Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Къде ще почивате това лято?  

10 потребители са гласували

1. 1. Къде ще почивате това лято?

• На море
      5
    • На планина
      4
    • В чужбина
      1
    • Другаде (уточнете се)
      2
    • Няма да почивам
      3

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано

Та къде ще прекарате през оставащото лято? Аз лично ще съм на море и ще се почина, че тази година се озорих от кандидат-студениски изпити и са малко релакс. :)):

• Потребители
Публикувано

Ами, всъщност, отбелязах и четирите "позитивни" отговора. С уговорката, че всеки от тях за мен е едновременно и почивка, и работа.

Морето за мен не е истинска почивка - забелязали ли сте, че като сме на море някак си се движим все по разписание - да не говорим и че самият плаж не е никаква почивка - като се връщаш оттам не си отпочинал, а напротив.

Планината е прелестно място за абсолютен релакс; както и време да прочетеш книгите, за които все не ти остава време.

Че на село едновремнно е и работа, и почивка, мисля, е съвършено очевидно - имотът иска поддържане, пък от друга страна, така хубаво се отпускаш!

Но най-очевидно е единството на работа и почивка в чужбина - хем търчиш от място на място, успяваш за малко време да свършиш страшно много неща, хем си почиваш прекрасно.

• 14 years later...
  • Потребител
Публикувано

От известно време насам слушам едни приятели да ми говорят за Вършец. Август било празника на града и мисля освен на море, август да ида и до там, за да видя за какво иде реч. Препоръчаха ми да отида до Клисурския манастир и връх Тодорини кукли, така че аз съм ясен вече - хем море, хем планина.

• Потребител
Публикувано
Преди 10 часа, Denislav Kostov said:

От известно време насам слушам едни приятели да ми говорят за Вършец. Август било празника на града и мисля освен на море, август да ида и до там, за да видя за какво иде реч. Препоръчаха ми да отида до Клисурския манастир и връх Тодорини кукли, така че аз съм ясен вече - хем море, хем планина.

И Леденика да не забравиш.

• Потребител
Публикувано
On 15.01.2022 г. at 7:46, Кухулин said:

И Леденика да не забравиш.

Съвсем щях да забравя - благодаря! :)

Може да мина и през хижа Пършевица и да опитам да си взема малко сиренце от мандрата.

• 3 years later...
  • Потребител
Публикувано

Лято е. Тръгвате с коли за Европа. Или не тръгвате. НО. Независимо от това можете да получите глоба, за превишена скорост, неплатена вигнетка, неправилно паркиране в Унгария. Може да се случи да трябвате да докажите, че НЕ ВИЕ СТЕ БИЛИ ТАМ.  Сериозно. Ако през това време сте били там е по-тежко вече, защото средно юзер човек няма регистриране на маршута си дигитално или на хартия...Но имате доказателства за купена вигнетка.

Тук имам забележка, ако не сте осъзнали тогава в рамките на 1 час имате време да купите и при глоба да покажете. Или лоша сте купили, да коригирате и да отидете на гише да платите разликата. Или згрешил номера, селави най-лесното–през ноща в 3 часа какво можеш да правиш- купуваш нова.

Но ако не сте били там? -Тук попитах полицейският, как може да ми докаже, че вчера не е бил в Лондон? И че БГ номерата много си приличат на украинските. Но има разлики. Например в буквата А.  Отговорът беше:

Възможно е да обжалвате с 2-3 изречемия на английски език.
Ако мoже писменно на АДРЕСЪТ ПОСОЧЕН В ПИСМОТО.

Трябва да преснимате документите на колата.

Също ако може, подобна снимка на колата Ви.

Това писмо да се адресира по следният начин:

ХХХХ УУУУУ ugyintezo

Szombathely, Pf: 53

9701

От Унгария от тези две полицейски центъра се изпращат решенията за глоба и писмо с чек/той е за плащане в Унгария на пощата/, с глобата. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei KHSZ ügyfélszolgálat
+36-(45) 526-000
4807
Vásárosnamény
Jókai út 15.

Vas vármegyei KHSZ ügyfélszolgálat
+36-(94) 515-230
9700
Szombathely
Söptei út 85.

В самото писмо е дадено точният адрес номерът на делото/Ugyszam/ и номерът на глобата/Iratazonosito/.

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Cím: 9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 1/C.
Posta cím: 9701 Szombathely, Pf.: 179.
Telefon: +36(94)521-011
Fax: +36(94)314-499
E-mail: vasmrfk@vas.police.hu

Kozigazgatasi birsag kiszabasa
Ugyszam: 21000/00005ХХХ/1/2025
Iratazonosito:

Има възможност да разгледате снимката доказателство за глобата на сайта на полицията. Трябва да впишите вашият рег номер и номерът на глобата/729365ХХХ/

kepfelvetel-megtekintese?p_p_id=administrativefine2_WAR_orfkwfsuserportlets&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=2&p_p_col_pos=1&_administrativefine2_WAR_orfkwfsuserportlets_javax.faces.resource=images%2Ffine%2Fkozigbirsag_irat.png
Ако не става, за всеки случай си потърсете адвокат който говори английски или унгарски.
Защото в даден случай, че снимката не е ясна тогава имате 15 дена да докажете истината си.

Например при нощна снимка където не се вижда националният знак, много номера си приличат. И в този случай ИИ изпраща глобата на първият в списъкът.

image.png.226b307afebad0047c0a6a8b8e5f84e9.png

Когато изясних това обстоятелство на милиционера, тогава каза горе описаните изречения.  

Да горят гумите.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.