Отиди на
Форум "Наука"

Съществува ли прераждането? Кога определена душа достига Нирваната? По какво се определя Кармата?


Recommended Posts

  • Потребител

Следователно трябва да знаете, че според философията всичко, което се намира в ума, преди това е било в сетивата. Привържениците на обективния характер на сънищата, излизането извън тялото..., смятат, че нещата се съдържат в ума, но не могат да ги посочат чрез сетивата. Това е абсурдно.

И понеже Вие дълбоко си противоречите, Ви подканям да си уточните философската позиция. Дали нещата са реални, както твърдите тук ("Първо това не е въпрос на желание. Ако има нещо, то си го има независимо дали го искаме или не, и независимо дали можем да си го обясним или не. А да се отрича нещо недоказано, е също толкова несериозно, колкото и вярването в него"); дали светът е плод на нашата фантазия, както се разбира от Вашата интерпретация на сънищата, излизането...?

"Според философията" е, как до го кажа, малко общо понятие.

Интересно ми е философията реална наука ли е или не?

Щото атома е съществувал и преди Ръдърфорд да го разбие.

Кое е Аз-а и кое Его-то?! Някой слагал ли го е на масата? Показал ли го е на уред?

Кои са сетивата, които риагират на тези "неща"?

Морала и етиката какво са, съществуват ли изобщо?

Пък и, Приятелю, ти току що легитимира всички богове, дяволи, върколаци и пр. Това ли искаше да направиш? Или фантазията я слагаш извън ума? Ако не е от ума, от какво е. Ама какво говорим, то и ума още не е открит!

Кое е реално според теб?

=======================

Такава е лошата философия, която се основава на калпава логика.

Нямам представа защо е заключен разделът "Загадъчни Феномени/Прогностика", но пък това принуждава привържениците да пишат в раздела "Философия", където се намират под строг, но справедлив контрол.:)

А каква е логиката, обосноваваща "лошо" с "калпаво"?

Пък относно "контрола", той си е ваша работа.

Ще се радвам на постове с логика (поне да не е калпава). Това означава, постове с теза и аргументи/логика. А това означава пост от знаещ и мислещ. Не че ако не пише такива постове няма да е такъв, но нали за това е форума.

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 1,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

Тъкмо се зачетох за Големия Андронен Колайдер на ЦЕРН. Интервюто с физика от СУ/ЦЕРН Л.Литов.

Задава интересни въпроси.

И някои интересни твърдения забелязах:

По принцип допускаме съществуването на множество вселени. Паралелни или не, но да кажем несвързани и дори има модели, в които е възможен преход от една вселена в друга и между другото това не е фантастика, това са си нормални, научни, физични модели.
оставям коментара на Lion Queen

Всъщност аз не защитавам физика, аз не бих нарекъл едно допуснато нещо реално.

А това направо ме разби:

Ватикана има академия на науките, в която членуват всички водещи физици.

А коментара на финала го оставям на вас:

А вие вярвате ли в Бог, след всичко което сте научил за света и Вселената и след всичко, което знаете, че човекът може да постигне сам?

Да, разбира се, че вярвам!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Пък и, Приятелю, ти току що легитимира всички богове, дяволи, върколаци и пр. Това ли искаше да направиш? Или фантазията я слагаш извън ума? Ако не е от ума, от какво е. Ама какво говорим, то и ума още не е открит!

Казвам, че дяволите... са творение на ума.

Имате ли цитат, в който Литов да аргументира вселената с Бог?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако дяволите... са творение на ума ... а всичко, което се намира в ума, преди това е било в сетивата.

А ако е било в сетивата значи е ... реално. И излиза, че богове и дяволи и пр. са реални..

Това е според това което пишеш.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ако дяволите... са творение на ума ... а всичко, което се намира в ума, преди това е било в сетивата.

А ако е било в сетивата значи е ... реално. И излиза, че богове и дяволи и пр. са реални..

Това е според това което пишеш.

Не пиша това.:)

Реалното е в сетивата, а дяволите са ментално, защото сетивата не ги регистрират вън, а вътре - като творение на ума. Ако аз сънувам някакъв дявол, не е задължително други също да го сънуват. Ако аз посоча едно дърво обаче, всички ще го видят.

Разликата идва от заблудата да си въобразя, че сънуваният от мен дявол има обективно съществуване, т.е. съществуване, независимо от моята психика. Истината е, че дяволът има зависимо, при това строго субективно съществуване - само в моята психика и никъде другаде.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вече се отклоняваш от нормалното. Ние на такива като твоя учител Йеова им викаме първи симптоми на шизофрения или крайна форма на непреодоляна детинска мания... Не искам да съм груба, но сме под шапката на списание БГ наука а не "Магията отвътре и отвън"...

Ако ще си говорим за карма, самсара и прераждането като интересна форма на светоглед породена на изток и ще философстваме върху това - ок, проблем няма. Но ако още веднъж се позовеш на духовния си учител Йеова и го представиш при нас за авторитет ще затворя темата и то само заради теб!

Добре ваша си работа ако искате я затваряйте,че аз не съм я искала да я създавате. Но аз ще ви кажа,че боговете гледат и виждат всичко - и че всички обяснения за прераждането и за душата къде се намира и за информацията за миналите животи на хората идват от моят духовен учител Иеова и не мога да си отрека от това си мнение. Ако не ви харесва споменаването ми изтрийте ми профила и мненията това вече можете да си го направите вие всички,които не разбирате от феномени нищо,както ми изтриха темата за "Толерантността между нас българите и етноси" във форума на в-к"Дневен труд" с извинението уж,че се обиждат на етническа основа - а аз я бях създала не да се обиждат тогава,а да се научим да живеем в мир и разбирателство в името на нашите деца. Тъй че съм свикнала на изтривания няма да се обидя пак. Нищо трийте ме. Не ме интересува. Даже уча и другите да се свързват с духовни учители,но не непременно да е Иеова,а всеки в който си вярва - една жена примерно вярваше в Богородица и я учех как да се свързва.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересно как човек няма фактически спомени от отминал живот, най-често няма никакъв спомен кой е бил, ако не е било нещо знатно, но да се сети, че непременно е бил я Изабел Френска, я Юлий Цезар - това може. Като един вид визитка просто: "Пък аз бях Наполеон ІІІ, не съм бил някакъв си селянин, ама не ме питайте за френската политика към Мексико до 1870, нямам ясни спомени". Удобничко. И недоказуемо.

Глишев ти чел ли си книгата на известния медиум Едгар Кейси - "Можете ли да си припомните миналите си животи" -

там Едгар Кейси всичко обяснява - аз нея книга си научих именно за тях за моите превъплъщения чрез мойта висша космическа духовна сила Иеова.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чудесен въпрос. Но как да определя нещо, за което толкова много е писано, религии са основавани и пр. а е толкова слабо видимо. Много дълго, абстрактно (и скучно) обяснение ще успея да скалъпя. Как се обяснява теоремата на Питагор на някой дето не е чувал за точка. (А точката всъщност е аксиомно понятие (договорена истина), то не съществува и не се доказва)

Това, което помни съня си е винаги в будно състояние. Както обикновеното будно състояние, при него (най-общо) може да си спомним за съня. Докато сънуваме не знаем че сънуваме, но това ни най-малко не ни пречи да възприемаме и преживяваме съня като истински. По време на сън, нямаме ни най-малка представа за реалния си живот, но по някое време се събуждаме и разбираме, че сме сънували. Така тези, които са се "събудили" им казват пробудени (от там идва и името Буда), просветлени, посветени и т.н. но как ще го наречем всъщност няма значение. Нашето значение е дали всичко това дето го пишем "става" или "нестава". Ако става, може да решим да направим нещо, ако не - още един ненормалник, голяма работа :)

Великият медиум Едгар Кейси той пише в книгата си "Можете ли да си припомните миналите си животи" за сънищата,че и от тях идват също обясненията за миналите ни животи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

марушка,

Ако за теб Кейси е велик, то за други може да не е.

Много хора, много са писали. А още повече хора четат и прегръщат едни идеи просто защото им харесват, а не защото ги разбират. Когато се харесва някое обяснение, това не е разбиране, а харесване. Когато е разбиране, вече няма нужда от харесване, просто защото разбирането и харесването са две доста различни неща. И двете достатъчно захласващи. От тук идва т.нар. астрален и ментален свят. Единия е свят на емоции и желания, а другия е на идеи, концепции. Така или иначе няма универсална идея/обяснение, така че хората обвързани с идеи също могат да си зададат въпроса "Защо съм привлечен толкова от тази идея". Дали защото са последния писък на модата, дали защото са със дълга история, дали защото са "най-правилните", дали защото са "най-ми допадат" и т.н.

А идеална идея/концепция/път просто НЯМА. Но пък ако се излезе на такава позиция, няма да го има форум наука, нито религиозните форуми. Но когато човек е захласнат от една идея, той забравя, че и другите идеи са толкова впечатлителни, колкото и неговата. И тръгва да се бори за някакви каузи, и да харчи енергия в нечие име. И забравя за себе си. Вътрешния му свят се е самозатворил и вече всичко е пречупено през него. Забравя да си задава въпросите кой е, от къде идва, защо е такъв или онакъв, къде отива. Щото тези въпроси оставят вратичка в самозатварящия се свят на захласващата идея, от която винаги може да се излезе без особени съкрушения. А когато се самозатвори в света си, единствения начин да се излезе е чрез силно разтърсване, шок, или както му викам - шут в задника. Ако и това не го оправи, другия вариант е смърт и нов живот, на чисто. Щото дефакто всичко, което имаме е нашия вътрешен свят, в който можем да си прожектираме какъвто си искаме филм.

Та Марушка, задавай си въпроса "защо ми харесва толкова Кейси", "какво намирам в неговите идеи, та така да ми харесва", "разбирам ли аз това дето казва Кейси", "ами ако се заблуждава" и пр.

Затова само твоето лично разбиране е важно. Не харесване, а разбиране. Щото няма автор или обяснение, което да е универсално. А силния емоционален свят при някои е способен да пренебрегне много здрав разум. Много е завладяващо да се яхне емоция, но малко са способни да я управляват. И затова често "катастрофират". Винаги дръж здраво кормилото и крака - на спирачката. Не е толкова завладяващо (някои на това ми казват "живот", но оставя доста място за адекватност.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Сириус, прав си за разбирането и харесването.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз не съм скептично настреон към явление - прераждане,не го отричам но не го и приемам.Харесва ми че се допускат такива неща и се разсъждава на тази тема.

Следя тази тема,защото ми е интересно.И не съм негативно настроен към Марушка.Но това често споменаване на учителя Йеова,ме кара да се дистанцирам от мненията на Марушка.

В последния пост Марушка употреби израза : Богове . Не, това категорично не го приемам.Не приемам идеята да се вярва във повече от един Бог.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Въпроса е какво имаме предвид под думата бог? Защото и гръцките и римските богове ги наричат бог и Яхве е бог, и Аллах е бг, и Христос е син на бога, така де превъплещение на бога. Просто с тази дума е било много злоупотребявано от християнството насам. Питай древния грък за Бог, после питай християнина и арабите...

А е лесно да се досетите, че все отнякъде трябва да произлизат гръцките и египетски богове(ми то логично...). Така да се каже, нещо да ги е вдъхновило. Но се отдалечих от темата.

На практика, всеки един от нас е бог и всеки един от нас може да твори. Просто някои са стигнали по-далеч в творенето от други. До колко това има връзка с прераждането - визирам медитацията, като вид духовна техника, чрез която човек достига до повече мъдрост; визирам бойните изкуства, където човек се учи да чупи най-различни предмети, със силата на мисълта, а не с физическата си сила(ако не си сиг., че ще я счупиш, няма да я счупиш). Въпросът е къде свършва всичко? Има ли неограничени умове, достигащи до статута на... бог? И оттук - колко живота трябва да изживее душата, за да се превърне в нещо толкова могъщо?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Разбирам те какво искаш да кажеш.Че дори и всеки един човек може да се нарече Бог,понеже всеки човек твори и т.н. Пак да не говорим за Христос, Буда, и т.н. Тоест те са повече богове отколкото сме ние обикновените хора.Но може да се каже че и те са богове.А пак да не споменаваме гръцката митология.

Но човек извесил се до високо духовно ниво (аз не съм от тези хора),би трябвало да разбере че броя на богове се смалява със извисяването му.Т.е ако достигне най високо духовно ниво,за него ще има един бог.

Малко обеснение: Да допуснем че всеки човек е Бог,имаме много Богове (всички сме Богове).Обаче някои от всичките тези хора имат някакви способности (както ти казваш,чупят тухли с мислите си :) ) което ги прави повече богове от другите.Понеже тези хора имат повече власт (не е политически) от останалите.Т.е ние всички сме богове,но ние сме подвластни на някави други сили,като тези сили са повече богове от нас.Аве :) ,идеята е че има една силиа/един бог,на които е подвластно всичко останало.

За мен това е логиката.И които не го е разбрал,и говори за няколко Бога,значи не е готов да говори за това.

Нещо не можах да го обесня като хората, май. :tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

...

Въпросът е къде свършва всичко? Има ли неограничени умове, достигащи до статута на... бог? И оттук - колко живота трябва да изживее душата, за да се превърне в нещо толкова могъщо?

Според моето виждане, има. Както ги е имало от както човечеството съществува. Но само някои от тях, като Христос напр., са се опитвали активно да покажат на хората този аспект. Но понеже повечето хора "емоционират", живеят в света на желания и емоции, то те съотватно са "видяли" нещо частично, според нивото си (Точно както Теорията за Относителността на Айнщайн, не може да се разбере от третокласници), стават последователи, прегръщат идея, която им харесва, но не разбират. От там са е думите на Христос за бисерите и свинете.

Та ние обикновените хора ре-агираме на точно определено ниво, най-често емоционално или ментално. Това е нивото в което живеем. От там нататък "пробива" е и труден и лесен. Христос (не че съм от вярващите, повечето от "цитатите" ми са по памет от чуто, но някои негови думи ми правят впечатление) го е свързвал с вярата, но според моето виждане, това не е вярването както аз го дефинирам, а един вид преодоляване/изоставяне на емоции и идеи, в които се мъчим да се самозатворим. Но това не е толкова лесно, защото ние се идентифицираме с тях, ние сме едикакви си. Тази идентификация изобщо не е лесно да се изостави. Ние не сме нито християни, нито мюсюлмани, нито атеисти, нито дори мъже или жени. Нещо като принципа на неопределеност (ако не се лъжа в термините вече) за електроните: Не може да се определи точното положение и състояние (къде се намира, на къде се движи и с каква скорост).

А идентификацията при човека мога да я свържа с пропадане в гравитационно поле. Като малки попадаме в определена държава, култура, семейство, пол (това е "гравитационното поле") и от там ние си "вземаме" (пропадаме в) идентификацията. И ако успеем да видим, че не това е нашата същност (аналог на "нивото", енергията/скоростта която имаме), то ние се освобождаваме от влиянието на съответното "гравитационно поле". Което означава, че ставаме независими от него. Пак сме в него, но не зависим от него. А да добием тази "енергия", можем като се интересуваме от това КОЙ СЪМ АЗ. Доста интерес>внимание>труд>разбиране>прилагане на разбирането (може би има и други "етапи", но така аз виждам своите, и връзката с прочетеното) се иска за да се освободи (или поне "да набира скорост") от гравитационното поле на идентификацията на текущия живот. Ако спрем в някоя идентификация, това е "орбитата" до която стигаме, "издигането" спира. А може би тази идентификация е точно Его-то, което ни пречи да видим Аз-а, същността си?!

Та ние ре-агираме ("кълвем") точно в определени области, в зависимост от нашата самоидентификация. Това като се почне от любимия отбор, партия, цвят, професия, пол, народност и пр. и се стигне до светогледа, убежденията, описанието ни на света, философията. Това е само-личността. Индивида не се "вижда", защото е "обвит"(захласнат) от само-личнастта, която е приел. Та аз специално "дебна" своите ре-акции, за да имам някаква обратна информация "Кой съм", или за кой се имам.

Същото се отнася и когато не виждаме "очевидни" неща, особено когато се отнася за адекватно действие. Напр. да се обръща внимание на всяка дума на събеседника, щото обикновено пропускаме много и става "развален телефон" - чул едно-разбрал друго.

И това всичко в движение, щото трябва и да се работи за хляба.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз не съм скептично настреон към явление - прераждане,не го отричам но не го и приемам.Харесва ми че се допускат такива неща и се разсъждава на тази тема.

Следя тази тема,защото ми е интересно.И не съм негативно настроен към Марушка.Но това често споменаване на учителя Йеова,ме кара да се дистанцирам от мненията на Марушка.

В последния пост Марушка употреби израза : Богове . Не, това категорично не го приемам.Не приемам идеята да се вярва във повече от един Бог.

Често го споменавам,ще извинявате много затова,но защото винаги когато разговаряме по книгите на Блаватска /тогава ми каза да разговаряме по книгите на Блаватска,когато го попитах дали има прераждане и за душата къде се намира - 2004г.мисля,че беше и тогава ми каза,че съм била Блаватска,и да разговаряме по нейните книги,по Библията и по митовете и легендите от цял свят също така/. Но винаги в разговорите започва така Говори Иеова,и Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв от небето. Именно затова го споменавам често,защото винаги така се идентефицира,а не да ви настройвам всички,и да се разберем никого не зарибявам за него. Даже напротив когато една жена ми каза,че иска да си има духовен учител и тя и аз и помогнах как да се свързва чрез автоматично писане - тя

вярваше в Богородица и й казах,че щом силно вярва в нея,тя ще й отговори,но и те избират много хората така обясних.

Тъй че ако исках да зарибявам щях да й кажа да разговаря само с Иеова. И тя ми отговори тогава,че беше започнала

да й пише,но спря. Аз не я обидих тогава,че и от тяхна страна също избират хората - човек не трябва да има лоши мисли и да е с негативни характери, а ние хората сме повечето с такива характери -егоисти. Човек трябва да е добър и винаги да прави добро,да не приема нищо лошо в този свят като примерно да не лъже,да не краде,да не убива,да не се

карат хората и т.н. няма смисъл да ги изреждам и тогава от духовният свят му се появяват духовните сили. Но вече когато работиш за пари примерно като ясновидците за бъдещето,тогава това не е хубаво,но те пък прекаляват с цените на искането,направо безбожна цена. Хората,които работим нямаме пари за хляб и храна и вземаме на вересия,а те,както и артистите и певците,и футболистите и всички известни лица искат безбожни цени за заплащане. Наистина в днешния свят трябват пари,за да живее човек,но не трябва да се мисли само за пари,че парите са го измислили Сатана и лошите духовни сили. Преди е нямало пари в предишните земни раси,а е имало разменна търговия.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Често го споменавам,ще извинявате много затова,но защото винаги когато разговаряме по книгите на Блаватска /тогава ми каза да разговаряме по книгите на Блаватска,когато го попитах дали има прераждане и за душата къде се намира - 2004г.мисля,че беше и тогава ми каза,че съм била Блаватска,и да разговаряме по нейните книги,по Библията и по митовете и легендите от цял свят също така/. Но винаги в разговорите започва така Говори Иеова,и Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв от небето. Именно затова го споменавам често,защото винаги така се идентефицира,а не да ви настройвам всички,и да се разберем никого не зарибявам за него. Даже напротив когато една жена ми каза,че иска да си има духовен учител и тя и аз и помогнах как да се свързва чрез автоматично писане - тя

вярваше в Богородица и й казах,че щом силно вярва в нея,тя ще й отговори,но и те избират много хората така обясних.

Тъй че ако исках да зарибявам щях да й кажа да разговаря само с Иеова. И тя ми отговори тогава,че беше започнала

да й пише,но спря. Аз не я обидих тогава,че и от тяхна страна също избират хората - човек не трябва да има лоши мисли и да е с негативни характери, а ние хората сме повечето с такива характери -егоисти. Човек трябва да е добър и винаги да прави добро,да не приема нищо лошо в този свят като примерно да не лъже,да не краде,да не убива,да не се

карат хората и т.н. няма смисъл да ги изреждам и тогава от духовният свят му се появяват духовните сили. Но вече когато работиш за пари примерно като ясновидците за бъдещето,тогава това не е хубаво,но те пък прекаляват с цените на искането,направо безбожна цена. Хората,които работим нямаме пари за хляб и храна и вземаме на вересия,а те,както и артистите и певците,и футболистите и всички известни лица искат безбожни цени за заплащане. Наистина в днешния свят трябват пари,за да живее човек,но не трябва да се мисли само за пари,че парите са го измислили Сатана и лошите

А защо казвам много богове,сега аз си вярвам,както ми каза моят духовен учител Иеова че духовният свят са много духовни сили и че няма йерархия при тях. Ние хората,човешките индивиди сме свикнали да има винаги йерархия примерно един да е над всички,примерно министър-председателя да е над всички или президента да е над всички. Но при тях няма такова нещо. Та нали и в Библията се споменава,че имало Елохими - те били 7 Елохими - богове. Не само в Библията,но Елена Блаватска пише,че се споменават 7 богове и в други религии,като вавилонските записки и т.н. Но той ми казва,че

всички са равни,няма един над тях като цар както на Земята при нас.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

марушка,

Ако за теб Кейси е велик, то за други може да не е.

Много хора, много са писали. А още повече хора четат и прегръщат едни идеи просто защото им харесват, а не защото ги разбират. Когато се харесва някое обяснение, това не е разбиране, а харесване. Когато е разбиране, вече няма нужда от харесване, просто защото разбирането и харесването са две доста различни неща. И двете достатъчно захласващи. От тук идва т.нар. астрален и ментален свят. Единия е свят на емоции и желания, а другия е на идеи, концепции. Така или иначе няма универсална идея/обяснение, така че хората обвързани с идеи също могат да си зададат въпроса "Защо съм привлечен толкова от тази идея". Дали защото са последния писък на модата, дали защото са със дълга история, дали защото са "най-правилните", дали защото са "най-ми допадат" и т.н.

А идеална идея/концепция/път просто НЯМА. Но пък ако се излезе на такава позиция, няма да го има форум наука, нито религиозните форуми. Но когато човек е захласнат от една идея, той забравя, че и другите идеи са толкова впечатлителни, колкото и неговата. И тръгва да се бори за някакви каузи, и да харчи енергия в нечие име. И забравя за себе си. Вътрешния му свят се е самозатворил и вече всичко е пречупено през него. Забравя да си задава въпросите кой е, от къде идва, защо е такъв или онакъв, къде отива. Щото тези въпроси оставят вратичка в самозатварящия се свят на захласващата идея, от която винаги може да се излезе без особени съкрушения. А когато се самозатвори в света си, единствения начин да се излезе е чрез силно разтърсване, шок, или както му викам - шут в задника. Ако и това не го оправи, другия вариант е смърт и нов живот, на чисто. Щото дефакто всичко, което имаме е нашия вътрешен свят, в който можем да си прожектираме какъвто си искаме филм.

Та Марушка, задавай си въпроса "защо ми харесва толкова Кейси", "какво намирам в неговите идеи, та така да ми харесва", "разбирам ли аз това дето казва Кейси", "ами ако се заблуждава" и пр.

Затова само твоето лично разбиране е важно. Не харесване, а разбиране. Щото няма автор или обяснение, което да е универсално. А силния емоционален свят при някои е способен да пренебрегне много здрав разум. Много е завладяващо да се яхне емоция, но малко са способни да я управляват. И затова често "катастрофират". Винаги дръж здраво кормилото и крака - на спирачката. Не е толкова завладяващо (някои на това ми казват "живот", но оставя доста място за адекватност.

Знам,че за някои е интересен Едгар Кейси,а за други не е. Пак грешно сте ме разбрали. Аз не го натяквам,за да вярвате именно само на него. Та самият той го казва в книгата си,че не е сигурен в своите информации много.

Аз също ви казвам,за моите информации чрез Иеова,не за да му вярвате в него - аз си вярвам,но вие хората ако искате.

Никого не карам насила.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Точно в парите е и истината.

Всеки ясновидец или гадател или тем подобен който взима пари за определена информация е мошеник.Има много трикове на нивото на психология,такива хора нямат много общо с духовното.

За сега единствено явлението Ванга за мен е пример за човек от подобна класа.Която не взимаше пари за информацията която предоставя.Просто няма как човек достигнал до такива разбиранията до които е стигнала Ванга, да иска пари от хората.Тези неща си противоречат категорично.

Това че ти ми обесняваш че живота е сложно нещо,особено без пари,предполага ли че си склонна да взимаш или взимаш или си взимала пари за някаква информация?

Ако отговорът ти е : ДА, тогава за съжаление не мога да ти вярвам.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Вместо ориентализми, трябва да се четат светите Отци, Аристотел, Сенека и Декарт. Никакви прераждания не трябва да мътят здравия буржоазен интелект на западняка и пресметливото тиктакане на балканския акъл.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вместо ориентализми, трябва да се четат светите Отци, Аристотел, Сенека и Декарт. Никакви прераждания не трябва да мътят здравия буржоазен интелект на западняка и пресметливото тиктакане на балканския акъл.

Декарт? Вселената е часовник, ние сме част от часовника и тик-такаме?

Къде при Декарт виждаме силата на намерението и вярата? Защо не го използваш като отправна точка, за да може да стигнеш до извода за по-висшото от природата и егоизма, а именно духовното у човека?

Да четем Нютон материалистичния учен?Или по-скоро Нютон протестанта? Или Нютон алхимика? Или Нютон мистика?

То точно заради буржоазния интелект живеем в такова прекрасно общество.. Заради точно една религия, която отдели Бога от човека... Трябва да кажа, че това, което пише в учебника по история за буржоата и калвинизма е ужасно, символиращо упадък и песимизъм...

Редактирано от FreiGeist
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Наистина в днешния свят трябват пари,за да живее човек,но не трябва да се мисли само за пари,че парите са го измислили Сатана и лошите духовни сили. Преди е нямало пари в предишните земни раси,а е имало разменна търговия.

Парите са ги измислили умни прагматици, на които Иеова може само да остри моливите. Да не искате да кажете, че днес трябва да ходим на пазар я с теле, я с чувал жито на гърба, та да разменяме? :tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Прави впечатление, че само защитниците на официалната наука се изказват най-твърдо и дори си правят смешното за сметка на Марушка.

Каква е причината според вас да се раждат най-различни хора? Нима някой от тях не е достоен? Нима някой е достоен да осмива някой друг?

Как науката обяснява това, че от срещите с най-различни непознати хора, можем да "видим" че с някои от тях като че сме стари приятели, или пък неприятели.

Това фантазия ли е?

Влюбването фантазия ли е?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Като не успяхме с плач, започнахме да се смеем.

Достойният човек не се приема насериозно, особено в научен форум, където винаги може да стане за смях.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Точно в парите е и истината.

Всеки ясновидец или гадател или тем подобен който взима пари за определена информация е мошеник.Има много трикове на нивото на психология,такива хора нямат много общо с духовното.

За сега единствено явлението Ванга за мен е пример за човек от подобна класа.Която не взимаше пари за информацията която предоставя.Просто няма как човек достигнал до такива разбиранията до които е стигнала Ванга, да иска пари от хората.Тези неща си противоречат категорично.

Това че ти ми обесняваш че живота е сложно нещо,особено без пари,предполага ли че си склонна да взимаш или взимаш или си взимала пари за някаква информация?

Ако отговорът ти е : ДА, тогава за съжаление не мога да ти вярвам.

Аз казвам,че от 2005 г. насам досега не съм искала никакви пари за публикуването на информация за превъплъщенията на хората. Не мога да издам имена,защото това е неетично,но те са много. Ако искате вярвайте,че не вземам пари. И само за миналите животи ми казва информация,за бъдещето не ми казва,защото то следвало от миналите животи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Но вече когато работиш за пари примерно като ясновидците за бъдещето,тогава това не е хубаво,но те пък прекаляват с цените на искането,направо безбожна цена. Хората,които работим нямаме пари за хляб и храна и вземаме на вересия,а те,както и артистите и певците,и футболистите и всички известни лица искат безбожни цени за заплащане. Наистина в днешния свят трябват пари,за да живее човек,но не трябва да се мисли само за пари,че парите са го измислили Сатана и лошите

А какво е било преди 2005 ? просто ми е интересно.

Допускам че това което казваш не е лъжа.

А да те питам, какво точно искаше да кажеш с това : "но те пък прекаляват с цените на искането,направо безбожна цена."

Това предполага ли че си на мнение че тези хора трябва да намалят цените за услугите си?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...