Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Че какво му й е лошото на ляворастията? виж, за дяснорастията в науката, която е не по-малко пагубна обаче никой не говори. Явно на кой както му е изгодно.

Това е интересно. Я дай една приблизителна сравнителна таблица на двете "пагубности", за да направим обективно сравнение кое е по-калпаво от двете.

• Потребител
Публикува (edited)

Че какво му й е лошото на ляворастията? виж, за дяснорастията в науката, която е не по-малко пагубна обаче никой не говори. Явно на кой както му е изгодно.

p.s.Примерът със сагата около човека от Кенуик е показателен за това кой става жертва при среща на науката с политиката.

А по-горе съм споменал и за двете крайности и за златната среда, на която лично аз съм привърженик (надявам се сега да съм по-ясен , тъй като ми и безкрайно неудобно да се самоцитирам )

Редактирано от ДеДо Либен
  • Потребител
Публикува (edited)

Това е интересно. Я дай една приблизителна сравнителна таблица на двете "пагубности", за да направим обективно сравнение кое е по-калпаво от двете.

По-пагубно е дясното. Примерно американският разпасан капитализъм и налудничавата демокрация, който трябва да се наложат на страни от третия свят и да ги разсипат още повече, е типичен пример за пагубните последици от дясното в науката. Или шизофреничното отношение на разни членове на ДСБ, който истерично пищят за демокрация и свобода и човешки права, но се кланят на Пиночет. Такива субекти завършват в лудница ей.

Затова по мое скромно мнеие десните партии трябва да бъдат забранени, и да се мине към една лява многопартийна система.

Редактирано от alvassareiro
  • Потребител
Публикува

Вашето скромно мнение другарю Алва , трябва да бъде изчукано със златни букви над всеки храм на науката по света :tooth:

p.s.По един изключителен начин, самият Вие давате ярък пример за това , което съм имал предвид под ЛЯВОрастия.

• Потребител
Публикува (edited)

А Вие камарада Либен сте ярък пример за дяснообърканите днес хора в страната ни, които бяха послушни строители на комунизма, а сега видите ли яростни антикомунисти. Направо се чудя дали пък не сте т.нар. проф. Пламен Цветков......профилът ви е все един и същ.

Значи хора над 50те, които си кротуваха през комунизма и цицаха от предишната власт всички нейни облаги, с много малки достойни изключения, нямат право да бъдат десни, и бъдейки десни, са смешни. Затова сменяйте боята.

Редактирано от alvassareiro
  • Потребител
Публикува

В тази област такова нещо като обективност не може да има.

Чудя ви се как сте се зачепкали по тази тема ама ваша си работа.

• Потребител
Публикува

Точно това е проблемът, приятелю, че не може да има обективност, когато политиката влезе в науката. Затуй трябва да очертаем параметрите на този проблем, за да стигнем до обективността.

• Потребител
Публикува

Затова по мое скромно мнеие десните партии трябва да бъдат забранени, и да се мине към една лява многопартийна система.

Ааа, Алва, не така. Значи ти искаш свят съставен само от социал-демократи, социалисти, зелени, анархисти, комунисти, анархокомунисти и пр.? УЖАСССС!!!

• Потребител
Публикува

Абе господа и другари,

тази тема взе да се изражда в политическа предизборна кампания. Сопрете се! :biggrin:

А обективен анализ на лявото и дясното може да се направи, разбира се. Само че, партийщината и идеологията омаскаряват всяко истинско интелектуално изследване в тази насока.

• Потребител
Публикува (edited)

А Вие камарада Либен сте ярък пример за дяснообърканите днес хора в страната ни, които бяха послушни строители на комунизма, а сега видите ли яростни антикомунисти. Направо се чудя дали пък не сте т.нар. проф. Пламен Цветков......профилът ви е все един и същ.

Значи хора над 50те, които си кротуваха през комунизма и цицаха от предишната власт всички нейни облаги, с много малки достойни изключения, нямат право да бъдат десни, и бъдейки десни, са смешни. Затова сменяйте боята.

За втори път тия дни съм изкренно развеселен - нито съм над 50 , нито съм проф.Пламен Цветков , пък за цицането просто не ми се говори , защото ще трябва да намеся майка си... а не бива.

Така , че уважаеми гледайте си Хофстеде и Че и ме оставете намира :tooth:

Аз лично бях до тук.

Редактирано от ДеДо Либен
  • 4 years later...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!