Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Администратор
Публикува

http://artpad.art.com/artpad/painter/

В този сайт ще можете да си правите творби и то не какви да е, защото сайта е доста богат на опции и ще можете много възможности да използвате в творенето :good:

По късно ще пусна мои неща направени от този сайт ;)

Ако искате можем да си задаваме тема и по нея да си рисуваме и после да си гледаме произведенията :P:whistling:

EDIT:

mypic6gt.jpg

• 1 месец по късно...
  • Потребител
Публикува

http://artpad.art.com/gallery/?ixn7h5x2uws

и още едно мое произведение там .. майсторите на паткана в действие .. :)):

http://artpad.art.com/?ixm93dj54c0

http://artpad.art.com/?ixm71218h0ko

на последното май съм си уставила ръцете и извъобще не съм сложнала старание...

• Потребители
Публикува

Моя ник май не е така хубав за подпис на картини като напр. на IvJorell. Но се чудя дали не можем да си правим чертежчета напр. как вмиждаме някое сражение, стария вид на някое селище и т. н. Ще се пробвам.

Иначе отдавна не съм рикувал и съм загубил оня смел щрих, онази амалагама от чувства, онова море от багри.... :cray: тъй че еветуално ще ги ползвам за по суховани неща. :post-20645-1121105496:

Ако нява грешка в запаметяването това трябва да е карта на битката при Ахелой

• 2 years later...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Ето възстановката на лицето на цар Калоян по антропологични дани:

post-471-1218886908_thumb.jpg

• Глобален Модератор
Публикува

Изкуствено дръпнати очи и изпъкнали скули, обслужващи тюрко-монголските теории от соц-времената, това беше и главния стимул да направя нормална възстановка на лицето му, да се готви Ичиргубоила Мостич който го бяха издокарали направо като Дерсу Узала :doh:

• Потребители
Публикува

То по черепа не може да се определи дали ще са дръпнати или не очите а само дълбочината на очницата и нейната форма. Скулите може да са били изпъкнали - това да си е от черепа, но очите няма как да се реши точно с каква форма са по черепа. Изобщо възстановките по кости дават данни за най-общата форма на лицето колкото и да са им съвършени данните... Другото вече винаги е субективно натоварено според мен ...но очите на възстановката не са монголоидни - даже напротив. Много хора имат подобна форма на лицето в България просто ъгъла създава усещане за монголоидност. Принципно вероятно е имал повечко мазнинка по бузите и торбички под очите - т.е. долния клепач едва ли е стоял толкова гладък ... Всъщност именно за това изглежда монголоиден. Иначе очите са прекалено големи за монголоидни :)а носа е съвсем типичен за българите - правилен, без големи чупки и не чип! Формата на устата пък изобщо не говори за следи от монголоидност... Просто възстановката трябва да се развижи - принципно е доста идеализирана и за това изглежда така.

• 5 месеца по късно...
  • 1 year later...
  • 4 месеца по късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Скици правени по снимки от енциклопедии преди доста време :)

post-28-12775386636009_thumb.jpg

post-28-12775386750192_thumb.jpg

post-28-12775386816736_thumb.jpg

post-28-12775386893207_thumb.jpg

post-28-12775387054148_thumb.jpg

• Глобален Модератор
Публикува

Още: Завета на Кубрат - не се смейте като малък съм си мислел, че е истина :) другата е вероятно как съм си представял хан Аспарух.

:bg:

post-28-12775466568325_thumb.jpg

post-28-12775466692843_thumb.jpg

post-28-12775466844939_thumb.jpg

• Потребители
Публикува

Кубрат е седнал на удобен син фотьойл, липсва му само телевизор, за да гледа световното. :)

• 4 седмици по-късно...
  • 2 месеца по късно...
Публикува

Здравейте,

давам линк към един клип на тема :

______________________________________________________________________________________________________

Aко желаете да видите повече посетете BULGARIAN ARTIST

Ще се радвам ако споделите своето мнение..

Публикува

Здравейте,

давам линк към един клип на тема :

______________________________________________________________________________________________________

Aко желаете да видите повече посетете BULGARIAN ARTIST

Ще се радвам ако споделите своето мнение..

И още един клип по песента

• 2 седмици по-късно...
Публикува

Здравейте Doris,

Тези картини са една приятна изненада, въпреки че колоритът :) на повечето е доста мрачен според мен.

Бих казъл , че колоритната гама може да бъде избрана от художникът всякаква .Така и композиторът избира в каква гама да звучи дадено музикално произведение .

Както казва Пикасо:

" Живописта не е създадена, за да краси къщите. Тя е бойно оръжие за нападение и отбрана срещу неприятеля."

Художникът обаче не изрича това в този контекст. През 1937 по поръчка на републиканското правителство Пикасо рисува гигантската картина Герника за испанския павилион на Световното изложение в Париж. Картината изобразява германското въздушно нападение над малкото баско селище Герника през същата година.

През 1940, виждайки репродукция на Герника, един германски офицер пита Пикасо: “Вие ли направихте това?”, а художникът отговаря: “Не, вие го направихте.”

За да обобщя бих добавил , че колоритът може да въде ведър или па по мрачен , но когато художникът е колорист това си личи дори и в мрачният му колорит.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!