Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Тц тц тц страшен си. Аз пък още от малък дотолкова съм се осъвършенствал в морския шах, че ги знам наизуст всичките комбинации и мога да завърша или равен или да победя. :coolthumb:

• Глобален Модератор
Публикува

... а знаете ли, че даже стигнах до там, че да го играя без да гледам в квадратчетата - само ми казват къде е карал противника, аз казвам къде карам аз и помня всичко. :bash:

• Потребител
Публикува
... а знаете ли, че даже стигнах до там, че да го играя без да гледам в квадратчетата - само ми казват къде е карал противника, аз казвам къде карам аз и помня всичко. :bash:

Ееееееееее Изхвърляш се, братче :P

• Администратор
Публикува

Има хора, които четат списание и едновременно играят ШАХ само като им казват къде са фигурите и той казва къде да местят и по този начин бие противника си не му е нужно да гледа дъската…

• Глобален Модератор
Публикува

Не тия вече са абсолютни олигофрени, аз говоря за морския шах все пак - там има 9 полета само, не е трудно да помниш къде си карал и къде противника.

• 2 седмици по-късно...
  • Потребители
Публикува
Не тия вече са абсолютни олигофрени

Почти всички професионални шахматисти го могат това. Преди време си спомням двама съученика, които си изиграха една партия така.

Междо другото, относно играта - аз направих безуспешен опит да падна от компютъра, но безуспешно :lightbulb:.

• 9 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Абе аз я знам тази игра като "Бикове и Крави" , и аз знам всички атаки , защити , дори и някой контра-атаки .

Обаче доколкото знам Морски Шах е една игра подобна на шаха обаче на поле 10х10 ( 10 кватрадчета хоризонтално ,10 квадратчета вертикално) за всеки играч, и полето е разделено на две страни ,( т.е. 2 полета по 10х10 ) и всеки си слага корабите като има

4 Малки - които заемат по 1 квадратче

3 По-големи - които заемат по 2 квадрадчета

2 Още по-големи - които заемат по 3 квадратчета

1 Най-голям - който заема 4 квадрата

И всеки играч има право по една ракета към противниковата страна на ход , ако оцели получава още един ход , и така докато потопи някой от корабите на противника . А ако не уцели става ход на противника който също стреля .

• 2 седмици по-късно...
  • Потребители
Публикува
Морски Шах е една игра

Да има такава игра, но тя не е подобна на шаха. Освен това "корабчетата" си имат имена:

1 - подводница

2 - крайцер

3 - миноносец

4 - торпильор

Междо другото "торпильор" не е правилно да е най-голям, защото бързия преглед ви Интернет ми показа, че е "означава малък кораб носител на мини (торпеда демек)".

Преди време бях играл на една flash игра, която също беше морски шах, но така и не научих правилата. Интересното беше, че според игратат ти имаш право на различен брой удари, при следващия ход - използваше се някакво специално точкуване. Така (тъй като играех разсеяно) все падах от компютъра и от 20 игри спечелих 4-5.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!