няма проблем , това не променя моята воля .

Казвам се Петко , на 50 години съм и живея в България (ще уточня само ,че не съм ничий агент , 
никой не ми е платил за да напиша това писмо и като цяло до преди 
три години - меко казано уважавах и дори се възхищавах на братският Руски народ) .
Разбирам без грешка руски език и от години гледам твоят в ютюб канал - говориш много еманципирано и си лъч надижда за Руснаците.
Отдавна се каня да Ти напиша това писмо - приведи си го с гугъл транслейт и се замисли върху написаното ... 
Дори не е лоша идея да направиш видео и да дадеш гластност как "братски народ" гледа в момента на Русия.
...............................................
Сякаш винаги изтъкваш ,че след "епохата на путин" 
(или след Х време - неговата естествена кончина) - всички ще плеснат с ръце и пак ще прегърнат Русия и всичко ще бъде простено и 
забравино ! 
Но ето какви мисля аз в частност и вероятно хиляди и дори милиони дори хора от целият свят :
Путин е само върхът на аисберга !
Той е СЛЕДСТВИЕТО - а не причината за Вашата съдба !
Да ... вероятно изборите Ви бяха фалшифицирани - но все пак доста голям процент (не мога да преценя
така от хиляди километри , но вероятно поне 40 % са реалните му подръжници) от руснаците го подкрепят.
Аз никога не съм заемал ръководна функция , почти никога никой не е завсил от моята воля , и никога не съм бил облечен с власт 
- така ,че признавам , че чувството за ерархия ми е чуждо , но ФАКТИТЕ в мойте очи са следните.
Ако се постави професионална диагноза от психолог - Путин ще бъде диагностициран като комплексиран нисък мъж , с мания
 за величие ... и в тая връзка - смятам ,че няма нищо необичайно в неговото поведение (задочно го оправдавам
той има право да поиска всичко ... проблема е кой го слуша ... и това според мен е същността на Проблема).
Защо обикновенният руснак му симпатизира ?????
Изобщо не мога да се начудя - какво сила изобщо мен може да ме застави да си оставя къщата , жената , децата
работата , приятелите , хобито ми и "комфортната ми зона" да облека камуфлажни дрехи , да хвана 
хладното оръжие и да отида в чужда държава
да убивам ... да бъда легитимна военна цел ... да си рискувам буквално най-ценното - живота !

За нищо на света !! За никакви пари !! За никаква сума – дори милион долара на ден да ми дават и да съм в
най-най-бронираната машина , в най-отдалечената част на фронта ! Наистина - абсолютно ми е чужда тая идея !
... но да не разводнявам - това което искам да акцентирам - Путни е един ... Руснаците на фронта (в различен
момент , включая и вече погиналите в минало време) в Украйна са доста над 400 000 вероятно - това са хора "съмишленици"
 - не знам как гугъл транслейт 
ще го преведе - хора съгласни с политиката му ... има и още милиони задочно подкрепящи
тоя психопат ... и когато някой ден той изчезне ... аз много много се боя ,че Вие пак ще се
изберете Путин' (прим - математически знак за нещо същото , еквивалентно !)
Да ... това е горчивата истина в мойте очи ... засега аз уверено живея с нея - и много ще се радвам ако греша 
... но Уви не виждам никакви индикаций за това ... да - не съм в позицията да давам съвети - но какво би станало ако 
проведете съвсем мирно шествие (символично) пред портите на червеният площад - всеки който е против Путин нека вземе в 
джоба си камъче малко (наистина малко - такова което да се побере в децка ръчичка) и да го остави на купчинка на червеният площад.

Да - ако са 10 човека - никой няма да ги забележи сигурно !
Да - ако са 1000 човека - ще дойдат местните ОМОН-овци и ще ги пребият жестоко - вероятно !!
... но ако се съберат 1 000 000 или дори 10 000 000 и всеки остави своето камъче - ей така - като занак ... като заявка пред
Западното Общество - "Ние сме тук - ние сме против тоя режим - не можете да ни игнорирате - ето , 
 ние сме тук и сме ПРОТИВ - вижте ни - Руснаците не сме безволеви роби подкрепящи тоя луд Убиец !!!"

Защо това не се случва ?!? Явно проблема е във Вас , а не в Путин ... 

... нищо повече няма да добавя - смятам ,че изразих своето мнение и вероятно мнението на още стотици или хиляди
Европейци (да - имам се за Европеец , и се Радвам и се Гордея ,че България успя да се откъсне от гравитацията на Русия) 
- който по една или друга причина имат лен да седнат и да напишат тия и гневни и в същото време разочароващи
слова !

Бъди Здрав , Кац !
Пази Се - Ти си Важен и Ценен  !!
Най-сърдечно пожелава едни по-хубави времена за Русия !!!

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 2 часа, elektrotexnik said:

... каних се да пусна едно писмо на Максим Кац - ето го в суров вид .

Какви мислите ?

Какво още мога да допълня ?!?

ПП ако модератора реши ,че е извън темата може да изтрие това мнение - няма проблем , това не променя моята воля .

Казвам се Петко , на 50 години съм и живея в България (ще уточня само ,че не съм ничий агент , 
никой не ми е платил за да напиша това писмо и като цяло до преди 
три години - меко казано уважавах и дори се възхищавах на братският Руски народ) .
Разбирам без грешка руски език и от години гледам твоят в ютюб канал - говориш много еманципирано и си лъч надижда за Руснаците.
Отдавна се каня да Ти напиша това писмо - приведи си го с гугъл транслейт и се замисли върху написаното ... 
Дори не е лоша идея да направиш видео и да дадеш гластност как "братски народ" гледа в момента на Русия.
...............................................
Сякаш винаги изтъкваш ,че след "епохата на путин" 
(или след Х време - неговата естествена кончина) - всички ще плеснат с ръце и пак ще прегърнат Русия и всичко ще бъде простено и 
забравино ! 
Но ето какви мисля аз в частност и вероятно хиляди и дори милиони дори хора от целият свят :
Путин е само върхът на аисберга !
Той е СЛЕДСТВИЕТО - а не причината за Вашата съдба !
Да ... вероятно изборите Ви бяха фалшифицирани - но все пак доста голям процент (не мога да преценя
така от хиляди километри , но вероятно поне 40 % са реалните му подръжници) от руснаците го подкрепят.
Аз никога не съм заемал ръководна функция , почти никога никой не е завсил от моята воля , и никога не съм бил облечен с власт 
- така ,че признавам , че чувството за ерархия ми е чуждо , но ФАКТИТЕ в мойте очи са следните.
Ако се постави професионална диагноза от психолог - Путин ще бъде диагностициран като комплексиран нисък мъж , с мания
 за величие ... и в тая връзка - смятам ,че няма нищо необичайно в неговото поведение (задочно го оправдавам
той има право да поиска всичко ... проблема е кой го слуша ... и това според мен е същността на Проблема).
Защо обикновенният руснак му симпатизира ?????
Изобщо не мога да се начудя - какво сила изобщо мен може да ме застави да си оставя къщата , жената , децата
работата , приятелите , хобито ми и "комфортната ми зона" да облека камуфлажни дрехи , да хвана 
хладното оръжие и да отида в чужда държава
да убивам ... да бъда легитимна военна цел ... да си рискувам буквално най-ценното - живота !

За нищо на света !! За никакви пари !! За никаква сума – дори милион долара на ден да ми дават и да съм в
най-най-бронираната машина , в най-отдалечената част на фронта ! Наистина - абсолютно ми е чужда тая идея !
... но да не разводнявам - това което искам да акцентирам - Путни е един ... Руснаците на фронта (в различен
момент , включая и вече погиналите в минало време) в Украйна са доста над 400 000 вероятно - това са хора "съмишленици"
 - не знам как гугъл транслейт 
ще го преведе - хора съгласни с политиката му ... има и още милиони задочно подкрепящи
тоя психопат ... и когато някой ден той изчезне ... аз много много се боя ,че Вие пак ще се
изберете Путин' (прим - математически знак за нещо същото , еквивалентно !)
Да ... това е горчивата истина в мойте очи ... засега аз уверено живея с нея - и много ще се радвам ако греша 
... но Уви не виждам никакви индикаций за това ... да - не съм в позицията да давам съвети - но какво би станало ако 
проведете съвсем мирно шествие (символично) пред портите на червеният площад - всеки който е против Путин нека вземе в 
джоба си камъче малко (наистина малко - такова което да се побере в децка ръчичка) и да го остави на купчинка на червеният площад.

Да - ако са 1000 човека - ще дойдат местните ОМОН-овци и ще ги пребият жестоко - вероятно !!
... но ако се съберат 1 000 000 или дори 10 000 000 и всеки остави своето камъче - ей така - като занак ... като заявка пред
Западното Общество - "Ние сме тук - ние сме против тоя режим - не можете да ни игнорирате - ето , 
 ние сме тук и сме ПРОТИВ - вижте ни - Руснаците не сме безволеви роби подкрепящи тоя луд Убиец !!!"

... нищо повече няма да добавя - смятам ,че изразих своето мнение и вероятно мнението на още стотици или хиляди
Европейци (да - имам се за Европеец , и се Радвам и се Гордея ,че България успя да се откъсне от гравитацията на Русия) 
- който по една или друга причина имат лен да седнат и да напишат тия и гневни и в същото време разочароващи
слова !

Бъди Здрав , Кац !
Пази Се - Ти си Важен и Ценен  !!
Най-сърдечно пожелава едни по-хубави времена за Русия !!!

Само трябва да се редактират някои правописни и пунктоационни грешки. Иначе съм си мислел същото и аз я голяма степен и то още от момента в който нападнаха 2022 година. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 5 часа, elektrotexnik said:

За такова голямо количество хора трябва да има организация. Тя не може да остане тайна. Организаторите ще бъдат арестувани преди протеста. Ще има дезинформация  за различни дати и места на протеста. Осмелилите се ще бъдат спирани далеч от Червения площад. Ако все пак се съберат ще бъдат арестувани, бити, разгонвани с газ. Може да има и бронирани машини. 

Надеждата са военните. Някаква голяма част да се включи на страната на протеста с командира(генерал). Мирен протест няма да бъде допуснат. Ще го смажат. В Беларус имаше нещо подобно.

Общо взето харесващите Путин са същите каквито ги има и в другите държави. Споделят общ психологически профил. И в България не са малко.

Интересното е друго. Даже при провал на икономиката и загуба на войната, много от поддръжниците на Путин ще останат лоялни към него. Фактите не ги интересуват. По важни са убежденията и идентичността. Те са емоционално и идеологически свързани.Споделят "традиционни ценности" и популистки идеи. Привързани са към групата "НИЕ и ТЕ". "Вокруг одни враги", чувство за величие, "Можем повтоторить". 

При провал Путин ще рационализира, може да представи загубата като успех, или да обвини НАТО, запада...... въобще ще манипулира наратива. Руснаците са майстори в това.

Руснаците са подложени на силен пропаганден натиск и сериозни репресии. Ето защо протестите там са трудни.

Хрумна ми един пример.

Във римската империя цената на един роб е била няколко стотин денара. По време на война обаче, взетите в робство пленници са стрували около 4 денара. Тоест един индивид който е роден като роб е струвал много повече от този който до вчера е бил свободен. Потомствените роби се ценели повече защото са свикнали и няма да бягат, да пукнат главата на робовладелеца ако не им хареса или да протестират(на "Червения площад") да речем). 

Та робството при социализма може би има същите последици. 

Редактирано от vvarbanov

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.