Отиди на
Форум "Наука"

Ваши рисунки онлайн

Recommended Posts

Здравейте Doris,

Бих казъл , че колоритната гама може да бъде избрана от художникът всякаква .Така и композиторът избира в каква гама да звучи дадено музикално произведение .

Както казва Пикасо:

" Живописта не е създадена, за да краси къщите. Тя е бойно оръжие за нападение и отбрана срещу неприятеля."

Художникът обаче не изрича това в този контекст. През 1937 по поръчка на републиканското правителство Пикасо рисува гигантската картина Герника за испанския павилион на Световното изложение в Париж. Картината изобразява германското въздушно нападение над малкото баско селище Герника през същата година.

През 1940, виждайки репродукция на Герника, един германски офицер пита Пикасо: “Вие ли направихте това?”, а художникът отговаря: “Не, вие го направихте.”

За да обобщя бих добавил , че колоритът може да въде ведър или па по мрачен , но когато художникът е колорист това си личи дори и в мрачният му колорит.

Бих искал да допълня , че колоритът понякога може да е и по монохромен. Именно така се пее в песента :

Бялата къща

Под зелени върхове

зная бяла къща скрита.

Бели птици под стрехите

пеят с бели гласове.

Бях аз птица между тях -

ах, къде са те, къде са?

И във сетните им песни,

и във звънкия им смях.

Припев:

Гоних бели ветрове,

бели облаци навън.

Все към мойта бяла къща

бели пътища вървят.

Като спомен бял трепти

там едно безгрижно детство

с още недопети песни,

с недокоснати мечти.

Птиците и моят смях

те са толкова далече...

Ах, дали ще мога вече

да се върна пак при тях...

• Глобален Модератор

Здравейте г-н Миролюбив,

Разгледахте ли внимателно картините на г-н П.Петков?

Ако не сте - препоръчвам ви да го направите!

Ще установите, г-н Петков е талантлив художник!

Ако, г-н Миролюбив имате представа от физика и прочетете темите, които е пуснал, ще установите, че теорията не му е издържана в много отношения за разлика от рисувателните му качества.

След като му видях картините, бях много учуден защо си губи времето с разни му там физически теории вместо да вземе да рисува.. За съжаление, той вече не пише във форума и така и не успях да го попитам.

Мисля, че той трябва да поработи върху композицията. Имам предвид една картина с една циганка, облегнала се на парапет край една магистрала. Може и да бъркам в преценката си.. Все пак съм виждал само снимки на работата му. Когато ги видя на живо, бих определил по-точно ....

И така...

Една препоръка - вижте му картините, но не четете теориите му.

От първото ... от първото ще получите естетическа наслада!

А от второто ... а от второто - е няма да кажа, защото изпитвам приятелски чувства към него и ако чете поста ми може да се почуства обиден от приятелче /от мен/.

Поздрави Б.

Здравей Б.Богданов ,

Здравейте г-н Миролюбив,

Разгледахте ли внимателно картините на г-н П.Петков?

Ако не сте - препоръчвам ви да го направите!

Ще установите, г-н Петков е талантлив художник!

Ако, г-н Миролюбив имате представа от физика и прочетете темите, които е пуснал, ще установите, че теорията не му е издържана в много отношения за разлика от рисувателните му качества.

След като му видях картините, бях много учуден защо си губи времето с разни му там физически теории вместо да вземе да рисува.. За съжаление, той вече не пише във форума и така и не успях да го попитам.

Мисля, че той трябва да поработи върху композицията. Имам предвид една картина с една циганка, облегнала се на парапет край една магистрала. Може и да бъркам в преценката си.. Все пак съм виждал само снимки на работата му. Когато ги видя на живо, бих определил по-точно ....

И така...

Една препоръка - вижте му картините, но не четете теориите му.

От първото ... от първото ще получите естетическа наслада!

А от второто ... а от второто - е няма да кажа, защото изпитвам приятелски чувства към него и ако чете поста ми може да се почуства обиден от приятелче /от мен/.

Поздрави Б.

Това , че намираш картините на Петко Петков за стойностни а теориите му за погрешни е въпрос на твое лично разбиране. Аз лично не видях тук във форумът някой да е оборил теорията на г-н Петков и на г-н Ст.Джордан. Така че съветите които ми даваш да не чета теориите на Петков са меко казани необосновани с нищо.Кой би се вслушал в необосновани съвети ?

Щом сте приятели с Петков трябва да го кажете , а казаното да го обосновете.

Успех!

• 4 седмици по-късно...
  • 10 месеца по късно...
  • Глобален Модератор

иИ на мен, най естествен и непринуден е.

• 5 месеца по късно...
  • 2 месеца по късно...
  • Глобален Модератор

Тва е последното от мен, по поръчка за гръб на един мотоклуб от Монтана:

post-28-026239000 1338969655_thumb.jpg

• 1 месец по късно...
  • 3 years later...
  • 10 месеца по късно...
Преди 20 минути, Б. Киров said:

Да, ще ги кача от диска, но защо не излизат - аз ги виждам на моя компютър, иначе ги качих от Пинтерест, където съм ги складирал. Трябва ми само малко време:)

Сега виждат ли се?

.....

На мен ми излизат и в двата случая. Ползвам Хром

Киров, много са добри, замислете се да ги продавате :)

Редактирано от Captain Nemo

• Потребители
Преди 2 минути, Captain Nemo said:

На мен ми излизат и в двата случая. Ползвам Хром

Киров, много са добри, замислете се да ги продавате :)

Това беше замисъла преди години, когато исках да ги продавам като картички и календар (не тези, а изгледи от Рила и Пирин), но цялата работа се разсъхна, поради алчността на т.н. съдружници, които решиха по стар нашенски обичай, че след като съм им показал как се прави нещо, защо трябва да го делят с мен, да са живи и здрави, не знам дали са спечелили.:) Не съм ги виждал и чувал оттогава.

• Потребители
Just now, makebulgar said:

как се прави това нещо? някакви странни техники са явно!

Нищо особено, с една програма, да не я рекламирам тук комерсиално, но цялата работа е как работиш с нея - ако използваш пълните й възможности и можеш да работиш и с други програми за предпечатна подготовка, и имаш виждане за това какво искаш да постигнеш като краен резултат и търпението да експериментираш с различни варианти, накрая се получават добри резултати. При мен лично това е вече нещо като хоби, така си почивам като рисувам различни варианти на едно и също нещо, но понякога използвам знанията си и с комерсиална цел при правене на корици за книги и илюстрации в книгите.

• Потребител

Разбрах, коя е програмата - Dynamic Auto-Painter, а сега трябва и да я намерим безплатна. :)

Редактирано от makebulgar

• Потребители

Разбрах, коя е програмата - Dynamic Auto-Painter, а сега трябва и да я намерим безплатна. :)

На сайта им има демо версия, изкарва една лента с надпис върху рисунката; нали знаете за всеки проблем има и лекарство, но е опасно без предписание от доктор:)

Преди 4 минути, makebulgar said:

Ако ви интересуват подобни програми и изгледи хвърлете едно око на Topaz Impression: https://www.topazlabs.com/impression

• Потребители
Преди 1 минута, Captain Nemo said:

Ако ви интересуват подобни програми и изгледи хвърлете едно око на Topaz Impression: https://www.topazlabs.com/impression

Работил съм и с нея, и с половин дузина други подобни програми, лично за мен стигнах до извод, че най-доброто е цитираната, но е въпрос на субективно предпочитание.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!