Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Мюзик Айдъл...?

Въпреки, че съм професионален музикант не обръщах до скоро внимание на това отвъд океанско забавление „Мюзик Айдъл”стъпило здраво и в България. Скоро прочетох, че за третото му издание са се явили около 60 000 кандидати. Брех...мамка му? Много ми се видя и се позамислих какво и защо кара тийнейджърите да се явяват пред това съмнително жури и да се подлагат на тяхната подигравка ставайки за резил пред цяла България? И какво освен солидните печалби кара организатори, телевизия, екип да се впуснат в това голямо безхаберие?

1. Една утвърдена телевизия си залага репутацията и заснема и излъчва начинанието!

2. До миналата година някак си от кумова срама бяха поканени професионални музиканти за членове на журито. Данчето Христова за пари ще направи всичко, това е ясно, но защо Вили( лека му пръст) се съгласи да участва в този пасквил няма как да разберем вече?

3. Тази година журито е съставено от „колоси” на БГ музиката?! Соня Васи...Ха, Ха , Ха. Може да се съблича, но не може да пее и не знае след тона „до” кой следва, същото е положението и с красавицата от близкото минало Мара „ отварачката”. Тя беше толкова красиво момиче, кой ли я подлъга да си напълни устните със силикон и да заприлича на хипопотам, не знам? Тя също е на „вие” с музиката. Остават другите двама. Един хеви метъл басист, който познава нотите и Дони, който въпреки, че ми беше симпатичен е тръгнал по пътя на Данчето Христова. Най- важното е далаверата.

4. Митко „Фънки”, достатъчно брутален и с речник на хамалите от „Банишора” съветва и размахва пръст, като вездесъщ корифей. Пак ...Брех мааа му?

5. Марчето, ако се цупи ще събуди симпатиите на зрителя, ама в момента в , който се опита да върже едно изречение нещатата стават страшни. Не му връзва на момичето да реди думички, какво да се прави? То ако беше така и Радой Ралин ( лека му пръст) щеше да пропее. Веднага можете да ме апострофирате, че Слави Трифонов и Камен Воденичаров не пропяха ли.? Ай, ай, ай, на какви пачи яйца се насадих? Ами той Слави направи повече албуми от Лили Иванова и Емил Димитров взети заедно? Какъв творец, какъв певец, а...? И Орфей би му завидил. Лошото е, че никой освен в България не познава неговото „велико” творчество. Извинявайте, че отделих толкова думи за него, но това е културата в нашата родина, какво да се прави?

6. Единственото положително май са водещите?! Е и големият интерес от все по- зомбираният телевизионен зрител. Какви времена , какви нрави?

7. Давам безплатна идея! Следващото жури да бъде в следния състав: Братя Галеви от Дупница, Маргините, Маджо, Златко Баретата и всички там зеленчуци, плодове и животни, които се сетите. Поне те са се наслушали на пошлост и чалга и предполагам, че са специалисти в областа! Когато някои изпълнител не им хареса, просто ще го затрелят. Поне няма да го резилят както прави „Фънки” пред целия народ!

8. Големият ми въпрос , на който нямам отговор, е защо тези хора ( участниците) се подлагат на такива подигравки и унижения от страна на „журито”? В името на каква глупава идея отиват на преднамерено заколение? Толкова ли са плиткоумни и безхаберни? Или ще кажете, че то нивото си е такова бе братчет в България! Абе разбирам да излъжат някои „Папуаси” от Нова Гвинея, ама Европейци...? Хем не ми се вярва, хем цифрата 60 000 кандидати убива всяка разумна мисъл в мен? Просто нямам отговор!?!?

9. Това било третото издание на „Мюзик Айдъл”( колко смешно звучи спелувано на Български?) Ами какво търсеше журито в суверенна и призната от нас държава Македония ? Там може и 50% от хората да са Българи, но това не е територията на България. Отговора е прост...печалба! Някои от „македонските” интелигенти се възпротивиха на тази подигравка от страна на братята Българи, ама само пушек без огън. Нали се сещате, че на финала ще има трима Българи и двама Македонеца( Българи) и ще почне едно писане на SNS – и.... Едните ще се надпреварват да победят другите и обратно. Колко просто...съшито с бели конци, но осигуряващо добра печалба от БТК! Пари и само пари се въртят в тази продукция. За жалост вие няма да спечелите нито пари, нито изкуство, нито кеф. Ще хапнат екипа и телевизията, а вие ще си останете със споровете и загубените левчета от SMS-и.

10. Та за какво започнах да пиша тази статия...? И аз се чудя защо? Май- нямаше смисъл да разубеждавам своите сънародници да не си дават парите, времето и нервите залудо.

11. На сила може да се вземе, но на сила не може да се даде! Тъй, че ваша си работа, кое копче от дистанционното ще натиснете!

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Въобще не гледам 'риалити' шоута. Те са развъдник на интриги и пошли страсти.

http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1097464292

Редактирано от ISTORIK
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

Ако става въпрос, аз въобще не гледам и телевизия. Ама най-фрапиращите от айдъла са ми ги пращали на линкове към ви-бокса, вярно е че понякога пада голем смех на тия излагации, но иначе са си голема трагедия.

Редактирано от Warlord
  • Глобален Модератор
Публикува
Ако става въпрос, аз въобще не гледам и телевизия.

Абе то и аз рядко се заседявам. :bigwink:

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

В сряда (първият ден от "кастинга" в Пловдив) даваха и моя ученичка, тренираща кьокушинкай карате.

Не бе одобрена от "журито", но я показаха как тренира.

Редактирано от ISTORIK
  • 1 месец по късно...
  • Потребители
Публикува

Ами аз с удоволствие гледах сръбската версия през миналата година - "Звезде гранда". Тъй че предпочитам да кажа първо няколко думи за него:

1. Макар и версия на западно предаване певците трябваше да пеят сръбски песни;

2. Певеца сам подбира какви песни да пее (докато трае гласуването и се чака резултата обаче журналистите може да го карат да пее и други песни по техен избор);

3. Коментаторите не щадяха критики и похвали както при кастинга, така и спрямо финалистите;

4. Явно протичаше без шашми, защото сърбите наистина бяха полудели - фен сайтове, SMS - си повече отколкото за Евровизия (нищо че кандидата им излезе победител)

5. На човек определено му е драго да гледа

6. Накрая финалистите правят хубав клип

А какво да кажа за побългарената версия:

1. Песните са предимно на развален английски (авно за да не се види, че на певците и българския не бива) - като световен хит не случайно стана единствено и само "Кен лий";

2. Избират песни за певеца ... навярно за да се създаде впечатление, че зарани непривичния стил пее лошо, а не че по принцип не може да пее

3. Коментаторите смляха от гавра отпадналите на кастингите и хвалеха финалистите тай, както ни една циганка не би успяла без да се засрами;

4. Такова "състезание" у нас без далавера и нагласен победител не минава;

5. Човек започва да гледа и на драго сърце сменя програмата;

6. Финалистите също направиха клип като свиха сръбския клип, т.е. песента "Всичко се връща" на Вероника, Магда, Елена и Димана е сръбската "Тамо далеко", с които сръбските "Звезде гранда" (Таня, Славица, Неман, Дарко, Бане и Стефан) се явиха да кандидатстват за Евровизия. Разбира се хубавият сръбски текст беше заменен със злостното нашенско: всичко се връща.

За нашите коментатори пък просто ми се гади като се сетя за визията и изпълнението на нашенските, тъй че няма да правя съпоставка.

• Потребител
Публикува

Въпрос:

8. Големият ми въпрос , на който нямам отговор, е защо тези хора ( участниците) се подлагат на такива подигравки и унижения от страна на „журито”? В името на каква глупава идея отиват на преднамерено заколение? Толкова ли са плиткоумни и безхаберни? Или ще кажете, че то нивото си е такова бе братчет в България! Абе разбирам да излъжат някои „Папуаси” от Нова Гвинея, ама Европейци...? Хем не ми се вярва, хем цифрата 60 000 кандидати убива всяка разумна мисъл в мен? Просто нямам отговор!?!?

Отговор:

Мен супер много ме кефи шоуто, независимо журито! Екстра си е! Всеки път чакам с нетърпение излъчването :)

Вкусът, включително и музикалният вкус на една публика, е въпрос на многогодишно възпитание.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!