Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Към Лорда .. за протокола...

Да не забравяме обсъждането на стила в изкуството и най-вече в промишления дизайн и архитектура - Баухаус:

450px-Bauhaus-Signet.svg.png

bauhaus-1923.jpg

bau_2_480.jpg

Всъщност това бе причината разговорът да се завърти около кубизма, следователно стремежът на кубистите да изкарат на показ четвъртото измерение.

. . .

lyubomira_popova_portrait_man.jpg

• Картината е уникат
  • Размери: 50/ 55 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2004 г.

Портрет на мъж е маслена живопис, повлияна от стилистиката на кубизма.
Портрет на мъж е маслена живопис, в която формата се разлага на части, сякаш е наблюдавана от различни гледни точки едновременно, но без да се нарушава композицията, характерна за конвенционалната портретна живопис.

http://www.fineluart.com/paint_portrait_man.html

• Мнения 320
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Вие радвате ли се на Баухаус?
На мен ми докарва нервни кризи, като видя нещо в този стил.

Нищо общо с любимите ми заврънтулки от Бел епок / Сецесион.

• Глобален Модератор
Публикува

Да, вярно. Но не си го представях, чак толкова "изчистено", бих го определил като вид експресионизъм - загатване на реално съществуващи неща, чрез неправилни пропорции и цветове, което пък не бих определил като някакъв ключ към 4-тото измерение, просто експериментиране с формите и цветовете ;) и фантазията разбира се, ама там вече съвсем свободно

• Глобален Модератор
Публикува

На мен ми допада ... за офиси, заводи и т.н.

Баухаус течението в музиката:

Даа и там е приложен този стил, при това успешно.. :harhar:

• Потребител
Публикува

След двайсетина дни идвам, лично, да проверя протокола от събитието!

Да бъде подготвен втори тур, на който да разгледам подробностите.

Протоколно предложение:

за лятото да си организираме среща в Бургас, в култовата бирария "Куцата медуза".

Това за среща лятото в Бургас е много добра идея!

• Потребител
Публикува

Страхотен разчет на срещата! :)

Ама сложете някаква звукова аларма на тая тема, че по-заспалите като мен пак упущихме.

Уместно предложение. От надправителствен източник стана известно , че екипажа на извънземен кораб се опитва да влезе в контакт със Земната цивилизация. По нещастно стечение на обстоятелствата , при проучване на Интернет мрежата те се спрели на БГ форума - като изключително представителен и интелиген. Решили да се появят на една от срещите "на живо" на форума. Речено-сторено. Влезли в "Срещи на форума" за да разберат дата , време и място. ..............!?! Вчера са напуснали Слънчевата система със свръхсветлинна скорост с разбита извънземна нервна система и в бързината са подминали родната си звездна система..... Аз обаче съм упорит Земен Българин и спокойно , въпреки издайническия блясък в очите и треперещите ръце няма да се откажа докато не открия мястото и времето на срещата. .........

• 6 месеца по късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Господа бегенаукари :) както може би сте чули в Бавария в момента масово празнуват Октоберфест. Струва ми се, че в скоро време трябва да покажем известна съпричастност.

• Глобален Модератор
Публикува

тая седмица точно ще ми е малко трудно, защото уйкенда смятам да уважа първо нашия (празника на ракията в Троян) - http://festivalnaslivata.com/

Но другата вече може и по баварски да го подкараме ;)

• Потребители
Публикува

Еми като не стана домашната разпивка, мое да се измисли алтернатива нещо.

• Потребители
Публикува

Ние вече не сме пияни костовисти, а друсани къневисти, идвай, безопасно е ;)

• Глобален Модератор
Публикува

Ако срещата е утре /петък 27.09./ аз ще дойда.

• Глобален Модератор
Публикува

Ако дойдеш до Троян и аз ще дойда :)

• Потребители
Публикува

Ако се съберем в петък, ще ви агитирам за идеята за дискусийка на живо по средновековната логистика :) В Университета примерно.

• Глобален Модератор
Публикува

А какво ще кажете да си направим среща и в Пловдив?

Изпуснахме един подходящ повод - нощта на музеите и галериите. Жалко!...

• Глобален Модератор
Публикува

А какво ще кажете да си направим среща и в Пловдив?

Изпуснахме един подходящ повод - нощта на музеите и галериите. Жалко!...

Аз бях в Пд за нощта на музеите, само че тя прерастна в Нощ на кръчмите и не видях много от културния живот на града :)

• Глобален Модератор
Публикува

Събота или неделя също са подходящи за среща дни. Може и някъде на открито да се проведе. Панчарево например..с печено на жар мЕсо и бироци.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!