Отиди на
Форум "Наука"

Какво Ви е интересно?  

14 потребители са гласували

1. 1. За какво бихте искали да научите повече?

• Космически полети, изстрелвания, пилотирани и безпилотни мисии.
      5
    • Астрофизика, за устройството и свойствата на слънцето, звездите и галактиките.
      7
    • Астрометрия, за начините, по които се получава информация за космическите тела, техниките и методите на истинските астрономи.
      4
    • Слънчевата система, планетите (включително маките) и техните спътници, кометите и метеорите.
      8
    • Любителска астрономия и астрофотография, това което сами може да видите на небето и как да го заснемете.
      2
    • История на астрономията, митове за съзездията и историите на личностите допринесли за развитието и.
      3

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Забелязвам, че в Астрономическият раздел на форума се говори основно за космически полети и изследвания, но това е много малка част от тази област на интереса, просто това са новините сега. Какво бихте искали да срещате повече в раздела?

• Потребител
Публикува

Да си призная съм лаик. Интересна ми е науката и нейната история. Преди време си купих и телескоп - което не ме прави астроном де ;) Интересувам се и за начините за заснемане на космически обекти, от аномалиите противоречащи на съвременните виждания, от открития и нови теории. Всяка тема тук я чета, но не смея да напиша нищо защото знанията ми за астрономията за съжаление все още са ми малко ... така че каквото и да добавите тук ще се радвам...

• Потребител
Публикува

Роботизираното изследване, заедно с всичко покрай него: изстрелване на ракетата, контрол и операции с космическия апарат, облитания, еърокепчър...

• Потребител
Публикува

На мен най-интересна ми е астрофизиката. Аз не съм много навътре в нещата и не мога да кажа, че много разбирам, но това за сега най-много ми привлича интереса. За в бъдеще може би повече ще започна да се интересувам от космически мисии, но ние за сега все още изследваме само Слънчевата система, а тя не е обект на моето внимание и любопитство. :)

• Потребител
Публикува
но ние за сега все още изследваме само Слънчевата система, а тя не е обект на моето внимание и любопитство. :)

Напротив, всичките орбитални телескопи и по-голямата част от наземните са предназначени за изследване на дълбините на Вселената.

• Потребител
Публикува

Съгласен съм със Spirit, но ве пак освен Пайниър 11, Вояджър 1 и Вояджър 2, нямаме "много" мисии извън Сл. система. Все още (за съжаляние) не ни е по силите да пращаме сонди далеч, а све пак с тях може да се научи доста повече от телескопите.

Колкото до запитването на мен ми се иска да научавам повече за Астрофизиката и Астрометрия.

• Потребител
Публикува

Супер, има интерес към астрофизиката, като имам време ще напиша нещо като статиика, като ще продължаваме да се стремим да сме на вълната на новините.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

На мен ми е интересна историята на астрономията като наука, биографиите на видни астрономи, планетариумите и обсерваториите - вчера, днес и утре, любителската астрономия (фотозаснемане, нощни наблюдения), програми като известната "Seti @ home", астрофизиката и астрохимията, радиотелескопите... Имената на звездите, съзвездията, мъглявините, както и историята на имената... Българския принос... такива неща...

Тъй като съм възпитаник на НАОП в Смолян, милея за смолянския планетариум. Виждам се с някои от служителите там по време на посещения или на техни гостувания на панаира на образованието в Пловдив.

Редактирано от ISTORIK
  • Глобален Модератор
Публикува

На мен са ми най-интересни подробностите за самите космически тела, ако могат да бъдат разгледани така както географията разглежда Земята.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!