Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

От кад емога да докапам животното за екзотермичната реакция с вода .

Трябва ми също и на натриев йодит :):crazy_pilot:

• Потребител
Публикува

За какво са ти? Разполагам с тях, но като гледам си от Сандански и трудно бих могла да ти ги дам...а зависи и колко искаш :) и най-вече да не правиш някоя беля с тях :whistling::whistling:

• Потребител
Публикува

Ше праа лед : :bleh:

А ти от каде го имаш аз питах в некоя и друга аптека обаче няма :)

• Потребител
Публикува

Ми поработвам като химик :) то друг начин да си набавиш химикали ако не са нещо от бита е трудно........освена да си вземеш сода каустик(NaOH) и оцет(CH3COOH), но не знам какви са им точно концентрациите и реакцията ще е екзотермична(реакция на неутрализация к-на- основа) ,а тази на разтварянето на натриевият ацетат вече е ендотермична (т.е. като го разтваряш във вода разтворът става по-студен от стайната температура)...но не ти препоръчвам да си го синтезираш сам...той е добре разтворим и ще ри се наложи доста да изпаряваш докато получиш желаното вещество,а това в домашни условия не е препорачително:)

• Потребител
Публикува

А натриевия йодит от каде да докопам.Ше свия хубав номер с водороднияпрекис на следващия купон :beer:

Само да не ме карат после д аго изчиста :animatedwink:

• Потребител
Публикува

Освена ако някой като мен не ти го даде..не виждам как ...не се сещам за нищо което да си купиш от обикновен магазин, за да го направиш......

• 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

здравейте хора! аве споменахте нещо за натриев ацетат, та вапроса ми е от каде мога да се сдобия с него(трябва ми за лед) ама в по голмешки количества(лед) :P:help::whistling:

• 3 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Здравейте, ами аз гледах един клип как да си заледиш вода само с едно докосване и ми се стори интересно ... :post-70473-1124971712: И аз имам същият въпрос като Johny! Моля, кажете ми от къде мога да си закупя натриев ацетат.

Мерси Предварително ... :bigwink:

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Аз пък искам да ми кажете как да си направя в домашни условия водородна или атомна бомба (аз просто не знам коя от двете ще се получи, разчитам вие да ми обясните) от картофено пюре, царевично брашно, ориз и житно брашно тип 500. Това са продуктите, с които разполагам. А, мога да се сдобия и с чешмяна вода, но по-сигурно е да взема минерална, нали... Ама трябва да ми кажете и в какви количества/пропорции трябва да са продуктите. А трябва ли да добавим някакъв катализатор - например лимонтузу, мая или бакпулвер? Мисля, 4е е хубаво да се добави и малко ванилия, за да мирише хубаво, след избухването на бомбата.

:cake: - това ще е бомбата, да не мислите, че човечето седи пред торта...

Забравих да ви кажа... Моите родители са химици. Майка ми дори е биохимик.

Когато бях дете (това беше през миналия век), правехме такива домашни опити - да създадем тайно бомба... Все не се получаваше. Получавахме различен резултат - бисквитена торта, палачинки, кекс, качамак, грис-халва, родопски пататник... Но до бомба така и не стигнахме... Кажете ми, моля, къде сме сбъркали?

---

До модераторите на раздела по химия...

Колеги, моля ви, не трийте този мой постинг. Много ми е важно да науча отговорите на въпросите си. Ако сметнете за необходимо, може да извадите постинга, ако не е сложен където трябва. Аз не съм химик и не знаех в коя тема да го пусна. Може да го отделите в нова тема, но моля ви, само не го трийте! Наистина, много ми е важно да науча отговорите на тези въпроси.

Ще убиете всичко детско у мен, ако ми кажете, че тази тема не е за раздела по химия, а - за раздела по физика.

Редактирано от ISTORIK
  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува
здравейте хора! аве споменахте нещо за натриев ацетат, та вапроса ми е от каде мога да се сдобия с него(трябва ми за лед) ама в по голмешки количества(лед) :P:help::whistling:

Провери дали тук има това което търсиш

• 1 year later...
  • Потребител
Публикува

Видях няколко линка, обаче не ми бяха полезни :head_hurts_kr: моля някой да даде точен за закупуване на натриев ацетат :post-20645-1121105496::bigwink: Мерси предварително :crazy_pilot: :crazy_pilot: :crazy_pilot::help:

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!