Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Според мен не би трябвало да има такива теми в едно развиващо се постоянно общество.Би трябвало да е минало това време на криене и неказване...И все пак в наше време има такива теми и повечето са в политическо отношение - например за масоните,Холокоста и т.н. Общо взето не се коментират много от медиите или вкъщи - кой ли ще седне да обяснява на детето си тези неща... От друга страна темата за секса вече не е табу - какво ли не се говори вече....

• 3 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Сега всеки може да си плямпа каквото си иска, това е хубаво, лошото е че понякога нещата стават грозни

• Глобален Модератор
Публикува

Не е проблем да се обсъждат теми от каквото и да било естество. Проблем може да има само от начинът на обсъждане.

• 1 месец по късно...
  • 6 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Табу трябва да са само "псевдонаучните" спорове и темите в които се блещят глупости.

В моята специалност, веднага мога да кажа, че космологията и струнната теория са теми, които НЕ БИВА ДА СЕ ПОДХВАЩАТ ВЪВ ФОРУМИ! Сигурно със Спирит ставаме досадни с приказките за "ресторанта", но сме виждали какво става... не искате такова нещо в БГ-Наука.

Във форуми е желателно да се избягват изключително сложни теми, като посочените горе, или теми за теории които тепърва прохождат. Спекулациите са страшно нещо. Неяснотата дава прекалено голяма свобода на големите усти и се изписват теми по 12-13 страници, в които нищо смислено не се казва!

Хайде, да си спазваме нивото:) Научен форум сме все пак:)

• Потребители
Публикува

:hmmm: Ами аз много не харесвам да има забранени теми. Въпреки това сигурно ще измисля една-две. И едната с положителност ще си е чиста проява на неоправдана цензура. Всяко общество или човек си има нещица, за които предпочита да не се говори. Дори за други хора или други общества да са много модни.

Цитирай
В моята специалност, веднага мога да кажа, че космологията и струнната теория са теми, които НЕ БИВА ДА СЕ ПОДХВАЩАТ ВЪВ ФОРУМИ!
:hmmm:

Цитирай
Сигурно със Спирит ставаме досадни с приказките за "ресторанта", но сме виждали какво става... не искате такова нещо в БГ-Наука.
Винаги трябва да има по 1-2 по отворени теми. Така се появяват нови неща, които повишават посещаемостта.
  • Потребител
Публикува

Идеята ми, не е да се забранят напълно някои теми. Но просто да се контролират. Защото с нарастването на посещаемостта пада нивото... и то пада драстично. Подобно на телевизията, колкото по-ниско е нивото и по-пумийни са предаванията толкова повече се гледат(биг брадър), и толкова повече глупави постове ще има.

Космологията е катализатор за глупави постове!

• Глобален Модератор
Публикува

Въпреки това според мен не е лошо да има и теми за все още неуточнени или неоткрити неща с прогнози, анализи и тн. (за космологията) поне на мене са ми интересни също толкова, колкото и изнасянето на фактологическата част установена да момента от науката. Не би трябвало това да води до падане на нивото, поне ако дискусията се води нормално и не се намесват астрологии, философии и пр. ненужни за раздела неща.

• 2 седмици по-късно...
  • Администратор
Публикува
  Warlord said:

Въпреки това според мен не е лошо да има и теми за все още неуточнени или неоткрити неща с прогнози, анализи и тн. (за космологията) поне на мене са ми интересни също толкова, колкото и изнасянето на фактологическата част установена да момента от науката. Не би трябвало това да води до падане на нивото, поне ако дискусията се води нормално и не се намесват астрологии, философии и пр. ненужни за раздела неща.

Ако се подържа едно прилично ниво от запознати това може да стане. А и нали за това имаме модератори от повече области ;)

Все пак се стараем нивото да не се влияе от посещенията. :)

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!