Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано (edited)

Доколко ромският етнос е интегриран в България и доколко ромите  ,като граждани на България осъзнават ,че освен права имат и задължения към ,НАШАТА държава. Личен контекст познавам много роми ,които са  се интегрирали в българската реалност ,имат добре устроени законни жилища  ,децата им учат ,те работят легална работа за по малко възнаграждение от реалното ,както и българите в нашата мила страна и те не са доволни ,както и ние .Това са  приобщени към България и те са лоялни български граждани (с някои условности).Но какво правим с другите 70%?Аз като направя критичен коментар към поредната простотия ,че общината трябвала апартаменти да им дава ,за съборените бараки дето са живяли по зле и от прасета.И като напиша коментар против подобни искания отдолу веднага няколко цигани ми пишат ,Гяур ,расист 500 години.Има ли грамотен ром критикар ,какво се  е случвало на България 500 години ,че не разбрах.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 12 минути, Skubi said:

За съжаление не знам нито ромски  ,нито унгарски ,а съм имал взаимотношения с унгарки ,но езикът им е потрес.Те и самите трудно обясняват как се формира смисълът в едно изречение  ,дори и да научиш унгарски думи отделно.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикувано
Преди 2 минути, Р. Теодосиев said:

Каква е идеята на тази тема?

Аз проблем с ромите не виждам, отново ли нямаме проблеми, че до тях опряхме?

Ако бе куче нямаше ли да е проблем кърлежът впит в клепачите ти?Либерализъм хубаво но ромите са огромен проблем и Москов навремето го каза ,като бе министър ,въпреки че е дал началото на много цигански животи.

• Потребител
Публикувано
Преди 1 минута, todorg said:

За съжаление не знам нито ромски  ,нито унгарски ,а съм имал взаимотношения с унгарки ,но езикът им е потрес.Те и самите трудно обясняват как се фдормира смисълът в едно изречение  ,дори и да научиш унгарски думи отделно.

Не си сам....

Не е нужно да учиш. Сам знаеш, употребяваш, само не знаеш, че са унгарски....😲

• Администратор
Публикувано

Голяма част от ромите в България вече не са в България, работят и живеят по Европа.

Проблеми има там, където няма държава.

А когато няма държава, ромите са най-малкия проблем ;)

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 56 минути, Skubi said:

Не си сам....

Не е нужно да учиш. Сам знаеш, употребяваш, само не знаеш, че са унгарски....😲

Айде бе "работят".Източват социалните им фондове или се занимават с неморални дейности.Заради тези Роми на запад ,там вече българин е  мръсна дума ,защото те докато са  в България ни мразят и плюят националните ни символи,ама в чужбина са българи.

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикувано (edited)

Да сме на ясно. Антисоциалното държание не е въпрос на цветът на кожата, религията, или страната на която си гражданин. Но при някои това по се вижда.

Защото при малцинствата ако има нарушаване на гражданските норми, много пъти самата власт за да не я обвинят в расизъм защиштава интересите на малцинствата. С това насърчва антисоциалната част от тези хора да се държат още по предизвикателно....И това е из цяла европа....

Но има една не унгарска не парламентална дясна партия на която активистите намериха изход за да защитят "малките" хора....

В случаят притежателката на един апартамент разтурва контракта с наемниците, защото повече от една година не и плаштат, даже сметките за ток, гас, вода, тя ги плаща. Дава ги на съд, след една година, съдът разпонарежда да напуснат, но не се разпорежда за изселването им. Те не напущат, а полицията няма право да ги сложи на улицата. В тази ситуация, жената подписва контракт с партията, че им издава квартирата за офис. И те като нови наематели се наемват да "помогнат" на предишните да си съберат парцалите. Освен полицията -три независими групировки- се появява и едно цивилно лице което е от някаква организация която пази правата на малцинствата. Вижте какво става.

Редактирано от Skubi

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.