Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Вместо ориентализми, трябва да се четат светите Отци, Аристотел, Сенека и Декарт. Никакви прераждания не трябва да мътят здравия буржоазен интелект на западняка и пресметливото тиктакане на балканския акъл.

Глишев да се четат тях и да продължават да мамят обикновените хора нали? Като светите отци могат всичко да правят -

примерно за "светена вода" - 10 лв. това не е ли пак обир,ами настоящия католически папа нали погнал хомосексуалистите във Ватикана,за смърт - еди колко си лева,за сватба пак пари, това ли е духовната религия,която трябва да я имаме - а има и свещеници,които прелюбодействат - има и такива,които взимат повече пари от обикновеното пак,на тях ли трябва да вярваме? Примерно в едната църква в Кърджали взимат 30 лв. за кръщене,в другата - 50 лв.- къде идва логиката тук?

А тези ходжи,не казвам примерно хайде за нашите свещеници само,а тези ходжи,които лекуват примерно чрез аллах и взимат пари пак? А науката за прераждането доказва за безмислието на всички религии било то християнство,било то мюсюлманство,

било то будизъм и всички други религии и секти. Защото като се каже примерно,че един българин е брат или сестра на турчин или циганин така повече ще си помагаме помежду си и само чрез такава любов ще се обединим,защото науката за миналите животи ще обедини всички нации не само нас българите с етносите,но и между всички други нации в един духовен

център.

• Мнения 1,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Въпроса е какво имаме предвид под думата бог? Защото и гръцките и римските богове ги наричат бог и Яхве е бог, и Аллах е бг, и Христос е син на бога, така де превъплещение на бога. Просто с тази дума е било много злоупотребявано от християнството насам. Питай древния грък за Бог, после питай християнина и арабите...

А е лесно да се досетите, че все отнякъде трябва да произлизат гръцките и египетски богове(ми то логично...). Така да се каже, нещо да ги е вдъхновило. Но се отдалечих от темата.

На практика, всеки един от нас е бог и всеки един от нас може да твори. Просто някои са стигнали по-далеч в творенето от други. До колко това има връзка с прераждането - визирам медитацията, като вид духовна техника, чрез която човек достига до повече мъдрост; визирам бойните изкуства, където човек се учи да чупи най-различни предмети, със силата на мисълта, а не с физическата си сила(ако не си сиг., че ще я счупиш, няма да я счупиш). Въпросът е къде свършва всичко? Има ли неограничени умове, достигащи до статута на... бог? И оттук - колко живота трябва да изживее душата, за да се превърне в нещо толкова могъщо?

Точно за силата на мисълта - това човек да чупи предмети идва от лошата духовна сила - защото лошите действия идват от тях Сатана и лошите му духовни привърженици. И обратно когато използуваш силата на мисълта само за добри дела -

идват от добрите богове.

• Потребители
Публикува

Следователно цели епохи са под знака на сатанинството?! Убедете се лично, открийте символиката на строшаването на предмети например тук:

Нека носим йоще срама по челото,

синила от бича, следи от теглото;

нека спомен люти от дни на позор

да висне кат облак в наший кръгозор;

нека ни отрича исторйята, века,

нека е трагично името ни; нека

Беласица стара и новий Батак

в миналото наше фърлят своя мрак;

нека да ни сочат с присмехи обидни

счупенте окови и дирите стидни

по врата ни още от хомота стар;

нека таз свобода да ни бъде дар!

Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно

свети нещо ново, има нещо славно,

що гордо разтупва нашите гърди

и в нас чувства силни, големи плоди;

защото там нейде навръх планината,

що небето синьо крепи с рамената,

издига се някой див, чутовен връх,

покрит с бели кости и със кървав мъх

на безсмъртен подвиг паметник огромен;

защото в Балкана има един спомен,

има едно име, що вечно живей

и в нашта исторья кат легенда грей,

едно име ново, голямо антично,

като Термопили славно, безгранично,

що отговор дава и смива срамът,

и на клеветата строшава зъбът.

http://liternet.bg/publish/vazov/lirika/gusla/opylchencite.htm

• Потребители
Публикува

Глишев да се четат тях и да продължават да мамят обикновените хора нали? Като светите отци могат всичко да правят -

примерно за "светена вода" - 10 лв. това не е ли пак обир,ами настоящия католически папа нали погнал хомосексуалистите във Ватикана,за смърт - еди колко си лева,за сватба пак пари, това ли е духовната религия,която трябва да я имаме - а има и свещеници,които прелюбодействат - има и такива,които взимат повече пари от обикновеното пак,на тях ли трябва да вярваме? Примерно в едната църква в Кърджали взимат 30 лв. за кръщене,в другата - 50 лв.- къде идва логиката тук?

А тези ходжи,не казвам примерно хайде за нашите свещеници само,а тези ходжи,които лекуват примерно чрез аллах и взимат пари пак? А науката за прераждането доказва за безмислието на всички религии било то християнство,било то мюсюлманство,

било то будизъм и всички други религии и секти. Защото като се каже примерно,че един българин е брат или сестра на турчин или циганин така повече ще си помагаме помежду си и само чрез такава любов ще се обединим,защото науката за миналите животи ще обедини всички нации не само нас българите с етносите,но и между всички други нации в един духовен

център.

Марш оттук, обскурантисти, религията е цивилизация.

• Потребител
Публикува

Където прераждането се счита за наука, там науката е мракобесие. :bigwink:

Наука и религия това е почти едно и също - различно търсене на истината.

• Потребители
Публикува

Тогава защо одеве нададе оня възмутен вик срещу Отците, Аристотел и Декарт?

• Потребител
Публикува

Където прераждането се счита за наука, там науката е мракобесие. :bigwink:

Ееее, как го нагласи ама. Звучи като лозунг от църквата на науката. Остава сега да се обосновеш.

• Потребител
Публикува

Тогава защо одеве нададе оня възмутен вик срещу Отците, Аристотел и Декарт?

Защото е различно търсене на истината. Защото се възмущавам от ония векове,когато римската власт - римските императори са гонели християнските светци и са ги измъчвали по най-жесток и брутален начин и когато същата римска власт,т.е.

светата инквизиция е горяла на клада хиляди катари и богомили навремето и всички,които са проповядвали по-различно от тях и то са проповядвали истината по най-брутален начин пак горели на клада хиляди катари и богомили и други ереси за

тях.

• Потребител
Публикува

Защо казвам че прераждането е наука. Защото когато се обяснява за превъплъщенията на хората,това не е религия,а

философски обосновки. Примерно защо искам от хората да ми казват хобитата и интересите в настоящия живот и любимите им страни след България. Защото моят духовен учител Иеова ми каза да искам информация за тях и защото ми каза,че бъдещето

следвало от миналите животи,че бъдещето това е незавършено минало време,че всеки от нас има мисия в живота,която трябва

да я довършим рано или късно. Когато се затвори цикъла на превъплъщенията,значи ние сме достигнали върха на мисията си,ние сме завършили мисията си в техния план на бог или боговете.

• Потребител
Публикува

Защо казвам че прераждането е наука. Защото когато се обяснява за превъплъщенията на хората,това не е религия,а

философски обосновки. Примерно защо искам от хората да ми казват хобитата и интересите в настоящия живот и любимите им страни след България. Защото моят духовен учител Иеова ми каза да искам информация за тях и защото ми каза,че бъдещето

следвало от миналите животи,че бъдещето това е незавършено минало време,че всеки от нас има мисия в живота,която трябва

да я довършим рано или късно. Когато се затвори цикъла на превъплъщенията,значи ние сме достигнали върха на мисията си,ние сме завършили мисията си в техния план на бог или боговете.

Защо казваш,че науката е мракобесие? Аз знам защо,но ще ти пиша на лични бележки,да не се обидят тук някои философи.

Пък ако ти самият си философ,не няма да пиша тогава на лични.

• Потребители
Публикува

философски обосновки.

Не познахте. Това не е предмет на философията, а е предмет - психиатрически. Възможно е също да бъде предмет на историята на вярванията, но не в нашия случай.

• Потребители
Публикува
Защото е различно търсене на истината. Защото се възмущавам от ония векове,когато римската власт - римските императори са гонели християнските светци и са ги измъчвали по най-жесток и брутален начин и когато същата римска власт,т.е.

светата инквизиция е горяла на клада хиляди катари и богомили навремето и всички,които са проповядвали по-различно от тях и то са проповядвали истината по най-брутален начин пак горели на клада хиляди катари и богомили и други ереси за

тях.

Тия неща нямат нищо общо едно с друго. Нито римските императори са читатели на Аристотел, нито светите Отци, преследвани от императорите имат нещо общо с Инквизицията. За Декарт да не говорим. Нито Инквизицията е същото като римските власти. Нито пък ти си отваряла някога Аристотел, Отците или Декарт. Затова вярваш на евтини книжки, писани от полуграмотни хора относно прераждане и какви ли не щуротии. Изобщо... пълен обскурантизъм и вътрешни противоречия, с това са ти напълнили главата.

• Потребител
Публикува

Тия неща нямат нищо общо едно с друго. Нито римските императори са читатели на Аристотел, нито светите Отци, преследвани от императорите имат нещо общо с Инквизицията. За Декарт да не говорим. Нито Инквизицията е същото като римските власти. Нито пък ти си отваряла някога Аристотел, Отците или Декарт. Затова вярваш на евтини книжки, писани от полуграмотни хора относно прераждане и какви ли не щуротии. Изобщо... пълен обскурантизъм и вътрешни противоречия, с това са ти напълнили главата.

Не е вярно,че е от евтините книжки се обосновавам - глупости говориш Глишев. На Елена Блаватска "Тайната доктрина"

да не е писана от полуграмотни хора питам Ви аз". Тя е обиколила 2-3 пъти земното кълбо в търсене на истината.

Ходила е на самите места за източници за книгите си - "Тайната доктрина" е няколко тома. Ходила е по храмове и манастири в Тибет и Хималаите,в самата Шамбала. Както тя,така и Елена Рьорих,Николай Рьорих,Платон, и много други

древногръцки философи. А защо френските крале са провеждали навремето в много древно време култ към древноегипетските богини и богове,защо питам Ви аз? Много ясно,защото са вярвали в прераждането и са вярвали,че са били древноегипетски фараони или богове. А самият Митеран в днешно време да вземем защо е направил проект пак за

нещо египетско в нашето време питам Ви аз? Защо Наполеон е провеждал експедиции в Египет и са направили важни

разкрития в археологията от онова време? Защо Хитлер също е търсел Шамбала? Защо Орфей също е вярвал в прераждането?

Защо има такива умове като Джордано Бруно,Томазо Кампанела,Коперник,които са се изказвали за многобройните светове и

които са искали да построят градът на слънцето и които са ги изгорели на клада без Кампанела де? Защо са горели

катари и богомили между 1200 и 1300 г. - защо е тази жестока кампания от Ватикана,светата инквизиция? Защо и древно-

римските императори са гонели и жестоко са мъчели християнските светци,които също са вярвали в превъплъщенията?

Исус Христос също е проповядвал за прераждането и именно заради това са го разпнали,заради истината,това не го казва

само моят духовен учител Иеова,а и други умове. Защо в много древни митологии от цял свят се говори за прераждането?

И накрая защо в съвременна Индия празнуват деня на прераждането - като се потапят в свещената река Ганг за тях?

Не само Едгар Кейси е писал за превъплъщенията и е правел хороскопи за миналите животи. А и много ясновидки сега

правят същото,не само за бъдещето,но гледат и за минали животи? Защо е така? Та точно затова науката е мракобесие,

защото хем историята показва много неща за прераждането,хем пък не вярват в тези неща.

• Потребител
Публикува

Не познахте. Това не е предмет на философията, а е предмет - психиатрически. Възможно е също да бъде предмет на историята на вярванията, но не в нашия случай.

Психиатрически друг път - много от моите хора,които са ме питали за миналите си животи ми благодарят и казват,че

познахме аз с моят духовен учител Иеова било то чрез хипноза,било то чрез сънища и даже някои си спомнят за тях.

Тъй че като не познавате дадени феномени,недейте да казвате,че са психиатрически. Вие учените и Елена Блаватска я

изкарваха за луда,но повечето неща,които тя казва,моят духовен учител Иеова ми казва,че са верни и не само той,това

го прочетох преди той да ми каже в Интернет,че тя Блаватска казвала истината. Точно за това науката е мракобесие -

защото различните мнения ги казвате, - примерно за предмет-психиатрически. Тези,които убиват,които крещят като ненормални,които обиждат,които лъжат,които крадат много пари,тези хора които са алчни и искат да взимат все повече и

повече от нормалното те са за психиатрия.

• Потребители
Публикува

Ами да, Блаватска е евтина, а Аристотел и Платон са почти едно исъщо, но явно не си подготвена за тоя разговор :)

• Потребител
Публикува

И аз съм чел трите тома на Елена Блаватска "Тайната доктрина", но никъде не видях да говори за прераждане. Поне не в този вид, за който ти говориш. Блаватска говори за еволюция, и спори с Дарвин и учените от нейното време, че еволюцията не е праволинейна. Какви прераждания си видяла там, не знам!

ПП. Тъкмо отворих третия том да проверя какво казва Блаватска. Ами тя говори за смърт на душата. Я да вземеш да прочетеш наистина, какво Блаватска е писала, че там ще научиш доста за Питагор, Платон, св. Павел, Христос, Хермес, Орфей и т.н. И никакви такива 'прераждания' няма, има философия и учения за битието.

• Потребители
Публикува

Тъй че като не познавате дадени феномени,недейте да казвате,че са психиатрически.

Понеже ги познавам, затова говоря. Ако не ги познавах, щях да Ви слушам в захлас.

Вие учените и Елена Блаватска я

изкарваха за луда,но повечето неща,които тя казва,моят духовен учител Иеова ми казва,че са верни и не само той,това

го прочетох преди той да ми каже в Интернет,че тя Блаватска казвала истината.

Блаватска и почитателите на неведоми духовни учители не са луди, защото имат контакт с такива феномени, а защото вярват, че тези феномени имат обективен характер.

Тези,които убиват,които крещят като ненормални,които обиждат,които лъжат,които крадат много пари,тези хора които са алчни и искат да взимат все повече и

повече от нормалното те са за психиатрия.

Пак не познахте. Тези са за прокуратурата.

• Потребител
Публикува

И аз съм чел трите тома на Елена Блаватска "Тайната доктрина", но никъде не видях да говори за прераждане. Поне не в този вид, за който ти говориш. Блаватска говори за еволюция, и спори с Дарвин и учените от нейното време, че еволюцията не е праволинейна. Какви прераждания си видяла там, не знам!

ПП. Тъкмо отворих третия том да проверя какво казва Блаватска. Ами тя говори за смърт на душата. Я да вземеш да прочетеш наистина, какво Блаватска е писала, че там ще научиш доста за Питагор, Платон, св. Павел, Христос, Хермес, Орфей и т.н. И никакви такива 'прераждания' няма, има философия и учения за битието.

Как да няма написано за прераждането? Точно за Исус Христос е писала,че е проповядвал за превъплъщенията. И за други

древни религии и мистични философи също така,които вярват в прераждането и за други древни религии от цял свят,които

информират за прераждането също така. Не ме карайте да описвам страниците. Също така в "Разбулената Изида" има такава

нейна информация - че ако някой обясни за прераждането и направи религия или наука,всички религии като християнството,мюсюлманството,и т.н. и секти ще са безмислени - защото точно това ще докаже,че всички сме братя и сестри и ще си помагаме всички помежду си,а не само примерно само между турците да си помагат или само между нас

българите и т.н. - защото като се обясни на някой българин,че е брат или сестра на някой турчин или циганин или

обратно на турчин или циганин е брат или сестра на българин или турчин или циганин това ще ги обедини,ще си помагат

много. И между другото в Кърджали много си помагаме между българи,турци и цигани. На някои турци и българи съм казала чрез моят духовен учител Иеова,че са били в минали животи братя и сестри помежду си и затова в настоящия си помагат и са приятели.

• 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Как да няма написано за прераждането? Точно за Исус Христос е писала,че е проповядвал за превъплъщенията. И за други

древни религии и мистични философи също така,които вярват в прераждането и за други древни религии от цял свят,които

информират за прераждането също така. Не ме карайте да описвам страниците. Също така в "Разбулената Изида" има такава

нейна информация - че ако някой обясни за прераждането и направи религия или наука,всички религии като християнството,мюсюлманството,и т.н. и секти ще са безмислени - защото точно това ще докаже,че всички сме братя и сестри и ще си помагаме всички помежду си,а не само примерно само между турците да си помагат или само между нас

българите и т.н. - защото като се обясни на някой българин,че е брат или сестра на някой турчин или циганин или

обратно на турчин или циганин е брат или сестра на българин или турчин или циганин това ще ги обедини,ще си помагат

много. И между другото в Кърджали много си помагаме между българи,турци и цигани. На някои турци и българи съм казала чрез моят духовен учител Иеова,че са били в минали животи братя и сестри помежду си и затова в настоящия си помагат и са приятели.

В 3-ти том "Тайната доктрина" Блаватска е писала за това,че Исус Христос е проповядвал за прераждането. И ще започна да описвам всяка страница,където говори за превъплъщенията,същевременно когато водя разговори с моят духовен учител Иеова по нейните книги,ще описвам и страниците за това къде пише за превъплъщенията.

• Потребител
Публикува

Ами да, Блаватска е евтина, а Аристотел и Платон са почти едно исъщо, но явно не си подготвена за тоя разговор :)

В какъв смисъл е евтина Блаватска? Не че не съм подготвена,но защото съм заета и с домакински задължения и синът повече седи на компютъра и аз не мога да седна и на други места ходя и по градини също така.

• Потребители
Публикува

В смисъл, че нейният окултизъм отстъпва много пред желязната рационалност на Аристотел.

• Потребител
Публикува

За съжаление, Блаватска съм я чел преди повече от 15г и почти нищо не ми е останало.

Но нека вмъкна една забележка. Не може да се сравнява разионалност с ирационалност.

Както не може да се сравнява философия с механика. Различни категории са. Разбира се, че рационалността на който и да е ще е желязна в сравнение на който и да е философ. Много е по-лесно да се пише за материалния свят от колкото за нематериалния.

От друга страна как може мъж да обясни на дете колко привлекателни са жените/мъжете.

Как някой ще обяси на аристотел, че има нещо зад материалното, ако той не иска/може да отвърне поглед от материалното.

А относно Блаватска. Тя е привлякла съмишленици, създала едно общество и дори си намерили гуру. "Гуруто" се казвал Кришнамурти и той най-официално си направил отвод, отказал се да бъде правен на гуру. Защото разбирал колко объркани са Блаватска и си-е и предпочел да не играе на тяхната игра. Блаватска и обществото знаели, че "има нещо", но повече са си го изигравали и въобразявали от колкото да позна-ват нещото. Това ги приближава повече до религиите от колкото до "нещото". Кришнамурти е познавал "нещото" и виждал, че Блаватска и си-е не го познават. Те са чували за него, но повече вярват в него, от колкото да го познават. Та то ако познаваш нещо, няма нужда да вярваш в него.

Та така за Блаватска.

Ако търсите инфо от първа ръка, Кришнамурти е човека. И не само той де, но понеже става дума за Блаватска.

_____

Понеже стана дума за "нещото" и познаването му.

Една бегла аналогия е с влюбването. Когато се изпита, тогава може да се каже че се познава. Дотогава хлапака само слухти и гледа как другите "лудват" :D

И после красиво било, чудно било, добро било.... кой както го разбира.

Интересно ми е какво ли е мислел Аристотел за влюбването. Имало ли е такова "нещо" според него?

• Потребители
Публикува

Добра е аналогията. Във философията, дори в религиите, не става дума за изпитване (усещане), а за упорито изучаване. И Аристотел трябва да се чете, защото на него се базира европейската средновековна духовност и т.н., а не да се поучава (Аристотел). Кришнамурти твърди, че не е чел книги, пък и му личи, следователно също спада към тези, които говорят от себе си и не са авторитетни в сферата на човешкото духовно наследство.

Много ми е интересно, с какви сетива се "изследва" нематериалният свят? Що е това нематериален свят?

• Потребители
Публикува

Не знаем какво е, но Платон и псевдо-Дионисий го изследват изключително успешно с чисто рационални средства. Намирам повече вдъхновени мисли у тях отколкото у ентусиазмът на Гурджиевци, Блаватски и др. под.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!