Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

В момента си бия ваксина с течен шоколад срещу прераждане.

А след малко във фитнеса ще се видя с Один е ще го питам освен Гърло Джудже, Врата, Вълк, Голям Началник и Христомир Христов какви са му другите имена. Па ако изляза жив значи ваксината действа. :tooth:

.:.

:)): Добре ще чакам отговора ти и аз за другите му имена,попитай го и с нетърпение ще

очаквам отговора ти.

• Мнения 1,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

За втори път, уважаеми колега Глишев, ми разбивате илюзиите, при това брутално! Один измислен? Сигурно ще кажете, че и Тюр /Тор/ е измислен?

....

Към марушка един въпрос.

Как може един бог от скандинавската митология да се преражда? Те не живеят Шамбала! Питай Мадлейди!

Боговете не са измислени,а са били хора. Всички древногръцки,било то и древноегипетски,било то и др.инд. от скандинавската митология също така са били хора,и затова се прераждат.Аз знам,че не живеят в ШАМБАЛА. Но нека и Мадлейди да се изкаже каквото знае. :laugh:

• Потребител
Публикува

Глишев,

ще трябва да почерпиш Марушка! Щом и дясната (пишещата) ръка на Единствения Бог те призна...

:laugh: :laugh: :laugh:

:drinks_cheers:

• Потребители
Публикува

Верно е, бре, даже у Едата го писаха :laugh:

Марушке бе, ти дори не знаеш какво е Едата :) Ох, едно и също било латиницата с латинския, ще ме умориш :biggrin: Значи цял живот говоря на кирилски език. А поляците и турците говорят латински.

• Потребител
Публикува

Боговете не са измислени,а са били хора. Всички древногръцки,било то и древноегипетски,било то и др.инд. от скандинавската митология също така са били хора,и затова се прераждат.Аз знам,че не живеят в ШАМБАЛА. Но нека и Мадлейди да се изкаже каквото знае. :laugh:

Марушка,

нещо се обърках... Как така са били хора? И ако са били хора как така са станали богове? :w00t:

• Потребител
Публикува

Тази тема явно е за силните. Не за такива, дето лесно се объркват :laugh:

• Upvote 1
  • Потребители
Публикува

Има една такава "евхемеристична" теорийка, че боговете са били прочути смъртни водачи, обожествени след смъртта си. Тази теория обаче няма нищо общо с вярата в прераждане. И освен това е ужасно остаряла и наивна. Има обожествени водачи, има и измислени божества, породени от култ към природни сили и психологически причини, има какво ли не. А лично аз смятам, че има и едно истинско божество, но това е мое си частно мнение.

Това с Один като обожествен смъртен вожд го твърдят Снори Стурлусон и Томас Карлайл. Посредствена работа.

• Потребител
Публикува

Сексът е една от деветте причини за прераждането, другите осем нямат значение.

/Закон на Мърфи/

Разобличиха ни! :hmmm:

.;.

• Потребител
Публикува

Тази тема явно е за силните. Не за такива, дето лесно се объркват :laugh:

Я ми обясни тогава, ама така като за умствено слаб. :biggrin:

• Потребител
Публикува

Верно е, бре, даже у Едата го писаха :laugh:

Марушке бе, ти дори не знаеш какво е Едата :)

Много добре знам какво е ЕДА - това са скандинавските саги.

Ох, едно и също било латиницата с латинския, ще ме умориш :biggrin: Значи цял живот говоря на кирилски език. А поляците и турците говорят латински.

Всички говорим на най-различни езици. :tooth:

• Потребител
Публикува

Марушка,

нещо се обърках... Как така са били хора? И ако са били хора как така са станали богове? :w00t:

Защото са били царе,принцове и други владетелски роли и оттам са станали богове?

Но не всички са хора. Тези,които се появяват в силна много силна блестяща светлина или даже тези,които не се появяват никога пред човека /както при мен,моята духовна сила не се появи пред мен/

- те са богове. :crazy_pilot:

• Потребител
Публикува

Защото са били царе,принцове и други владетелски роли и оттам са станали богове?

Но не всички са хора. Тези,които се появяват в силна много силна блестяща светлина или даже тези,които не се появяват никога пред човека /както при мен,моята духовна сила не се появи пред мен/

- те са богове. :crazy_pilot:

Ясно, разбрах те от ряз! От светлината зависи. Ама тази светлина във видимия спектър ли е или ти трябва трето око, за да я видиш? :unsure:

• Потребители
Публикува (edited)

Бел. мод. Тая тема е напълно антинаучна. Дотук само си лафим и няма ни един аргумент за основната теза, а единствено прояви на пълно безхаберие. Затварям я. Рекламации не се приемат. Ако някой все пак държи да коментира - само на лични съобщения.

Редактирано от glishev
  • Upvote 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!